מה אוכלים בבוקר

מה אוכלים בבוקר

זה שהבוקר שלי זה כבר כמעט צהריים זה כבר לא סוד שאני ישנה את שעות הבוקר גם אם אליך לישון מוקדם בערב כלומר בחצות אני לא מצליחה להתעורר לפני שעה 11 בבוקר קמה ומתחילה עם כוס מים ותרופה שצריך בצום ואז נכנסת למחשב ושוחכת את הזמן לא רעבה כוס המים , ממלאת אותי כמו אוכל אבל אחרי הצהריים התאבון עובד שעות נוספות למדתי לבלום אותו עם כוס תה חם וקרקר לארוחת הערב לאחרונה אמצתי לי דייסת סולת עם כפית של שוקולית וקצת קינמון ללא סוכר ורק ככה הצלחתי לעצור את הנשנוש במהלך הערב אבל בבוקר לא רעבה בכלל בקושי שותה מים אז אמרו לי מה אתם אוכלים בבוקר ? מה זה זה הבוקר שלכם ואיך הוא נראה עם הנץ החמה או לקראת הצהרים ?

מה מה מה,מה אוכלים היום../images/Emo35.gifשף|../images/Emo13.gif

אני בד"כ אוכלת קורנפלקס עם מעט חלב בבית ,לפני היציאה לגן-אם אני ממש רעבה ואם לא-אוכלת כריך עם הילדים וגם זה לא תמיד יוצא לפועל ופשוט מדלגת על הארוחה. לדעתי, חשוב להקפיד על אכילה מסודרת ובכלל על סדר יום-זה מכניס ממש סדר לחיים
.

lee68

New member
חשוב לאכול ארוחת בוקר

קודם כל באמצע השבוע אני עובדת אז אני קמה מוקדם בד"כ בשש , בימים האחרונים אני נוהגת לשבת לפני העבודה באר קפה - יש להם סניף ממש ליד העבודה ואז אני בד"כ אוכלת מיני סנדוויץ ושותה אייס קפה. ויש להם עיתונים שם אז יוצא לי ככה גם לקרוא עיתון בבוקר ( ועוד את עיתון הארץ - שהוא העיתון האהוב עליי) זה מקום מאד נעים , אז זה כיף לי לעשות את זה.

ארוחת בוקר

טוב, אני האמת, בניגוד אלייך קמה ממש מוקדם בבוקר, לפעמים גם כשלא צריך (למשל בשישי או שבת). לאחרונה התחלתי לנהל יומן אכילה מתוך רצון לשפר את התזונה שלי וגם קצת לרדת במשקל. שמתי לב למשהו שבעצם ידעתי עוד לפני כן אבל הכתיבה הבהירה לי את זה בצורה יותר מוחשית שתמיד בבוקר אני אוכלת אותו דבר בדיוק: שתי פרוסות לחם עם טחינה, כוס "נס קפה" (המרכאות כי זה בעצם תחליף קפה ולא ממש קפה) ויוגורט עם גרנולה. כשהתחלתי לכתוב את היומן אכילה שלי אפילו צחקתי על עצמי, אמרתי, אולי אני אעתיק את השורה הזאת כל בוקר ואדביק אותה מחדש לפוסט הבא (אני מנהלת את יומן האכילה בבלוג פרטי באינטרנט). אבל בימים האחרונים יש קצת שינויים אם כי לא גדולים, בגלל הרצון שלי לעבור לטבעונות החלפתי את היוגורט במעדן סויה. במילא את היוגורט אני מפוצצת בסירופ שוקולד וגרנולה כדי שהוא יהיה טעים והמעדן טעים בפני עצמו בלי שיהיה צורך להוסיף לו משהו כך שזה גם יוצא יותר "דיאטתי" וגם טבעוני. ובכלל אני רוצה לשדרג את ארוחות הבוקר שלי ולא לאכול כל יום אותו דבר. היום גם קניתי חלב סויה מתוך כוונה להתחיל לעשות דייסות קוואקר בבוקר כפי שפעם הייתי עושה וקצת הפסקתי עם זה. גם אני לוקחת אלטרוקסין בבוקר ואת החצי שעה שצריכה לעבור בין האלטרוקסין לאוכל אני מעבירה לפעמים בתרגול יוגה ו/או מדיטציה או סתם ישיבה מול המחשב והאינטרנט..

