מה אומרים לילדים?

pix37

New member
אומרים הכל - בלי תמונות זוועה (עדיין) אבל מגלים את הכל

הסיפור שלך לא מאוד ברור איך פתאום התווספו לביתך שני ילדים בני 6 ו- 9 (זה בהחלט לא מצב שגרתי)
במקרה של משפחה חד הורית רגילה כן הייתי מציב גבולות על פי כללי התזונה הנוהגים בבית ואומר לך שתסביר לילדים שאצלך לא אוכלים מוצרים מהחי ולמה.

אבל אם אכן מדובר במשפחה "פתאומית" לרוב מדובר במעבר טראומטי לילדים ולכן לא הייתי כופה עליהם את הצמחונות בבית כבר בשלב הראשון (הם צריכים להתרגל למשפחה חדשה ובית חדש ואוכל זה אחד הדברים הכי בסיסיים שמחברים בין החיים הקודמים שלהם לחיים הנוכחיים)

אבל כן הייתי מסביר למה אני לא אוכל ומציע להם גם חלופות טבעוניות מסביר להם את ההבדלים וסיבותיהם ונותן להם לבחור. צמחונות / טבעונות נכונה מגיעה מידע ובחירה ולא מכפיה.

mikedoron02

New member
איך אפשר בלי התמונה האמיתית

כאשר הם חושבים שכיף לתרנגולות לספק בייצים?
לשאלתך איך אני פתאום אבא לשני ילדים לרוע המזל מדובר על הילדים של אחותי המנוחה שגידלה אותם כחד הורית ולאחר פטירתה לפני מספר חודשים אני ואשתי מגדלים אותם.
לאחר שהילד הקטן לא הסכים לאכול כל משקה אחר מלבד חלב של טרה "נשברתי" וקניתי חלב פרה אבל לא ידעתי איך להסביר מדוע אני לא אוכל מזה מבלי להשתמש בהסברים קשים.
אני לא רוצה לכפות טבעונות אבל אני רוצה שהבית שלי לפחות יהיה בכיוון הנכון, עברנו הרבה שינויים וגם כפינו על הילדים שינויים רבים לדוגמה אין לנו טלביזיה בבית אבל מבחינתי הייתי רוצה שהבית יהיה טבעוני ושאם הם רוצים לאכול מוצרים לא טבעוניים אז שזה יהיה מחוץ לבית.

Gidi Shemer

New member
קודם כל, משתתף כמובן בצערכם

וקטונתי מלייעץ למישהו שעומד בפני מצב קשה בכל כך הרבה מובנים.

עם זאת, אני הייתי מציע לזכור שמדובר בילדים צעירים. אני חושב שזה קצת גדול על ילדים שלא גדלו בבית טבעוני וחווים טלטלה קשה מאין כמוה לשנות באחת תפיסת עולם שהיא התפיסה המקובלת בעולמנו (עם כל הצער).

דוגמא אישית, חשיפה לאלטרנטיבות טבעוניות- כל זה מבורך. הייתי עובד על הורדת התסכול העצמי משאלת ה״איך הם לא מבינים״. הם ייחשפו, יגדלו, ובגיל מעט יותר מבוגר, אני לא רואה שום בעיה בלומר להם ״ פה לו אוכלים מהחי״.

אי פגיעה בבעלי חיים היא דבר חשוב מאין כמוהו, אבל צריך לזכור שגם הילדים נפגעים, וגם זה חשוב מאוד.
להתרגל לדברים לאט לאט, תוך הרבה תמיכה, הבנה והכלה מצידך, זה מאוד חשוב להם עכשיו.

גם רגע בקטע של עלות-תועלת קר ומחושב: אם תכפה עליהם הר כגיגית עכשיו אמנם הם יאכלו משמעותית פחות מהחי [לא יאכלו] ב15 השנים הקרובות, אבל הם ממש מסוגלים "לפצות" על זה ב50 שנות בגרותם [או יותר], מתוך צורך פסיכולוגי "להראות לך מה זה".

עדיף לא ללחוץ ככה על ילדים, זה רע להם [שזה אומר שזה רע], זה אפילו רע למטרות הנוספות שלך.

pix37

New member
מלים חזקות יותר מכל תמונה

במילה תמונה התכוונתי לתמונה גרפית - צילום - לא תאור של המצב כהוויתו.

