מהר מהר

nutmeg

New member
מהר מהר

לפני יום כיפור, לפני העורבים הלבנים ולפני שאשבור לשלי את השיא באי קיום הבטחות - סיכום שורשים לפניכם. שאלות תהיות והרמת גבות יתקבלו בהבנה.

Idan91

New member
אין לך סיכוי לשבור את השיא שלה!

אולי, אם היא תכתוב סיכומ.. והקובץ מסרב להיפתח אצלי.

אטיוד5

Active member
גם אצלי לא נפתח

הצעה - אם כתבת אותו בוורד 2000, תשמרי אותו בתור (save as) וורד 97 או אפילו 95, ואז כולנו נצליח לחזות בו.

loquado

New member
קראתי ואהבתי ומעניין אותי מאוד!

אם יש לך עוד -בבקשה תביאי הנה צמד : בל אבל ,נבל, חבל, (שקבל :) הבל , זבל , סבל . צמד לא חיובי ,כמו קוני ובל-יד.

אטיוד5

Active member
minimax

בשטח שלי מנסים לפי העיקרון הזה להביא למינימום את ה"נזק" הגדול ביותר. כשאת מדברת על מיזעור מאמץ ומיקסום תקשורת, זה נשמע כאילו ניתן להשיג את האופטימיזציה של הגורמים האלה באופן בלתי תלוי. כאילו ניתן להשיג "גם וגם". בדרך כלל זה בלתי אפשרי, וצריך לבחור בין כל החלופות את אותה חלופה שממזערת את המאמץ הגדול ביותר שנדרש על מנת ליצור תקשורת ברמה כלשהיא נתונה (לא בהכרח רמה מכסימלית).

nutmeg

New member
ללוקאדו

הצמד בל' בוא נראה: השורשים שראיתי בעין בלתי מזויינת הם: א-ב-ל ז-ב-ל ח-ב-ל ט-ב-ל נ-ב-ל ס-ב-ל ק-ב-ל כמו גם ב-ל-ט ב-ל-ל ב-ל-מ ב-ל-ס ב-ל-ע איזה שדה סמנטי אתה רואה? אני לא רואה כרגע...

loquado

New member
מנסה להזביר

בזמן שחרשת בתיכון הייתי עסוק בהשתלמות (משתלמת ביותר) במחלקת גלישת גלים באגף הים תיכוני...כך שלא אשתמש במונחי המקצוע. לסיומת המילים באותיות ב+ל כשהבית אינה דגושה (רפה?) יש הקשר שלילי במשמעותם. אבל - עצירת כיוון ההנחה. הבל - מתפוגג הבל התנ"כי - התפוגג אבל - של שכול זבל - דבר שיצא מכלל שימוש חבל - צער על "שלא" סבל - צער נבלה - גוף סיים את חייו נבל - אדם זבל... ?! - כמו שהאות ז קשורה לתיאור אספקטים של מעבר נוזלים. זרם, זליגה, זרזיף, מיזוג -וזה מה שיש לי כרגע מהבוטן. (והעיצור מ או M קיים בהמון שפות במילה אמא) אמנם בחקר שפה אין שחור ולבן ומיד אפשר למצוא דוגמאות שלא... אבל למידת הפופלריות והשימוש במילה או אות או צמדי אותיות יש משקל ,כמו למשמעות המשמעות עצמה.

nutmeg

New member
OK, אני רואה

רק שתקוע לי ט-ב-ל כיוצא דופן קצת. ויש עוד משהו - ל' היא פונמה סטבילית כל המילים מאותתות על מצב די סטטי. בל היא מילה בה משתמשים לאותת לאו. אחלה! תודה.

loquado

New member
עוד פונמה סטבילית ואני קופץ!../images/Emo118.gif

יש תרגום לדבר הזה שכתבת ? טבל... וואלה שונה - אבל אם מחשיבים שגם הצירוף ט+ב הוא בעל חשיבות (טוב?) אזי המשוואה מתאזנת. אני מרגיש קצת משונה שאף אחד מהסלון המכובד הזה לא קרא לי "משוגע" -אם כי לחשושים הרבה יותר רעיל, (יש לי אוזניים גדולות) בכל אופן: אני מודע לכך שהדברים נשמעים "פריקיים על גבול האשפוז" אבל יש בהם משהו -לא ?

nutmeg

New member
../images/Emo6.gif

פונמה זו היחידת הגייה הקטנה ביותר בשפה. סטבילית - שלא 'זז' לך שומדבר בשרירי הפה והלוע אחרי שהרמת את חוד הלשון אל מאחרי השיניים הקדמיות ואפשרת לזרם האוויר לצאת משני צידי הלשון כדי להפיק ל'. אתה יכול להחזיק במנח הזה ולהגות ל' כל עוד יש אוויר בריאותיך. וכן - הדברים נשמעים פריקיים על גבול כלשהו אבל they make sense כלשהו. תחי האיזוטריה!! LOL !!

loquado

New member
-ססס..נו אז תגידי פונמה

פעם כשהייתי ילד גרה אצלנו בשכונה פונמה פנומונלית, עולה חדשה מאיזה מדינה. כל פעם שעקביה היו נוקשים במעלה הרחוב כל הפרחחים המבוגרים היו מסננים (ושום דבר בפניהם לא היה זז) סטלה

nutmeg

New member
minimax

זה אף פעם לא גם וגם אלא משא ומתן ופשרה בין שני וקטורים שהולכים לשני כוונים שונים. דוגמא חייה לתהליך היא האות ה' שנעלמת לנו מהשפה. יותר קשה להגות ה' מבחינת מאמץ בעיקר אם היא באמצע המילה. אנו מתחילים לשמוע "אתמול Aלכתי לAביא מAמכולת לחם" מבחינה תקשורתית אנחנו מבינים למה הכוונה, נכון? לא משנה כרגע שהאוזניים צוללות והקיבה מתהפכת. אנחנו נמצאים בעיצומו של מאבק minimax. רק ימים יגידו מה יקרה. יכול מאוד להיות שבעוד מאתיים שנים נבטא א' אבל נכתוב ה' כמו שקרה כבר בצרפתית למשל...

אטיוד5

Active member
אינני יודע אם זה נגרם ...

בעטיו של המאמץ. גל ה-א'-במקום-ה' נגרם ככל הידוע לי ב"עזרת" יוצאי מזרח אירופה שאין ה' בשפתם ולא ידעו/יכלו להגות אותה. ואכן, אוזניים תצילנה. תארי לך שבשם אותו מאמץ בלתי נסבל גם נוותר על הגית ה-ח', ובכלל - על כל האותיות הגרוניות, למה לא, באותה הזדמנות, באותו כסף - מה יִוותר לנו? [אטיוד, שאמא שלו יהודיה, ולא יגודיה]

nutmeg

New member
כבר ויתרנו

על הח' אם לא שמת לב ועל ע' שנשמעת כמו א', שלא לדבר על הנחציות... ה' פשוט בתחילת הדרך. התאוריה "בלשנות כהתנהגות האדם" שהצגתי גורסת שמדובר בפשרה (לאחר מאבק מינימקס) בין מאמץ אנטומי לתקשורת. כמובן שיש כאלו שחושבים אחרת המתבסים על תאוריות אחרות... אקדמיה, you know. אתה מוזמן כמובן לחשוב אחרת. הויכוח, כמו כל ויכוח אקדמי בעניינים אזוטריים, מגובה במחקרים. טוב שיש מה לעשות, לא?

למעלה