מהי צביעות?

לא יודע אם זה שייך או לא

אבל סבבב הוא שניסה להדגים את טענותו בעזרת הסיפור של ההוא מאיזור התעשיה באריאל, הנמצאת כידוע, בשטחים הכבושים. בא ננסה להתקדם עוד צעד. נניח שהייתי יכול להוכיח, באותות ובמופתים, שהמתיישבים בחברון לא תורמים מאום לבטחון ישראל. האם צה"ל היה מפסיק באותו רגע לספק להם את ההגנה הנדרשת בטענה שהמתנחלים פוגעים ברגשות תושבי חברון הערבים? ואם היה מפסיק - האם היית מקבל החלטה כזאת כלגטימית?

סבבב

New member
כל החלטה של ממשלת ישראל...

היא לגיטימית, כל עוד היא נעשית בצורה חוקית ודואגת למפונים אחרי פינויים.

SmartToyBoy

New member
מצורף להודעתי

בתקווה שאני לא מפר זכויות יוצרים. למיטב ידיעתי אני לא. במידה וכן - אודה למנהלים באם יסירו מיד את הודעתי. אין כמו מוצשי"ם כשהחברים חוזרים מהצבא
פשוט כיף!

תודה על הקישור

לא מבין את ההתלהבות מהדברים. הכותב מאמין שאנחנו מחללי הקודש, לא צנועים, פוגעים בירושלים, מארה וקללה. הפיתרון שהוא מציע מדבר על התחבאות, שתיקה והסתרה. בסיפא של דבריו הוא אפילו מואיל, ברב טובו, לרחם עלינו. אז אם הוא מאמת מרחם על דתיים גאים שלא יכולים להקים משפחות ולגדל ילדים יחד, שידאג לשנות את המצב כך שיאפשר את כל הדברים האלה, בדיוק כמו שזה קיים בחברה החילונית בישראל או בכל המדינות המערביות החופשיות. ובא לציון גואל. חשוב לי לתקן טעות בדבריו של מייזליש. בניו יורק יש מצעד מהמפוארים בעולם, כל שנה. קבוצת היהודים הגאים ממש בולטת שם.

aviadd1

New member
שוב נאלץ להסכים

דבריו הם בדיוק כמו שאומרים נציגי ה"עדה החרדית". כל עוד הסטייה והמחלה שלהם היא בשקט אז אפשר לרחם עליהם ואולי גם לעזור להם. כולנו יודעים שזה לא עובד כך. אם כולם היו נשארים בארון אז היחס להומואים היה בדיוק כמו שהוא היה לפני 50 שנה ואין צורך לפרט. לגבי עניין מצעד הגאווה בניו-יורק, באמת משעשע ומצחיק.

SmartToyBoy

New member
זה לא מדוייק

אתה צודק מנקודת המבט הזאת. אבל אתה צריך להבין (וגם תל אביבי1) שגם ההתקדמות הפצפונת הזאת היא משהו. אני לא מדבר על המצעד בניו יורק, אלא על היחס כלפי הנטייה. כשעדיין רוב הרבנים וחברה הדתית (לרבות בעלונים השונים) מתייחסת בצורה מחפירה ובבורות כלפינו, גם אמרות כאלו הם נקודה קטנה של אור. מה לעשות, בחברה הדתית דברים מעין כאלו לוקחים זמן. ולדעתי - לא בכוח ובמצעדים נקדם את עצמנו בחברה הזאת. זה צריך לבוא בצורה אחרות: הסברתית, חינוכית וכו'..... זו דעתי לפחות. יום טוב

מרים את הכפפה

אני באמת לא מבין איפה אתה רואה התקדמות, ולו פיצפונת. נשבע לך שאני לא מצליח לראות. בא תראה לי.

SmartToyBoy

New member
הנה

ואני רואה בכל דבר התקדמות: - דבריו והתייחסותו של הרב שרלו לנטייה - העובדה שהיועצת בתיכון שבו הייתי, למרות היותה אישה דתייה לחלוטין, שלכאורה היתה אמורה להציע לי טיפולים מגוונים, שוחחה איתי פשוט על מנת לעזור - וכדי לנסות למצוא את דרכי בחיים. - שיחות אישיות שהיו לי עם אנשים דתיים בעלי תפקידים ניהוליים או חברתיים בהם הופתעתי לגלות שאצל רובם, "מחלה" זו כבר לא, וגם הם מתלבטים לאור דברים ששמעו והגיעו לאוזניהם (רמז: לא מצעדים....) כיצד לקבוע את יחסם להומוסקסואלים. - העובדה שקיימים דיונים ומפגשים בנושא. שמגיעות תגובות חיוביות מחלק מהרבנים ומאנשי מפתח בציבור הדתי. - שינוי ביחסם של חברים דתיים שלי (במהלך שלוש השנים האחרונות) אל הנושא, שאת חלקו אני זוקף במעט לעצמי, על שהצלחתי "לחנך" את הסביבה הקרובה אליי, ועל הדרך ללמד אותם דבר או שניים על היחס לשונה. בתחום הזה לכל אחד יש כח - ואפילו אם מישהו הצליח לשנות את ההתייחסות של אדם אחד אל הנושא הזה - כבר הרווחנו הרבה. נכון, המצב רחוק עדיין מלהיות אידיאלי. אבל תבין ידידי, ואני לא נגדך - שנינו רוצים שגם לי וגם לך יהיה יותר טוב :) אני פשוט מאמין שחברה הדתית המאבקים צריכים לבוא בצורה אחרת, וגם שהם לוקחים יותר זמן. בהזדמנות זו, כדי שבאמת לא יהיו ספקות, אני רוצה להביע את הסלידה העזה שיש לי מאותם חרדים שהתפרעו וגרמו לנזק לרכוש של כמעט מיליון ש"ח !!! זו הפקרות שלא היתה כמותה ! אני חושב שבכלל לא היו צריכים לשחרר את העצורים מההתפרעויות ! חוץ מזה שזו פשוט עבריינות, הם גם רמסו באופן גס את "בל תשחית". על פאת זקנם הם שומרים, אבל על רמזורים בעיר שלהם (!!!) הם לא חושבים ?! לדעתי, זה גם חמור מאוד שרבנים לא יצאו במפורש כנגד ההתנהגות הזאת. מקווה שהראיתי קצת התקדמות.....

