מהפכה טכנולוגית ?

iec

New member
צודק..אבל מה קורה אם אתה רוכב רק על

1000 סמ"ק?

גיZמו

New member
לראות אחורה זה מגניב אבל לא בתוך שדה הראייה,

או שההקרנה של מה שקורה אחורה היא הרבה יותר הצידה ממה שרואים בסרטון.
שאר הפיצ׳רים דווקא נחמדים, בעיקר הGPS אבל שיסתום את הפה ולא יפריע למוזיקה.
יכולת לראות מפה סטייל 3D ״מעוף ציפור״ של הדרך קדימה מוקרנת על הלמטה דווקא יכולה לעזור אם רוכבים באזור עם המון פיתולים. היכולת לראות יותר קדימה משדה הראייה, לדעת אם הסיבוב נסגר או נפתח, אם יש עוד סיבוב אחרי, אם יש ישורת שאפשר לעקוף וכל זה בלי לשנות פוקוס כדי להסתכל על ה GPS שמותקן על הכידון.. רעיון מצויין.
אבל כרגיל, כמו כל טכנולוגיה אני מת לדעת מה קורה לתצוגה כשצריך לפנות, בדיוק מתחלף שיר וגם מישהו מתקשר?
איך מראים גם את המצלמה האחורית וגם את המפה?
נו, נחכה ונראה.
מתי כבר אפשר לקחת את הצעצוע הזה לסיבוב?
&nbsp
&nbsp

RIDE TO LIVE

New member
,גם אני חושב שמדובר בשידרוג נהדר של הרכיבה. 1500דולר -

וזה שלך. הבנתי שעוד כמה חודשים ניתן כבר לקנות.

מה ההבדל בין זה לבין רכיבה עם Google Glass?

אפילו כמעט אותו מחיר, ואפשר להשתמש בכל קסדה במקום באחת. מה שחסר ב-GLASS זה התצוגה האחורית, אבל מה זה משנה מה קורה אחורה כשאתה במהירות טיפוסית של אופנוע ליטר :)

RIDE TO LIVE

New member
כורש, זה הרבה יותר נוח כשהכל מובנה בתוך הקסדה והתצוגה -

האחורית מאוד משמעותית.

Aricc

New member
לראות בתצוגה עילית את הניווט, זה שווה, גם השתקת רעשים

הוספת לוח השעונים להקרנה עילית גם מבורך, מבט אחורה, פחות מעניין

גיZמו

New member
הקרנה עילית, בטח. אבל פה זה לא מוקרן מולך אלא למטה בצד

ואני אחדד, לא על כל הלמטה, רק בריבוע קטן בצד.
&nbsp
&nbsp

גיZמו

New member
אצלנו אומרים שבפרסומות זה תמיד עובד

עכשיו במציאות, בתכל׳ס, כמה אינפורמציה אפשר להכניס למסך כזה?
תלוי כמובן במרחק של המסך משדה הראייה אבל מסך גדול יחסום את שדה הראייה ומסך קטן מדי לא יתן ליותר מדי אינפורמציה להיות מוצגת בבת אחת.
התצוגה של הGPS שמותקן לי על האופנוע מראה לי, מעבר ל ״בפנייה הבאה פנה שמאלה״ גם תרשים סכימטי של הכביש שנמצא קדימה ממני בתלות למהירות, גם מרחק לפניה, גם מרחק ליעד ואם אני מבקש יפה הוא גם מראה לי את כיוון הנסיעה (צפון/מערב וכאלה..).
&nbsp
מעבר לזה, עם סיבוב הראש והתמקדות יש לי 2 מראות בגודל של ה GPS.
&nbsp
אז אתה טוען שבגודל של ה GPS שיש לי עכשיו אפשר להכניס את כל האינפורמציה הזאת ב י ח ד ?
&nbsp
מה קורה אם רוכבים והשמש מאחורינו? המראות מראות חלק קטן מאוד מהנוף ורק אם השמש בזווית המדוייקת
אתה מסתנוור.
מצלמה עם עדשה רחבה? בכל זווית שהשמש מאחורה אתה תקבל פלייר של שמש ככה יופי יופי.
מה עם לרכוב בלילה?
אתה רוכב בלילה ומאחורייך רכבים עם פנסי קסנון.
מעבר לעובדה שאתה לא יכול ״להזיז את הראש ממקור האור״ כמו שאתה עושה בקלות היום עם המראות ופשוט מרים את הראש קצת (או מוריד..) עם מצלמה שרואה את כל מה שמאחורייך, כל הזמן אתה תראה את מקורות האור.
מעבר לזה, מצלמה, מתוחכמת ככל שתהיה, לא עומדת ביכולות של העין האנושית בטמקרה של הטווח הדינמי.
או שהמצלמה תהיה באנדר, ואתה תראה שחור עם נקודות אור לא מסנוורות או שתראה מה שקורה מאחורייך עם חשיפה נכונה והקסנונים יהיו פליירים מטורפים.
&nbsp
אין דרך לעקוף את זה, בטח לא עם מערכת שצריכה להיות בתוך קסדה.
&nbsp
מה שכן, אם התצוגה הייתה על כל שדה הראייה ויכולת לבחור לשים את המראה בקצה הפריים למעלה, את הנגן בפינה השניה, את מערכת הניווט בתלת מימד ״שוכב״ (מעוף ציפור יעני) עם דיסולב בכל החלק התחתון של המשקף...
יש על מה לדבר.
&nbsp
כמובן שתהיה אפשרות לנטרל את המצלמה במקרים שציינתי למעלה ואם כבר מרכיבים אלקטרוניקה,
לא תשים איזו מצלמה גם מקדימה? אני חייב להמשיך להסתובב עם הקובייה הזאת צמודה לי לצד של הקסדה?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

