מה אומרים לילדים?

איזו שטות גמורה!

הורה, כל הורה, גם הורה לילדים טבעונים, גם הורה לילדים לא טבעונים, צריך לבצע בדיקות לילדיו, לראות שאין חוסרים ו/או עודפים [דבר שהוא הרבה יותר שכיח בתזונה מערבית טיפוסית].

אני מכירה הרבה מאוד טבעונים באופן אישי, אני בעצמי טבעונית כבר 4 שנים, ואף אחד מהטבעונים שאני מכירה לא קירח, חוץ מדוד שלי שנהיה קירח 30 שנה לפני שנהיה טבעוני.

Gidi Shemer

New member
אהבתי את הנסיון להכניס נופך מדעי בעזרת האתר הכי לא מדעי

שיכולת לבחור

סשה87

New member
כאמור

קל "לזהות" תבניות, כאשר התצוגה תואמת אותן.
&nbsp
ברמדיה הצמחית הייתה בעיה בהוספת B1 או משהו כזה. הייתי משער שברמדיה הלא-צמחית ה-B1 מוסף באופן דומה לחלב "נטול החיים", אבל פשוט לא הייתה בעיה בייצור (אולי). אם היית נגד תחליפי חלב, היית אומר שזה בעיה של תחליפי חלב. אם היית נגד יצור גרמני, היית אומר שזו בעיה גרמנית (ואוסף נתונים לעוד בעיות בתעשייה הגרמנית - הרי התאמה מופלאה!). האמת אינה שהייתה בעיה בטבעונות, ולא שהייתה בעיה בתעשייה הגרמנית - אלו הפשטות אנושיות. האמת היא שבנקודה מסוימת בזמן במקום מסויים במרחב בבית מסוים תינוק מסוים לא ספג מולקולה מסוימת וכולי וכולי. כרגע הבליטו עבורך את הקטגוריה "טבעונות", וקל לברור דברים ולהבחין באלפי בעיותיה (כמו שהעין יודעת לזהות מהר כתמים אדומים על קנבס).
&nbsp
זהו עניין די מגוחך למעשה, כי אם הייתה בעיה ברמדיה חלבית, לא היית אפילו מעלה בדעתך שזו בעיה ב"תזונה חלבית". זו בעיה בנוסחאות האלו, בחברה הזו, באצווה המסוימת, בעוד דברים. אבל בעיה ברמדיה הצמחית היא בעיה ב"טבעונות".
&nbsp
זהו עניין די מייאש למעשה, כי הוא מראה איזה קל לשלוט באוכלוסיות - צריך רק שר "הסברה" מוכשר.

ai21

New member
לרמה כזו של חוסרים לא ניתן להגיע ברמדיה שאינה צמחית

שהרי רוב הויטמינים שמתווספים קיימים באפן טבעי בחלב (גם אם מעלים את שיעורם).
אבל אם אין חלב - אין את הויטמין הזה בכלל וחייבים להוסיפו מלאכותית.

זו בדיוק אותה בעיה שיש כשילד גדל ומפסיק לאכול "פורמולה".
פרופוגנדה מוצלחת לא תעלים אותה.

ai21

New member
עובדתית - לא היה בכמות מספקת

אם נסכם מה שקרה:
במהלך הייצור של הפורמולה החדשה החליטו בחברת הומנה להפסיק להכניס לתערובת ויטמין B1, בניגוד לתקנים ולאמנות מחייבים. זאת מתוך הנחה של הומנה לפיה יש מספיק ויטמין B1 במרכיב הסויה הטבעי.

סשה87

New member
אתה באמת

באמת חושב שהדיון הזה הגיוני? האמת שאני אפילו לא אטרח לציין מדוע הוא לא הגיוני - למעשה, זה מעורר פלצות. אתה שלחת לי עמוד ויקיפדיה. בו רשום למשל:
&nbsp
"בהומנה היו אמורים לדעת כי בחלבון סויה מבודד אין מספיק ויטמין B1 להכנת מזון תינוקות, היות שהפורמולה מכילה חומרים רבים נוספים ולא רק חלבון סויה מבודד. בסויה קיים ויטמין B1 בריכוז מסוים, אך כאשר מכינים אבקה לתינוקות ומערבבים הסויה עם חומרים רבים אחרים, ריכוז הוויטמין יורד נוכח הנפח שגדל".
&nbsp
"העם נוטה ימינה..."

