מהי תחנת עגינה ?

עוד 2 שאלות

** האם יש מקומות שבהם ניתן לעשות ביטוח/אחריות לנייד ? או שרק אפשר להאריך אותו אצל הייצרן ? *** מה כוללת האחריות אצל היצרן ?

יאיר B

New member
אחריות וביטוח

אחריות ניתנת רק ע"י היצרן. היא מכסה תקלות ביצור של המכשיר. שינויים בה ניתן לעשות רק דרך המשווק (שעובד מול היצרן/יבואן). האחריות של היצרן כוללת תיקון של כל פגם ביצור של המחשב (כלומר תקלות שנגרמו מחלקים דפוקים ולא שברים למשל שנגרמו ע"י הלקוח - נפל המחשב וכאלה). אגב, הנ"ל נכון לכל מכשיר חשמלי שהוא שקיים בעולם. הערה לגבי סוללות ומטענים: יש מחשבים שבאים עם 3 שנים אחריות (ויש גם עם שניים). במקרה כזה, האחריות על הסוללה והמטען היא רק למשך שנה אחת! (שאר המחשב עוד שנתיים). כל הנ"ל נכון למקרה שקנית את המחשב בארץ. אם קנית בחו"ל - דבר עם הנציג של היצרן בארץ כדי לוודא מה כוללת האחריות (אם בכלל יש לו אחריות בינלאומית). ביטוח מתייחס במחשבים ניידים לרוב לגניבה של הנייד (ואולי יש כאלו שגם לתקלות טכניות, אני לא בטוח אם זה בכלל אפשרי במחשבים ניידים, זה בטח ייקר מאוד). זה אפשר לעשות אצל סוכן הביטוח שלך, במסגרת ביטוח הבית.

אז האחריות הזו לא שווה הרבה

כי אם קורה משהו למחשב אז הם לא יעשו כלום, כמו נפילה . אגב, תיקונים של דברים דניידים יקרים יותר מתיקונים של נייחים ?

יאיר B

New member
שווה מאוד (ואנשים משלמים אקסטרה .

אם ישרף לך לוח אם או מסך - עלות התיקון יכולה להגיע ל-70% ממחיר מחשב חדש! אגב, שום מכשיר חשמלי בעולם לא כולל אחריות על שבר (נפילה של המכשיר נכללת בהגדרת שבר). לבעיות כאלה אפשר לעשות ביטוח בחברת ביטוח (לא יודע כמה עולה ומה התנאים). לגבי תיקונים: במחשבים נידיים העלות היא עצומה בהשוואה לניחים, בעיקר בגלל שבניידים יש צורך בחלקים יעודיים, בעוד שבנייחים אפשר להשתמש בחלקים כללים (שמתאימים לכל מחשב).

הממ... סיפור אמיתי

קניתי מכשיר משולב של חברת HP, והחמוס שלי (כן כן) חיטט בתוכו, שבר חלקי פלסטיק ותלש את הסרט האופטי (הסרט שאומר למנגנון ההדפסה מתי לעצור). התקשרתי לאחריות שלהם, בלי תקווה רבה, וסיפרתי להם בדיוק מה קרה. שאלתי אותם כמה יעלה לתקן את זה. לתדהמתי שמוטת-הלסת הם אמרו לי שזה נכלל באחריות, והם יארגנו לי מכשיר חלופי. תוך 48 שעות הם הביאו אותו (משופץ מן הסתם, אבל who cares). עדיין אני לא בדיוק קולט מה הלך פה - בכל זאת HP, עם מחלקת שירות לקוחות המושמצת ביותר במדינה - אבל אולי הם שומרים את ההתנהגות המזעזעת שלהם למחשבים ניידים בלבד. אני נהניתי, החמוס נהנה, והכל טוב...

סבבה

כמה צריך לעלות לי הארכת אחריות ? האם אני יכול להאריך את האחריות כשתסתיים שנת האחריות שאני מקבל ?

יאיר B

New member
אלו שאלות טובות שצריך לשאול את

היבואן (יש הבדלי מחירים בין היבואנים השונים).

יאיר B

New member
תחנת עגינה

זה התקן שאליו מחברים את המחשב הנייד. אל התקן זה גם מחברים מקלדת, עכבר, מסך (גדול, רגיל) וציוד אחר. הרעיון הוא להשתמש בבית בציוד יותר נוח מאשר המקלדת/עכבר/מסך של הנייד, אבל בדרכים להשתמש בנייד. החיבור הוא קל מאוד (וכך גם הניתוק).

למעלה