מהעתונות

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
בעיני זו אכן שיטה טובה

אבל לי קל לקבל את השיטה הזו, כי אני לא מאמינה בחיים שאחרי.
ברגע שמישהו מת, מישהו יאכל אותו. זה או התולעים, או קיוטים. זה ממש לא משנה.

הורסמאן

New member
אכן כתבתי שהמאמר לא נכון חסר בסיס ומטעה.

זה שאת לא מודעת לכך שסוסים בכל העולם (גם בארץ) מומתים לבשר, או שעד עכשיו בחרת להיות לא מודעת לכך, זאת בעיה שלך.
כמו גם העובדה שיש לך בעיה עם זה.
זה מראה על נאיביות מסויימת וחוסר נסיון עם בעלי חיים.

חשוב להדגיש שסוסים בריאים שלא גודלו לשם כך, לא מגיעים לבשר כי המחיר שלהם גבוה מדי. אין שום סיבה לקבור גוויות של סוסים כשכלבים, כמו גם בעלי חיים אחרים יכולים להנזן מהם.

זה ילדותי לנסות למצוא פתרון "לזה", נגיד שתמצאי, אז תבני גם בתי קברות לסוסים?

giri

New member
לא מכירה את הסיפור לעומק

אבל בכנות נשמע מוזר שלא יהיה איך לקלוט את הסוסים. סוסים שיצאו ממעגל המירוצים משמשים כאן (אלברטה) לכל סוגי הספורט - וגם נשמע מוזר שכל התעשייה תקרוס בבת אחת. אם זה עניין הדרגתי, יהיה צמצום של הרבעות, ועם הזמן כמות הסוסים תצטמצם. ממילא סוסים לא רצים שנים רבות, מירוצים הם קריירה קצרת טווח לסוסים. הטענה שאין מה לעשות איתם קצת מצחיקה - ומה יהיה לעשות איתם בעוד שש שנים?

jgut

New member
מהעתונות 2

האסון הבא

מה דעתכם על מה שכתוב בלינק המצורף?
איפה עובר הגבול של המטיילים שאינם רוכבי סוסים?

jgut

New member
הגיגיי בנושא

מדובר על הצעה לעשות שבילים לרוכבי סוסים בלבד.
אני חושבת שזה רעיון טוב אבל לא ישים. גם אם יוגדר כזה מסלול, הישראלים לא ישמרו עליו לסוסים בלבד.

העלו שם דברים לגבי רוכבי אופנים ומטיילים עם תרמילים שסוסים עלולים להיבהל מהם.
אני חושבת על זה רבות, סוסים יכולים להיבהל מכל עלה נידף ברוח. אבל אנחנו כאנשי סוסים צריכים לטייל עם הסוסים שלנו בהתאם ליכולות שלהם להתמודד עם הפתעות בשטח.
יוצא לי לטייל באזורים שבהם יש טרקטרונים ואופנועי שטח. רובם מאיטים כשאני מסמנת להם. הסוסים שלי נחשפו לכך הרבה פעמים והם פחות מתרגשים.
המקרים היחידים שממש מפריעים לי, הם אלה שנהגים מסויימים (בדרך כלל משאיות) מבהילים את הסוס בכוונה. גם אלה מיעוטים.
יצא לי לטייל ושמישהו עם ג'יפ בכוונה עבר קרוב אלינו ברמה כזו שכמעט פגע בנו. למזלי הסוסים היו אדישים יותר ממני.

מעניין האם אפשר לשנות את התרבות הזו בארץ. משום מה יש לי תחושה שהפכנו למדינת ערסים ואני חיה לי בבועה.

מסכים בעניין חוסר הישימות

גם כיום טרקטורונים ודומיהם פורצים שבילים חדשים מחוץ למה שנקבע, זה לא ממש מעניין אותם. לדעתי הפתרון הוא חוק של שמירת מרחק/ סיכון רוכב סוסים ככה שלנו (כרוכבים) תהייה אופציה להגשת תלונה עם מישהו באמת סיכן אותנו. עם העליה החדה בכמות הרוכבים המטיילים זה לא אמרו להיות מופרך במיוחד

giri

New member
מצטרפת

נראה לי די לא ישים לאכוף כזה דבר.
ברמה המעשית בעיני זה חוסר אחריות לצאת לבד - וזה לא משנה אם זה עם סוס או אופניים - כי לך תדע מה יקרה.
הדרך הכי טובה שלנו להתגונן היא להרגיל את הסוסים לרעשים והפתעות בהדרגה, ולא לצאת לבד.

הורסמאן

New member
לא בדיוק פתרת את הבעיה

הרגלת או לא, נהגים בארץ מתקרבים לסוסים בצורה מסוכנת, וקבוצה של רוכבים נמצאת באותו סיכון.

גם באנגליה רוכבים מתלוננים שנהגים לא מספיק זהירים ליד סוסים, אך הרוכבים האלה לא יודעים כמה מצבם טוב לעומת המצב בארץץ

אחד הדברים שקצת עוזרים כאן (מעבר כמובן לעובדה שיש קצת יותר תרבות בכביש) זה החוק שקובע כי לסוסים יש זכות קדימה בכביש. אמנם לא כל הנהגים ערים לכך, כי מי זוכר את התאוריה, אך זה לפחוצ עוזר מבחינה חוקית.

לא נראה לי שבארץ יש התיחסות לכך בחוק, מלבד כמובן לעובדה שאסור לנהוג בצורה מסוכנת, אך אני משוכנע שגם מעט שוטרים מודעים לסכנה האמיתית שבין סוסים לכלי רכב.

לכן ההצעה של לוגיין חיובית מאוד, גם אם האכיפה תהיי בעיתית, לפחות ידעו חלק מהנהגים שאם הם מתקרבים הם עוקפים את החוק.

giri

New member
זה נכון

אני לא זוכרת מה החוק בארץ אומר (כמו שאמרת, מי זוכר את התיאוריה) אבל מודעות בהחלט יכולה לשפר את המצב.

jgut

New member
מהעתונות 3

החלטה 3209 גידול בעלי חיים שלא למטרות מזון

למעלה