מה אומרים לילדים?

mikedoron02

New member
מה אומרים לילדים?

אני עכשיו אבא טרי לשני ילדים בני 6 ו 9. הילדים באו מבית לא טבעוני ורגילים לאכול אוכל בעייתי (שניצל, נקניקיות צ'יפס).
לצערי הרב ביתי הטבעוני למהדרין הוא כבר לא כזה ואני נאלץ לקנות דברים שמזעזע אותי שאני קונה וכל ביקור בסופר מאוד קשה עבורי.
הילדים מאוד אוהבים חיות ואימם לימדה אותם רבות על אקולוגיה וחמלה.
כשהם שואלים למה אנחנו לא אוכלים חיות אני עונה להם את הסיבה אבל אני מאוד עדין. זה מאוד מציק לי שאני קונה עבורם חלב עטינים מעדני דנונה, בייצים (אני מקפיד לפחות לקנות אורגניות שהם גם "חופש" כדי להזיק פחות) ושניצלים.
איך (אם בכלל) חושפים אותם לעולם הרשע של התעשייה אבל בצורה מתאימה לילדים

לא כתבת את גילם אבל מההודעה אני מניחה שמדובר

על ילדים קטנים...
אני מבינה טת תחושתך למרות שאני רק צמחונית...
לא הייתי מונעת מהם את האוכל אליו הם רגילים ולא חושבת שהייתי חושפת אותם לזוועות התעשיה אבל כן הייתי חושפת אותם לתזונה טבעונית...
בנתחלה לכזאת שמזכירה את האוכל אליו הם רגילים (מורי טבעול, פיצה ושווארמה טבעונית וכו..) ואחכ לכל הקטניות וכו...

אולי עם הזמן הם יבחרו בדרך הזאת...

סליחה, עכשיו ראיתי את הגיל

eietmo

New member
אז אין לי ילדים אבל

כמה דברים
&nbsp
דבר ראשון, למה לא לקנות להם חלופות מן הצומח כמו יוגורט סויה, חלב מהצומח (יש בטעם וניל שילדים אוהבים)....גבינות ויוליף, שניצל טבעול? אולי הם יאהבו?
&nbsp
דבר שני, אני לא הייתי מסתירה מהם. לא צריך לתאר להם את כל הזוועות, אבל אפשר להסביר שבשר זה בעצם חייה שהרגו, שחלב הוא בשביל העגל, שמכאיב לתרנגולות להטיל ביצים, ולנסות ליצור שיחה איתם. לדבר על ההבדל בין חיות בית לחיות "משק", לשאול מה הם חושבים על זה, מה אפשר לעשות לדעתם...לדבר על הבעיות האקולוגיות. אולי אפשר גם לנסות להכין איתם כל מיני מאכלים טבעונים כמו שניצל טופו או פורטבלה (שיעזרו לטבול למשל) או חביתת חומוס. מה דעתך?

mikedoron02

New member
יוגורט סויה בטעם אפרסק

הם מאוד אוהבים לאכול אבל הקטן לא מוכן לאכול את הקורנפלקס שלו עם חלב סויה (לא טעים לו). אימא שלהם לא הייתה מוכנה לקנות מוצרים של תנובה אז גם הם לא מוכנים לאכול מוצרים של תנובה אז הילד לא היה מוכן לשים בקורנפלקס את החלב עד שהוא וידא שהקרטון הוא של טרה. מוצרים של טבעול שהם טבעונים כמו החזה עוף שאנחנו אוהבים הילדים לא אהבו. שניצל תירס מבחינתי הוא לא חלופה טובה אבל אני כן קונה להם. מדהים בעיניי שהם יודעים שאימא שלהם לא אכלה בעצמה בשר ואנחנו גם כן לא אוכלים חיות אבל להם זה לא מפריע.

Gidi Shemer

New member
זה נשמע לא קל

אני מניח שאצל האבא הם ממשיכים לאכול כרגיל?

