מה אדון רייכמן חושב

wap mag

New member
מה אדון רייכמן חושב

לעצמו?! איזה שחצן בעל אגו מנופח! אז מה אם הוא קיבל הבטחה מאריק? אריק זה לא אולמרט ואולמרט זה לא אריק,אריק שרון עכשיו בין חיים למוות מה שהתקשורת מנסה להסתיר(גם תעמולה) קיצר אני מקווה שיולי תמיר תהיה שרת החינוך הבאה שלנו,פרץ שר האוצר או לחילופין שר הביטחון,רייכמן יחזור לאוניברסיטה!! מה מופז ורייכמן מתלהמים?! כולה אחד ישב רק קדנציה אחת בכנסת והשני מעולם לא היה ח``כ וכבר רוצים ``לבלוע`` את הכל,מופז לא יקרה כלום אם לא תקבל את הביטחון,ורייכמן יהיה פי 10 יותר טוב אם לא תהיה שר חינוך,אתה סתם קיצוני עם דעות של שינוי

sharonhaimov

New member
מה נסגר?

רייכמן הוא פרו"פ! צריך להסביר לך מה זה? מה יש כבר ליולי תמיר לעומת פרו"פ רייכמן? כלום, נאדה! קצת כבוד לבן האדם, הוא למד הרבה יותר מכל חבר כנסת בנושאי החינוך. ואל תשכחי, מופז הוא הרמטכ"ל לשעבר והוא הוכיח את עצמו הרבה מאוד פעמים, נכון שהוא עשה כמה שטיות בפוליטיקה, אבל מה הקשר? כל עוד הוא טוב במה שהוא עושה, הוא צריך לקבל את התפקיד, מי שטוען אחרת, הוא אידיוט! העבודה האלה מעצבנים אותי נורא, עלאק פרץ שר הביטחון, מה הוא כבר עשה? הוא הגיע לדרגת אלוף? הוא הוכיח יכולת מבצעית/ טקטית/ אסטרטגית? ומה הוא מבין בכלכלה לעזאזל? הוא בור! אם כבר שר אוצר, אז ברוורמן. וגם שמעתי שרצו למנות את פרץ לשר החוץ.... בדיחת השבוע, הבן אדם לא יודע אנגלית, אין לו שום ניסיון בדיפלומטיה או יחסים בין לאומים, צריך להוציא אותו מראשות העבודה, כי זה פשוט ביזיון לשמאל.

mean girl 16

New member
גם יולי תמיר פרופסור..

צריך לכבד את רייכמן אבל לא צריך לזלזל ביולי תמיר שכבודה במקומה מונח. אם פרץ יהיה שר ביטחון זה פשוט ביזיון. אתמול ארנס התארח בערוץ 1 וזה היה פשוט מצחיק לחשוב שפרץ מועמד למשרה שהוא החזיק בה. שר ביטחון יכול ואף רצוי שיהיה אזרח, אך אין זה אומר שכל אזרח ראוי להיות שר ביטחון.

sharonhaimov

New member
מצטער, לא ידעתי שיולי תמיר היא

פרו"פ לחינוך, אני חוזר בי בנוגע לנושא הזה. אם פרץ יקבל תיק חוץ/בטחון/אוצר. אז זה יהיה ביזיון, בלי תואר בכלכלה או ידע נרחב בכלכלה, הכיצד הוא יכול לנהל מדינה? יש מספיק מעומדים אחרים, וטובים ממנו. יש מספיק אנשים בעלי אנגלית רהוטה, ניסיו דיפלומטי ותארים מתאימים, כדי להיות שר חוץ, ואין לפרץ שום דבר לתיק הביטחון, יש לנו מספיק בכירים לשעבר מהמערכת הביטחונית, ובטוח שאפשר למצוא גם כמה מצוינים שלא הגיעו מהצבא. פרץ הוא ביזיון לשמאל.

טשאפק

New member
יש לו ידע כלכלי רב

הוא ניהל מערכת כלכלית מורכבת ביותר, עם נגיעה לכל ענפי המשק ומחזור של מאות מיליונים בשנה - ההסתדרות. הוא קיבל אותה בחובות עתק ושיקם אותה מבחינה כלכלית. כך שיכולות אישיות לנהל את האוצר יש לו.

sharonhaimov

New member
יש הבדל עצום, לנתניהו יש תואר, לפרץ

אין! צריך לדעת כלכלה בצורה מצוינת בשביל לנהל את המדינה. ואתה מודע להבדל בין ניהול של הסתדרות שיש לה נכנסים מפה ועד להודעה חדשה, לעומת ניהול תקציב של 260-270 מליאריד ש"ח? פרץ השבית את המשק על ימין ועל שמאל, איזו אחריות יכולה להיות לבן אדם כזה, שהולך ישירות על צעדים קיצונים?

