מה אצלכם השבת?

ady18

Well-known member
מה אצלכם השבת?

אצלי ממולאים מקינואה של קישואים עוף בתנור+בטטות ולערב שישי נכין דג דניס אפוי בתנור מרק עבגניות ומלבי של פירגה ואצלכם?

pirge

New member
שישבת שלי

מאת: pirgeו 11/03/05 | 10:51 כבד מצ'ומה - פשוט נפלא.ו pirge / מתכונים ו 20:55 | 28/02/05 בהמלצה חמה ממני חצי קילו כבדי עוף ----נקיים 2 קופסאות רסק עגבניות קטנים פפריקה חריפה פפריקה מתוקה מלח פלפל כמון חומץ לטגן את הכבדים ב-2 כפות שמן. רק לצלות אותם מכל הצדדים. טיגון מהיר. להוסיף 2 רסק עגבניות קטנים. לכסות את הכבד במים. ולא יותר. לתבל : מלח:פלפל:פפריקה חריפה ומתוקה. מבשלים כ-רבע שעה. צריך להישאר רוטב. זה כל הענין. הרוטב. דקה לפני שסוגרים את האש להוסיף כפית כמון וכף או שתיים חומץ. לטעום. ניתן להוסיף מכל התבלינים עד לשיפור הטעם. אוכלים עם חלה טרייה . 22:22 | 03/02/05 חציל ממולא בשר ברוטב אדום.ו pirge ו אפשר להכין בסיר רחב ושטוח על הגז או לאפות בתנור. מתכון מזיכרון מבית אמא . זה חציל גדול.חתוך לפרוסות (סנדוויץ) לא חותכים עד הסוף את הפרוסות. החציל לא מקולף. מערבבים חצי קילו בשר טחון (לא מבושל ולא מטוגן), עם ביצה, פטרוזיליה, שום,מלח, פלפל שחור, מעט כמון,פפריקה מתוקה וחריפה לטעם. כ-3 כפות פירורי לחם , מעט צנוברים מטוגנים על מחבת יבשה.(חופן) אפשר לטגן בצל קצוץ וגם 2 - שיני שום ולהזהיב ולהוסיף לתערובת.... מכניסים לתוך הכיס של פרוסות החצילים ומהדקים מעט מסביב . טובלים משני הצדדים את החציל בקמח ומטגנים בשמן עד השחמה.בלי ביצים) בינתיים מכינים בסיר גדול: 3-4 שום קצוץ,בצל גדול קצוץ, מגררים 4-5 עגבניות על פומפיה. ומוסיפים קופסה גדולה של עגבניות כתושות 800 גרם. ועוד אחת קטנה של רסק עגבניות.מוסיפים פלפל חריף מלח פלפל שחור, קינמון, הרבה פפריקה אדומה,פטרוזיליה קצוצה , מים רותחים לכסות את התבשיל. מרתיחים ומבשלים כ-10 דקות. מכניסים את החצילים המטוגנים בצורה מסודרת ובזהירות לתוך הרוטב הרותח. חצי שעה עד 40 דקות בישול על אש קטנה. הרוטב מצטמצם לכחצי. מגישים את המנה עם רוטב וחלה טרייה. אפשר להניח את החצילים המטוגנים בתבנית חד פעמית. לצקת את הרוטב מעל.-- ולאפות מכוסה בניר כסף כשעה. לפני הארוחה מורידים ניר,ומשחימים מעט. תפוח עץ מלא בהפתעות מקור:פירגה. בצק עלים חתוך לרצועות אורך של 2 ס"מ לגלגול על התפוחים. תפוחי עץ "גרנד" כמספר הסועדים מליות אפשריות: כף חלבה מפוררת כף שוקולד לבן מגורר, כף אגוזים ,כף תמרים יבשים קצוצים, כף סילאן, 2 קורטים קינמון . לאפייה: כחצי כפית מרגרינה מגוררת- מעל כל תפוח. יין אדום מתוק מהול במים קורט קינמון וכמה כפות סוכר לפי הטעם להגשה: אבקת סוכר גלידה וניל\דובדבנים הסירופ שנשאר מאפיית התפוחים אופן הכנה:משאירים את הקליפה מתפוחי גרנד, קולפים מסביב לתפוח לרוחבו- פס של חצי ס"מ (זה מונע בקיעתו של התפוח בזמן האפייה). מנקים את פנים התפוח אבל משאירים חלק ממנו. המלית: בוחרים את המילוי הרצוי: שברי אגוזים, צימוקים, שוקולד צ'יפס, חלבה, מרשמלו, ביסקוויטים שבורים, בוטנים לא מלוחים, פירות יבשים קצוצים, סילאן, קינמון, קליפת לימון. מערבבים. ממלאים את התפוחים במלית. מסדרים אותם עם הפתח למעלה בתבנית פיירקס בצורה צפופה. שמים על כל תפוח חצי כפית מרגרינה \ חמאה. ממלאים את התבנית ביין מהול במים וסוכר. היין והמים צריכים להיות בגובה חצי מהתפוחים. מכניסים לאפייה בחום של 175 מעלות. בודקים אחרי 25 דקות. התפוח צריך להיות רך. מקררים את התפוחים הממולאים. מוציאים אותם מהסירופ. את הסירופ שומרים לקישוט. מהבצק עלים חותכים רצועות של 2 ס"מ. מלפפים כל תפוח עם הרצועות בצורת "ליפוף תחבושת", עד שלא רואים את התפוח. מזליפים על הבצק מעט סילאן בתנועות סיבוביות. משמנים תבנית ומניחים את התפוחים העטופים בתבנית במרחקים זה מזה. אופים בחום של 175 מעלות עד שהבצק מזהיב. מאבקים באבקת סוכר. מקשטים בסירופ ומגישים עם כדור גלידה וניל, דובדבנים. סוף שבוע נהדר לכולם.