אנשים טובים באמצע הדרך

כמו היועצת ואחרים שדיברת עליהם, עושים את הטוב בעיני ה'. לצערי, אין לזה קשר לעמדת הרבנים והממסד הדתי כפי שלמדתי ממך ומאחרים ממש כאן. האם הבנתי נכון את דבריך? כלומר, שעצם הדיבור על הומוסקסואליות הוא הוא השינוי? אם כן, זוהי אכן התקדמות. פצפונצת, אבל בהחלט התקדמות. אתה טוען שהשינוי בחברה הדתית חייב להתקדם מתון מתון. ואני שואל אותך האם יש לך זמן? נעוריך חולפים, הגעתך לפירקך, וזה זמנך לאהוב ולהתחיל לחשוב על הקמת משפחה המבוססת על אהבה אמת. זה שיהיה שינוי בעוד 50 שנה ממש לא יעזור לך. כל אדם זכאי לעשות משהו משמעותי בחייו, גם אתה. הרי בדבריך למעלה אמרת את התורה כולה על רגל אחת: "שנינו רוצים שגם לי וגם לך יהיה יותר טוב"

SmartToyBoy

New member
יש לזה קשר...

שעמדת חלק מהרבנים השתנתה בעקבות הפעילות הזאת. זה בא לדיי ביטוי גם בשיחות על הנושא ובניסיונות למצוא את "דרך המלך" להומוסקסואל הדתי. לגבי מה שכתבת - אני חייב להודות שנצבט לי משהו בלב.... "וזה זמנך לאהוב ולהתחיל לחשוב על הקמת משפחה המבוססת על אהבת אמת". אבל איך, איך אני אוכל לבוא למשפחה, לחברים ולסביבה שלי ביציאה: תכירו, זה X, החבר שלי, אנחנו ביחד כמה חודשים ומתכוונים להתחתן ולהקים משפחה בקרוב ! אני רוצה לאהוב ולהיות נאהב, כי אני חווה את האהבה ברמות גבוהות מאוד וגם כי זה מגיע לכל אדם , אבל איך זה ילך ??? האם יש לי זמן? לא, אין לנו זמן. אבל אי אפשר לקדם דברים שכאלו בחברה הדתית בצורה אחרת ! מאבק "כוחני" בערכי החברה הדתית ובממסד הרבני הוא אבוד מראש... אני לא מאמין שזה יכול לבוא בדרך אחרת... מקווה לטוב

צר לי שהכאבתי לך../images/Emo201.gif

אם אתה משוכנע לחלוטין שלא יהיה שינוי דרמטי בשנים הקרובות מאד, ואם אתה יודע שזכותך לחוות אהבת אמת ולהקים משפחה מאושרת, שב עם עצמך והחלט לאן פניך מועדות. אבל אני מרגיש שאתה כבר מעבר לשלב הזה. אתה כבר חושב לא על המהות אלא על "האיך". איך לעשות את זה. מאיפה לגייס את הכוחות ואיך להתמודד עם התוצאות האפשריות. יש לי כמה רעיונות ואם תרצה אפשר לפתח את הנושא. בכל מקרה, נראה לי שמדובר בעומס רגשי ונפשי עצום וכדאי להיעזר בתמיכה מקצועית.

SmartToyBoy

New member
אתה צודק במובן מסוים...

אבל אני לא מרגיש עומס רגשי או נפשי כל כך, לפחות לא בימים אלו. ועוד נקודה נוספת - שאני באמת לא בטוח כיצד אני רוצה לחיות את חיי. בקיצור, כמו רבים מאיתנו, אני מבולבל..... אני אשמח לדבר יותר בפרטי [מסרים/איסייקיו/מסנג'ר]

mataim

New member
מסכים לגמרי, ממש נכון.

בכלל זה מאד בעייתי מה שקרה, כי האמת שהיתה כאן מידה מסויימת של השפלה שהכניסו את כולם לאיצטדיון, היה הרבה יותר חזק אם היו אומרים שנסוגים מהמצעד המשפיל ויוצאים למאבק בינלאומי, מערבים את כל הגייז בעולם, איך בארץ הנאורה עושים צחוק, מהעניין וסה"כ התוצאה פשוט משפילה ומביכה.

למעלה