טשאפק

New member
הצעדים הקיצוניים היו של נתניהו

אדם שמשווה את ארגוני העובדים לספינת מלחמה נאצית, שצריך להטביע, רק מחפש עימותים בכוונה,ע"י צעדים קיצוניים כמו ניסיון לביטול הסכמי עבודה ע"י חקיקה. בהרבה מקרים הוא לא הותיר לארגוני העובדים ברירה. לגבי ההסתדרות, אדם בלי הבנה בכלכלה לא היה מצליח לנהל גוף כזה, ובטח לא לחלץ אותו מחובות עתק. זה ניסיון שחשוב לא פחות מתואר אקדמי.

טלמ

New member
יש משהו במה שהוא אומר

אסור שפרץ יהיה שר אוצר. הנסיון הכלכלי היחיד שלו היה בהסתדרות ושם הוא די היה צריך לדאוג רק לצד אחד ולא לכל הצדדים - כמו שר אוצר. בכל שנותיו של פרץ בהסתדרות הוא נלחם למען הועדים הגדולים ולא לכולם - גם לעשירון העליון, לשכבות החדשות, לועדים, למובטלים, למעמד הביניים וכו'

טלמ

New member
אני מעדיף את רייכמן כשר חינוך

מהמון סיבות. קודם כל הוא בא לפוליטיקה אך ורק מרצון ושאיפה לעזור למערכת החינוך ולשקם אותה. הוא מדורג במקום די גבוה בקדימה ומוערך ע"י תומכי המפלגה, הוא בקלות יכול להגיע לפסגת המפלגה אבל הוא לא רוצה בכך, הוא רק רוצה לשקם את מערכת החינוך. דבר שני הוא בא ממפלגת שינוי, רקע חילוני. הוא הבטיח שלא יעשה הבדלה בין ילד חילוני לדתי או בין יהודי לערבי - זה מאוד חשוב
אבל אם לא תהיה אף התנגדות אני מאמין שלא יפריע לו לוותר על כמה מתוספות טורדניות של לבנת למערכת החינוך "כדי לחזק את הקשר היהודי", הוא יעדיף לחזק את הקשר הזה בדרכים אחרות ולהדגיש דברים אחרים. יש מאחוריו קריירה משגשגת, הוא בנה את המרכז הבינ-תחומי והפך אותו למוסד להשכלה גבוה בין הטובים בארץ. הוא תרם למערכת החינוך ולחברה בכל חייו הבוגרים וידוע לנו שהוא מוכשר ביותר. הסיבה הכי גדולה שאני תומך בו לתיק החינון היא הבעייתיות של הפיכתה של יולי תמיר לשרת החינוך . בלי כל קשר לתיק החינוך אני לא סובל אותה ומתעב אותה. היא שמאלנית מדי בשבילי, היא חתמה על הבנות ז'נבה שהייתה חברת כנסת, למרות האי-הכרה של הכנסת בקיום ההסכם הזה. היא באה לכנסת כדי לחמם כיסאות, זאת תהיה הכנסת השלישית שלה - היא לא הגיעה לפוליטיקה עם מטרה עליונה אחת - להציל את מערכת החינוך. ברור שכל שר יביא את משנתו הפוליטית ואמונותיו אל מערכת החינוך אותה ינהל. גם כאן צצה בעייתיות על תמיר - היא תמיד דאגה להציב את הדעות הפוליטיות שלה בכל דבר שאמור להיות נייטרלי - כמו מערכת החינוך. לכן חשוב ששר החינוך יהיה איש מרכז, שדיעותיו לא קיצוניות לפה ולא לשם - הוא ידע להביא משני הצדדים אל מערכת החינוך. בכל מקרה, רייכמן הוא המועמד שלי לתיק החינוך

