מהעתונות

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
מהעתונות

סוף המרוץ: 13 אלף סוסים בסכנת חיים
תעשיית מרוצי הסוסים בקנדה נמצאת עף סף קריסה. הסוסים המסכנים, שסובלים גם כך על המסלול, עתידים לשלם את המחיר

אם נשים בצד את הויכוח האם הם סובלים על המסלול או לא, ניראה לי מזעזע שלא יהיה איך לקלוט את הסוסים המתחרים לתחומים אחרים.

הורסמאן

New member
עוד שטויות מבית היוצר של הכל חי

כרגיל הכל חי מצאו כתבה שחציה מתאים לתאוריית הניצול שלהם ושוב הם מתאמצים לפרסם דיעות כעובדות.

מה שמשתמע מהכתבה האורגינלית היא שהשלטונות באונטוריו רוצים לחתוך מהתקציב שהם מענקים למרוצים בשיטחם. אם יקרה, זה אכן יפגע במגדלים ובתעשיה כולה, אך ההצעה שכמה אלפי סוסים ישחטו היא מצחיקה. סוסים נוסעים מסביב לעולם ולא תהיה לאיש בעיה למכור סוסים לאזורים שכנים, לארה"ה ואפילו לאירופה, כפי שנעשה כל הזמן ממילא.

אני לא אופתע אם מספר מסויים של סוסים יגיע גם לבשר, הרבה סוסים מגעים לבשר כל הזמן, וחלק קטן מאוד הוא גם סוסי מרוץ לשעבר.

אם את מאכילה את הכלבים שלך בקופסאות בשר, קיים סיכוי סביר שזה בשר סוסים, בעיקר פונים שמגדלים לשם כך, אך גם הרבה מסוסי רכיבה, מכל הסוגים, מסיימים כך את חייהם.

jgut

New member
כשהתחלתי לקרוא את הודעתך

חשבתי\קיוויתי שתכתוב שזה לא נכון וחסר בסיס, במובן שסוסים לא יגיעו לבית מטבחיים. שוב, אני שמה את הויכוח על המרוצים כספורט בצד.

כשהמשכתי לקרוא את הודעתך, הבנתי כמה אנחנו חיים בשקר. אנחנו זה לאו דווקא אני ואתה, אלא בכלל אוהבי החיות.
מי שלא יכול להחזיק את הסוס שלו עד סופו, לא ידע לעולם לאן הוא יתגלגל.
מי שמגדל טורפים כחיית מחמד, מתעלם מהתהליך שהמזון שלהם עבר עד שהגיע לצלחת.
אין לי פתרון לזה...

primetime1

New member
לגבי החלק השני של הודעתך,

הכלבים שלי אוכלים אוכל צמחי

נכון שבטבע הם טורפים, אבל הם לא בטבע, ואני אישית לא רוצה לתת את כספי לתעשיית הבשר.
זה מזון ברמה ואיכות גבוהה ומכיל את כל מה שהם צריכים.
מזון צמחי
זה המזון שאני נותנת לכלבים שלי -------->
של חברת technical solutions

primetime1

New member
אופס.. שמתי קישור לא נכון,

בכל אופן, בכל חנות למזון כלבים יכולים להזמין לך את זה.

jgut

New member
לרוב אני מצליחה להשיג להם את המזון הזה

אבל לחתולים לא מצאתי אוכל צמחוני שגם טוב להם. הם גם ככה מאוד בעייתיים באוכל. במיוחד הנקבה.

נ.ב. מבחינתי אין הבדל בין בשר פרה לסוס. ההבדל הוא רק תרבותי ואני מודעת לכך שזה מה שמזעזע אותי.

giri

New member
כלבים הם עוד אומניבורים

(או במקרה של נובה, אומנומנומניבורים). חתולים הם דווקא קרניבורים ולכן הייתי מופתעת אם הם יסתדרו עם אוכל צמחוני.

הורסמאן

New member
מסכנים הכלבים

שצרכים לאכול אוכל צמחוני.
את מזכירה לי מישהי אחרת שכתבה בפורום ומתוך אידיאולוגיה היא לא מאכילה את הסוסים שלה באוכל מרוכז.
מסכנים בעלי החיים שצרכים לסבול משטיפות המוח שהבעלים שלהם עוברים.

jgut

New member
הסר דאגה מליבך

הכלבים שלי מאושרים ובריאים. אני בטוחה שגם של פרייםטיים.
הם לא מודעים לכך שהמזון שלהם צמחוני והם אוכלים אותו באותו תאבון כמו את הבשרי.
יש היום מספיק תחליפים לבשר כך שהם מקבלים את כל מה שהם זקוקים לו.

הורסמאן

New member
אני ממש לא דואג

מי שכותב כאן ללא הרף כאיכפתניקיות מבעלי חיים זה את ופריים.

מצחיק לקרוא שאתן בשריורתיות מנצלות את מעמדכן כבעלי הכלבים ודוחפות להם אוכל צמחוני.

