מהי רוחניות?

../images/Emo13.gif

רוח - משב אוויר... תנועה של חלקיקים (חומר) באויר....
ממתינה לתגובות נוספות בטרם אחווה את דעתי באמת
סופ"ש
לכולנו

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo121.gifניות../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

שאלה טובה. מהי רוחניות?!?! נראה, שכיום משתמשים במושג הזה, לכל מה שקשור גם בנושאי העידן החדש בין היתר וזה לא בדיוק זה. רוחניות היא מן הסתם תכונה המצויה בכולנו. השאלה היא רק עד כמה אנו נוטים לפתח את התכונה הזאת שלנו. התפתחות רוחנית היא תהליך אבולוציוני. אחד החוקים הקוסמיים, מדבר על מחזוריות. על הזרימה ביקום מין, מוות ולידה מחדש. מה שהתרחב-יחזור ויתכווץ. מה שהתחיל מן האחד והתפשט (´המפץ הגדול´), יחזור ויתאחד שוב עם האחדות המוחלטת. כפי שהתודעה שלנו, התחילה מ´תודעת על´, ´תודעת משיח´, הכרה באחדותנו עם הרוח האוניברסלית של היקום, ועם חווית עולם הניגודים הקוטבי, נוצרה תחושת הנפרדות, יחד עם זאת, ישנו ניצוץ האלוהי בתוכנו, השואף לחזור למקורו. על כן, התפתחות רוחנית היא דחף. דחף של הנשמה (שבדרך כלל האגו מדחיק). כאשר מתחילה התפתחות רוחנית ומתחילים ´מכשולים-בדרך´, זהו האגו, המרגיש מאוים. האגו הוא תחושת הנפרדות, שחשה באיום שאחדות מהווה להמשך קיומה. התפתחות רוחנית אמיתית היא תהליך בשלבים. אורך הזמן בין שלב לשלב, יכול להימשך תקופת חיים שלמה, או פרק זמן קצר ביותר. תלוי בבשלות ובנכונות של האדם ההולך בדרך הרוחנית. מפני שתמיד ישנה זכות הבחירה. אפשר לנצל הזדמנות או להחמיצה ולהמתין לחלון ההזדמנות הבא. שעשוי להיקרות בדרך רק בגלגול הבא. או הבא אחריו...או הבא אחריו... אולם כיום, התהליכים מקוצרים ביותר. נכון, ישנן כיום סדנאות רבות שמגדירות את עצמן כדרך להתפתחות רוחנית. אך מה שמתפתח שם זה בעקר האגו.(תחושת הנפרדות). כל הסדנאות הללו, הן דרך להכיר יותר את עצמנו על הדינמיקה שלנו, להחלים מצבים ותחומים שבהם אנו חווים קושי. אולם לרוב הן משמרות את אשליית היותנו נפרדים. את האמונה באני נפרד, המתגלגל לתוך גוף, שאפשר להרוס אותו ושיכול למות. התפתחות רוחנית אמיתית הוא תהליך של שחרור החסימה בנינו לבין הרוח המודעת=(HIGHER SELF). חסימה אשר נוצרה כתוצאה מהתניות ונורמות סביבתיות וחברתיות. התפתחות רוחנית אמיתית היא התבוננות פנימה והשתקפות עצמית, על המשחק של ריצוד האור, של זרימה בנהר החיים, שבו המשחק מכיר את עצמו כשחקן וכמשוחק. התפתחות רוחנית אמיתית זוהי ההכרה בכך שתגובותינו ומעשינו, הם החלומות שלנו. זאת הדרך לשחרור אמיתי. להארה. התפתחות רוחנית היא דרך להביט על העולם באופן שמעודד התרחבות, מיזוג, איחוד ואחדות ואינו מעודד שיפוט, הגבלה וגבולות. התפתחות רוחנית היא תהליך של פעילות פנימית בנינו לבין האנרגיה המפעילה אותנו למטרה של צמיחה אבולוציונית. התפתחות רוחנית אמיתית היא משחק התפתחותי, המבטא דרך שבה האחד מכיר את עצמו כמשחק וכמשוחק, הרוקד והנרקד. התפתחות רוחנית היא דרך לחוות את התחומים השונים של החיים באופן ניטרלי. התפתחות רוחנית אמיתית היא התבוננות על הדינמיקה והתהליכים של העצמי, ללא מעורבות, שיפוט או הגבלה.דרך לבטא את המהות הפנימית שלנו ואת האמת הפנימית. התפתחות רוחנית היא דרך לקחת אחריות כשותפים-יוצרים של היקום!!! הדרך להגיע לכך היא טבעית. היא חסרת שם וצורה. אין טכניקות. ממי קדם, כל אלה, שהגשימו חיי נצח רוחניים, מסרו את תורתם בעל פה. עד לעידן הזה. כדאי להתחיל, מרצון אמיתי וכן למצוא מורה אמיתי. וכשהתלמיד מוכן, המורה כידוע- מגיע. לא תמיד המורה הוא מי שמצפים שיהיה המורה שלנו. אך הוא/היא בדרך כלל השתקפות של המורה הפנימי שלנו L&L TALYA

