מה אני אעשה?....

PianoGirl20

New member
מה אני אעשה?....

אוף...ההורים שלי לא רוצים שאני אלך ללמוד בספיר, בגלל הקאסמים..(למי שלא יודע, ספיר זה ממש ליד שדרות ונופלים שם קסאמים..). ההורים שלי עוד יותר נחושים בדעתם עכשיו בגלל שאתמול הם ראו סרט דוקומנטרי קצר על אנשים שחיים בשדרות, וכמה שהם מפחדים וכל זה..מה שבא בעיתוי הכי לא מתאים (מבחינתי..). העניין הוא שאין לי גם הרבה זמן לשכנע אותם, בגלל שצריך לשלם מקדמה של 2300 ש"ח עד ליום שני... אני לא יודעת מה לעשות. יש כאן מישהו שלומד אולי בספיר וגר באיזור ויכול לתת לי עצות לגביי איך לשכנע את ההורים?... אשמח לעצות.

הפני את הורייך לפרופ' זאב צחור, נשיא המכללה.

הפרופ' המכובד ידוע במי שנושא את דגל פיתוח וקידום הנגב, ויוצא בגלוי נגד כל התנהלות של הממשלות (מימין ומשמאל) בנוגע לקיפוח והזנחת הנגב מכל הבחינות. אם הוא יידע שישנם הורים שלא מוכנים לשלוח את ביתם האהובה ללמוד במכללת ספיר, הוא יקים קול צעקה מרה, ושוב ידבר על התדמית שנוצרת בדרום, ובזה אשמה התקשורת ו/או הממשלה ו/או האדישות הכללית וכו'... אחרי שהם ישמעו אותו, אולי הם ייתרצו. אולי לא. אבל שווה לנסות... דאנטה

כן

ממממ הוא נאם פעם אחת כשהייתה הפגנה נגד כל זה בתחילת שנה ומאז לא שמענו ממנו [או אני לא שמעתי אין לי מושג מה הולך....-שורק- חח]

האמת..

אני דיי יכולה להבין אותם... רגע..אבל את מפחדת מיזה או לא? אני יודעת שאני הייתי מאוד מפחדת..כמובן שזה אינדיבידואלי... אבל יש לי שאלה כללית-לפני שיש קסאמים יש בכלל זמן התראה שאפשר ללכת למקלט שם איפה שהוא? לא מבינה ממש איך זה הולך.. ורגע,מה האופציות האחרות שלך?כלומר חוץ מספיר.מה עם אב"ג?

PianoGirl20

New member
איזה אב"ג....הלוואי.

חח, את באמת חושבת שאם הייתי יכולה לא הייתי הולכת לשם? זה היה החלום שלי, ללמוד בבן גוריון.. אבל מה לעשות שלפסיכומטרי שלי היו כנראה חלומות אחרים, והוא החליט להכשיל אותי כדיי שאני אאלץ ללכת לכל מיני מכללות ולא אוכל להרשם לאוניברסיטאות כמו בן גוריון...

ניסיון לעצה

ספיר זה מרחק הליכה מהעיר... יש אחלה אווירה, אני דיי נהנית מהלימודים.. אבללללל יש את "בני דודינו" היקרים שזורקים עלינו טילים... סתם דוגמא: לפני חודשיים ככה, נשמעה האזעקה והייתי בכיכר המרכזית, חלק מהאנשים פשוט המשיכו לשבת על הדשא ולדבר... וחלק הלכו לכייוון המבנה.[הלכתי איתם חח] לפני תחלת שנת הלימודים נפל קסאם במבנה ולא קרה כלום. גם אני פחדתי כשהייתי שם בפעמים הראשונות, אני דיי התרגלתי לא יודעת מה איתך... אני גרה לבד עכשיו בדירה שאני שוכרת כי השותפות שלי בשביתה ואני לבד
אבל זה לא מפחיד אותי כמו בהתחלה... אני מבינה את ההורים שלך- אבל עובדה שלומדים שם כרגיל אז למה שאת לא תלמדי שם גם?

PianoGirl20

New member
האמת שהגענו לפשרה...