הילדים האלה ככל הנראה במשבר מאוד רציני כרגע (אמם נפטרה והם עברו לבית חדש) לדעתי (ניק אלמוני ברשת בלי שום השפעה אמיתית על החיים שלך) זה הזמן להכיל יותר ופחות להטיף. אני מבין את גודל ההקרבה מבחינתך לפגוע בטבעונות של הבית אבל לדעתי רווחת הילדים כעת חשובה יותר.

תן להם את כל הזמן שהם צריכים על מנת להכיל את השינוי גם אם זה אומר שבמקרר שלך יהיו מוצרי חלב או ביצים לתקופה מסויימת (אפילו כמה שנים) ותיקח אותם לאכול בשר בחוץ עד שהם יבינו בעצמם ויתאימו את עצמם אליכם.

זו הקרבה אדירה מצדך אבל זו בעצם המהות של להיות הורים - ולהיות הורים מאמצים על אחת כמה וכמה.

Yemeth

New member
מבט מבחוץ - יותר מידי "אתה"!

אתה כל כך עסוק בשרשור הזה בטבעונות ובערכים שלך ומזדעזע מזה שהילדים לא משתתפים בזה, אך מבחינת הילדים - So fucking what?
הם איבדו את משפחתם ואתה רק עסוק בלהפוך להם את העולם.
אוכל, טלויזיה ומה עוד?
&nbsp
שמע, קח נשימה עמוקה וצא מעצמך לרגע.
חשוב על הילדים ואיך הם יוצאים לעולם כמבוגרים (עוד הרבה שנים) עם כמה שפחות צלקות נפשיות מהילדות. כבר יש להם, לא מעט, גם אם הם לא מספרים לך דבר. אל תוסיף שמן למדורה הזו כל כך מהר.

גיגו11

New member
וואו כמה שאתה "רגיש"

ולכותב ההודעה הגעת לשער של תפוז,
כך שאל תשים לב לכל אחד שלא מרגיש על בשרו את מה שאתם עוברים.
בהצלחה בגידול הילדים, ומאחלת לכם רק טוב

יוספה 51

New member
מצטרפת, בהצלחה, משימה קשה וחשובה אתם לוקחים

על עצמכם. תן לזה את הזמן - לך, לאשתך, לילדים, ואני בטוחה שהערכים שלכם גם יעברו אליהם. לאט לאט.

mikedoron02

New member
איך יוצאים מהשער של תפוז

אחרי שכבר נמצאים שם? זאת ממש לא הייתה הכוונה שלי להיות שם

אולי לשלוח מסר להנהלת הפורמים?...

כשכותבים הודעה חדשה יש אפשרות שצריך לסמן "נא לא לפרסם את ההודעה בעמוד הראשי "...

mikedoron02

New member
אני מאמין בחשיבות של המשפחה וערכיה

ואני יודע שאחותי כיוונה אותם לכיוון הזה. חשוב לי מאוד החינוך של הילדים ועכשיו, כשעברה קרוב לחצי שנה מאז שאנו מגדלים אותם והמצב מיוצב פחות או יותר, אני חושב שהגיע הזמן עבורם להכיר את שאר הערכים בהם אנו ואימם המנוחה מאמינים.
אני מבין את דאגתך לגבי איך הילדים מתמודדים עם היותם יתומים אך אני יכול לומר מהצד שלי שעשיתי ואני עושה את המירב עבורם ואנו בהחלט רואים את השיפור הרב במצבם. אני שאלתי בפורום של הטבעונות אנשים כיצד להתמודד עם השאלות של הילדים לגבי מדוע אני ואשתי לא אוכלים חיות והפרשותהן כלומר רצוני לדעת איך לענות לילדים על השאלות שלהם בצורה מצד אחת עדינה ומצד שני אפקטיבית.

CuddlyBear

New member
לדעתי הילדים קודמים לחיות

אתה יכול לאכול מה שאתה רוצה, אבל יש סיכוי, אפילו אם קטן שהתפתחות הילדים תיפגע.
מתי שהילדים יהיו יותר בוגרים, הם כבר יחליטו בעצמם מה הם רוצים.
יש להם את הדוגמא בבית, הם יחליטו בעצמם אם זה מה שהם רוצים.
לדעתי הורה צריך לדאוג לילדים שלו, גם אם זה בא על חשבון אחרים.
אם זה חיות או ילדים עבדים בסין שאתה קונה את המוצרים שלהם.

