מה אם...

BellA עלמה

New member
מה אם...

לא בא לך להתמודד יותר? נמאס לך להסתכל על הדברים בעיניים ולהילחם? מה אם זה מעייף מידי \ קשה מידי? מה אם אתה טיפוס ששונא מלחמות . במיוחד מלחמות עם עצמך? מה אם זה שאתה מתחיל להבין שזה פשוט מיותר? מה אם?

התמודדות היא לא בהכרח מלחמה

אבל בכל זאת, אפשר תמיד לקחת פסק זמן (קצר. לא כזה שמדחיק את הבעיות מתחת לשטיח) ולנוח מהכל.

BellA עלמה

New member
לא יודעת

אולי פשוט צריך לוותר על כל המלחמות האלה עם עמצך. נראה לי

פאפיט

New member
התמודדות עם מה ? ומלחמה ע ל מה ?

לדעתי התמודדות מתרחשת כל הזמן גם כשלא שמים לב, מה שנקרא התמודדות בחיי היום יום. למשל בעיית משקל, או עישון, מתמודדים עם זה לאורך זמן, אבל ממשיכים לחיות. התמודדות מצטייר בעיניי כמשהו פנימי. ומלחמה על משהו חיצוני. למלחמה מפנים זמן, נערכים, מציבים מטרות, אורבים, מתצפתים בעיינים רושפות, זה מעייף. לפעמים מרויחים, לפעמים מפסידים. יש משהו רכושני. לא כל אחד בנוי למלחמות. מה אם לא חייבים להלחם ?

BellA עלמה

New member
מה ההבדל בין

להלחם עם המשקל ולהתמודד איתו או להלחם במחלה או להתמודד (למשל סרטן לא עלנו)

מאמי,

לכל אחד המלחמה שלו קשה.לאחד זה קושי אדיר לקום בבוקר,לשני זה הקושי להסתכל במראה והשלישי מתמודד עם קשיים אדירים.אבל מסכימה איתך שלכל אחד הקושי שלו ולפעמים נשברים. החוכמה היא לא לוותר.מותר להשבר,בטח שמותר!אבל אסור לוותר,החיים נמשכים,קשיים באים והולכים,אבל החיים ממשכים,אל תוותרי מתוקה,תבכי תשברי,אבל בשום פנים אל תוותרי...

BellA עלמה

New member
מרגישה שכבר אני זקנה מידי לזה

כבר אין לי את הכוחות של פעם (בחיי אני קשישה)

מצחיקה...

כבר חשבתי 60 ועם אלציימר...מאמי,32! קולטת?!יש לך עוד לפחות 38 שנים!לא שווה להלחם על 38 שנים הבאות?!זה המון!

אז לוקחים פסק זמן...

ומנסים פשוט להירגע, בלי לחשוב, בלי לחקור, לעשות משהו שעושה טוב בלב. אני מסכימה בהחלט עם להבה, שהתמודדות זה לאו דווקא עניין של מלחמה, אני רואה ברצון להתמודד עם דברים, רצון להצליח, באיזשהו מובן- רצון לנצח.

שובטמה

New member
תשובה למה אם,,,,,,,,,

אז תמשיכי לסבול. וזו בחירה שלך. מקוה שתבחרי בשבילך אחרת

למעלה