מהפכות...

שובן

New member
מהפכות...

שלום לכולם, אני לא מנסה להלחם בגלובליזציה, אבל שמתי לב שפה יותר מכל פורום אחר מדברים ברומו של עולם על מהפכות. אז אני מזמינה אתכם לבדוק יחד איתי איך בדיוק עושים את זה, אבל שוב, אני מתכוונת להמהפכה חברתית ב"נבחרי העם", בממשלה שלנו, שמובילה את העם לטימיון. שימו לב, גם מי שלא צמחוני או מחרים את מקדונלד וקוקה קולה, זה לא מענייני (וגם אני לא כזו) המהפכה שאני מדברת שעליה היא בלי להעליב קצת יותר קריטית כרגע... זוהי מלחמה על תיקון הכלכלה והרווחה במדינה שלנו. בכדי שלא נגיע באמת למצב של מדינות כמו בדרום אמריקה שהורגים בשביל אוכל או סתם מתוך תסכול. מישהו מעוניין?

ANTiADi

New member
מהפכה סוציאל-דמוקרטית...

למרות שלא הייתי מתנגד שתהיה פה מדינה סוציאל דמוקרטית (רק כשלב מעבר בלבלד), אני עדיין חושב שלסוציאל דמוקרטים יותר מדי נוח בתוך המערכת הכלכלית הקפיטליסטית ואין להם את הכוח לשנות משהו מבפנים ומעמדות כוח "עלק". עיין ערך מר"צ...

shay or eli

New member
מר"צ סוציאליסטים?!

באמת שלא היה לי מושג... אבל מה שישראל צריכה כרגע זה לצאת מהשטחים ולו רק מהסיבה הכלכלית (למרות שיש עוד). ההתנחלויות עולות יותר מדי כסף לישראל, ומדינה שמקצצת מיליוני שקלים בחינוך ופוגעת בהבטחת ההכנסה לא יכולה להרשות לעצמה להשקיע מיליארדי ששקלים בהתנחלויות. ובחזרה לסוציאליזם - כמה עכשיו מפלגה סוציאל-דמוקרטית חדשה שאמורה לתפוס את מקומה של מפלגת העבודה הגוססת שהפכה כבר לאוסף של פוליטיקאים חסרי אידאולוגיה ועקרונות (העבודה הופכת להיות יותר ויותר דומה למפלגת המרכז). כרגע אני תולה את תקוותי בסוציאל-דמוקרטים, אם זה לא יראה לי כשהמפלגה תתגבש נחזור לשינוי (חוק טל, משרד הדתות וכו´). ואיך הגענו כאן לדיון של פורום אקטואליה?!

ANTiADi

New member
איך יהיה לך מושג?

הרי הם לא עושים משהו שיעיד על כך.. בקשר למפלגה החדשה, אני לא יודע מה יהיה איתה, אבל אני לא מאמין שיהיה שינוי רציני. "אם זה לא יראה לי כשהמפלגה תתגבש נחזור לשינוי". ?????? סוציאל דמוקרטים או שינוי? איך אתה בכלל מתלבט? הרי שינוי הם הכי קפיטליסטים בכנסת...

shay or eli

New member
קפיטליסטים קפיטליסטים...

אבל הם אלה שיילחמו בחוק טל ובטפילות החרדית הכי טוב. והם גם ליברלים, שזה גם טוב.

ANTiADi

New member
ליברלים...

רואים איך ה"ליברליות" מתבטאת בתמיכה בחוקים מפלים נגד ערבים, איך הם נלחמים בשביל חברות גדולות ועוד "דברים טובים"... הם ליברלים בערך כמו הליכוד

shay or eli

New member
הם ליברלים

בקטע של חופש דת ומצפון, בתחום הנישואין לדוגמא: הם תומכי בחתונות רפורמיות, חתונות אזרחיות וחתונות הומוסקסואליות. הם תומכים לפי הבנתי בהפרדת הדת מהמדינה שזה מאוד ליברלי. ולא נראה לי שיש איזכור של קפיטליזם במצע שלהם, כל אחד מהם פועל לפי מצפונו.