bhnadav

New member
בנוסף לזה,

יולי תמיר תיפקדה כשרה לקליטת העלייה בממשלת ברק כמינוי חיצוני כמדומני, כלומר לא כחבר כנסת. מספר שקראתי שסיקר את התקופה הזו, היא לא זכתה להערכה על הפעילות וההישגים שלה בתקופה הזו, והייתה אכזבה עמוקה. אני לא רוצה מישהו שבא ומדבר על ההישגים של יולי תמיר במהלך הקריירה שלה שמכשירים אותה לתפקיד הכה חשוב הזה שיש מגדירים אותו אף כתפקיד החשוב ביותר שיש במדינה. מלבד זאת שהיא נראית נחמדה וחייכנית, אני לא מכיר עשייה מוכחת שלו ולא רואה סיבה אמיתית כיום לתת לה את התפקיד הכה משמעותי ואחראי הזה. אשמח אם אנשים יתקנו אותי.

ומה בדיוק העשייה המוכחת של רייכמן

בתפקיד ממלכתי או פוליטי? מה העשייה המוכחת שלו כחבר כנסת או כשר? אם יעודו של רייכמן היה אך ורק להיות שר חינוך, מדוע הוא התמודד ברשימה לכנסת? שר לא חייב להיות חבר כנסת. אם לא נאה לו להיות ח"כ, שיפנה מקום לבא בתור ברשימה. ליולי תמיר ללא ספק יש נסיון רב יותר המערכת הממלכתית מאשר לרייכמן, שעיקר נסיונו בפוליטיקה הישראלית הוא..................יו"ר מועצת שינוי. ואילו הישגים בדיוק היו לו שם?

טלמ

New member
למה הוא רץ ברשימה? מסיבה פשוטה

הוא מאוד מוערך מסיבות מוצדקות, למ שקדימה לא תציב אותו ברשימה? ד"א אם אני לא טועה העדיפות הראשונה ששר יהיה גם חבר כנסת.

מי שנכלל ברשימה לכנסת, צריך בראש

וראשונה לרצות להיות חבר כנסת ולא להתנות זאת בקבלת תפקיד ספציפי. רייכמן שר חינוך ולא ח"כ אינו שונה כהוא זה מרייכמן שר חינוך וח"כ. הח"כיות לא תורמת לא דבר. אם מראש לא התכוון לשרת את העם והמדינה מהכנסת אלא רק מכורסת שר החינוך, ראוי שהיה מפנה מקום לאדם אחר שכן מוכן לתרום מזמנו וממרצו גם כח"כ פשוט. אם נניח קדימה הייתה מפסידה בבחירות והולכת לאופוזיציה, מה רייכמן היה עושה?

טלמ

New member
הוא היה מתפטר מהכנסת כי הוא אמר

שהוא חושב שיוכל לתרום הרבה יותר במגזר הפרטי למען החברה אם הוא יהיה רק ח"כ. הוא יוכל להמשיך לנהל את המרכז הבינ-תחומי ולפעול למען החברה כמו שעשה עד עכשיו

אז בשביל מה הוא בכלל צריך להיות ח"כ

? לא עדיף לפנות מקום למישהו אחר שכן יתרום כח"כ? עצם היותו ח"כ לא תורם לו דבר כשר חינוך. לשאול מופז לא הפריעה כלל העובדה שלא היה ח"כ בכנסת היוצאת.

טלמ

New member
אם הוא יהיה ח"כ אז הוא יוכל להצביע

להצעות חוק שהוא יציע כדי לשקם את מערכת החינוך או כדי לתמוך באישור התקציב שיועיל למשרד שלו

כל ח"כ אחר מקדימה גם יוכל לעשות זאת

(לכל הח"כים יש אצבעות). אבל ח"כ אחר גם יהיה הרבה יותר פעיל בכנסת מאשר אדם שכל יעודו להיות שר חינוך.

bhnadav

New member
רגע רגע רגע

מה זה אומר שליולי תמיד יש ניסיון רב במערכת הממלכתית ובפוליטיקה הישראלית? מה זה אומר ניסיון בפוליטיקה? עצם זה שהייתי ח"כ מספר שנים ולא עשית כלום (ואני לא אומר שהיא לא עשתה כלום, אבל אף אחד לא דאג להזכיר לי משהו שהיא עשתה) - או להיות השרה לקליטת העלייה בלי לעשות כלום (ושוב, מה שכתבתי קודם)
האם זה מקנה יכולות פנומנליות למועמד לתפקיד שר החינוך?

למעלה