גיZמו

New member
הרעיון טוב אבל הביצוע?.. לא יודע.

״צריך להתחיל ממשהו״ זה אחלה אבל כמו שאצלנו בעבודה הקמה של ״דור שלישי״ זה הדבר הכי מבורדק שיש
אז ככה זה מתחיל.
ההקמה הראשונה הכל מתחיל בצד אחד ומתקדם לצד השני.
בהקמה השניה זה ״אבל יש פה כבר חשמל אז תעביר רק מפה לשם ואת התקשורת תקח מההוא״
בהקמה השלישית כבר הכל סמטוחה.
אתה רוצה לעשות משהו שעובד ושיהיה בסיס לאחר כך?
כבר גייסת מליון דולר לעניין? תעשה כמו שצריך.
אי אפשר להקרין על המשקף הקידמי (שׁזאת לדעתי השיטה הכי טובה) ?
שים 2 כאלה בכל אחד מהפינות העליונות של שדה הראייה.
אל תעשה את זה ריבוע, השפיץ בולט לתוך שדה הראייה והאמת.. לשים זכוכית עם פינה שפיצית כל כך קרוב לפנים שלי בתוך הקסדה? המממ... רק לי זה נשמע כמו רעיון גרוע?
את החלק התחתון אפשר לשים במקום כל האפון, מצד לצד.
גם ככה זה שטח מת שאי אפשר לראות דרכו ואתה יכול לבלוט למעלה לתוך שדה הראייה כמה שאתה רוצה לפני הנוחות של הרוכב.
תעשה שהתצוגה ״תתמוסס״ לתוך שדה הראייה ואתה מרוויח גם שטח הקרנה ״ווירטואלי״ וגם פחות הפרעה לשדה הראייה (למטה לרוב יש את לוח השעונים והמשקף של האופנוע).
&nbsp
כל הטכנולוגיה זמינה.
&nbsp
לשים ריבוע בפינה כדי שאחרי זה ישכללו את הריבוע, זה לא זה.
&nbsp
כן, זאת התחלה אבל בחייאת, היום כבר 2014, עם ההתקמות בייצור ותכנון תעשייתי אפשר לקפוץ קצת מעל הפופיק בלי הרבה נזק והחבר׳ה האלה כבר קיבלו ערימה של כסף להתחיל איתה.
&nbsp
אני אחכה ואראה מה אומרים אנשים שלא קיבלו כסף להשתתף בפרסומת ולא דוגמא של סרטון שערכו בפרימייר של ״כאילו״ אלא את הדבר האמיתי וכמה דיליי יש בין המצלמה להקרנה ואיך המצלמה מתמודדת עם המציאות ולא עם אור של צהריים ביום שימשי בקליפורניה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

RIDE TO LIVE

New member
נדע באמת עד כמה זה טוב רק אחרי רכיבת מבחן.

במחיר כזה אני מאמין שיאפשרו קסדת מבחן, זה אפשרי גם בארץ בקסדות זולות יותר.

avi elbaz

New member
שלח להם את ההשגות שלך, יהיה מעניין לשמוע את התגובות שלהם.

עכשיו זה הזמן הכי טוב לזה, אולי הם אפילו חשבו על חלק/רוב הדברים שאתה מעלה ובצדק ויש להם תשובות.

למעלה