מן הסתם זו חשיפה בדיוק באותה מידה שהם נחשפים לזה שאתה ואשתך אינכם אוכלים בשר. אכילת בשר לא צפויה להיראות בעיניהם מוזרה או מפריעה.
אני לא רואה שום בעיה בלדבר איתם על התעשייה והעיקרון של מה עומד מאחורי השניצל שהם אוכלים, אבל לא בהצפה, אלא מדי פעם. אני אישית לא הייתי מכניס סרטי ארתלינגס למיניהם, אבל לא הייתי חושש לדבר על העיקרון (ונראה שכך אתה עושה).בינתיים, הדבר שהייתי משקיע הכי הרבה בו הוא חשיפתם לאוכל אלטרנטיבי. יעבור זמן, הילדים יגדלו ובסופו של דבר זו תהיה החלטה בינך לבין אשתך עד כמה אתם מוכנים לוותר מבחינת העקרונות שלכם (למשל לקנות או לא לקנות חלב) ואיפה הילדים יצטרכו לוותר ואיפה לא. כרגע, אם אתה מסתדר עם זה,תמשיך ואם זה באמת קשה מדי אפשר להחליט בהחלטה משותפת שרק אשתך תקנה את המצרכים מהחי.

mikedoron02

New member
מה שמפריע לי זה איך שילדים מלאי חמלה

עדיין רוצים לאכול מקדונלדס גם אחרי שהם יודעים שמקור הקציצה הוא בפרה שמתה עבורם. אין להם משפחה אלטרנטיבית, אנחנו מגדלים אותם אחרי שהם איבדו את אימם ומעולם לא היה להם אבא וזאת גם הסיבה שאני לא רוצה להכניס יותר מידי זעזועים לחייהם.
הילד הגדול אכל הבוקר את הקורנפלקס שלו עם חלב סויה במתיקות מופחתת ואפילו אמר שזה יותר טעים עבורו, הקטן לא הסכים לאכול ארוחת בוקר אם לא יהיה חלב פרה ממקור שהוא לא תנובה.

pix37

New member
אני מגדל שני ילדים בבית מעורב

אשתי אומניבורית ואני צמחוני
מלכתחילה הסכמנו שמגלים לילדים הכל ולא מסתתרים מאחורי מכבסת המילים.
הילדים שלי משחקים ביום יום עם עגלים ותרנגולות ועדיין אין להם בעיה לאכול אותם. (ואלה ילדים שהיו חשופים לאמת מגיל צעיר מאוד - לא כמו הילדים החדשים במשפחתך אשר גדלו בבית אומניבורי מיום היוולדם)

עצוב אבל זה ככל הנראה עניין של מצפון שמתפתח עם הגיל. תן להם להגיע לזה מבחירה ואז הצמחונות / טבעונות תהיה חזקה הרבה יותר.

גם אני אמא לילדה בת 9

בעלי גם אוכל כל

דווקא על הבת שלי אי אפשר לומר 'אוכלת כל' - כי היא בררנית מאוד!
אבל כדי להפוך אותה לטבעונית אני צריכה קודם כל לצלוח את מכשול הטעימות של דברים חדשים

גם בעניין המוסר זה לא נוגע לה כל כך - אני מקווה שהיא תשתנה לכיוון בגיל ההתבגרות..אבל נכון לעכשיו
בעיניה (כי כך היא שמעה בכיתה כשגילו שיש אמא טבעונית)...אני מטיפה מוסר..וזה יוצר אנטי.. אז אני לא.

ella100

New member
משקה סויה בטעם שוקו של GREEN התקבל בשימחה ע"י ילדים

ממשפחה לא טבעונית.גם המעדן של גרין בטעם שוקולד.
אבל מעדני סויה של תנובה,האפרסק,תות,שוקולד,נאכלו ברצון.
האפרסק השתתף גם בהכנת עוגת תפוחים טבעונית טעימה.
אני אישית מעדיפה משקאות אורז.ענין של טעם.
&nbsp
אפשר שתגוונו את קניית סוגי המשקאות (סויה,אורז) בטעמים ושל חברות שונות.
לתת להם לטעום ולשאול לדעתם.
ילדים מאד ניצמדים למוכר וקבוע-אלא אם יחליטו אחרת.
והאחרת יעשה בלי לחץ ובנועם.

marx04

New member
משקה/חלב אורז עם שקדים

שלום לך,

תנחומי על מות אחותך. שלא תדע עוד צער.
לבי דואב על היתומים הקטנים.

