מהי ציונות

ricardo18

New member
../images/Emo45.gif מסכים איתך

העניין הוא שיישום שירות לאומי למגזר הלא-יהודי יכול להתבצע מיידית, בעוד שתיקון האפלייה שמבוצעת ע"י המדינה תיקח הרבה זמן. כפתרון סופי - מאה אחוז, אני איתך. יש לך רעיון איך להגיע אל הפתרון באופן מעשי?

שינילה

New member
ריקרדו - אם שמת לב להודעה של ישגבול

אליה הגבתי, ממנה השתמע כי בשביל הערבים ישראל היא מדינה יהודית ואילו בשביל היהודים דמוקרטית, כלומר: בשביל הערבים היא אינה דמוקרטית...ועל כך הגבתי. הטיעון שלי לא היה כלפי מה אנחנו צריכים לעשות או לא, ואף כתהתי כי אני בעד יישום הכתוב במגילת העצמאות, אבל אני לא חושב שלערבים יש זכות מוסרית להטיף לנו מוסר לגבי יישום מגילת העצמאות או לגבי דמוקרטיה. ולכן מה שכתבתי מאוד רלוונטי. בעיני דרישות הנדרשות על ידי חוגים מסויימים בארץ ובעולם רק ממדינת ישראל הן צביעות והתחסדות. עם כל הכבוד - בנושא דמוקרטיה אני לא חושב שאני צריך לשמוע תלונות מצד הערבים במדינת ישראל. הם הנהנים הגדולים ביותר מהדמוקרטיה הישראלית. עזמי בשארה ואחמד טיבי למשל, לא היו זוכים לכזו סבלנות גם לא במדינות מערביות נאורות - לא בצרפת, לא בבריטניה, לא בארה"ב ואפילו לא בבלגיה מגינת זכויות האדם. הם ודאי לא היו יכולים להיות חברי פרלמנט במדינות הללו. תאר לעצמך את היועץ של ברזנייב כחבר הסנאט בוושינגטון... תאר לעצמך חבר בית נבחרים אמריקאי שהיה נוסע לבגדד של סדאם חוסיין, להביע תמיכה במאבקו כנגד האימפריאליסט והאוייב ג'ורג' בוש. תן לי דוגמא אחת למדינה באירופה או בעולם החופשי בכלל שקיים בה דבר כזה. ועוד מתלוננים על אי-דמוקרטיה...

ricardo18

New member
עזמי בשארה וראד סלאח אולי לא יכולים

להטיף לדמוקרטיה ישראלית - אך אני מדבר על המגזר הערבי בכללותו. לא כל המגזר הערבי מנצל את פרצות הדמוקרטיה הישראלית כדי לפעול כגיס חמישי. לא כל כך אכפת לי מראאד סלאח כמו שאכפת לי מילדים צעירים שסופגים החל מגיל 0 את ההזנחה המגזרית של המדינה.

שינילה

New member
הזנחה מגזרית זו טענה אחרת

על כך אני מסכים איתך לגמרי. אבל מכאן ועד טענות על אי-דמוקרטיה וזכויות אדם, המרחק רב.

Azazel

New member
אני שמח שאנחנו מסכימים שהם גיס חמיש

ועכשיו, בואו ונשקוד על דרכים לאינטגראציה מלאה של הערבים בחברה ובתרבות הישראלית (ומחיקת התרבות הערבית.).

ricardo18

New member
מחיקת התרבות הערבית?

א. אתה חושב שערביי ישראל יזנחו אי פעם את האמפתיה וההזדהות הטבעיים שלהם לאחיהם הפלשתינאים? זה ראלי לדעתך? ב. התרבות הישראלית כבר מתודלקת בהרבה מאוד מהתרבות הערבית.

Azazel

New member
אתה לא יודע מה זה דריסה תרבותית?

