זה בסדר, אני לא מתרגשת
אני יודעת שהדברים האלה מעוררים הרבה התנגדויות והרבה אמוציות.
אבל אני גם יודעת שהם גורמים לשינוי, שקורה כל הזמן, ונותנים לאנשים חומר למחשבה.
לצערי האנשים האלו לא כותבים כאן, מסיבות ברורות, אבל אני מקבלת מספיק תגובות במסרים ומחוץ לפורום כדי לדעת שהשינוי קורה וזה משמח מאוד.
הייתי עכשיו כמה שבועות בבלגיה והולנד, וראיתי חוות ספורט מקסימות, עם סוסים שעומדים במרעה, חלקם מפורזלים וחלקם יחפים, חלק עובדים עם מתג וחלק בלי, אבל בהחלט יש פתיחות ורואים שינוי בתפיסה.
גם בארץ, יש הרבה יותר אנשים וחוות שלומדים את הנושא ומיישמים, וסדנאות של אנשים שבאים מחו"ל בנושאים המדוברים (מאחזקה, דרך טילוף ואומנות הרכיבה, ובאופן כללי – שינוי תפיסתי רחב בנושא גידול סוסים - למה כמה איך וכו') מלאות באנשים שבאים ורוצים ללמוד.
ככה שכנראה לכל המשוגעים האלה שחופרים באינטרנט יש השפעה מסוימת...
ונכון, גם אני החזקתי בעבר סוסים ורכבתי בצורה שונה ממה שהיום, והשתתפתי בתחרויות, וגם עבדתי ברפת חלב לתקופה, לפני שבע שנים, ועשיתי דברים שבשלב מסוים כבר לא התאימו לבחירות שלי בחיים ולכן ויתרתי עליהם.
ואני מאוד שמחה שעברתי את הדברים האלו, כי זה גרם לי להתחיל לשאול שאלות ולבדוק את הדברים, וכי הניסיונות האלו לימדו אותי בדיוק מה זה, ובדיוק מה קורה שם, ובמה אני לא רוצה לתמוך עם הכסף שלי ועם הזמן שלי.
זה בדיוק היופי שבתהליך, זה הגיע עם הניסיון. אני מכירה את זה מיד ראשונה. לא מהרצאות ולא מפורומים.
וזאת הבחירה שלי, גם עם היא מעוררת מחלוקת. זה בסדר, ואני מאוד שלמה עם זה.
וזה שלאנשים אחרים יש בחירות אחרות, זה גם בסדר וזכותם המלאה.
אני באמת לא באה לפה בשביל לריב עם אף אחד, אלא רק כדי להשמיע את קולה של האלטרנטיבה