מהי פסיכומאגיה

מהי פסיכומאגיה

בדרך כלל אני יותר בפורום הטארוט, אבל חלק מהמשתתפים נמצאים בשניהם, וכתבתי משהו שמתאים יותר לפורום הזה, אז הנה. שיטת הפסיכומאגיה של אלכסנדרו ז'ודורובסקי. למאמר:

תודה ../images/Emo13.gif

זה מוכיח את הצורך של חלק מהמאגים ללבוש גלימה בזמן הטקס..לעיתים זה קשור למסדר כלשהו או קוון,אך לפעמים זה פשוט עניין סימבולי.זו סתם דוגמא,אפשר לתת עוד הרבה... חביב הקסם

האפור

New member
פסיכומאגיה

זה בעצם נסיום להסביר איך המאגיה עובדת, נכון? הפסיכואמגיה כאילו כבר לא מקבלת את זה שהמאגיה פועלת ולא ברור איך יודעים רק להפעיל אותה, היא גם חוקרת למה היא משפיעה ככה, זה מרתק.

גם, ולא רק

נכון, יש פה גישה להסבר, אבל גם כיוון מנחה: למה מאגיה? כדי לענות על בעיות ספציפיות. לכן הגישה הזו מנוגדת לרעיון של מרשמים אחידים (שיטת הגרימוארים). במקום זה כל אקט מאגי הוא יצירה חד פעמית. קצתמזכיר את מאגיית הכאוס אבל יותר מובנה. ובעניין ההסבר - אכן זיהית את הכיוון, אז אם אנחנו כבר בעניין, יש לי משהו יותר מפורט, אמנם על שיטות חיזוי אבל אותם דברים תקפים גם לגבי המאגיה, שזה הצד השני של אותו מטבע.. איך ולמה זה עובד

האפור

New member
:)

קראתי גם את זה בעבר, רק רציתי להגיד שזה עזר לי לגבש דעה כלשהי בנושא הטארוט..

La Bruja Buena

New member
מאמר מעניין...

בהתחלה אתה מדבר על ה'פסיכומאגיה של ז'ודורובסקי' ככלי עוצמתי, ובהמשך אתה מציע להשתמש בטארוט כשפת סמלים ביחד עם עקרונות הטקס המאגי, כדי ליצור 'פסיכומאגיה' משלנו. נהדר. שימושי. יעיל. אם אתה מתכנן לפרסם את המאמר בספר שלך על טארוט, למשל תחת הכותרת "הטארות במאגיה" או משהו כזה, הבעיה תהיה שלרוב הקוראים אין ידע ממשי לגבי מאגיה, והנושא יראה להם רחוק ובלתי מושג. הביטוי "עקרונות הטקס המאגי" (בפיסקה השנייה מהסוף) יהיה מעורפל להרבה מהקוראים. אולי כדאי לך לתת ניספח קצת יותר מורחב בנושא. זה יכול להיות מעניין, ויחודי ביחס לספרי טארוט אחרים. אני חושבת שבין המרכיבים של אקט מאגי (פיסקה אחרונה) אולי יש מקום להזכיר 'טראנס' כמצב שכשאדם נמצא בו, הביקורת המוּדעַת שלו היא מופחתת, מוקד הקשב שלו צר יותר, ודרגת מוּדעותו לנקודת מוקד מסוימת גבוהה יותר מאשר במצב עֵירוּת. במצב זה של מיקוד ומודעות מוגברים, נראה שההשאות המוצעות באמצעות הטקס המאגי פונות במישרין אל החלק הלא מודע של הנפש. למצב זה יש תכונות מיוחדות שמאפשרות שליטה בתחומים של עצמנו שבתנאים נורמאליים נמצאים מחוץ להישג ידה של המודעות. לטראנס יש בהחלט מקום של כבוד במאגיה והייתי כותבת עליו טיפה יותר בהרחבה מאשר הכינוי 'אקט של ריכוז התודעה' שבו השתמשת. המאמר הזה בהחלט מעניין יואב. יש לך ידע מאוד נירחב וזה נפלא מצדך שאתה חולק אותו איתנו כאן, ובאתר האינטרנט הנהדר שלך. תודה.
בתגובה שלך בשירשור זה להודעה של 'האפור', הזכרת 'מאגית כאוס'. האם תוכל להפנות לאתר אינטרנט רציני או ספר טוב בנושא? שיר.