למרות שבמקרים מסויימים של כלבים חולים, יש לתת לתת להם אוכל צמחוני, הדיעות חלוקות לגבי האכלה של מזון צמחוני לכלבים בריאים. אני מציע שזה די מוכיח שהאיכפתיות שהצגתן כאן, היא לא למען בעלי החיים, אלא למענכן אתן, על חשבון בעלי החיים.

kenz

New member
ושוב - מבחן התוצאה

לעומת מישהי שטוענת שהסוסים שלה בריאים, והתמונות מספרות דברים אחרים
לפחות את הכלבים של ג'ייגאט רציתי בעצמי ואמנם אני לא וטרינרית, ולא לקחתי להם בדיקות דם וכד' - הם נראים במשקל נכון, עם פרווה בריאה, הם "LIVELY" וזה לא שבמקום אוכל איכותי היא נותנת להם אוכל זבל עם מרכיבים באיכות ירודה כדי לחסוך, אחרת היית רואה את זה עליהם.

ברור שהאידאולוגיה של האדם משפיעה על בני חסותו, בין אם אלו ילדיו, כלביו, סוסיו או כל חיה אחרת.
אבל כל עוד הם בריאים (וכבר דנו באיך להעריך בריאות), מה הבעיה?
אם ילד לא רוצה לאכול בשר, הוא יכול לקבל את הדברים החשובים בו גם ממקורות אחרים. אז נכון שהכלבים לא בחרו, אבל זה אותו הדבר.
אגב, אם תתן לכלב לבחור, הוא יעדיף מזון מאיכות ירודה (שזה בדיוק כמו ג'אנק פוד, מלא שומן וערכיו התזונתיים ירודים), כי הטעימות שלו יותר גבוהה... אבל מבחינת בריאות הוא לא יהיה יותר בריא מכלב שבעליו בוחר להאכיל אותו במזון איכותי (בין אם צמחוני או בשרי).

לגבי חתולים, גם אני הבנתי שמהיותם קרניבורים, ולא אומניבורים כמו בני אדם וכלבים, הם אכן זקוקים לבשר, והתחליפים לא יכולים לספק אותם. אבל אני לא ממש חקרתי את זה (ובתור אלרגית לחתולים, לא נראה לי שאי פעם אצטרך גם), אז קטונתי.

הורסמאן

New member
תבדקי ברשת

את מבחן התוצאה ותמצאי שיש כלבים שסובלים מאוד מאוכל צמחוני.

ג'ייגאט לקחה צ'נס על הכלבים שלה.

כמי שמכריח את הכלבים שלה לחיות על פי האידיאולוגיה שלה עצמה, ללא שום צורך של הכלבים בכך, ג'ייגאט גילתה לי צד שלה שבכלל לא מתאים לתדמית שהיא הציגה כאן.

kenz

New member
יש כלבים...

אבל יש כלבים שבשבילם זו לא בעיה, ואם הם נראים טוב, אז אני לא רואה את הבעיה.

בדיוק כמו שיש סוסים שיכולים לחיות יופי על מזון גס (כי הם לא עובדים או לא עובדים קשה), ויש כאלה שיכולים לחיות חיים שלמים בלי פרסות, כי הם עובדים קל על מגרש והפרסות שלהם לא נשחקות מהר מדי...
אז, באותם מקרים, אין לי שום בעיה.
יש לי בעיה עם הכללות, יש לי בעיה עם קיצוניות - ולכן הצעתי את מבחן התוצאה.
אם לכלבים הייתה בעיה עם המזון הזה, אני מניחה (ומאוד מקווה) שג'ייגאט הייתה מחליפה את המזון שלהם, ואפילו חוזרת למזון בשרי, על אף האידיאולוגיה שלה.

אז אפשר להגיד שמזלה ומזל של הכלבים שלה שלאף אחד מהם אין בעיה עם האוכל הזה והכל מסתדר והם בריאים איתו.

הורסמאן

New member
אכן

ואפשר גם לומר שהן מטילות את האידיאולוגיה שלהן על הכלבים.

לדעתי, במקרה דנן זאת צביעות ממדרגה ראשונה.

primetime1

New member
זו תהיה צביעות מצידי למחות נגד תעשיית

הבשר ובו זמנית להמשיך לפרנס אותה.
לכן הכלבים שלי אוכלים מזון צמחי.
אין להם שום בעיה עם זה, לא בריאותית ולא אחרת.
להגיד שהם מסכנים זו דמגוגיה בגרוש.
אוכל זה חלק קטן מאוד מהחיים של הכלב.
כלבים מסכנים באמת באמת שלא חסר, אז בואו נמקד את הדאגה שלנו באלה שבאמת צריכים את זה, ולא באלה שהתמזל מזלם ומצאו לעצמם בתים מצויינים שדואגים להם באהבה ובמסירות.

הורסמאן

New member
יש מספיק שרשורים שמתמקדים בכלבים מסכנים,

אני מעדיף בשרשור הזה, בגלל שהוא עסק במאמר של הכל חי, להתמקד בצביעות,
למשל צביעות של מי שהיא נגד תעשיית הבשר אבל מתפרנסת מתעשיית החלב.
או צביעות של מי שמתריסה נגד ספורט עם סוסים, אך היתה מאוד גאה בזכר האב של הסוס שלה, שלא היה מתקיים בלי ספורט עם סוסים.
או בהחלט צביעות של מי שמחליטה שהכלבים שלה צמחוניים כי נוח לה לשכנע את עצמה שהיא יוצאת נגד תעשיית הבשר.
אני מניח שכמו jgut גם את רוצה להקים בתי קברות לסוסים?

למעלה