מהפך באלברטה!

TrigATUSA

New member
מהפך באלברטה!

הפרובינציה השמרנית בקנדה ביום אחד עברה לשליטה מוחלטת של ה NDP, מה שפחות או יותר מקביל למרץ הישראלית

מי אמר שאין הפתעות בפוליטיקה הקנדית?

השינוי במיוחד משמעותי מכיוון שאלברטה על פרשת דרכים כלכלית עם התמוטטות מגזר הנפט, וצריכה להחליט כמה החלטות אסטרטגיות לגבי הפיתוח העתידי כמו למשל ההשקעה במגזר הנפט או בניית הצינורות החדשים לחופים או לארה"ב (ה NDP כבר הודיעה שהיא מתנגדת נחרצות לצינור ל BC)

ההלם עוד יותר גדול כי אלברטה היא מחוז הבית של ראש הממשלה של קנדה, הרפר. ייתכן שהמהפך הזה גם מסמן שינוי במגמת הפופולריות של השמרנים ברמה הלאומית

http://globalnews.ca/news/1981421/rachel-notley-and-ndp-win-alberta-election-2015/

idohatam

New member
תבדוק את ההיסטוריה של אלברטה, היא לא תמיד היתה

מעוז השמרנות. אמנם השמרנים בשלטון 40+ שנים אבל אלברטה במקור היתה קרקע פוריה לאיחוד חקלאי קומוניסטי. בכל מקרה אני שמח שהציבור באלברטה הבין שמה שנוזל לו על הפנים זה פיפי שממשל הקודם שתין עליו ולא גשם.

TrigATUSA

New member
אני מקווה שלפחות ייצאו מזה שבילי אופניים נורמלים

בשנה שעברה כשעבדתי בקלגרי היה די מדכא לראות איך עיר שמאכסנת תאגידי ענק שמרוויחים מילונים לא מרשה לעצמה לתקן את שבילי האופניים שנהרסו אחרי ההצפה, או בונה תחנות אוטובוס נורמליות
&nbsp
הקמצנות בהשקעה ציבורית הייתה מאוד בולטת בהשוואה לוונקובר

idohatam

New member
כן, זה אין ספק. ההשקעה בתשתיות באלברטה היא זוועתית.

קלגרי עוד במצב יחסית טוב, אדמונטון סובלת מכאבי גדילה רציניים.

readytojump

New member
"...מסמן שינוי במגמת הפופולריות של השמרנים ברמה הלאומית.."

שלא נדע.
Go Harper!

הסר דאגה מליבך...

מחוז הבחירה של הארפר קלגרי-דרום הוא עדיין מעוז שמרני מובהק. שלושה מתוך ארבעת ה mla שחולקים אותו הם עדיין pc.
ההשינוי האמיתי שהוביל לעליית ה ndp הוא תוצאה של תמיכה במחוזות בערי השדה בעיקר. מדיסין הט, רד דיר, דרייטון וואלי, גרנד פריירי והתמיכה המתמשכת במפלגה באדמונטון ופרבריה.
כל זה טוב ויפה. אבל, אני מתקשה לראות את תום מלכייר מגבש הצלחה על בסיס זה.

TrigATUSA

New member
קצת קשה לי להאמין שהמכרים

שלי ה HARD CORE שמרנים מ GRAND PRAIRIE פתאום הלכו להצביע ל NDP.....
בייחוד עם העמדה של המפלגה נגד צינור הנפט
&nbsp
ואני חושב שברגע שנשבר מחסום ]פסיכולוגי להצביע למועמד של NDP אנשים גם יישקלו להצביע למועמד כזה בבחירות הכלליות...

dannyk27

New member
אין כהצבעה פרובינציאלית לעומת הצבעה פדראלית

בייחוד ב prairies, ראו גם דוגמת מניטובה.

ואם כבר בנושא...

הנקודה הכי מעניינת היא השערוריות הילדותיות של חברת המליאה הצעירה מקלגרי בואו דבורה דרוור.
הלינק לא מעודכן כי מאז הפרסום נוטלי הודיעה שדרוור מודחת מהמפלגה ותושבע כנציגה עצמאית או שתתפטר...
NDP Alberta rookie MLA regrets offensive photo and is looking to earn back people's trust http://calgaryherald.com/storyline/...s-questions-about-how-party-vetted-candidates

למעלה