באשר לחלב, נסה להכיר להם את משקאות/חלב האורז עם ובלי שקדים (יש מגוון נאה בחנויות עדן טבע מרקט).
אנחנו איננו טבעונים, ויש לנו חלב פרה בבית, אבל הבן הקטן שלי אלרגי לחלב, ועל כן הוא שותה חלב אורז עם שקדים (או אוכל עם דגני בוקר).
גם אני אינני שותה חלב זה מספר שנים (כי טעמו גורם לי תחושה של בחילה), ואני נהנה מאד ממשקה/חלב אורז עם שקדים.
מה שמשעשע שהבן שלי בטוח שחלב האורז+שקדים הוא חלב פרה, והוא ממש מבקש "חלב פרה" תוך שהוא מצביע על קרטון החלב של טרה שאחותו ואמו שותים. מכיוון שהוא עדיין קטן (עוד לא 3 שנים) איננו יכולים להסביר לו שהוא אלרגי לחלב, ואנחנו פשוט "מרמים" אותו. כשיגדל - נסביר לו (ואם תחזיות הרופאים יתממשו, אז סביר להניח שבעוד שנתיים-שלוש הוא יוכל כבר לשתות חלב אם ירצה).

באופן כללי אני מצטרף להמלצות לחשיפה למגוון רחב ככל האפשר של מאכלים טבעוניים.
יחד עם זאת, כדאי לזכור כי ללא קשר לאסון הנורא שנפל על היתומים, הם מצויים בגיל שבו הנכונות לגוון את התזונה ולאכול מאכלים לא מוכרים איננה גבוהה בלשון המעטה.
הבת שלי בת ה-7.5 היתה מוכנה לאכול מגוון רחב של מאכלים כשהיתה קטנה, אך מאז גיל 5 לערך, הנכונות הזו הצטמצמה מאד לצערנו.

אגב, אינני ממליץ על מעדני חלב/סויה למיניהם, בוודאי לא על בסיס קבוע. כמויות הסוכר בהם אדירות, ואין שום הצדקה תזונתית לאוכלם.
גם בדגני בוקר רצוי להיות מאד זהירים באשר לרכיבים שבהם.
כמו כן, אני ממליץ לעודד אותם להרבות באכילת פירות וירקות טריים.

חזקו ואמצו,

אורי.

מסכימה בהחלט

רק רציתי לחזק את ידי ההורים בהסתה המבט לכיוון מעניין:
איך זה שמרוקאים אוהבים קוסקוס, בעוד שרוסים אוהבים בורשט, פולנים אוהבים קניידלאך, ואתיופים אוהבים אינג'רה?
משום שמזון וטעם במזון זה לחלוטין דבר נרכש, דבר שתלוי בהרגלים, דבר שבא מהבית שגדלים בו כשילדים [אם כי ניתן לאמן את חוש הטעם לפי הרצון כשמבוגרים, עם טיפל'ה מאמץ, אני עדות לכך באופן אישי].
אם הילדים שלך יחשפו בבית מספיק לאוכל טבעוני- הם יגדלו לאהוב אותו [לפחות את רובו], כי זה מה שיזכיר להם את הבית, זה מה שירגיש להם כמו חום ואהבה [כל עוד באמת תרעיפו עליהם את מלוא החום והאהבה שאתם יכולים], וזה יהיה בשבילם הרבה מאוד.

זה בסדר גמור שילדים יאכלו גם סתם דברים טעימים, לא הכל זה בשביל התזונה המושלמת, אבל בהחלט מסכימה עם אורי שכדאי להרבות בירקות ופירות ולהמעיט במוצרים מעובדים שכאלה.