אני מסכימה

שצריך לדאוג לילדים ולהתפתחותם.
אך אינני מבינה מדוע שהתפתחות הילדים תפגע אם הם יהיו טבעונים. אין מניעה להיות טבעונים ולהתפתח נהדר.
הורים טובים, כמו האבא שבא לכאן ושאל, רוצים להבין איך לחנך את ילדיהם לערכים שהם מאמינים בהם בלי כפייה, עם העדינות המתאימה.
לעומתם הורים לא טובים פשוט כופים על ילדיהם את השקפת עולמם [לאכול חיות והפרשותיהן], בלי שום נסיון להיות עדינים עם הילדים.
גם בערכים דומים אך שונים זה מופיע- למשל הורים שכופים על ילדיהם להיות חרדים/דתיים/חילונים, בלי להסביר, בלי עדינות.
אז דווקא כל הכבוד לאדם שרוצה להיות הורה טוב ומחפש איך לחנך ילדים בעדינות לערכיו.

purplegiraff

New member
לאט ובסבלנות מייק...

אתה מתאר סיטואציה פחות פשוטה מהרגיל, ובכלל כל הכבוד על הצעד והמעשה ומאחלת לכולכם בהצלחה בדרך החדשה הזו,
בטוחה שתצלחו אותה בהמון אהבה וצמיחה יחד.

אני חושבת שבמקביל לקניית המוצרים שהם רגילים תנסה להגיש להם גם מוצרים אחרים,
שינסו יטעמו ויכירו,
אפילו ממש במקביל, נניח, להם חביתה מביצים, לך ולאשתך חביתת חומוס/ עדשים,
דברו על זה, אתה ואשתך, עוררו את סקרנותם, הם ירצו לטעום, לנסות, ציינו ששלכם בלי ביצים, ולמה, הם ודאי אפילו ישאלו,
ואתם יכולים לענות תשובות פשוטות, למשל אני לילדי (קטנים יותר, 3 ו 5) אומרת שהביצה שייכת לתרנגולות, היא לא שלנו,
שהתרנגולות מטילות כדי שיהיו להן אפרוחים ושאנחנו בחרנו לא להפריע להן בזה יותר,
לא נכנסת לכל התסבוכת של גריסת אפרוחים כי זה מיותר בגילאים האלו (אני כן חושבת שאצלך למשל בשלבים מתקדמים יותר
של הדיונים שיהיו בעתיד, אפשר לספר על זה לגדול). אתם יכולים גם להכין דברים יחד איתם ולציין שזה טבעוני, שישאלו מה זה טבעוני ולמה?
אתם בהחלט יכולים להראות להם סרטים של בעלי חיים שמחים חופשיים ומקסימים ולהסביר להם כמה קשה להם כשהם כלואים, כמה הם רוצים לחיות (זה בהמשך אבל), שיווצר חיבור, או שיתחזק כי אתה אומר שהוא כבר שם.
בקשר לתנובה וטרה, וזה שאמם החרימה את תנובה, אתם יכולים להסכים איתם, שגם אתם תחרימו (נניח) את תנובה
אבל שכמו טרה שהם בסדר (שוב, נניח...) יש עוד חברות שהן בסדר- אלפרו, גרין... ותנו להם לנסות מוצרים של חברות אלה.

בקשר לשניצל של טבעול- הוא בעיני גם לא משהו כמו שהוא,
אבל אני עושה לו שני דברים כדי שיהיה טעים יותר בשעת הצורך (בעיקר נשלח לגנים כמנה עיקרית לצהריים יום בשבוע)- 1. מטגנת במעט שמן זית ומוסיפה פפריקה מעושנת ושום גבישי, נותנת לזה להיות פריך.
2. מצפה בפירורי לחם מתובלים ושומשום.

עם הילדים שלי הייתי בתחילה די עדינה בשיחות, אך כיום אני תמיד מציינת,- "זה טבעוני" "זה לא טבעוני" הגדול שואל למה, מה יש בזה, ואז אנחנו מזכירים את העגל/ אפרוח/ תרנגולת/ דג... הוא גם מבין שדג זו חיה שהרגו אותה, אפילו בגיל 5, בצורה פשוטה אבל מספיקה כדי שזה לא יהיה לו נוח. כל פעם שאני מכינה להם משהו שטעים להם במיוחד אני מזכירה להם שזה טבעוני ובלי שום חלב שהיה של העגל או ביצה שרצה להיות בה אפרוח,
למשל עוגות יום הולדת מהשבת האחרונה שהיו קרמיות ומטורפות וכולם עפו עליהן (
), דברנו עליהן אחר כך כמה הן היו טעימות וזה בלי חלב של עגל ובלי ביצה של תרנגולת.
הדברים האלו נקלטים נספגים ונטמעים,
ובכ"ז צריך לשמור על איזון ולהיות רגיש מתי זו חפירת יתר

