מה אדון רייכמן חושב

ומה היכולות הפנומנליות של רייכמן

לעומת אלה של יולי תמיר? כיצד רייכמן תרם לחינוך כיו"ר מועצת שינוי? כיצד רייכמן השפיע בתפקיד זה על שינוי שתתרום לחינוך כפי שהוא רואה לנכון?

bhnadav

New member
מה הקשר לרייכמן? ../images/Emo4.gif

אתה כתבת על תמיר דברים שהתרעמתי עליהם, ואכן הגבתי בקשר אליהם נטו. לא נראה לי שהבעתי את דעתי על רייכמן בכלל.

מדובר על מי עדיף כשר חינוך, לא?

אז אני שואל במה רייכמן עדיף על תמיר. אם לדעתך שניהם לא עדיפים באותה מידה, אוקיי.

bhnadav

New member
לא הבעתי את דעתי בנושא.

הסתפקתי בתגובה להודעה המוזרה שכתבת שהסבירה את הסיבה שלדעתך תמיר עדיפה על רייכמן כשר חינוך. אני מודה - לא השתכנעתי ואף מעבר לזה, אמנם גם לא ניסיתי לשכנע בצדקת רייכמן.

טלמ

New member
לא בתפקיד הזה אבל הוא הקים וייסד

את המרכז הבינ-תחומי שהוא מוסד להשכלה גבוהה מהמשגשגים והאיכותיים בארץ

וזה עדיין לא הופך אותו לשר חינוך

טוב, שאגב, צריך להתמודד הרבה יותר עם מערכת החינוך הנמוכה יותר (מהגן ועד התיכון) מאשר עם מוסדות אליטיסטיים להשכלה גבוהה. בדיוק כפי שההישגים הענקיים של אלי הורוביץ בטבע לא הופכים אותו בהכרח לשר אוצר טוב. יולי תמיר הייתה במהלך כל הכנסת ה-16 חברה בועדת החינוך של הכנסת, היא הציעה הצעות חוק בנושאי חינוך, היא מכירה את הבעיות של מערכת החינוך. רייכמן נוחת לו ממגדל השן ובטוח שהוא נולד להיות שר חינוך. הכי טוב לשאול את אנשי מערכת החינוך עצמה - את מי הם מעדיפים, על מי הם סומכים יותר.

טלמ

New member
תקרא ותבדוק את התכנית שלו למערכת

החינוך ותראה כמה היא טובה ויעילה לעומת התכנית של תמיר.

מעניין, שאני דווקא קראתי שבמערכת

החינוך מעדיפים את התוכניות של יולי תמיר ולא שלו. (אני אחפש סימוכין ואם אמצא, אביא לכאן).

טלמ

New member
עם כל הכבוד למערכת החינוך הם רק

יודעים להגיד לו במשך השנים. ה"לא" ללבנת היה בהחלט מוצדק אבל יהיה לך קשה מאוד למצוא שר חינוך שבמשך כל כהונתו לא נכנס לאף סכסוך עם המורים. גם לימור לבנת, לפני שקיבלה את תיק החינוך, הייתה המועמדת המועדפת של המורים. מה יצא מזה?

טלמ

New member
מזמן היה מאמר בוואלה

אני מחפש אותו עכשיו הכותרת הייתה, אם אני זוכר נכון, שיש להם גישות הפוכות בהכל, חוץ מהפסילה של שניהם לדו"ח דברת

לגבי דוח דוברת, רייכמן דווקא היה

בעדו במשך תקופה ארוכה, אבל בדקה התשעים לפני הבחירות שינה את עמדתו.

רייכמן ודוברת

"נבטל את רפורמת דוברת": גורמים בקדימה ציינו אתמול כי ייתכן שרייכמן יאמץ חלק מההמלצות הטובות של דוח דוברת, אולם הוא ינסה שלא להשתמש במושג דוח דוברת, שהפך לסדין אדום מבחינת ארגוני המורים. "יש בדוח המלצות טובות, אבל הניסיון לבצע את הרפורמה כהנחתה מלמעלה היה טעות, כי הוא שבר את האמון בין ארגוני המורים למשרד החינוך", אמרו אתמול גורמים בקדימה. "אנחנו ננסה לעשות את זה אחרת". וחודשיים לפני כן: רייכמן: "אולמרט חזר על ההבטחה שאהיה שר חינוך": כשפרש את משנתו בתחום החינוך ציין רייכמן כי הוא מקבל את דו"ח דוברת למעט הסתייגויות אחדות, וכי הוא תומך במתן סמכויות נרחבות למנהלי בתי ספר. עוד ציין כי בכוונתו לשנות את שיטת הכשרת המורים, כלומר להכפיף את המכללות להוראה לאוניברסיטאות ולחייב את המורים לעשות תואר ראשון במקצוע אחד לפחות. "רייכמן רואה עצמו כממשיך דרכה של לבנת ואינו מבין כי שינוי אמיתי אמור להיות פדגוגי ולא מבני", אמרה בתגובה לדברים ח"כ יולי תמיר (עבודה).

טלמ

New member
משנתו של רייכמן

לדעת רייכמן, מטרת בית הספר היא "להכשיר אדם לחיים כאזרח של מדינת ישראל". על מערכת החינוך, הוא סבור, לצייד את הילד בארגז כלים גדול, הכולל בין היתר כושר ביטוי והבעה, הבנה במתמטיקה ובאנגלית, חינוך לעמל אישי וליושר, יכולת לעבוד בצוות וחשיבה אנליטית ויצירתית. כל זה אמור להכין את הילד לשוק העבודה העתידי המתוחכם, כך שיהיה חלק מעולם התחרות הגלובלי. בציבור שעליו חלות המטרות האלה כולל רייכמן גם את החרדים, "שצריך לתת גם להם את האפשרות לצאת לעבודה".

טלמ

New member
היא גם די עלתה ביום אחד רק בגלל

שעמיר פרץ נבחר והיא הכי מקורבת אליו במפלגת העבודה. פרץ יצר סביבו כוורת של שמאל קיצוני שהוא גם ייקח איתו לממשלה: שלי יחימוביץ', יולי תמיר ואיתן כבל

negative

New member
"אתה פשיסט מדי בשבילי , לך מפה!"

מזה היא שמאלנית מדי בשבילי?...מה השטות הפופוליסטית הזאת? חוצמזה - "הוא מדורג גבוה בקדימה" חחחח מה חשבת חמודי?...זה לא ש200,000 אנשים הצביעו לו... זה שיריון של אולמרט כמו כל הרשימה...

טלמ

New member
אני לא רוצה אנשים שמאמינים בחלוקת

ירושלים ובהבנות ז'נבה כשרים במדינת ישראל. היא, פרץ וכל מי שמחזיק בדעה כמו שלהם רואה לדעתי יותר מדי את הצד האחר. קודם כל צריך לדאוג לעצמנו ולעשות את הדברים שלא פוגעים בנו בצורה משמעותית ואז לבדוק את ההיבטים של הצד האחר - לפי זה צריך לשנות דברים ולא ההפך

למעלה