היום אחרי שנתתי לאמא שלי לדבר עם מישהו שלומד במכללה, היא כבר התחילה להשתכנע שאכן מדובר במקום ברמה ושסטודנטים לא שרויים שם בפחד מתמיד, והיא החליטה שהיא מוכנה שנאי אלמד שם, אבל....אגור בבית.
כלומר, יומיים בשבוע אני אצטרך לנסוע שעה ומשהו באוטובוס בשביל להגיע לשם..(והימים הם ימים מלאים, מ-8 בבוקר עד -8 בלילה, ואני אצטרך לצאת ממש מוקדם ואין לי מושג איך זה יצליח..). בכל מקרה עדיף שאני אסכים לפשרה הזאת עכשיו, ומקסימום אתמקח על זה אחר כך...העיקר שישלמו את המקדמה בינתיים ואני אהיה רשומה... האמת היא שיש גם אופציה של ללמוד בתל חי, אבל זה כבר סיפור אחר..

Tomerico5

New member
ישנם קיבוצים ומקומות מגורים מחוץ לטווח קסאמים

שלום נערת פסנתר (אני טועה אם זה בגלל שנפל עליך כזה או שאת פשוט מנגנת...חחח...) מה את מעונינת ללמוד במכללת ספיר? איפה את גרה? אני סטודנט במכללה, וגר בשדרות. הקסאמים באמת שלא כאלה נוראיים... לא מתעלמים, אבל לומדים להתמודד. לשמחתנו בחודשיים האחרונים נורו בודדים, ובודדים מתוך הבודדים נפלו ביישוב, אם בכלל פגעו במשהו... לגבי מגורים, ישנם מספר קיבוצים, כמו קיבוץ דורות, ברור-חיל, אור הנר ורוחמה, ומושבים כמו חלץ ויכיני, הנמצאים סמוך למכללה, אך רחוקים דיו להמצא מחוץ לטווח הקסאמים! כך ששם הדבר כמעט ואינו מורגש כלל! אני ממליץ לך, לבוא אם הורייך, לסיור באזור, לראות את המכללה, הקיבוצים והאזור, וממה שאני יודע, דלתו של פרופ' זאב צחור לרוב פתוחה לקהל. כך ההורים שלך יוכלו לראות במו עיניים כמה הדבר אינו נוראי או מסוכן. סתם כקוריוז, אני תמיד אומר דבר פשוט... ב-7 שנים שנורים קסאמים לצערנו יש 7 הרוגים, ולא יותר מ-30 פצועים... אבל בדרכים, על הכבישים יש 13 הרוגים בשבוע, למעלה מ-500 מדי שנה... אז עכשיו לשאלה האמיתית: האם מסוכן יותר לגור או ללמוד במכללת ספיר, או לנסוע כל יום הלוך חזור הביתה? (בהתחשב שרוב התאונות קורות בסמוך לבית)? אם את מעונינת לשמוע עוד או שאדבר עם הוריך, את מוזמנת ליצור עימי קשר. אם את מעונינת ליצור קשר עם גורם רשמי של המכללה, מרכז המידע של המכללה (המייעץ למועמדים), עובד כל יום מ-8 עד 20.

זאת אכן בעיה

מצד אחד הייתי חושב לומר להם שאת רואה את העתיד שלך במכללה הזו, והם במו ידיהם מונעים ממך לימודים שיתנו לך קריירה. הם רוצים לתקוע אותך? אני לא חושב ככה. את כבר יכולה להחליט על עצמך (והם רק צריכים לעזור במימון). מצד שני, זה ממש מפחיד ללמוד במקום שבו נופלים טילים, ואם זה עדיין קורה - אני יכול להבין אותם קצת כי הם פוחדים על הבת שלהם.

סליחה שאני אומרת את זה אבל !

ההורים שלך לא רוצים שתלכי. בסדר. אז הם לא רוצים. את רוצה?- תלכי. חיים שלך בחירה שלך הצלחה שלך! בהצלחה!

PianoGirl20

New member
תודה, אבל...

הכסף לצערי נמצא אצל ההורים שלי...ואם הם יחליטו לא לשלם, אז אין לי יותר מדיי ברירות..(חוץ מלעשות שנה הפסקה, לעבוד מאוד קשה ולנסות לממן לעצמי את הלימודים..).

iknow

New member
תאיימי לשבות

אם הם הורים פולנים טיפוסיים ולחוצים, יכול להיות שהם יכנעו.

למעלה