אתם מהדרום, נכון? אז אם תרצו להפגש לפיקניקים עם משפחה טבעונית אחרת- אתה מוזמן לדבר איתי.

mikedoron02

New member
הדיון בשרשור הזה התפתח ממש לא לכיוון הרצוי

אני לא מבין מאיפה הדאגה לבריאותם של הילדים מגיעה, אני רואה מה החברים שלהם אוכלים (שניצל מעובד וצ'יפס) ואני לא חושב שיהיו אנשים שיבקרו את ההורים שלהם על התזונה שלהם ובכל מקרה לא ביקשתי כעת להפוך את תזונתם לטבעונית רק רציתי שהבית שלנו עצמו יהיו טבעוני. כיום במסגרות שלהם - צהרונים ובארוחות משפחתיות הם אוכלים אוכל לא טבעוני ואני ממש לא מבקר איש על כך.
כל רצוני הוא שהם יבינו את אורח החיים שלי ושל אשתי בתקווה שהם גם יטמיעו לפחות חלק מהערכים הללו.
ובכל זאת כדי להרגיע את "המודאגים" להלן תפריט לדוגמה של ארוחת בוקר וערב ביום רגיל אצלינו כשהם אוכלים "טבעוני"
ארוחת בוקר - קערה גדולה של קורנפלקס תלמה אלופים עם חלב סויה מעושר במתיקות מעודנת + תפוח עץ
ארוחת ערב: צלחת גדושה של אדממה + מעדן סויה אפרסק(זה הממתק היומי) + כריך ריבה + 2 תפוזים
אני בדרך כלל לא עושה עניין מדברים הקשורים לילדים והפעם היחידה בה כן התעקשתי הייתה כאשר בארגון של יום הולדת שמתי ווטו על מפעיל של חיות כי זה בעיניי ממש מיותר.

כחלק מהשינויים שעשינו היה לעבור מהדרום אל המרכז כדי לא לעקור את הילדים מהסביבה המוכרת שלהם כך שאני לצערי כבר לא גר בבאר שבע והמרתי את הבית הגדול עם החצר בדירה קטנה וצפופה, לשמחתי הכלבה הסתגלה יפה לעניין.

Gidi Shemer

New member
כמו שכתבו לך כבר

הפוסט שלך הופיע בראשי.

מכאן והלאה חצי העולם ואשתו יופיעו ויסבירו לך שמדובר בבעיה תזונתי, בריאותית ומה לא. אל דאגה.

באמת אל תדאג בגלל אנשים ותגובותיהם

אנשים יעשו הכל כדי להוכיח לך דברים שבכלל לא דיברת עליהם, יעוותו הכל ויוציאו הכל מפרופוציה.
תן לנו להתנגח בהם [למען קוראים שקטים], שיתווכחו עם העובדות. אתה אל תשים לב אליהם.

purplegiraff

New member
דווקא לא התעסקתי בבריאות שלהם

אפילו חשבתי שנתתי לך כמה רעיונות לא רעים בהתאם למה שביקשת וכיוונת...
מקווה שזו היתה סתם טעות בשרשור.

ההתעסקות בנושא בריאותם בהחלט לא לעניין ולא קשורה פה וגם הגבתי על כךל"דואג" הראשי.

mikedoron02

New member
ברור

אני התייחסתי באופן כללי שהשרשור הפך להיות על "דאגה" לבריאות הילדים בניגוד למטרה המקורית שהייתה איך אפשר לחשוף אותם יותר לכיוון של הבנה מדוע אני ואשתי לא אוכלים חיות והפרשותיהן.
אני ממש לא מבין את הדאגה של אנשים לבריאות של טבעונים כאשר כל הטבעונים שאני מכיר אוכלים תזונה איכותית הרבה יותר מכל אוכל כל.
אנשים כל כך דואגים שיכפו על ילדים טבעונות כאילו זה דבר נורא ואיום, קצת חמלה בחיים במיוחד אם חייך לא היו קלים היא דבר מבורך.

l coyote l

New member
צר לי שלא ראיתי בזמן כדי לעצור את זה.

בכל מקרה פניתי בדיעבד להנהלת הפורומים על הפרסום המאוד לא רגיש והלא רלוונטי הזה בראשי.
&nbsp
תנחומיי למשפחה.

האלזה

New member
מייק, מתנצלת שלא הייתי כאן בזמן

למחוק תגובות לא ראויות.
מצטערת לשמוע על אחותך, שלא תדע עוד צער.
המון הערכה על ההתמודדות עם המצב החדש, אין לי עיצות בנושא אבל נראה שעם הרגישות שלך אליהם ולנושא, עם הזמן תמצא הדרך הנכונה לכולכם.

למעלה