הממ

עיון מהיר במסמך הזה עשוי להעיד ליכול להיות שקביעתך לא מדוייקת במיוחד. זה בוודאי לא מושלם, בוודאי לא מספיק, אבל זה בהחלט ´משהו´. לא?

pelegs

New member
העבודה היא כבר מפלגת מרכז ../images/Emo8.gif

ולא הייתי מגדיר אותה אידאולוגית אפילו מילימטר שמאלה

shay or eli

New member
לא אמרתי מפלגת מרכז במובן של

אידאולוגיה. אמרתי מפלגת במרכז במובן של כמה פוליטיקאים (מרדכי-שחק-מרידור) שהתאחדו למטרה פוליטית פרופר, אז זה היה כדי להוריד את ביביהו היום זה כדי להוות אלטרנטיבה על הנייר לליכוד.

אוי ואבוי לאן הגענו...

זה לא פעם ראשונה שאני שומע את זה אבל לצא מההתנחלויות בשביל שהכלכלה שלנו תחזור לטיבה זה ראייה מקוצרת ולא נכונה! המתיישבים היהודים שחיים ביש"ע גובים סכום מועט ולא מבקשים כסף רב מהממשלה, המתיישבים חיים ושורדים רק בזכות האמונה שלהם. הם מגדלים את האוכל, בונים את הבתים, לא מבקשים כלום, שומרים על הבית שלהם לבד, מלח הארץ!!! שום החזר של שטחים לא יביא שלום אל תטעו אין כל הבדל בין הפלשתינאים פה והאפגניסטאנים שם

zooey

New member
זה לא רלוונטי לשנושא

אין מספיק פורומים הקשורים לפוליטיקה?

zooey

New member
איך ההודעה יכולה להיות רלוונטית

אם היא מזמינה אותנו לא להתעסק במה שקשור לאנטיגלובליזציה אלא אומרת שעדיף להתעסק גרכע בבעיה החברתית בארץ. זה אולי נכון וחשוב אבל זה לא הפורום המתאים. מה גם שאותה הודעה פורסמה גם בפרומים אחרים פשוט התכוונתי שזה לא הפורום המתאים

Amotz

New member
הקשר קצת עקיף, אבל ברור:

מדינת ישראל חוללה בעשרים השנה האחרונות מהפיכה כלכלית, אשר במרכזה יישור קו עם הכלכלה הגלובלית. במסגרת זו הוסרו בהדרגה כל המגבלות על המטח, חלק גדול ממכסי המגן, המשק נפתח לייבוא מתחרה של מוצרי היצף זולים ממדינות בעלות רמת חיים נמוכה יותר, עובדה שגררה חיסול סיטוני של ענפי ייצור: טכסטיל, מתכת, לבידים וכן הצפת המדינה בעובדים זרים. השינוי הזה הוא חלק מהותי של כלכלת הגלובליזציה, ויש לו קשר ברור עם העליה ברמת האבטלה והגדלת תקציבי ההעברה. נוסף על כך, נתונה ישראל להשגחה ופיקוח הדוקים של הבנק העולמי וגופים גלובליסטיים אחרים המנטרים כל שינוי בשיעור האינפלציה ושאר מדדים לתקינות פיננסית. בעצם, מדינת ישראל אינה מנהלת מדיניות כלכלית עצמאית המתבקשת מהמציאות בארץ אלא פועלת כמסוף של הבנק העולמי, שלחוות דעתו ממתין כל משקיע פוטנציאלי וכל מלווה בח"ול למדינת ישראל. אני מקווה שאין צורך לפרט את המציאות העכשוית, המככבת בכותרות, שהיא תוצא ישיר של ההתישרות של מדינת ישראל עם דרישות הכלכלה הגלובלית. את המענה למצב אמורות לספק בין השאר גם מפלגות פוליטיות ולכן מצע כלכלי של מפלגה ועמדותיה ביחס לגלובליזציה הן מהותיות לבעיה ולפורום.

