מהם המלאכים?

לאונידס

Active member
בשתי מילים, תפתחי את סיפור הבריאה

ספר בראשית בהתחלה, שני סיפורי הבריאה\ בפעם הראשונה ה' ברא את האישה יחד האדם, בפעם השניה הוא ברא אותה אחרי האדם (מצלעו). נשאלה השאלה מה קרה עם האישה הראשונה ויש תשובה לך במקורות, זוהי לילית.

לאונידס

Active member
גם לא מופיע בתנ"ך שיש גהינום

זאת אומרת שיש גי בן הינום בירושלים ואת יכולה לטייל לשם, אבל אין גהינום. אין בשום מקום בתנ"ך הבטחה שבני אדם יגיעו לגן עדן או גהינום, אין בלל העולם הבא. בתורה גם אסור להעסיק גוי בשבת, בתכלס יצרו לגוי משרה מיוחדת לשבת. בקיצור את מוכנה לבטל יותר מ 2,000 שנה של התפתחות מסורת יהודית בכלל או רק את לילית?

באהבה1

New member
../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gifבטח שמופיע

"אלה לחיי עולם ואלה לחרפות לדראון עולם"!!! (דניאל יב' 2) מה זה חרפת עולם (נצחית) אם לא גיהנום??? אז מה אם לא קראו לזה במילה שלנו "גהינום"?!! ומה עם זה: "ויקח ה' אלוקים את האדם ויניחהו בגן עדן"!!! (בראשית ב, ח-יז) ומה עם זה: "האנשים הפושעים בי כי תולעתם לא תמות ואישם לא תכבה והיו דראון לכל בשר"!!! (ישעיה סו' 24,23) מה פירוש "אישם (האש שלהם) לא תכבה" לדעתך??? ומה עם זה: ""וזכור את בוראך בימי בחורותיך... כי הולך האדם אל בית עולמו"!!! (קהלת יב) ועוד כתוב שם: "סוף דבר הכול נשמע, את האלוקים ירא ואת מצוותיו שמור, כי זה כל האדם. כי את כל מעשה האלוקים יביא במשפט, על כל נעלם, אם טוב ואם רע"!!! איפה הקדוש ברוך הוא עושה משפט לאדם???!! אז מוזכר עוילם הבא בתנ"ך?

באהבה1

New member
../images/Emo123.gifבגיהנום יכאב לך יותר

סתם... בצחוק... (זה לא סתם, זה נכון, אבל אני מתכוון שאמרתי בדרך הומוריסטית ולא כדי להפחיד)

datu

New member
יש פרוצדורה רשמית לפתיחת פורומים ב../images/Emo43.gif...

אפילו כאלה ביזאריים כמו שאתה מציע ("יהדות למחבתים בגרוש"
). אבל עוד לפני זה - לגבי אמירת טענות לא מבוססות
ביהדות (בלשון המעטה) בפורום, דווקא יש לזה תקדים "מכובד". הנה, ממש כאן : http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1695&MessageId=131367624

לאונידס

Active member
לא יפה,כדי להכפיש את איזאק כשהוא לא כאן להגיב

אתה הולך כל כך הרבה חודשים אחרונית? יכולת לענות לו כשהוא ניהל כאן את הפורום, עכשיו זו לא חוכמה. אם מישהו ירצה לפתוח פורום שיהיה בית למחבתים בגרוש אין לי בעיה שתמליץ לו, אני לא מתכוון לנהל גנון שכזה.

datu

New member
../images/Emo35.gifWTH מה עניין שמיטה אצל הר סיני ../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

איפה דיברתי על איזאק, למען השם ?
איפה (כביכול) הכפשתי אותו ?
איפה הזכרתי אותו בהודעתי הקודמת עכשיו ? על מה הייתי אמור לענות לו, והיכן הוא פנה אלי בכלל בשאלה ?
אתמהא. מטבע הדברים, אגב, זה שפלוני (איזאק, או כ"א אחר) לא כותב בפורום (או מנהלו), לא בהכרח אומר שאינו קורא בפורום... "מחבתים" (בגרוש, או בכלל) ? מצטער, הטרמינולוגיה הפסידו (אנטי) דתית מבית מדרשם של 'חופש' ושות' ממש לא עושה לי את זה. אני לא בעד גנון
,וגם לא בעד בורות
. יש מספיק מזה בשאר הפורומים...

למעלה