מהשבת האחרונה, Waukegan

עירא10

New member
אם אני זוכר נכון,

השילדה (הצנרת) של ה-סוחוי 26 מדוחסת בגז (NITROGEN) ומד לחץ המחובר באופן קבוע מראה את הלחץ. במקרה של סדק שגורם לנפילת לחץ, הטייס מודע לכך מיידית.
ע"י נורת אזעקה בפנל. (כל זה אם אני זוכר נכון)

mike300L

New member
לזלין יש את הטריק הזה מסביב לספאר של הכנף...רעיון לא רע בכלל

משום מה אקסטרא ושאר היצרנים המערביים כמו Cap, Zivko- Edge, MX, לא הלכו על זה. היו לא מעט התרסקויות של אקסטרא בעבר אבל כמו שכתבתי אף לא תאונה אחת בגלל כשל מבנה, רק טעויות אנוש.דרך אגב היתה תאונת סוחוי 31 או 29 בגלל כשל כנף, אבל מאז סבורים שזה קרה בגלל נזק אחרי פירוק המטוס ובהובלה לאירוע שבו אירעה התאונה...לך תדע אם איזה מנופאי רוסי לא שחרר את המכולה מאיזה עשרים מטר.

רמי בר1

New member
אם הוא המשיך בהצגה,(שלא חייבת להימשך בכל מחיר) כנראה

שאתה מדמיין את מה שהוא כתב לחומרא.
אני מניח שאם זה היה מסכן במשהו את הטיסה,הוא היה מפסיק ונוחת.
השפעה של זה על דיוק התרגילים? אני מניח שכמונו,כך גם הצופים לא ממש מבינים מה הם רואים,והכל נראה להם ואווו. אנחנו לא יודעים לתת ניקוד על ביצוע. לפחות אני.

mike300L

New member
לא היה סיכון ממשי, היה צורך בהגדלת מרווחי מינימום

ולהתפשר על פחות דיוק בעיקר בגלגולים שבוצעו בטיסה ישרה...באנכים מעלה גם ככה לא מסתכלים קדימה, ובאנך מטה יש הרבה ראות קדימה גם מסביב לאזור הקידמי בחופה.

שאולי46

New member
מייק, יופי של מופע
הוספת...

תרגילי סחרור מורכבים יותר, או שהעניין הוא השוני שבצילום מהקרקע ?
אגב, לגבי השתחררות ברגים/ רכיבים - ברור לי שטיסה אירובטית שונה מישרה ואופקית ללא עומסי G חריגים, אבל שווה להתייחס להערות של רמי.
כיוצא חיל האוויר, גם אני מכיר סוגי אבטחה שונים: קליפסות אבטחה שונות, אום אבטחה עצמית, בורג עם אום מחורצת בתוכו עובר פין פציל, אום המאובטחת עם חוט אבטחה ממתכת וכד'. כדי למקסם את בטיחות הסיטס - אולי ניתן למצוא שיטת אבטחה מתאימה יותר לחלק מהרכיבים הנוטים להשתחרר...
שוב, יופי של מופע, ותודה עבור השיתוף !

mike300L

New member
אני מכיר את כל השיטות האלה...הברגים באגזוז עוברים דרך קפיץ

כדי לאפשר תנועה, ובקצה הבורג אום נעילה מתכתי, הבורג קטן מידי כדי לקדוח בו חור לפין, והאום יושב בתוך תא דמוי קופסה עשוי מטיטניום שמולחם לאגזוז כשרק פתח אחד פונה החוצה ואין ממש הרבה מקום שם לתחוב פין כלשהו....מה שכן ניתן ועשינו...זה עם מברג ישר ופטיש להכות בתחתית הבורג שמבצבץ דרך האום ודרך הקופסה ולפצל/להרחיב קלות את השארית, כך שקשה לבורג לצאת דרך האום...דרך אגב יש במטוס לא מעט מקומות רגישים בהם יש פין מפוצל בתוך בורג... או אום מחורץ עם פין אבטחה, אלה נבדקים בכל בד״ח, ובד״כ לא הולכים לשום מקום.לברגים שבגוף שמחברים את הפיברגלאס לשילדה, באזורים שמאבדים ברגים בתדירות, ביחוד בין הגוף לזנב אני מוסיף Locktite אדום על כל בורג....למתאמי AN מוסיפים טורק סילבכל אופן, זה מטוס שמחייב הרבה תשומת לב ביחוד לפני מופע שם אין הרבה זמן תגובה וגובה כדי לתפעל תקלות. ובד״כ אנחנו עושים את זה לא רע. בהחלט שניתן למזער אבל אפס תקלות לא קיים.

למעלה