מהשבת האחרונה, Waukegan

ארזS

New member
רק מלראות את זה התהפכה לי הבטן
ישר כח

mike300L

New member
כמה פרטים נוספים על הטיסה ...מרגע ההיפוך בתרגיל ההמראה

הטיסה התבצעה ללא קשר עין עם האופק מלפנים, אלא לפי ראיה היקפית בלבד... מסתבר שאחד משני המתאמים של הצינוריות שמוליכים שמן עשן לאגזוז השתחרר, ועם הפעלת מתג העשן אחד פשוט מילא את הקוקפיט בשמן, בעוד השני בגלל הירידה בלחץ הוביל שמן אבל קטוע(ניתן לראות בסרט עשן לא רציף). כתוצאה מכך כל התא והחופה התמלאו בשמן וראות ישר קדימה נעלמה כלא היתה. שמן היה גם על צידי החופה אבל משום מה מלפנים פשוט היה מיסוך מלא.במקביל בסביבות דקה 2:45 בסרטון, מיד עם הסנאפ רול מצלמת הקסדה השתחררה עם הוולקרו ונשארה תלויה על גומית איבטוח, כך שבין 2:50-3:10 בסרטון אני פשוט תולש ותוחב את המצלמה למגירה מתחת לצג המכשירים.עוד לא הורדתי את צילומי ה GoPro שבתא, אבל עם כל השמן לא נראה לי שיהיה מה להעלות ליוטיוב.

רמי בר1

New member
זה נראה מקצועי פחות מאז'מ....

מה זה צינורית השתחררה??? זה דבר שלא יכול להיות שיקרה.
בכל מקרה,לנו התרגילים ניראו מספיק מקצועיים,אנחנו לא מבינים כדי לדקדק בקוצו של יוד.
פעם הבאה תנסה את הסדרה עם משקף אטום.

mike300L

New member
במטוס אוירובטי פעיל דברים משתחררים, נשברים, ומתבלים מהר

מבמטוסים שטסים למטרות שיוט או טיול... הממוצע בערך שעה טיפול לשעת טיסה. לפני שבועיים המטוס טס במופע ללא בעיות, כמובן שלא עברתי על כל מתאם במטוס עם מפתח בשבועיים האחרונים, והנה מתאם השתחרר...ויברציות, עומסים, ועוד מי יודע איזה כוחות פועלים על כל חלק במטוס.

רמי בר1

New member
אין שום סיבה שישתחרר מכל מה שאמרת.

גם צינורות דלק וצינורות שמן מנוע עומדים בדיוק באותם תנאים,ואני לא מעלה בדעתי שהם משתחררים.
מישהו כנראה פישל.

mike300L

New member
אף אחד לא נוגע במטוס הזה בלי שאני יודע במה נוגעים ולמה.

אני ערב לכך שאף אחד לא פישל! מתאם השתחרר, זו לא פעם ראשונה ובטח לא אחרונה, אתה כמובן לא מעורה בעולם של מטוסים אוירובטיים,לידיעתך ברמה הזו של מופעים במטוסים של high performance כולם ממליצים לעבור על כל בורג ואום, וכל מתאם לצינורות ולבדוק חיזוק כל 25 שעות לערך, ה FAA לא דורש שום דבר שונה מביקורות רגילות למטוס כזה, אבל אם אתה מעונין להמשיך לחיות ולטוס גם בעונה הבאה, אתה מחזק ובודק הכל כמה שרק אפשר. למשל יצרן הפרופלור MT ממליץ..אמנם לא דורש אבל ממליץ לשלוח אליהם את הפרופ לבדיקה ויתכן אוברול בכל סוף עונה, זו רק דוגמה אחת.לפני המופע הקודם המתאמים האלה נבדקו, לא טסתי 25 שעות בין המופע הקודם לאחרון, כך שלא נגענו בהם בשבועיים האחרונים. לאחר המופע כשפתחנו את כל המכסים המתאם היה משוחרר ומנותק לגמרי מהפייה. וזו לא הפעם הראשונה.אני מתקין ברגים חדשים עם קפיצים בין האגזוז למשתיק הרעש כל 10-20 שעות, לא כי בא לי, כי הם פשוט נפתחים מאומי הנעילה שלהם נופלים והולכים לאיבוד, העונה כבר שמתי יותר משמונה שפשוט אבדו בטיסה. אומי הנעילה הם אלה עם נעילת המתכת לא הפלסטיק ...ובכל זאת הוויברציות והעומסים פשוט גוברים על כל אום ובורג....ברגים על גוף המטוס שתופסים את הפייברגלאס לגוף, כמעט כל 5 שעות טיסה חסרים כמה.VG's שיש לי על הזנב לפני הגה הכוון נתלשים ונופלים להם בתדירות של שניים בחודש וצריך להדביק חדשים...ברגים לאורך האלומיניום והגומי שמנתב את האויר לצילינדרים (baffles ) חסרים כל פעם שמסירים מכסה מנוע...יש עוד לא מעט דוגמאות, זה לא חתך הטיסה ותדירות הטיפולים שאתה מורגל להם.