ברור שאנחנו ניזונים מהתרבות המזרח-תיכונית. זה לא מפתיע. אבל אנחנו עדיין שונים לחלוטין מתרבותן של מדינות ערב. ( וכן, יש להדגיש, שלדעתי, בהחלט יש 'אנחנו' תרבותי ישראלי). אז מה עושים? לאו דווקא בכח אלא בדרכי נועם. -שולחים אותם לבתי ספר דוברי עיברית ומתוקצבים הייטב, ביחד עם היהודים. -מגייסים אותם לצבא. -הופכים אותם לחילונים. -משקים אותם בתרבות MTV (תרופה טובה לכל תרבות אחרת). -מבטלים את הרישום בת"ז. הכל צריך להתחיל מתכנית פיילוט של משרד הפנים, לבניית מנהיגות ערבית צעירה, שמוכנה להשתתף בכך. יש הרבה מאוד הורים שיסכימו, במיוחד אצל הערבים הנוצרים, שמחוברים מאוד לאירופאיות, אבל אני בטוח שגם הרבה חבר'ה מוסלמים יהיו, כמו הבחור ההוא שהיה סוכן סמוי של המשטרה נגד סוחרי הסמים. אגב זהו מקרה שמראה לך, עד כמה זה אפשרי. הבחור הוא קצין קרבי לשעבר, ואתה ראית בכתבה שלשוטרים לא אכפת שהוא ממוצא ערבי, הם אוחדו ע"י חוויה מעצבת. זוהי גם הסיבה למה המנהיגות הערבית כל כך מתנגדת לגיוסם של הערבים. הם יודעים כי לצה"ל, הרבה יותר למרבה הפלא מהאזרחות, יש כלים וניסיון באינטגראציה של ערבים. ואם הגיוס יהיה לא של יחידים, אלא של כולם, וילווה בפוש מסיבי נגד האוטונומיה הערבית בישראל, אין לי ספק שזו תיהיה התגלגלות העניינים, במיוחד שערביי ישראל נמצאים בתנאים כלכליים מצוינים. זה הפחד הגדול של האליטות הערביות במדינת ישראל.

ricardo18

New member
אתה מתעלם מהעובדה שערביי

ישראל הם חלק מהעם הפלשתיני, מה שלא יאפשר שילוב כל כך מוצלח בחברה הישראלית לעת עתה. -לצבא אינך יכול לגייסם. -להפוך אותם לחילונים? למה את הדתיים היהודים אתה לא הופך לחילונים? -תשלח אותם לחינוך הממלכתי יהודי? אתה חושב שהם יוותרו על לימוד בשפת האם שלהם? חוץ מזה, גיאוגרפית ערבים גרים לרוב ביישובים ערביים. -להשקות אותם בתרבות הMTV? אני מקווה שהתבדחת.

Azazel

New member
אתה לא שם לב לדבריי.

"ישראל הם חלק מהעם הפלשתיני, מה שלא יאפשר שילוב כל כך מוצלח בחברה הישראלית לעת עתה" והסיבות הן באות הן מהצד של ערביי ישראל, ומהצד של הישראלים. למרות כל מה שנאמר, ניתן, ועוד איך ניתן לשבור את הקשר בין אזרחי ישראל הערבים לפלשטינאים. להם ניתן זכויות וחובות מלאות, ולפלסטינאים לא. וכך גם נאמר. "הם פלסטינאים, אתם ישראלים". לגייסם לצבא אפשר ועוד איך אפשר. בצבא, נבנית משמעת טקטית, נאמנות החייל למפקדו. אל תפלה בין מגויסים ערבים ליהודים, תדרוש משמעת גבוה, ותקבל חיילים איכותיים, לא משנה מאיזה לאום. יש בזה היסטוריה של אלפי שנים במדינות רבות. "-להפוך אותם לחילונים? למה את הדתיים היהודים אתה לא הופך לחילונים?" -גם לדתיים, אני לא חושב שצריך לתת תקציבים לחינוך. רק חינוך: ממלכתי-ישראלי-חילוני יקבל אצלי תקציב. "אתה חושב שהם יוותרו על לימוד בשפת האם שלהם? חוץ מזה, גיאוגרפית ערבים גרים לרוב ביישובים ערביים" -ערביי חיפה, למשל? או ערביי הבירה? היידעת ש20% מהמוסלמים גרים בבירה? אז זהו. ואם נחתום על הסכם עם הפלסטינאים, אז הם יהיו פלסטינאים, ובכלל לא בעיה שלנו. פעולות כאלו נעשו בהרבה מאוד מקומות אחרים. אם השלטון רוצה להחליף את השפה, הוא יחליף אותה! "-להשקות אותם בתרבות הMTV? אני מקווה שהתבדחת" -מה הבדיחה? אין משהו שיפורר טוב יותר את תרבות המאצ'ואיסטית הערבית.

ricardo18

New member
לגייס ערבים לצבא לא בא בחשבון

א. בעייה מוסרית (ובעיית מוטבציה) תכריח ערבי להלחם בבני עמו? ב. סיכון בטחוני בקשר לתרבות הMTV - את הילדים שלי אני לא ישקה בזבל פופולרי אז את הערבים כן? מה גורם לך לחשוב שMTV יותר טוב מהתרבות הערבית? חלק ארי שלי הציבור הישראלי קשור הרבה יותר לתרבות הערבית מאשר לזבל פופולרי.

