מה אני עושה ברגע זה?

neophile

New member
מה אני עושה ברגע זה?

זאת שאלה שמלווה אותי הרבה מאוד זמן - שאלה שמובילה להתבוננות עצמית .

מה שמעניין אותי להתייחס אליו - זה המסע שלכם ביחס לשאלה הזאת - אילו תגובות פנימיות השאלה הזאת יצרה בהתחלה - בהמשך ועכשיו ?
האם אתם יכולים לצייר לעצמכם את המסע שעברתם ביחס לתגובות שעלו בכם לשאלה הזאת ?

מה הייתם ממליצים לאלו שרק מתחילים לשאול את השאלה הזאת ?

ינוקא1

New member
שאלה מצויינת

אף אחד לא מתחיל לשאול את השאלה הזאת

כולם שואלים. דרכי הפעולה שונות. והזמן בין השאלה לפעולה, אם בכלל, שונה.

neophile

New member
זאת לא שאלה שאנשים שואלים ...

בד"כ אנשים נמצאים ברוטינות שלהם ולא שואלים וגם אם כן - זה לרוב מלווה בטון שלילי - של מה אני עושה זה לא נורמלי או משהו כזה ..
&nbsp

איני מבינה את כוונתך

אולי השאלה "מה אני עושה כרגע" מובנת לשנינו בצורות שונות. אולי תסביר למה אתה מתכוון.

neophile

New member
באופן בסיסי השאלה הזאת היא הכוונה מנטאלית

להתבוננות עצמית .
&nbsp
אני מזכיר לעצמי להתבונן .
&nbsp
זאת לא שאלה עבור המחשבה למצוא תשובה או עבור הרגש לתת שיפוט -
&nbsp
השאלה הזאת היא כמו פנס שמופנה כלפי התודעה - מה קורה לי ברגע זה? ושוב .. בלי שום שיפוט !!
&nbsp
&nbsp

אוקי,

הבנתי למה אתה מתכוון, כי אני לקחתי את זה למקום קצת אחר...

מה שהייתי ממליצה למתחילים, (למרות ששאלה כזאת מוזר שתגיע ממתחיל),
זה להיות בשקט מוחלט בלי מחשבות כלל, או שתנסה לדמיין את היקום והרבה אור אבל צא מתבנית כדו"א ומגבלותיה.
או להתרכז במדיטציה רק! בכמה יכולת נתינת היקום לך עצומה לעומת המגבלות שלך/גודלך (זה אמור לגרום לתחושות חיוביות ולא למוגבלות)
נסה בזמן מדיטציה לבקש הבהרה לגבי "מה קורה לי ברגע זה" בלי לחץ. תשובה יכולה להגיע בכל דרך.

lightflake

New member
הוא מתכוון שהשאלה הזאת היא איזשהו כלי

להתעוררות כאן ועכשיו (אפשר לקרוא לזה "הגברת המודעות")
הוא לא מתכוון לדעתי שבאמת מעניין אותו מה הוא עושה, אלא מעניין אותו להיות הווה
&nbsp
נדמה שהאדם הוא תודעה מפוצלת, יש בצד אחד דימוי עצמי שמוחזק אנרגטית כ"אני" ואז בצד שני יש את כל מה שה"אני" הזה נהיה מודע אליו, אבל כל הפיצול הזה בשלב מסויים הופך למעיק, יוצר סבל, מעייף, ומתעוררת כמיהה להשיב את המצב הפשוט והנקי יותר של תודעה חופשית אחת ובלתי מפוצלת, אז אחת הדרכים היא לנסות להיות הווה, והשאלה הזו יכולה לכוון לכך, למה שבסופו של דבר יהיה מין "איחוד" בין שני הצדדים שהתודעה כאילו התפצלה אליהם. האיחוד הזה הוא גם ה"הכחדה" במרכאות של ה"אני" האינדבדואלי, או ההתעוררות לעובדה שזו הייתה רק אשליה מרהיבה.
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
התודעה אחת מאוחדת

אבל ברגע שיש הזדהות עם חלק ממנה "אני" מסויים
אז נוצר פיצול לכאורה ואז נברא לכאורה אדם ("אני") בתוך עולם (כל מה ש"אני" מודע לו)
אבל בסופו של דבר הכל זאת רק תודעה אחת שמשחקת משחקים עם עצמה

אז בעצם להבנתך כשהוא שאל

"מה הייתם ממליצים למתחילים" הוא ביקש הרחבה של מה שהוא כבר כתב בעצמו? עוד תיאוריה על גבי תיאוריה?
כי למיטב הבנתי את מה שכתבת הוא כבר יודע.

lightflake

New member
כן להבנתי הוא ביקש לדון על דבר שהוא מכיר

הוא לא ביקש עזרה לעצמו אלא רצה לעורר דיון על התרגיל המסויים הזה
דיון שבו יש לו מה לתרום ובהחלט ייתכן שיש לו גם מה ללמוד
&nbsp

neophile

New member
מסכים ולא מסכים

אני מסכים עם חלק מההסבר שלך ועם חלק אחר בכלל לא בעיקר לא עם המסקנות שלך .. כמו
" האיחוד הזה הוא גם ה"הכחדה" במרכאות של ה"אני" האינדבדואלי, או ההתעוררות לעובדה שזו הייתה רק אשליה מרהיבה."