סשה87

New member
לא ברור

לדוגמה, רוב ההורים בארץ הם מטומטמים. פשוט כי רוב האנשים הם מטומטמים (איני משתמש במילה כמילת גנאי, אלא כמילה המתארת קהות מסוימת, חוסר יכולת לחדור לליבם של דברים). עקב כך ישנו סיכוי, למעשה גדול, שהתפתחות ילדיהם תיפגע.
&nbsp
גם אם מישהו אוכל ביצים, יש סיכוי שהתפתחות ילדו תיפגע, כי הוא יוכל ביצה עם חיידק רשע ויהיה סיבוך וכולי...
&nbsp
גם אם מישהו גר בארץ ישראל יש סיכוי שהילד יפגע. על כל ההורים לשאוף לעבור לניו-זילנד?
&nbsp
התגובה שלך היא טיפוסית, כאשר בתמונת העולם ישנו רקע לבן, "הנורמלי", ועליו מופיעים כתמים, הדורשים בחינה (למשל טבעונות). אם הטבעונות הייתה רקע לבן, היינו בוחנים אכילת בשר. וכולי. רק תחת פיקציה זו, דברייך נשמעים לוגיים לעילא, דברי "איש מדע", אדם רציונלי, וכולי.

ai21

New member
קל לפתח חסרים תזונתיים בתזונה טבעונית

זה נכון במבוגרים,
וזה נכון במיוחד כשמדובר בילדים שאומרים "את זה אני לא אוכל".
כך שסביר מאוד שיהיה צורך רפואי בהשלמות צמחוניות שאינן טבעוניות.

אם אין השלמות כאלו - יהיה חוסר אחריות קיצוני לא להיות במעקב מפני חוסרים כאלו.
כולנו זוכרים מה קרה ל"ילדי רמדיה צמחית".
אלא אם לדעתך שווה להסתכן בכך שהילד יקבל פיגור שכלי - כדי לדבוק באידאל הטבעוני הטהור.

לעומת זאת:
הסיכוי לקבל בעיית התפתחות כלשהי מביצה שנשמרה במקרר, נמצאת לפני תאריך "פג תוקף" שלה, אין לה ריח או סדקים מוזרים, ובושלה היטב - היא אפס.

אינני מסכימה כלל

קל לפתח חסרים תזונתיים כשלא אוכלים טוב.
יש ילדים שגדלים כקרניסטים לכל דבר והם לא אוכלים דברים [נגיד ירקות] בכמות מספקת ויש להם חוסרים.
הורים שבריאות ילדיהם חשובה להם משקיעים בכל מיני שיטות ע"מ שהילדים יאכלו את כל מה שהם צריכים.

אתה בא לפה, חושב שאתה יודע הרבה, מזהיר מפני רמדיה הצמחית, שהבעיה שלה לא הייתה שהיא הייתה צמחית, אלא בעיה בייצור מוצר בצורה לא נכונה בידי חברה תעשייתית גדולה, וכשזה המצב בהחלט אין קשר בין זה לבין בריאות ילדים טבעונים, אלא אם כן אתה מאכיל אותם רק ברמדיה הצמחית הפגומה שהייתה פעם.

לגבי ביצים- יש בהן המון כולסטרול, והרבה חומרים לא טובים. יכולים להתפתח בהן מחלות כמו סלמונלה. ובכלל- נגיד שאי אפשר "לקבל" בעיות התפתחות [דבר שבכל מקרה אי אפשר לעשות, כי בעיות התפתחות לא "מקבלים"] מביצים, זה לא אומר דבר וחצי דבר על אוכל טבעוני.

אם הילד אוכל מגוון ובריא- לא יהיו לו שום בעיות, לא בעיות התפתחות, לא השמנת יתר [שזו אחת מהבעיות הכי נפוצות למי שאוכל תזונה קרניסטית, ואצל טבעונים זה משמעותית פחות נפוץ], לא התפתחות מואצת בגלל הורמוני גדילה ואסטרוגן שנמצאים בשפע בכל מוצר שבא מחלב מהחי [גם בחלב עצמו וגם בגבינות/שמנת/חמאה וכל דבר אחר חלבי מהחי], ולא בטיח.

