מה אתה שומע עכשיו?

Rudess

New member
ממליץ בהחלט

הספקתי אמנם לשמוע רק פעמיים היום, אבל אלבום מעניין ותפס אותי מהשנייה הראשונה.יש פה הופעות אורח של ג'ורדן רודס, רויינה סטולט. ממליץ לך לשמוע ולקנות.

Nadavcat

New member
אם כך... יש לך עוד המלצות ?

אני מכיר קצת דברים שלו... אבל בטוח עוד טובים שאני לא מכיר.. (עדיפות למה שבא מהעשורים הקודמים)

MajorWinters

New member
המלצות: כל דבר

סתם, אני לא מעריץ עיוור
דבר ראשון התכוונות. אם לא בגלל המוזיקה, בגלל המחיר. 30 שקל. 20 שקל באילת. אחד הדיסקים הישראלים הטובים ביותר שנוצרו. מכיל כמה שירים מרגשים ומוכרים כמו "יום יפה", "זה כל מה שיש" ומעל הכל "שוב היא כאן". בנוסף עוד כמה קטעים אינסטרומנטליים מפתיעים. אחרי זה תנסה את "העיקר זה הרומנטיקה". הופעה חיה עם מיטב השירים. לרב ביצועים טובים בהרבה מבמקור (לדוגמא יובל זמיר מבצע את "שיר התעוררות" ממש כמו אופרה). הנפילה היחידה היא "שיר נבואי..." שמבוצע טיפה פחות טוב מבמקור, אבל עדיין מצוין. ב"מחשבות ואפשרויות" יש כמה מהשירים הטובים ביותר של יוני כמו "במקום להיות זהיר", "אל תמהר" והשיר מספר 1 של יוני לדעתי "כל עוד". מצד שני, שאר הדיסק די משעמם אותי. ואם עוד לא ניסית "14 אוקטבות" רוץ לקנות... מובטחת הנאה, ואפילו השפעה מברובק יש שם. זה עיקר ההמלצות.

orbiti

New member
בדיוק קניתי את האלבום הזה

לפני כמה ימים. באופן אישי אני די מאוכזב. הלחנים של רכטר מדהימים, אבל גוב נשמע די משועמם לאורך כל האלבומים, וכל השירים זכו לביצועים טובים ביותר באלבומים מאוחרים יותר של רכטר ע"י זמרים אחרים - רכטר בעצמו שר טוב בהרבה את 'שלוש בלילה בעיר' הנפלא, יובל זמיר לא רואה את גוב ממטר ב'שיר התעוררות', ורק 'העיקר זה הרומנטיקה' מבוצע כאן פשוט מושלם, בעיקר בגלל העיבוד לביג בנד שמאד מתאים כאן. אהבתי בהרבה את השירה של גוב בכוורת, ובאלבום השני שלו, 40:06, בו רכטר (וגם אבנר קנר בכמה קטעים) הצליח לתפור אלבום פ'אנקי יותר, שמתאים בהרבה למידותיו של גוב מאשר השירים הקלאסיים והג'אזיים של האלבום הראשון.

יניבש16

New member
תגיד

אפשר להשיג את "ממש עכשיו" בדיסק? לפי דעתי, זו יצירת המופת של רכטר, עם ליגת חלומות שמגבה אותו (רנרט, נדל, בנקוט, סאלם, איצקוביץ', אגמון וכו'), לחנים מצויינים והרבה אנרגיה.

orbiti

New member
לא, אי אפשר

אני מאד מחבב את האלבום הזה גם. לא הייתי קורא לו יצירת המופת של רכטר, כי למרות הסאונד המצוין, הלהקה ההדוקה והלחנים הטובים, זה לא מתקרב לשלמות של 'התכוונות' - אין מה לעשות, בשבילי, קטעים שמבוססים בחלקם הכ"כ גדול על אילתור על מהלך אקורדים לעולם לא יהיו מרגשים ואמיתיים כמו קטעים כתובים לגמרי, אבל זה בהחלט אלבום מצוין.

למעלה