מה אני עושה ברגע זה?

neophile

New member
תשים לב למה אתה מרגיש כשאתה חושב את כל הדברים האלה

ואז תשאל את עצמך האם אתה יכול להרגיש את אותה ההרגשה בלי כל קו המחשבה הזה ?
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
אני לא מתעסק בזה תיאורתית

תיאוריות לא מעניינות אותי בכלל
כל תיאוריה היא רק תיאוריה, סיפורי מעשיות
אבל אם אני (דוגמה) במדיטציה טובה חש אחדות מוחלטת המקיפה את כל הקיים ואני בא לפה ומנסה לתקשר את זה שלמעשה "הכל אחד" אז אצלך זה נקלט בתור תיאוריה "קוסמית" שמפעילה רגש מסויים וכו'... ואז אתה מסיק מכך שאני מאמין בתיאוריה הזו כדי להפעיל איזה רגש מסויים... אבל הכיוון הוא הפוך, התיאוריה היא רק תוצר לוואי של הנסיון לדבר כאן על משהו מתוך ההתנסות (נסיון עקר לגמרי כפי שניתן לראות כאן מהדיונים)
לעומת זאת אם היית מנסה לבחון אם אתה יכול למצוא את האחדות הזו בחוויה, אז היית יכול להיעזר בתיאוריה הזו, לא רק להשאיר אותה ברמה הרעיונית
&nbsp
&nbsp

neophile

New member
לא להתבונן ברגשות שלך זה לא להתעסק בתיאוריות ?

כמו כן - כשאתה אומר "נסיון" מה בדיוק מתנסה ? הרגש ? התחושה ? המחשבה?
&nbsp
משום מה נדמה לך שלעשות חלוקה כזאת זה עניין תיאורטי ... אבל זה תיאורטי כל עוד אתה לא עושה את זה ...
כמו כן משום מה כל דבר שמערב אצלך מחשבה הוא לא מספיק קדוש ומנוגד לאחדות המוחלטת .. אבל הנקודה שלי היא שאפשר לומר את אותו הדבר לגבי ההרגשה הזאת שאתה קורא לה בגרנדיוזיות משהו "אחדות מוחלטת המקיפה את כל הקיים"
&nbsp
גם ההרגשה הזאת - היא סובייקטיבית אבל אתה מעדיף לחשוב על זה כעל תופעה אובייקטיבית ואפילו רוחנית של אחדות שהיא מעבר למחשבות ולאני וכו' וכו' ...
&nbsp
אחרכך אתה עוד בא אלי בטענות שאני חושב אבל אתה זה שנותן לעצמך להזדהות עם המחשבות הגרנדיוזיות האלו ..
&nbsp
נכון אני חושב - אבל בפרופורציה .
לך נדמה שאתה לא חושב ושאתה בחוויה רוחנית שהיא מעבר לאשליית העולם ומה לא ... וזה הכל הזדהות אחת גדולה עם מחשבות
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
וואלה... לא מוצא שום סיבה להמשיך בדיון הזה

neophile

New member
אני מודע להזדהות שלי עם מחשבות

ככל שאני מצליח ... ולרגע אחד אני לא באשלייה שהמדיטציה משחררת אותי מהזדהות עם מחשבות . להיות במדיטציה זה להתבונן בהזדהויות ואכן קורה משהו מופלא בעת ההתבוננות הזאת ולאחר המדיטציה אני אחזור להיות בור יחסית להזדהויות שאני נמצא בהן כי אני לא עושה את אותו המאמץ וגם אם הייתי רוצה לעשות את אותו מאמץ בחיים (או "אשליית החיים" בשבילך) זה לא אפשרי מפני שאלו תנאים שונים לחלוטין שנדרשים עבורם מאמצים אחרים..
&nbsp
האנרגיה של החיים משמשת כטרנספורמטור בין שני סוגי אנרגיה נוספים - אנרגיית החומר ואנרגיית התודעה .
זה נכון שרוב האנשים מתעסקים בעיקר בחומר ובסובב לו - באיכות החיים שלהם וכו'
אבל כולם זקוקים לתודעה כדי להתקיים . אם משהו קיים הוא גם מודע לך ולא רק אתה זה שמודע לו .
&nbsp
לצורך עניין אבן - לא תהיה מודעת לך עד שלא תרים אותה או עד שלא תסתכל עליה . כשם שהיא קיימת ולא קיימת באותו זמן בשבילך כך גם אתה קיים ולא קיים באותו זמן בשבילה .
&nbsp
ככה המטריאליזם ותורת הקוואנטום מתיישבים - כל מה שקיים לחושים הביולוגים שלנו - אנחנו גם קיימים עבורו .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp