מה אני אמור לעשות??

alli1ali

New member
מה אני אמור לעשות??

יש לי שאלה . אם אפשר כמובן ?! אני דרוזי ישראלי , נולדתי כאן , חייתי וחי כאן , ואמשיך לחיות ואמות כאן ורק כאן... אני אתם כותבים כל מיני דברים על קשרים בין משפחה, על שורשים , תיעודים וכאלה.. נלחמים למצוא כל קרוב משפחה בכל מדינה .. אני יודע היום על משפחה גדולה שלי בסוריה , על משפחה גדולה שלי בלבנון , אני רואה תיעוד בסרט שצלמו עליהם , פשוט כואב לי הלב .. מה אני יכול לעשות בחוסר האונים הזה???
 

ornan

New member
ברוך הבא עלי../images/Emo140.gif

מן המעט שכתבת, אני מבינה שמשפחתך הקרובה גרה כאן וכמו לכולנו בני משפחה בארצות שונות בעולם. מעניין לדעת אם יש לך אפשרות לקשר עם בני משפחתך שבסוריה או בלבנון, אולי יש לך אפשרות ליצור קשר דרך האינטרנט עם בני משפחתך, מומחים ממני בתחום הזה בוודאי יענו לך כיצד ניתן למצוא כתובות של דואר אלקטרוני בארצות אלה. בהצלחה נשמח לעזור לך בכל עת. ארנה
 

כוכה

New member
ornan צדקה, ועוד

אם אתה אכן מתעניין בנושא השורשים והוא חשוב לך - כדאי לכך להתחיל ולרכז מידע. וזאת לא רק דרך סרטי וידיאו אלא תמונות סטילס, סיפורים כתובים וגם עץ משפחה. הכנס כאן לפורום וידריכו אותך. ישנן תוכנות רבות דרכן אפשר ליצור את אילן היוחסין המשפחתי ולאצור מידע, תמונות, סיפורים ועוד. ברוך הבא. אם אתה דואב על כך שאין לך אפשרות להיות איתם בקשר יומיומי - כולנו עימך. זהו אזורנו ואולי פעם יהיה טוב.
 

א77

New member
עלי, הקשב נא!!!

כנראה אינך מודע לפעילות המאסיבית של חברי הפורום שהוקם ביוזמתו של אדם יקר, שכמו שחשוב לנו הנושא, גם לו זה חשוב. ולמה כ"כ חשוב לכולנו. כי אנחנו חברי הפורום בני עם שנקרא עם ישראל, שהיה מפוזר על פני מדינות מכל קצווי תבל. מהמזרח ומערב, צפון ונגב. ולכל גלות, צרות משלה. כאילו לא דיי במה שעם ישראל התפזר לפני כאלפיים שנה ונפוץ מארצנו הזו לארצות תבל, ועוד היד הזועמת עלינו נטויה... מגלות לגלות הוגלינו, ממדינה אליה גלינו עברנו למדינה קולטת אחרת, וזה רק לבנתיים, עד לגלות הבאה, או לגאולה הנצחית. והגרוע מכל, הוא היעלמותם של למעלה מ6,000,000 נפשות של נשים זקינים טף וכלל העם מעמנו. מדוע זה נקרא בלשוני "היעלמות", מיכיון שאפילו מקום לעלות על קבר, אין. אפר בשרם גידיהם ועצמותם פוזר והוגלה אף הוא לכל רוחות השמים, פרט לחלקי הגוף, בהם נעשה שימוש לייצור כסבונים. גורלך שפר משלנו. אני תר ומחפש אחרי כל אחיו של סבי וסבתי. אני תר ומחפש לא אחריהם בעצם, אלא אחרי מישהו שיספר לי על רגעיהם האחרונים, ולפחות על שעותיהם, ימיהם וחדשיהם האחרונים. איני מזלזל חלילה במצבך הלא נעים שנכפה עליך. ושלדעתי, אם תהיה יוזמה גם מצידם של קרובי משפחתך שמהצד השני, הרי יש תכניות של שיחה במיקרופון בכל השפות עם כל העולם דרך האינטרנט. הנשיקה אמנם תהיה רק וירטואלית, אבל לשוחח אפשר בנתיים... נשמע מדבריך כעין טרוניא, כאילו שפר גורלנו מחלקך. ברם, ההידבקות לנושא ולחיפוש הוא דווקא למי שגורלו לא שפר עליו, למי שנעלמו לו קרובי משפחתו. למי שאינו יכול לומר "קרוביי נמצאים בבגדד או על הירח וקשה לי ליצור עמם קשר". אנו כאמור לא נוכל לתקשר עם הנעלמים שלנו אף לא דרך האינטרנט. ואתה, אם זה כה חשוב לך, אז לפניך שני דברים לעשות: 1. להתפלל שגם לקרוביך מצדו השני של הגבול, תהיה אותה התעניינות. 2. להתחיל לעבוד על האינטרנט. לו הייתי מתמצא בשפה הערבית, הייתי תורם מזמני עבורך. ואני אאחל לך בהצלחה. ותבוא לספר לנו גם בשורות טובות. תבוא לספר לנו גם שהצלחת ופגשת. זאבי.
 