ובאשר לילדך אורי, דווקא אני מציעה להתחיל לספר לו שהוא שותה חלב שקדים, כי ילד בגילו לדעתי כבר כן יכול להבין את זה, וחבל שהוא יגלה ששיקרתם לו.

marx04

New member
הבעיה היא להסביר לו שאסור לו חלב פרה

שלום לך,

אם אומר לבן שלי שהוא שותה חלב אורז עם שקדים (לא חלב שקדים), הוא יבין זאת היטב.
הבעיה היא שהוא ידרוש לשתות דווקא את חלב הפרה, והקושי יהיה להסביר לו מדוע אסור לו לשתות חלב פרה (כי הרי אחותו שותה חלב פרה). הוא לא מסוגל להבין מה זו "אלרגיה", והוא לא מסוגל להבין את הקושי הבריאותי שחלב פרה גורם לו.
לכן כעת הרבה יותר נוח ופשוט לשקר לו.
כאשר יגדל כמובן נסביר לו.

בברכה,

אורי.

ella100

New member
ילדים "מחליטים" את הבחירות שלהם גם לגבי פירות וירקות

גם משנים את הבחירות שלהם-לא יעזור הרבה אם יום אחד העגבניה פתאום מחוץ לתחום.
לפעמים העגבניה מצטרפת לשורת חרמות על פירות וירקות ואיש לא יכול להבטיח שזה יחלוף.
גם זו מציאות.

marx04

New member
זה נכון, ולכן חשובים החשיפה המתמדת ההרגלים ואופן ההצגה

שלום אלה,

אני מסכים איתך שלא פעם ילד יכול "להחרים" מאכל מסויים או "להינעל" על מאכל אחר.
אנחנו איננו מתרגשים מכך, לא כועסים על הילדים, וגם לא כופים עליהם אף מאכל.
ראשית, יש דברים שפשוט אין בבית (משקאות מוגזים, משקאות ממותקים וכו'), אז הילדים לא צורכים אותם בבית (כשיוצאים איתם לקניות בסופר, למסעדה וכו', מותר להם לבקש כל דבר שירצו, אבל רק אחד).
שנית, בבית הם חשופים דרך קבע לכל המאכלים שאנחנו אוכלים, ומאחר שכולנו אוכלים יחד (בוקר וערב) הם בסופו של דבר בד"כ מבקשים משהו ממה שהם נחשפים אליו. כרגע הבת שלי "נעולה" על פסטה (מלאה - אין אצלנו פסטה לא מלאה) או פיצה, אבל זה לא מונע ממנה לאכול דרך קבע ירקות טריים בארוחת ערב.
שלישית, צריך לדעת איך להציע להם ואיך להציג להם את אפשרויות הבחירה:
אם אני אשאל את הבת של אם היא רוצה פסטה או ירקות היא בוודאי תבחר את הפסטה, ולכן לעולם אינני מציג תחרות בין השתיים. מה שאני עושה זה לשאול אותה מה היא רוצה לאכול יחד עם הירקות - פסטה, פיצה או מג'דרה ?, ואז מבחינתה היא תאכל בשמחה את הירקות, כי היא מקבלת יחד אתם את המאכל שהיא אוהבת ושהיא בחרה בו.
דבר נוסף, הוא שאני מציע מגוון מאותו סוג של מאכלים - אינני שואל את הבן שלי אם הוא רוצה פרי. אני שואל אותו מה הוא רוצה לאכול - בננה, תפוח או אגס ? - וכך אני מגדיל את הסיכוי שהוא יבחר אחד מהשלושה ולא יסרב לכולם (כי הרבה יותר פשוט לומר שהוא לא רוצה פרי).

