על דרגות שונות של טראנס
בעניין טראנס – בהחלט התכוונתי לטראנס כמצב תודעה, הינה אני מוסיפה מילה להגדרה שלי: "...'טראנס' כמצב
תודעה שכשאדם נמצא בו, הביקורת המוּדעַת שלו היא מופחתת, מוקד הקשב שלו צר יותר, ודרגת מוּדעותו לנקודת מוקד מסוימת גבוהה יותר מאשר במצב עֵירוּת. במצב זה של מיקוד ומודעות מוגברים, נראה שההשאות המוצעות באמצעות הטקס המאגי פונות במישרין אל החלק הלא מודע של הנפש. למצב זה יש תכונות מיוחדות שמאפשרות שליטה בתחומים של עצמנו שבתנאים נורמאליים נמצאים מחוץ להישג ידה של המודעות." בכל אופן, אני התייחסתי לרמה רדודה יותר של טראנס, שקרובה יותר למצב התודעה שמשתמשת בו גישת ההיפנותרפיה, ואתה דיברת על trance possession, "מצב תודעה ייחודי, שבו התודעה האנושית הרגילה מושעית ואת מקומה תופסת כביכול ישות של אל או רוח שמשתלטת על הגוף." (כפי שהגדרת מצב זה ב
מאמר על וודו טראנס ותופים באתרך.) אם אתה מתייחס לטראנס ברמה של invocation ו- trance possession, שהם הסוגים הכי עמוקים של טראנס, כמובן שלא די בנספח... לא מומלץ לאף אחד לקפוץ ישר לשם, אלא אם הם ממש רוצה to totally freak out ... אבל יש גם שלבים רדודים יותר שמאוד רצוי שיבואו לפני... בכל מקרה ממש לא התכוונתי לנספח ש
מלמד את עקרונות הטקס המאגי, אלא לנספח הרבה יותר כללי, ברמה של מבוא שמיועד להזים כמה אמונות טפלות, להציג את הנושא כמשהו קצת פחות מעורפל, ובלתי מושג, ולהתחבר למאמר על פסיכו-מאגיה שמדגיש את ערך הטארוט ככלי שטמון בו פוטנציאל רב עוצמה. Nada más תודה יואב על ההפניה לגבי מאגיית כאוס, ואת תמונת המזבחון אכן אני צילמתי and you can have it if you want. בנוגע לסדנאות וההרצאות שמפורטות ב
אתר שלך,
סדנה חווייתית של כישוף ומאגיה בחיי היומיום דווקא בערב יום ההולדת שלי?! זה ממש לא הוגן. בפעם הבאה אתה מתבקש לתאם איתי מראש! (Just kidding…)
שיר.