buenas, brujita ../images/Emo140.gif

האמת שלא חשבתי על זה כחלק מספר טארוט אלא סביב סדנאות והרצאות שאני מעביר בנושא, שבגלל תקנון הפורומים אני מנוע מלתת עליהן פרטים ספציפיים אבל מי שיחפש באתר שלי ימצא. בעניין טראנס - טראנס זה לא אמצעי אלא מצב תודעה שמאפיין טקס מאגי מסוגים ועוצמות גבוהים במיוחד (מה שקראולי קורא invocation להבדיל מ evocation), את צודקת שיש לו מקום של כבוד במאגיה אבל אז צריך להיכנס לעומקם של דברים. כנ"ל לגבי עקרונות הטקס המאגי - חוששני שלא די בנספח.. לגבי מאגית כאוס - יש די הרבה אתרים וטקסטים (כמו פרינקיפיה דיסקורדיה ואחרים), נסי למשל http://www.spiralnature.com/magick/chaos/index.html ובכלל חיפוש על chaos magick ומאיפה תמונת המזבחון? מהבית? כישוף נעים

La Bruja Buena

New member
על דרגות שונות של טראנס

בעניין טראנס – בהחלט התכוונתי לטראנס כמצב תודעה, הינה אני מוסיפה מילה להגדרה שלי: "...'טראנס' כמצב תודעה שכשאדם נמצא בו, הביקורת המוּדעַת שלו היא מופחתת, מוקד הקשב שלו צר יותר, ודרגת מוּדעותו לנקודת מוקד מסוימת גבוהה יותר מאשר במצב עֵירוּת. במצב זה של מיקוד ומודעות מוגברים, נראה שההשאות המוצעות באמצעות הטקס המאגי פונות במישרין אל החלק הלא מודע של הנפש. למצב זה יש תכונות מיוחדות שמאפשרות שליטה בתחומים של עצמנו שבתנאים נורמאליים נמצאים מחוץ להישג ידה של המודעות." בכל אופן, אני התייחסתי לרמה רדודה יותר של טראנס, שקרובה יותר למצב התודעה שמשתמשת בו גישת ההיפנותרפיה, ואתה דיברת על trance possession, "מצב תודעה ייחודי, שבו התודעה האנושית הרגילה מושעית ואת מקומה תופסת כביכול ישות של אל או רוח שמשתלטת על הגוף." (כפי שהגדרת מצב זה במאמר על וודו טראנס ותופים באתרך.) אם אתה מתייחס לטראנס ברמה של invocation ו- trance possession, שהם הסוגים הכי עמוקים של טראנס, כמובן שלא די בנספח... לא מומלץ לאף אחד לקפוץ ישר לשם, אלא אם הם ממש רוצה to totally freak out ... אבל יש גם שלבים רדודים יותר שמאוד רצוי שיבואו לפני... בכל מקרה ממש לא התכוונתי לנספח שמלמד את עקרונות הטקס המאגי, אלא לנספח הרבה יותר כללי, ברמה של מבוא שמיועד להזים כמה אמונות טפלות, להציג את הנושא כמשהו קצת פחות מעורפל, ובלתי מושג, ולהתחבר למאמר על פסיכו-מאגיה שמדגיש את ערך הטארוט ככלי שטמון בו פוטנציאל רב עוצמה. Nada más תודה יואב על ההפניה לגבי מאגיית כאוס, ואת תמונת המזבחון אכן אני צילמתי and you can have it if you want. בנוגע לסדנאות וההרצאות שמפורטות באתר שלך, סדנה חווייתית של כישוף ומאגיה בחיי היומיום דווקא בערב יום ההולדת שלי?! זה ממש לא הוגן. בפעם הבאה אתה מתבקש לתאם איתי מראש! (Just kidding…)
שיר.

צלמגור

New member
המממ...

Do not try to possess. That´s impossible. Instead... only try to annihilate the lacking of. The lacking of ? The lack of something. Then, you see, only the something will remain.​

צלמגור

New member
Indeed

For being possed by that which is not is not being possed by that which is. And is not that freedom ?​

למעלה