נשמע טוב אבל הערה חשובה לך ולכל צורכי הסויה

בעבר צרכתי מעדני סויה עד שגילו סרטן בשד ובדלםפ מיידית הורידו אותי מכל הסויה בסויה יש פיטואסטרוגן , ואם במשפחה היה סרטן שד או רחם יש הנחיה חד משמעית לא להתקרב לפיטו אסטרוגן כי זה מעודד יצירת גידולים בגוף בגלל עודף אסטרוגן שנוצר בגוף מהפיטו אסטרוגן אז תעשי בדיקת דם גנטית ותבדקי אם מותר לך ליצרוך את מעדני הסויה

אני זוכרת שכבר היה לנו דיון על זה כאן

במשפחה שלי אין הסטוריה של סרטן שד או רחם וההורים שלי, למרות שהם לא צמחונים מרבים לאכול מוצרי סויה וטופו למיניהם. (שהבסיסי ביניהם הוא כמובן רוטב סויה שמשמש לתיבול של כל מיני מאכלים). כך שלא נראה לי שיש בעיה במקרה שלי. מה גם שאני לא מתכוונת להגזים עם זה, בינתיים אני קונה מעדני סויה וחלב סויה כי זה פשוט זמין ונגיש ויחסית קל לצורך שינוי התזונה אבל אני בהחלט רוצה לגוון את התזונה שלי באופן כללי ובטח לא לבסס אותה רק על סויה. אני יודעת שזה אפשרי כי כבר הייתה לי תקופה שהייתי כמעט טבעונית ובאותה תקופה לא אכלתי סויה בכלל. זה יותר קשה אבל אפשרי.

תאכלי הרבה ירקות ירוקים

יש בהם הרבה ברזל והעיקר שתמשיכי לעשות בדיקות דם כבקרה ותקבלי תשובות טובות אני לא נגד צמחונות\ להפיכך זה טוב לגוף

lee68

New member
כל הכבוד לך שאת צימחונית

כי את יודעת בשר זה רצח גם אני צמחונית

לנושנוש

New member
דייסת קווקר../images/Emo78.gif

קורנפלקס עם חלב סויה. אפשר גם סלט עם ביצה ופרוסה עם טחינה. עוגיה עם "נסקפה" במקרי חרום או פרי.

בתאבון אבל יש לי הסתייגות

צריך שכיום פחות ממליצים על חלב סויה הוא מכיל פיטו אסטרוגנים שמעודדים יצור גידולים בשד וברחם כמו שלא ממליצים על נטילת אסטרוגן לכל אשה שהגיעה לגיל המעבר צריך לבדוק שזה לא גורם לנזק לגוף , לי אישית צריכה של סויה גרמה להתחלה של שינוי בתאים ברירית הרחם בדרך לתאים סרטנים ופיתוח של גוש בשד , שלצערי עברתי כריתה של שדג חלקית ובמקביל טיפולים כימיים לרחם ורק הפסקה של אכילת סויה הפסיקה את שטפי הדם מהרחם , הנחיה חד משמעית של האנקולוג , לא להתקרב אליה בשום מצב ותתפלאו בכמה מזונות יש את חלבון הסויה וגם בתרופות היא תחליף לחלבון החלב ,אז היום מודעת למה שעודף אסטרוגן מזיק לגוף , ובמקרה הזה פיטו אסטרוגן הוא אותו דבר,מפליא איך זה מתאים לכל אוכלי הסויה בדרום אסיה אבל מתברר שהם אוכלים את הסויה עם המון ירקות ובכמיות קטנות והתזונה שלהם שונה מאיתנו ואולי גם הגנים שלהם שונים מהאדם המערבי , שווה פעם לחקור את זה לעומק

למעלה