אין פה שום קשר לאני האינדווידואלי או לאשליה מרהיבה .. אם כבר התרגיל הזה דווקא מחזק את האינדווידואליות האמיתית על פני ההזדהות עם אני כלשהוא ..
האשלייה גם כן ממש לא נפגמת כתוצאה מהתרגיל הזה ..
אותו הדבר לגבי "בסופו של דבר הכל זאת רק תודעה אחת שמשחקת משחקים עם עצמה "

אני ממש לא מקבל את ההשקפה הזאת כאבסלוטית וזה אחרי שהתנסיתי בה ... זה דווקא דוגמה לידע רוחני . זה כמו שיש את הרעיונות על הנשמה שכבולה בקארמה , או הרעיון של הנשמה כמתנסה בעולם וכו'

אני מכיר ומעריך את הרעיונות האלה אבל לא מקבל אותם באופן אבסולוטי . זה לא בהכרח "האמת" ..
אם כי יש משהו מאוד אמיתי בעבודה עם הרעיונות האלה אבל לפחות מבחינתי הם כבר לא משרתים את ההתקדמות שלי .

לדעתי יש משהו לא נכון בלייחס לתרגיל שכזה משמעויות קוסמיות , זה תרגיל בסך הכל מאוד פלנטרי ... נוגע לקיום שלך בכאן ובעכשיו - מעמיק את האחדות בעצמך .
אבל לא צריך להתלהב מזה יותר מדי ולהזדהות עם האפקט ואז לייחס לזה משמעויות גרנדיוזיות של "זה הרוח!!" "הכל זאת אשליה" וכו' ...
קח את הדברים בפרופורציה ...

lightflake

New member
חחח אתה מצחיק

מה זה לקחת את הדברים בפרופורציה? נסה באמת לחשוב מה אתה אומר ומהי אותה "פרופורציה" ? הרי כשאתה מדבר על פרופורציה אתה יוצא מאותן הנחות שהורגלת בהן שהן כביכול האמת של החיים, הן מהוות עבורך את הסרגל הבסיסי שלפיו אתה מודד כל דבר ואתה למעשה שומר מכל משמר על אותן השקפות והזדהויות שגויות (אז איך בדיוק אתה מצפה להתפתח?), אין הבדל בין תרגיל פשוט ו"פלנטרי" לבין המסקנות שנשמעות לך "קוסמיות" אבל הן הפשטות האמיתית מה לעשות, (אפילו במקרה השימוש שלך במילים מדגים את זה, הרי הפלנטה הנקראת "ארץ" היא חלק מהקוסמוס, היא לא פחותה מכל פלנטה אחרת בקוסמוס) זה שהכל תודעה לדוגמה זאת האמת הפשוטה והבסיסית של ה"עולם" הזה, של החוויה שאתה חווה ממש ברגע זה, ולא משנה כמה אלפי שנות חיים אתה מאמין באשליה, הרי האשליה לא באמת משנה משהו ב*אמת*, האמת נשארת אותה אמת, והיא תמיד פשוטה ובסיסית וטהורה ונצחית, זה הכל
אז שים לב שכל מה שמבחינתך "פרופורציונלי" הוא חלק מהשקר וכל מה שהוא אמת הוא כבר יותר מדי "קוסמי" ולא פרופורציונלי...

neophile

New member
מכיר את הרטוריקה הזאת

וכן יש פרופורציות ולמרות שכדור הארץ הוא חלק מהקוסמוס עדיין בחוויה האישית שלנו - אנחנו חווים את התנאים של הפלנטה בעיקר ודרכה את הקוסמוס כולו ..
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
נשמע שאתה כל כך מקובע על האשליה

שאתה צריך כנראה עוד איזה שלוש מאות חמישים ושמונה גלגולים בשביל להשתחרר ממנה
בערך

lightflake

New member
אל תדמיין הבדל כל כך גדול בין האמת לשקר

כי אז זה מחזק את המרחק הגדול ביניהם (למרות שהוא רק דמיוני)
אתה מעדיף לדמיין שיש עולם קסום מדהים ורחוק מאוד מהישג ידך, תחשוב מה האמונה הזו נותנת לך!
אבל אותו עולם קסום ומדהים של שלמות רוחנית וחכמה אדירה (וכל שאר הדברים שקראת עליהם והלהיבו אותך) נמצא ממש כאן מתחת לאפך, בכל נשימתך, העניין הוא לא מרחק העניין הוא ראיה נכונה, בראיה נכונה הפלנטה היא הקוסמי, אין שום הבדל אם אתה על כדור הארץ שנמצא בגלקסיית שביל החלב לבין כל נקודה אחרת בגיאוגרפיה של הקוסמוס... למה לדמיין שכדור הארץ הוא מקום כל כך "יומיומי" וחומרי ופשוט ומנותק מה"קוסמוס" המדהים והמיסתורי ? זה אותו מקום, רק עניין של אמונות שגויות

למעלה