אם כבר מהפכות

אז. כולנו מדברים על מה "שחשוב" כל הזמן ובדרך שוכחים את מה שחשוב באמת. בואו ונראה. ואני אנסה לעשות את זה קצר...
מדינת ישראל של 2002 בעיני אזרח "רגיל" שמרגיש די דפוק. אחד שמשלם מיסים כמו כולם אבל המון. מרוויח לא רע כי הוא משקיע את התחת ועובד 14 שעות ביום לפחות ובסוף הכל הולך לאנשהוא... אחד שעושה מילואים כמו גדול. אחד שמעסיק 30 עובדים ולא מעלים אפילו שקל אחד. אחד שלא מוכן לחפש את הפתרונות הקלים ולברוח מכאן כי זה הבית שלו. ורואה את מדינת ישראל מערימה כל קושי אפשרי נגד ההצלחה בעוד עשרות אלפי (ואולי מאות) חרדים, קיבוצניקים, חברי הסתדרות מקורבים למיניהם וכל מיני "קומבינטורים" אז מלחמה או לא, ערבים או לא, חרדים או לא. המדינה הזו פשוט רקובה!
יותר נכון, ההנהלה של המדינה הזו רקובה. ואני לא מדבר על ממשלה כזו או אחרת כי גם אם הם נקיים בתחילת הדרך, הם נרקבים מהר מאד בדרך לשם... ההנהלה של המדינה זה מוסדותיה השונים. שחיתות, ביזבוז, חלמאות זה רק חלק קטן מהביטויים שמאפיינים אותה. אבטלה מול מאות אלפי עובדים זרים. השקעות של מליונים ומיליארדים לטווח הקצר בלי שום אופק כזה או אחר למספר שנים קדימה. אנשים קטנים בלי שום הכשרה שמנהלים תקציבי ענק ודואגים לחבר´ה או לאלה שסידרו להם עבודה. ועוד ועוד ועוד, דוגמאות יש למכביר. ומה חשוב? מטר ימינה או שמאלה? יישוב כזה או אחר? הרי רק על זה מדברים כל היום בחדשות, כותבים בעיתונים. מפגיזים אותנו במידע לא מעניין כדי שיוכלו להמשיך לפשל או לגנוב. מחפשים כל הזמן את מי להאשים חוץ מאשר את עצמם... אנשים שאוכלים זה את זה ברחוב, עוד אלף משפחות שירעבו חודש חודשיים או שנה כי פיטרו אותם ולאף אחד זה לא מזיז לא יודע למה אבל תכל´ס זה כאילו שהמדינה הזו מנוהלת על ידי קבוצה מאד מצומצמת של בעלי עניין שפשוט לא רואים אותנו ממטר... כאילו שמישהו מחובר עם קש לקופה של המדינה ופשוט "שואב". מה הולך פה לעזזל? אז מה עושים? לא יודע.... מאיפה מתחילים? אפשר מהמון מקומות אבל מה הסיכוי להצליח? ולמה אנחנו לא מנסים? למה אין לנו אלטרנטיבה אמיתית? בטח נורא מבולבל אבל הייתי חייב

shay or eli

New member
דבר אחד לא הבנתי

איך קיבוצניקים נכנסו לרשימת המושחתים שלך בין החרדים להסתדרות?! קיבוצניקים עובדים והולכים למילואים כמו כולם ולא חיים על חשבון המדינה. מה הקשר אליהם לזה?

חלילה מהכללות אישיות אבל

לקיבוצים מחקו את כל החובות פעם או פעמיים ועדין חלק לא קטן מהם שוב בחובות... לא ניכנס לשחיתות שרצה בקיבוצי הנדלן... יש עוד אבל למה להיתפס למשהו אחד?

למעלה