שרשי משפחה דרוזית

אנחנו לא יודעים איזה משאבים יש בערבית. אני יודע שיש www.cnn.com/arabic ב www.google.com שהוא מנוע החיפוש אולי החשוב ביותר אפשר לחפש דפים בשפה הערבית רק הערה אחת חשובה. אני לא צריך לספר לך שחלק מארצות ערב הם במצב מלחמה עם ישראל. יש סכנה ששרותי הבטחון יחשדו בכונה לא טהורה אם תיצור קשר עם קרובים שלך בארצות אלה.
 

א77

New member
הביקורת על האינטרנט, היא כה אדוקה?

הרי זה המון עבודה. שירותי הבטחון יכולים לעקוב ולסנן את כל החומר הוירטואלי העובר בין כל המקומות? סתם מתוך סקרנות. לי אין בני דודים בדמשק
 
אופס

תקלה טכנית החומר עובר בחופשיות יחסית וכמו אפשר לאבטח ערוצי תקשורת
את זה את יכול לבבר אצל מנהל הפורום שלנו
 
ל"77"

יש ביקורת רובוטית שמחפשת מילות מפתח. הבקרה גם מחפשת עקבות של פשע מחשבים. לצערנו היא לא מספיקה לתפוס את כל הפדופילים ושאר בישין מרעין.
 

motyka

New member
בעייה שהייתה גם לנו

שנים רבות מסך הברזל לא אפשר קשר עם קרובי משפחה שחיו בארצות הקומוניסטיות. אז ניסו לכתוב, לשגר דשים עם בעלי אזרחות זרה, להפגש בארצות נטרליות (קפריסין למשל) ועוד. לך יש שני ייתרונות שלא היו לי - שפה (אני לא דובר רוסית או פולנית ולכן התקשיתי לתקשר עם קרובים) ואינטרנט (שלא היה). אז תתחיל לאסוף חומר, תבנה את עץ המשפחה, תשלים פרטים חסרים, ונקווה שיגיע שלום מהר והמפגשים יהיו פנים אל פנים.
 
../images/Emo24.gif אני מאושר שזכינו לקרוא את

הודעתך, עלי
קודם כל, כולנו בני-אדם - רק אחרי זה, אנחנו בני דתות שונות ואמונות שונות ומנהגים שונים ועוד כהנה "זוטות" שמפרידות בינינו. במעגל הקרוב אצל כל אדם - נמצאת משפחתו. אצלנו, אצל מי שמתעניינים בנושא, נמצאת המשפחה הרחוקה יותר במעגל ההתעניינות הקרוב - ואנו עושים כל שנוכל כדי לאתר מידע, ללמוד וללמד בנושא. ברור שבסיפור שלך בולטת העובדה כי החיבור בין חלקי המשפחה קשה מסיבות פוליטיות כאלה ואחרות - אבל, אין הדבר אמור להפריע לך לנסות... כיום, בעידן האינטרנט, יש לנו אפשרויות רבות ליצור קשרים עם אנשים - גם קרובי משפחה וגם לא - במקומות אחרים, בתנאי (כמובן) שגם להם יש מחשב וגישה נוחה לאינטרנט. איני יודע אם למשפחתך בסוריה ובלבנון גישה נוחה לאינטרנט - אך אם כך הדבר, וודאי תוכל ליצור קשר עימם בקלות יחסית. חיפוש פרטים בספר טלפונים, לאחר מכן טלפון או דואר אלקטרוני - ואתה מחובר. שמחתי מאוד לקרוא את התגובות של החבר´ה כאן להודעתך ואשמח עוד יותר אם תישאר, תיעזר ותדווח לנו על התקדמויות.
ארנון
 

alli1ali

New member
תודה../images/Emo51.gif

אני התחלתי לעבוד על זה דרך אתרים ממדינות ערב , דרך כל שיטה אפשרית . אני מאמין שאת הקרובים מלבנון אני יצליח לאתר דרך האינטרניט , אבל תושבי סוריה מאוד מאוד קשה , כי אצלם אין חשמל עדיין , ( זה מה שראיתי בסרט שהגיע אלינו לפני כמה חודשים ) . בכל מקרה אני מאוד מודה לכם על העזרה ועל האיכפתיות , אני מבטיח לעדכן בכל דבר חדש. ביי
 
למעלה