בברכה,

אורי.

ella100

New member
תגובה ל marx04-

לא הייתי צריכה "תחקיר" בטלויזיה (או פרסומת המצהירה שכעת הטעם האהוב ב %40 פחות-צריך רק להקשיב מה "מוכרים" לנו)-כדי שיגלו לי כמה סוכר יש במשקאות ,במעדנים או בקורנפלקסים למיניהם-
איני אוהבת טעם מתוק מוגזם.לכן גם לא אציע לנסות משקאות/מעדנים עם מתיקות מוגזמת.
מעדני סויה של תנובה אינם במתיקות מוגזמת-לטעמי.
בטעם משקה אלפרו עם שקדים,שטעמתי ושהיה טעים, המתיקות שלטה בהגזמה ועבורי בלתי נסבל.
באותה טעימה טעמתי משקה אורז של אלפרו-סתמי ומיימי.
לכן,אי אפשר להכליל גורף.צריך גם לטרוח ולהסתכל על המרכיבים וגם לנסות.

marx04

New member
מבחינתי הבעיה במשקאות סויה היא בטעם

שלום אלה,

א. מבחינתי הבעיה במשקאות סויה היא הטעם המחריד שלהם.
לכן אינני שותה חלב/משקה סויה, אלא חלב/משקה אורז או אורז עם שקדים.
ב. אינני אוהב כל כך את המוצרים של אלפרו ושל תנובה.
אני מעדיף את המשקה/חלב של החברה האיטלקית Vitariz ושל החברה האיטלקית The Bridge (סדרת Bio). ניתן להשיג בעדן טבע מרקט.
נדמה לי שגם להרדוף ולאדמה יש משקאות סבירים.
ג. כמעט שאיננו צורכים מעדנים מתוקים, אלא יוגורט טבעי בלבד.
לגבי הילדים, אנחנו מעודדים אותם לצרוך פירות, ומשתדלים מאד לצמצם את צריכת המתוקים שלהם.

בברכה,

אורי.

RSPA

New member
תן הצצה בריכוז המידע המצורף

אולי יתן לך כמה רעיונות (נוסף לדברים הטובים שכתבו כאן החברים).
[URL]http://www.tivonut.org/family[/URL]

בכל מקרה, דעתי שלא לדחוף (push) לילדים מידע אלא לחכות שהם יזמו את קבלתו/משיכתו (pull).

gs1234

New member
אצלי זה היה פשוט

אחרי שהתגרשתי, עברתי לגור לבד, וזאת הייתה הזדמנות עבורי לגור בבית טבעוני.

אמרתי לילדים שאני טבעוני, כמובן, והכנתי להם ארוחות טבעוניות טעימות בכל פעם שהם באים אלי (אני עדיין עושה את זה). הם התרגלו ואהבו את האוכל שהכנתי להם.

זה לא היה קל, ובשלב מסויים עשיתי פשרה אחת ויחידה - הייתה תקופה שהייתי קונה להם חלב, והם היו אוכלים בבוקר קורנפלקס עם חלב. לא קניתי ביצים או דברים אחרים, והם למדו לאהוב את הדברים שהכנתי, בעיקר מאכלים ידידותיים לילדים כמו מק אנד צ'יז טבעוני, שניצל תירס ביתי, תפוחי אדמה עם "שמנת" (חלב קוקוס עם קצת תבלינים) ועוד. למרבה המזל הספקתי להקנות להם הרגלי אכילה טובים לפני הגירושים, ולכן בכל ארוחה יש סלט ירקות, הם אוהבים דברים כמו ברוקולי ובטטה, ואוכלים פירות.

איך (אם בכלל) חושפים אותם לעולם הרשע של התעשייה? אף פעם לא עשיתי את זה. אבל באופן טבעי יוצא לי להעיר פה ושם על טבעה של תעשיית המזון מן החי, אז זה מחלחל. כשאחד מהם הגיע לגיל 17 הוא התקשר וביקש שניפגש לשיחה ארוכה. לא ידעתי על מה, והסתבר שהוא רוצה לשמוע ממני הכל על מה שקשור לטבעונות, מזון מן החי, בריאות, אקולוגיה וכו', והוא הפך מיד לצמחוני עם נטייה לטבעונות. אולי גם האחרים יעברו תהליך דומה, אולי לא. אני מנחיל להם את השקפת העולם שלי (לא רק טבעונות) באורח החיים שלי ובשיחות איתם, ימים יגידו מה הם יספגו.

ai21

New member
במקום מעדני חלב אפשר להכין פודינג

יוצא יותר זול.

למעלה