מהנדס או תואר שני

nirshats

New member
מהנדס או תואר שני

שלום ובהצלחה לכולם רציתי לשאול את כל מי שיכול לענות מה היתרון של מהנדס תוכנה האם לא עדיף להמשך לתואר שני בכל מקרה ש

TheReverend

New member
המממ...

יתרון על מה? תואר שני? אתה בנוי לזה? תואר שני זה מחקר בד"כ ולא סתם קורסים(למרות שיש גם כזה). תואר שני במה? והשאלה החשובה באמת, מה אתה רוצה לעשות בחיים? מתכנת? אקדמייה? מחקר? בקיצור שאלת שאלות שיש להן אינסוף תשובות ורק אתה יכול לענות עליהן. אנחנו יכולים רק לעזור בלהבהיר את האפשרויות אם תיתן לנו קצת יותר נתונים
.

nirshats

New member
אני לא כל כך מבין

מה ההבדל בין מחקר ופיתוח בתחום הרי כל פיתוח הוא סוג של מחקר בכל מקרה אני כן חושב על לצאת לתעשיה אבל רוצה בסיס טוב

אפרתש

New member
תואר שני הוא דרך להעברת זמן

אם יש לך רצון להישאר בתחום האקדמיה, לעסוק במחקר - תואר שני אכן מתאים לך. אבל במקרה כזה לא הייתי שואל אותנו, נכון? אם אתה מתכוון לעבוד בתחום - לתואר שני בדרך כלל אין שום ערך מוסף, לפעמים הוא אף פוגם. לעיתים רחוקות הוא עוזר (כאשר חברה מחפשת מישהו בעל כישורים מאד ספציפים). בימינו, כשכלכך קשה למצוא עבודה, אנשים רבים עושים תואר שני רק כדי להעביר את הזמן. ממילא אין עבודה, אז במקום להתבטל בבית אפשר ליהנות מלימודים מעניינים, ואף לקבל איזו מלגה.

nirshats

New member
ומהנדס

זה באמת משהוא ששווה השקעה או סתם עוד מתיחת לימודים אני פשוט מתלבט בין תואר ראשון באוניברסיטה למהנדס במכללה תודה

nirshats

New member
ומהנדס

זה באמת משהוא ששווה השקעה או סתם עוד מתיחת לימודים אני פשוט מתלבט בין תואר ראשון באוניברסיטה למהנדס במכללה תודה

אפרתש

New member
מהנדס במכללה?

מהנדס בטכניון זה מצוין. גם תואר ראשון מאוניברסיטה טובה זה טוב מאד. מהנדס ממכללה? אם זו מכללה טובה, זה מקביל לתואר ראשון, פחות או יותר. תלוי במה ההתמחות, תלוי כמה השוק מוצף באנשים עם אותה התמחות, וכ"ו. אם זו מכללה לא טובה - זה כמעט לא שווה שום דבר. איזה תואר בדיוק אתה מתכוון? איזה תחום? איזו מכללה?

nirshats

New member
תודה מדובר על

מדובר על תואר ראשון גבר אילן או מהנדס בהדסה השאלה היא מה לומד מהנדס שאין בתואר ראשון האם זה לא יכול להגביל

twozig

New member
חבל על הזמן שלך

לא יודע למה ענו לך מה שענו אבל ישנה תמימות דעים בתעשיה - שלא לקבל בוגרי מכללה בהנדסה(או בכלל ממדעים מדויקים) , כציטוט שאמר לי בכיר בחברת הייטק "ראינתי בוגרי מכללות ואין עם מי לדבר אבל ככה זה בכל התעשיה" ואת זה שמעתי לא אחת לכן ממש לא הופתעתי אתמול לשמוע בקול ישראל שמתחילות להגיע תלונות מתעשיות העילית על ירידה מתמשכת באיכות כוח האדם -> סיבה : מכללות תוצאה : איכות ירודה אם יספרו לך על מאות בוגרי מכללה שמועסקים בתפקידי מפתח הם לא התקבלו בגלל התואר שלהם מהמכללה (אלא בגלל ניסיון וכדומה) ובוודאי שלא יקודמו בזכותו

nirshats

New member
ואם זה קריטי

אני יכול גם לחכות שנה ולהתקבל להנדסה באוניברסיטה , השאלה כמה זה קריטי

למעלה