ואצלינו:

מרק עוף "קדירה" של עוף ,תפ"א ובטטה מבושלים (נטרף ע"י ילדים ומבוגרים כאחד) חמין הבית (לא מוותרים לי, יש בכל שבת) מגוון סלטים: כרוב, חומוס+פטריות חמות, עגבניות וצנוברים, כבד קצוץ, חצילים מטוגנים, סלט חסה. מקפא שוקולדי ופאי תפוחים

אנאבל 1

New member
יו יו יו

השבוע הכנתי "מצ'ומה" חיפשתי מתכון בפורום ולא מצאתי בכל מקרה יצא טעים לאללה

pirge

New member
אנאבל, הכנת כמו במתכון שנתתי? או

שאת מכינה אחרת? אשמח למתכון שלך. תודה.

אנאבל 1

New member
אחרת..

מכינה אותם עם שום צולה מעט את הכבדים - מניחה בצד בינתיים בסיר , שמה שום, פפריקה מתוקה חריפה ושמן כשמתחמם מוסיפה 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות, מלח, כמון ובערך כוס וחצי מים.. כשרותח מוסיפה את הכבדים לסיר ומעל תפוחי אדמה (קוביות) מוכן כשהתפוחי אדמה מתרככים..

bigjack

New member
עכשיו אני מבשל מקלובה לחבר'ה

למפגש השבועי שלנו הערב, בתוספת החומוס שלי ורוטב פלפל, שום ולימון. לא תארתי לעצמי שלהכין מקלובה זה עבודה כזו קשה
לבשל, לטגן, לסדר......אבל נראה לי שזה הולך להיות פיצוץ לא נורמלי, אדווח מחר איך יצא. לשבת עדיין עוד לא סגור אבל בטוח שאכין: עוף בגריל צ'יפס חריימה ספגטי שווארמה מוקפץ ונראה לאן הסירים יובילו בהמשך
שבת נפלאה לכולם.

pirge

New member
העיקר להביא מתכונים../images/Emo3.gif נשמע שתהיה

אחלה שבת. ערב טוב, בינתיים.

bigjack

New member
המתכון + הערות שלי אכניס מחר

מקווה שאספיק גם לצלם לפני ההתנפלות הגדולה בערב
כרגע טעמתי את זה, והטעם ממש גן עדן, אני רק מחכה שכל הנוזלים יספגו ואז זה מוכן.

baking mother

New member
השבת שלי

מרק בשר מרק אפונה סלט ירוק דקיק שניצלים לילדים חזה עוף עם נודלס וירקות פשטידת פסטה של אהרוני פילאף אורז עם קישואים וחומוס [מתכון של בני סיידא] חצאי תפ"א אדמה צלויים בתנור ועוגת שיש מהספר אופים בבית ועוגת גבינה גן עדן

baking mother

New member
פילאף אורז, חומוס וקישואים

1 כוס גרגרי חומוס 1/4 כוס שמן זית 2 בצלים קצוצים דק 1/2 1 כוסות אורז מלח ופלפל גרוס 3 כוסות מרק עוף שמן לטיגון 500 גרם קישואים פרוסים על קליפתם או חתוכים לרצועות עבות 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה שורים את החומוס במים כדי כיסוי למשך לילה. מסננים, שוטפים ושמים בסיר. מוסיפים מים טריים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, עד שהחומוס יתרכך מאד. מסננים. מחממים בסיר כבד אחר את שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב קלות, מוסיפים לו את האורז, ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את החומוס המבושל, מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את מרק העוף. מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה נמוכה כ - 20 דקות, עד שהאורז יהיה מוכן. בינתיים מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הקישואים עד שיזהיבו. מוסיפים לאורז המוכן את הקישואים והפטרוזיליה, ומערבבים קלות. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם. מקור המתכון - בישול בלקני / בני סיידא

ayeletba

New member
סיר הסירים שלי לשבת |סיר|

צלי עוף בבטטות ודבש אורז עוגת שמרים בערב - מארחת עם פשטידת בורקס, סלט גדול וחמינדוס. מחר - נאכל בחוץ.

ayeletba

New member
והנה עוגת השמרים:

את הצלי לא צילמתי (הוא לא פוטוגני..

למעלה