Deathatred

New member
כאן אני מסכים

צה"ל צריך שישאר צבא יהודי (מטעמי ביטחון וטעמיים סמליים) - פה ושם חיילים דרוזים ונוצרים זה בסדר (ואפילו הגדוד הדרוזי הנאמן והגששים הבדואים זה בסדר) אך ככל הוא צריך להיות צבא שרובו המוחלט יהודי. למה MTV עדיף על התרבות הערבית? כי עדיף שאחמד בן ה 16 יתרכז באחוריים של קיילי מינוג מאשר ילך למסגד לשמוע את השייח ראאד סאלח צועק כמו בבון "היהודים הם חיידקי כל הזמנים!"

Azazel

New member
../images/Emo31.gif

יהודי מה זאת אומרת יהודי? הרבה מאוד עולים חדשים לא יהודים נלחמים בשורות צה"ל ואין שום בעיה. הם יהפכו לישראלים למופת, וילדיהם יהיו חלק מהחברה הישראלית. הצבא הוא אחד הגורמים יוצרי ההומוגמיות החזקים ביותר בארץ.

Deathatred

New member
שים לב

שאותם אכן כללתי בכאלה שיגויסו בצה"ל. הקריטריון האמיתי הוא הזדהות עם העם היהודי ועם ישראל - והם אכן עומדים בו.

Azazel

New member
הביצה והתרנגולת

הם לא ירגישו חלק מהעם הישראלי כל עוד לא ישרתו בצבא.

בר בי רב

New member
הבדואים לבטח לא עומדים בו וגם בקרב

הדרוזים כבר יש ניצנים בעייתיים. יש לזכור, למשל, את "השר הנוכרי הראשון" צלאח טריף שהתגאה על כך שהצליח להסיט יחידות דרוזיות משטחי עימות עם האויב הערבי. יש לשים לב לחה"כ מע'לי והבה מהליכוד שמשתמש בדיאלקטיקה של המפלגות הערביות וכעת נותרו עם איוב קרא אחד לרפואה. התשובה לכל הדברים הללו היא חינוך - אם הילדים הדרוזים והבדואים לומדים בבתי ספר ערביים מספרי לימוד אש"פיים המוברחים ע"י מוריהם, לוחמים למען ישראל לא ייצאו מהם. הסחף כבר הגיע לכפר עוספיה והוא מתקרב במהירות לדליה, מדובר בעניין של שנים ספורות עד שהוא יורגש בחוזקה.

Azazel

New member
כל עוד אתה לא נותן להם תקציבים

ומלכלך עליהם, למה שילחמו למענך?

Azazel

New member
מה זה בני עמו?

הערבים, ואומות אחרות רבות מאוד נלחמו ב"בני עמם" פעמים רבות מאוד לצידם של "זרים". "מה גורם לך לחשוב שMTV יותר טוב מהתרבות הערבית? " באומרי תרבות הMTV, כוונתי לתרבות המערב הפופולארית שכל אחד ואחד מאיתנו סופג. תרבות הרבה יותר סובלנית, פחות מאצ'ואיסטית, יותר ... PEACEFUL. אין לי ספק שהתרבות שלנו יותר טובה מהתרבות הערבית.

ricardo18

New member
קודם כל. זו סוגייה אחרת. אתה טוען

שהתרבות המערבית טובה יותר מזו הערבית? על פי מה אתה קובע את העניין הזה? מה הקריטריונים שלך? למה שאמרת קוראים בשפה מקצועית "אתנוצנטריות". דבר שני, תודה לאל והתרבות המערבית לא מוגדרת כולה ע"י תרבות הצריכה והפופ. והמקומות שבהם הפופ משיג דריסת רגל בתרבות המערבית - זוהי תעודת עניות למערב. חלילה לנו להשקות מגזרים לא-יהודיים בזבל הפופ.

Azazel

New member
או כן! בהחלט!

אני לא רלטיוויסט תרבותי. אני בעד קידמה, והנחת ה"מסורת" יפה יפה בארון מאחורי זכוכית שתראה טוב. אני בהחלט חושב שתרבות המערב, אפילו תת-התרבות ה"פופ" היא עדיפה על התרבות הערבית. כך הוא הדבר גם לגבי התרבות החרדית. אני בעד לחגוג את פסח וחנוכה, אבל אני בנאדם חילוני ומודרני, ותרבותי היא תרבות הומנית, מתקדמת. כך היא גם תרבותם של רוב רובם של הישראלים. רק בתרבות המערבית הדו-שיח שלנו בכלל מתקיים, רק בה יש בכלל המחשבה שמה שקורה לפלסטינאים הוא לא בסדר. רק בגללה הפלסטינאים קיימים בכלל, שהרי אחרת, מזמן כבר לא הייתה אבן על אבן ברש"פ.

למעלה