לאט ובסבלנות מייק...
אתה מתאר סיטואציה פחות פשוטה מהרגיל, ובכלל כל הכבוד על הצעד והמעשה ומאחלת לכולכם בהצלחה בדרך החדשה הזו,
בטוחה שתצלחו אותה בהמון אהבה וצמיחה יחד.
אני חושבת שבמקביל לקניית המוצרים שהם רגילים תנסה להגיש להם גם מוצרים אחרים,
שינסו יטעמו ויכירו,
אפילו ממש במקביל, נניח, להם חביתה מביצים, לך ולאשתך חביתת חומוס/ עדשים,
דברו על זה, אתה ואשתך, עוררו את סקרנותם, הם ירצו לטעום, לנסות, ציינו ששלכם בלי ביצים, ולמה, הם ודאי אפילו ישאלו,
ואתם יכולים לענות תשובות פשוטות, למשל אני לילדי (קטנים יותר, 3 ו 5) אומרת שהביצה שייכת לתרנגולות, היא לא שלנו,
שהתרנגולות מטילות כדי שיהיו להן אפרוחים ושאנחנו בחרנו לא להפריע להן בזה יותר,
לא נכנסת לכל התסבוכת של גריסת אפרוחים כי זה מיותר בגילאים האלו (אני כן חושבת שאצלך למשל בשלבים מתקדמים יותר
של הדיונים שיהיו בעתיד, אפשר לספר על זה לגדול). אתם יכולים גם להכין דברים יחד איתם ולציין שזה טבעוני, שישאלו מה זה טבעוני ולמה?
אתם בהחלט יכולים להראות להם סרטים של בעלי חיים שמחים חופשיים ומקסימים ולהסביר להם כמה קשה להם כשהם כלואים, כמה הם רוצים לחיות (זה בהמשך אבל), שיווצר חיבור, או שיתחזק כי אתה אומר שהוא כבר שם.
בקשר לתנובה וטרה, וזה שאמם החרימה את תנובה, אתם יכולים להסכים איתם, שגם אתם תחרימו (נניח) את תנובה
אבל שכמו טרה שהם בסדר (שוב, נניח...) יש עוד חברות שהן בסדר- אלפרו, גרין... ותנו להם לנסות מוצרים של חברות אלה.
בקשר לשניצל של טבעול- הוא בעיני גם לא משהו כמו שהוא,
אבל אני עושה לו שני דברים כדי שיהיה טעים יותר בשעת הצורך (בעיקר נשלח לגנים כמנה עיקרית לצהריים יום בשבוע)- 1. מטגנת במעט שמן זית ומוסיפה פפריקה מעושנת ושום גבישי, נותנת לזה להיות פריך.
2. מצפה בפירורי לחם מתובלים ושומשום.
עם הילדים שלי הייתי בתחילה די עדינה בשיחות, אך כיום אני תמיד מציינת,- "זה טבעוני" "זה לא טבעוני" הגדול שואל למה, מה יש בזה, ואז אנחנו מזכירים את העגל/ אפרוח/ תרנגולת/ דג... הוא גם מבין שדג זו חיה שהרגו אותה, אפילו בגיל 5, בצורה פשוטה אבל מספיקה כדי שזה לא יהיה לו נוח. כל פעם שאני מכינה להם משהו שטעים להם במיוחד אני מזכירה להם שזה טבעוני ובלי שום חלב שהיה של העגל או ביצה שרצה להיות בה אפרוח,
למשל עוגות יום הולדת מהשבת האחרונה שהיו קרמיות ומטורפות וכולם עפו עליהן (
), דברנו עליהן אחר כך כמה הן היו טעימות וזה בלי חלב של עגל ובלי ביצה של תרנגולת.
הדברים האלו נקלטים נספגים ונטמעים,
ובכ"ז צריך לשמור על איזון ולהיות רגיש מתי זו חפירת יתר
אתם מהדרום, נכון? אז אם תרצו להפגש לפיקניקים עם משפחה טבעונית אחרת- אתה מוזמן לדבר איתי.