רמי בר1

New member
יש בתעופה כמה וכמה שיטות אבטחה של ברגים ואומים.

אם אומים או ברגים משתחררים,שיטת האבטחה שלהם לא מתאימה לתנאים. אני לא יודע איך צינור השמן הזה מחובר במקום שהשתחרר,אבל זה לא צריך לקרות.אין מצב.
למדתי מכונאות מטוסים במשך ארבע שנים לפני למעלה מארבעים שנה,כבר אז היו פתרונות אבטחה לכל דבר ולכל צורך.עובדה שצינורות דלק וצינורות שמן מנוע לא משתחררים.

רמי בר1

New member
ההסבר פשוט.מכון הבדק ביצע ביקורות לפי הוראות יצרן המטוס.

יצרן המטוס טען שיצרן הפרופלור לא צירף הנחיות לגבי בדיקת הידוק, ושכל מכונאי יודע את תהליך בדיקת הידוק ברגי פרופלור חדש כפוף לשעות טיסה.
יצרן הפרופלור כלל לא נתן הנחיות מטעמו לגבי בדיקת הידוק ברגי פרופלור כתלות בשעות טיסה.
כתוצאה מהתאונה קרו כמה דברים.
יצרן הפרופלור הוציא הנחיות לגבי בדיקת הידוק ברגים בפרופלור עץ לפי שעות טיסה.
יצרן המטוס צירף הנחיות אלה לספרות האחזקה שבאה עם המטוס
יצרן המטוס שינה את בוקסת המרווח שבין הפרופלור לפלטת המנוע,והוסיף בוקסות בולטות שנכנסות לפרופלור בצד שפונה לפרופלור,כך שהברגים רק מהדקים ואין עליהם כח גזירה.
אף אחד לא לקח אחריות על המקרה.היצרן שלח כן מנוע כולל מערכת גלגל אף,וכן קאלינג תחתון+עליון +פרופלור+ספינר חדשים.לא יודע מי שילם,אני לא.
הנזק בכנף תוקן אצל פחח מוסמך בשדה הרצליה,לא יודע כמה עלה,אבל אומני שילמו.
העבודה נעשתה אצלי בהנגר,ובסיומה נבדקה עי' המכונאי הראשי של אומני באותה תקופה,כולל מדידות לבדיקת לשלילת עיוות בגוף המטוס,וכן טווח תנועת הגאים.הכל נמצא תקין.
בוצעה טיסת ניסוי,והמטוס חזר לכשירות.

ZeevRozenek

New member
מייק, בגללך EXTRA הפסיד לקוח

אחרי מה שכתבת, חזרתי בי מהרעיון לקנות אקסטרא, ואני מתחיל לחשוב על PITTS

רמי בר1

New member
תיכנס לפורום של פיטס,תשמע על ברגים שמשתחררים שם,

וגם הם יפסידו לקוח.
בעצם , שני לקוחות.....

mike300L

New member
זאב, אקסטרא כבר מכרו מאות אם לא יותר מאלף, ועדיין

לא היה כשל מבני שגרם לתאונה...אבל זה היה קרוב....ב 2005 בבדיקת אלף גילו אצלי 11 סדקים בשילדת הזנב, חלקם היו סדקים בהיקף של 3/4 מהיקף המוטות, מה שהוביל ל AD ב 2007 שמחייב כל אקסטרא להוסיף ריתוך של שני מוטות פלדה בצורת V בזנב. אצלי החליפו את כל שילדת הזנב מהטייס אחורה....מטוס חזק אין ספק, אבל גם מטוס חזק ניתן לשבור, צריך לתחזק אותם ובאופן שיגרתי לחפש תקלות סדקים וכשלים.אם אתה רציני, קנה אקסטרא, לא תקבל מפיטס אמינות וביצועים כמו באקסטרא.

ZeevRozenek

New member
מייק, מה אתה עושה ב-4 בבוקר ?

פולני צעיר יוצא בערב לבית המרזח ואשתו מבקשת:

ZeevRozenek

New member
מייק, מה אתה עושה ב-4 בבוקר ?

פולני צעיר יוצא בערב לבית המרזח ואשתו מבקשת:

ZeevRozenek

New member
ברח לי פתאום

אז אותו הפולני יוצא בערב לבית המרזח ומבטיח לאשתו שלא יחזור מאוחר .
כשהוא חוזר, בשעה 4 בבוקר, אשתו שואלת:
-סטָשֶק, מה השעה ?
-בערך אחת בלילה, יָדוויגָה .
בדיוק באותו רגע יוצאת הקוקיה בשעון הקיר וקוראת : "קוּ-קוּ-קו-קו"
והוא: תסתמי, בשביל מה את חוזרת על השעה 4 פעמים !

חוסר הערנות בשעות אלה אולי מנע ממך להבחין באיקון הצמוד לכותרת של המסר שלי?

mike300L

New member
אני במסיבה בשיקגו...כל תגובה לפוסט שלי אני מקבל אימייל לנייד

עוד מעט חוזרים למלון לישון.

למעלה