נפלא טליה

את כותבת במשפטים מאוד גבוהים מאוד נכונים לדעתי אך אותי מענין יותר איך נראית רוחניות אצלך בחיים? מה את עושה פיזית כדי לבטא ולהגשים את הרוחניות? כלומר לפרק את המפשטים הגבוהים למעשים... אור ואהבה

תודה

ושוב כתבת דברים נפלאים וגבוהים אני מעדיף תמיד לדבר בשפה פשוטה וברורה... עדיין לא הבנתי מהי רוחניות בשבילך במובן יומיומי ופשוט.. המי רוחניות כשרת עומדת בפקק? מהי רוחניות כשאת קמה בבוקר? מהיר רוחניות בכל פעולה? או שאולי זה משהו אחר בשבילך ? זה מה שמענין אותי אור ואהבה

tombraider

New member
לחיות את הרגעים בידיעה עמוקה

שמה שאתה רואה במו עיניך זה רק חלקיק קטן ממי שאתה באמת. ושהידיעה הזו בנמצא, אני מגיבה בסבלנות, אני יוצרת לעצמי את הדברים שאני הכי רוצה כי אני יודעת שאני בוראת ויוצרת, בעזרת אנשים סביבי, אני מגלה על עצמי עוד דברים ומודעת לתחושות הפיזיות והרגשיות שלי, כמו אירוע מסויים שגרם לגוף שלי להגיב ברעד או בכאב מסויים, ששם אני שמה לב בעצם לגורמים. אני אוכלת אוכל אורגני כדי שהגוף שלי יהיה נקי ובכך יוכל להגיע לרמות רוחניות גבוהות יותר בקלילות. אני חיה בידיעה, שאני בוראת, יוצרת ונמצאת במעין משחק שבו אני קובעת את החוקים (פרט לחוקים הטבעיים שלפיהם אני משחקת). הצלחתי לענות על השאלה?

Tal_Ya_Tal

New member
להיות מודעת כל רגע ורגע

לחיות בתודעה מלאה. תודעת אחדות. לחוות את הפקק ולדעת שאני יצרתי אותו כי הוא משקף משהו בי, לקום בבקר בשמחה לקראת יום חדש ולקבל את פניו בשחיה מדיטטיבית, להיות במודעות להיותי חלק מן ההולוגרמה הזאת הגדולה ולעובדה שנתתי את הסכמתי לקיומה מתוך נכונות לחוות את אחדותי דרך חווית הנפרדות, הנבדלות, האינדיווידואליות, לסלוח לעצמי על כך וגם
לאהוב. ובעיקר לזכור את יעודי כאור העולם המפיצה אור סביבי. וצר לי
אני ב-א-מת מצירה על כך שאיני יודעת איך לפשט את תובנותי למילים פשוטות. זוהי ב-א-מ-ת מגבלה
לכן אני עומלת על ה
שלי כבר ימים רבים. L&L TALYA

