אצלנו אומרים שבפרסומות זה תמיד עובד
עכשיו במציאות, בתכל׳ס, כמה אינפורמציה אפשר להכניס למסך כזה?
תלוי כמובן במרחק של המסך משדה הראייה אבל מסך גדול יחסום את שדה הראייה ומסך קטן מדי לא יתן ליותר מדי אינפורמציה להיות מוצגת בבת אחת.
התצוגה של הGPS שמותקן לי על האופנוע מראה לי, מעבר ל ״בפנייה הבאה פנה שמאלה״ גם תרשים סכימטי של הכביש שנמצא קדימה ממני בתלות למהירות, גם מרחק לפניה, גם מרחק ליעד ואם אני מבקש יפה הוא גם מראה לי את כיוון הנסיעה (צפון/מערב וכאלה..).

מעבר לזה, עם סיבוב הראש והתמקדות יש לי 2 מראות בגודל של ה GPS.

אז אתה טוען שבגודל של ה GPS שיש לי עכשיו אפשר להכניס את כל האינפורמציה הזאת ב י ח ד ?

מה קורה אם רוכבים והשמש מאחורינו? המראות מראות חלק קטן מאוד מהנוף ורק אם השמש בזווית המדוייקת
אתה מסתנוור.
מצלמה עם עדשה רחבה? בכל זווית שהשמש מאחורה אתה תקבל פלייר של שמש ככה יופי יופי.
מה עם לרכוב בלילה?
אתה רוכב בלילה ומאחורייך רכבים עם פנסי קסנון.
מעבר לעובדה שאתה לא יכול ״להזיז את הראש ממקור האור״ כמו שאתה עושה בקלות היום עם המראות ופשוט מרים את הראש קצת (או מוריד..) עם מצלמה שרואה את כל מה שמאחורייך, כל הזמן אתה תראה את מקורות האור.
מעבר לזה, מצלמה, מתוחכמת ככל שתהיה, לא עומדת ביכולות של העין האנושית בטמקרה של הטווח הדינמי.
או שהמצלמה תהיה באנדר, ואתה תראה שחור עם נקודות אור לא מסנוורות או שתראה מה שקורה מאחורייך עם חשיפה נכונה והקסנונים יהיו פליירים מטורפים.

אין דרך לעקוף את זה, בטח לא עם מערכת שצריכה להיות בתוך קסדה.

מה שכן, אם התצוגה הייתה על כל שדה הראייה ויכולת לבחור לשים את המראה בקצה הפריים למעלה, את הנגן בפינה השניה, את מערכת הניווט בתלת מימד ״שוכב״ (מעוף ציפור יעני) עם דיסולב בכל החלק התחתון של המשקף...
יש על מה לדבר.

כמובן שתהיה אפשרות לנטרל את המצלמה במקרים שציינתי למעלה ואם כבר מרכיבים אלקטרוניקה,
לא תשים איזו מצלמה גם מקדימה? אני חייב להמשיך להסתובב עם הקובייה הזאת צמודה לי לצד של הקסדה?