לגבי ילדים שלא אוכלים מגוון, כי הם אוהבים רק שניצל תירס, יש גם לזה פתרונות, והם ממש לא להפסיק את הטבעונות, אלא להשקיע קצת יותר [אני מוכנה לתת עצות וקישורים, למי שזה באמת מעניין אותו, ולא סתם בא להתנגח].

רוב הילדים שאוכלים טבעוני שאני מכירה אוכלים הכי טוב ובריא מכל הילדים בסביבתם: הם אוכלים הרבה ירקות ופירות, מעט ג'נאק פוד, הם פחות בררנים באוכל, הם אוכלים ארוחות יותר מסודרות וקבועות וממעיטים בממתקים [אם כי הם כמובן אוכלים גם ג'אנק פוד וגם ממתקים, פשוט במידה].

בדרך כלל הורים טבעונים מודעים יותר ואחראים יותר על התזונה של הילדים, כי כמו בכל דבר ששונה מהנורמה הרגילה- צריך לעשות התאמות למסגרות של הילדים שהן לא בבית [אם זה גן ואם בית ספר ואם חוגים ואם חברים...], ככה שדווקא לילדים טבעונים לא הייתי דואגת.

ai21

New member
מסכים - קל לפתח חסרים כשאוכלים לא טוב

ומה לעשות שכשהתזונה מראש לא מכילה מרכיבים חשובים - קל להגיע לחוסרים.
במיוחד אם הילד לא מציית לכל מה שההורה הנחית עליו.
איך למשל נמנעים מחוסר בB12 בלי רכיבים מהונדסים?

לגבי ביצים - לילדים אין באמת שום בעיה לעכל את הכולסטרול שבביצה.
ודבר דומה נכון לגבי עיכול חלבונים וסוכרים בחלב.
קשיים בעיכול שמתהווים בגיל זיקנה לא רלוונטים בכלל לילד.

וסלמונלה לא תמצאי בביצה שתוקפה לא פג ובושלה כמו שצריך.

בכל מקרה,
חלק מהחוסרים ניתן לנטר.
נניח שבבדיקות גילית שלילד יש חוסר כזה,
האם תעדיפי להסתכן בפגיעה קשה לילד כדי לשמר את הטוהר האידאולוגי?

purplegiraff

New member
כל כך לא מסובך לספק לילדים טבענים

את כל צרכיהם, אבל עד שלא תהיה שם כהורה טבעוני אין לך מושג.
אני מגדלת שני ילדים, טבעונים.
ברור שעושים בדיקות דם, ברור שעוקבים, ואם צריך נותנים תוסף ו/או מוצאים שיטה אחרת להנגיש לילד מזון חיוני,
זה תמיד עובד.מנסיון, לא מדמיון.
מעבר לזה- אנא שים לב שכותב ההודעה לא התיחס לבריאות הילדים בתזונה טבעונית,
שאלתו נגעה בנושא הערכי/ מוסרי /אידיאולוגי, זר לא יבין זאת, רק הורה טבעוני שמוצא את עצמו בתסבוכת אופיינית מול ילדיו/ בנזוגו/ משפחתו,
הייתי מציעה לכל הלא טבעונים שמגיבים בנושא הזה להניח לעניין הבריאות- לצאת מנ. הנחה שכהורים טבעוניים אחראיים אין לכותב ולאשתו כוונה להזניח (למה מראש לצאת מנ. הנחה שלא יבוצעו בדיקות כסדרן?) , ובנושא האידיאולוגיה- לנסות להבין שזה לא פשוט ואכן דורש הליכה בין הטיפות.

ai21

New member
ההנחה לרשלנות נובעת רק מהתגובות שאומרות שאין כל סכנה לחוסרים

ושהדאגה מחוסרים זה דבר שפרופוגנדה המסבירה שאין חוסרים צריכה לפתור.
טענה מאוד מדאיגה - המרמזת על כך שגם אין צורך בבדיקות.

הרי אם היו עושים בדיקות - גם הילדים של רמדיה צמחית לא היו מגיעים למצב מסוכן.
ואם היו עושים בדיקות והייתה מודעות תזונתית, אולי לא היו כל כך הרבה טבעונים קרחים כתוצאה מחוסר בוויטמין.

למעלה