../images/Emo51.gif טליה מקסימה../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo62.gif

וברשותך העתקתי את דברייך גם אליי הביתה, כי מן הראוי שיקראו גם שם... בעיקר לאור הדיונים האחרונים.... כמובן שהקרדיט שלך
שבוע נפלא לנו

tombraider

New member
רוחניות?

זה חלק ממי שאנחנו. אבל רק חלק. כי יש בנו עוד חלקים. ואני מגדירה את זה הכי טוב בעיניי: אנחנו לא יצורים אנושיים שחווים חוויה רוחנית, אנחנו יצורים רוחניים שבאו לחוות את החוויה האנושית... וזו אולי ההגדרה שלי לרוחניות.

rama69

New member
רוחניות

זה ליצור את המציאות מתוך בחירה. אתה הבוחר את דרך חייך ממקום של סליחה, ממקום של הקשבה, ממקום של נתינה, ממקום של חמלה, ממקום של אהבה וכו'. אנחנו בוחרים אןם לחיות במציואת הזו יום יום, שעה שעה. לפעמים יותר קל ולעיתים יותר קשה. אבל הבחירה עדיין אצלנו. לכן אתה הבוחר כיצד לנהוג בכביש, אתה הבוחר כיצד לנהוג עם ילדיך או אשתך כאשר הם מכעיסים אותך, אתה הבוחר כיצד להגיב לאדם שפגע בך. אם תתחבר למקום של בחירה תמצא כמה קל להיות אדם שמשדר לעצמו ולזולת רוחניות. באהבה אסתר

../images/Emo189.gif רוחניות

רוחניות = יציאה למסע פנימה כולל יציאה וכניסה..חוץ ופנים וזה מהות המושג רוחניות. המסע כולל גילויים שכל אחד עובר על פי האיכויות של נשמתו. פיה טובה האחת

רוחניות עבורי

היא למצוא את מה שנמצא מאחורי הדברים...את מה שהעין הרגילה לא קולטת בשניה הראשונה. ולהבין שלכל דבר יש סיבה וכל דבר מקדם אותי במסע שלי. אני אספר לך סיפור קטן לפני כמה שנים, נתקעתי ביום גשום מאוד באמצע כביש (במקרה לידך, טליה, אם את קוראת...). לא היה לי כסף לגרר לא היה לי למי להתקשר האוטו מת, לא היו לי כבלים בקיצור - מכה!!! אחרי שעה, שאני מסתובבת כמו חתול אשפתות, או מישהו שיעזור לי ולא מוצאת נכנסתי לאוטו וקיימתי שיחה עם בורא עולם אמרתי לו "אוקי, משהו תקוע בחיים שלי, אני מבינה שאתה רוצה ללמד אותי משהו אבל תבין שככה אני לא לומדת כלום!! אני רוצה שעכשו תשלח לי סיוע מתאים ותעזור לי להבין את השיעור שלי בדרך יותר ברורה" ממש דרשתי את זה, בקול רם. תוך שתי דקות, דפק על חלון הרכב חשמלאי רכב שעבר במקום, שאל אם אני צריכה עזרה, תיקן לי ברגע את האוטו (ותבין, מה שהייתי צריכה זה בדיוק חשמלאי רכב, לא משהו אחר) וגם נתן לי כרטיס ביקור ואמר " מתי שאת נתקעת - תתקשרי אלי ואני אבוא לעזור לך..." בקיצור, זה בשבילי רוחניות..להשתמש ביכולת שלנו הגבוהה, על מנת להתקדם. והכי חשוב - להאמין.

למעלה