מהי טוטאליות

הצופה.

New member
כאשר אתה טוטאלי

לא קיים פער בינך לבין העשיה , אתה הוא העשיה! ואז השאלה אינה עולה...

אייבורי

New member
תפיסה אחרת

אין אף פעם פער בינך לבין העשיה העשיה הינה אתה יש פער בין העשיה שלך לבין התפיסה העצמית שלך. בכל מקרה טוטליות היא שאלה שנובעת מהגדרה שהעלה דרול ונחכה להסבר שלו.

drall

New member
תשובות יפות

רק שהן לא יביאו אתכם לשום מקום. אבל באמת אהבתי.

קמהדנו

New member
הטוטאליות מקדמת את הספורט בישראל

There is a tremendous difference between perfection and totality. Perfection is a goal somewhere in the future, totality is an experience herenow. Totality is not a goal, it is a style of life. If you can get into any act with your whole heart, you are total. Totality brings wholeness and totality brings health and totality brings sanity.​
אושו

drall

New member
גם הוא לא שווה הרבה

אושו מדבר נהדר , אבל אם תנסה להפוך את מה שהוא אומר לתרגול , תמצא את עצמך היכן שהרבה ניסו ומעטים מאוד הצליחו.

drall

New member
לעולם לא לחזור

תרגול טוטאליות דורש הבנה של שני מושגים פשוטים. אחד , צומת החלטה חיי האדם רצופים בנקודות בהן הוא צריך להחליט משהו. לא מדובר דווקא על דברים הרי עולם אלא על עיניינים פשוטים כמו לשתות תה או קפה , או כמה כפיות סוכר לשים , או האם קודם להחזיר צלצול או קודם לקרוא את הדואר. ישנם הרבה צמתים כאלו שהאדם אפילו לא שם לב אליהם ומחפף אותם וצריך לשים לב לצמתים האלו , אבל יש מקומות שמאחדים צמתים , כמו שאדם עולה במדרגות , לא כל מדרגה היא צומת. האדם החליט שהוא עולה קומה אזי מבחינתו העליה במדרגות כולה היא מעשה אחד ואין צורך להתייחס באופן יותר מפורט. שניים. פעילות אנרגטית של השכל. לשכל יש שתי סוגי פעולה. פעילות אנאלוגית כמו כשנותנים לך משהו השכל מברר האם מה שנתנו לך זה "תפוח" או "אפרסק" או "פטיש". פעילות אנרגטית היא שאיבה של אור ישר. זאת אומרת היא ההחלטה האם אתה רוצה את התפוח או לא רוצה אותו. אם אתה רוצה אתה שואב אור ישר מהאפשרות שתקבל את התפוח. אם אתה לא רוצה אתה מקבל אור ישר מהאפשרות שירחיקו ממך את התפוח. כמובן שלא ניכנס כאן לשאלה למה אנשים רוצים או לא רוצים דברים. אין זה מעניין הדיון. תרגול טואליוץ הוא לדאוג לכך שבכל צומת לא תהיה פעילות אנרגטית של השכל.

אינקה

New member
השלב הראשון

הוא אבחנה בפעולת האור הישר, באיכות שלו, בדומיננטיות שלו בהכרה. לא נראה לי שניתן לעצור את האור הישר רצונית כי הרצון הזה הוא אור ישר בעצמו. בשלב הבא המודעות לאור הישר תבצע בעצמה שינוי בהעדפות של ההכרה. האם אני צודק?

drall

New member
בשניה שאתה יודע

לאן אתה שואב האור הישר נפסק או כמעט נפסק. זה מדהים.

הצופה.

New member
אולי תסביר לי בבקשה

מה זה אור ישר? ואולי אני מכנה זאת בשם אחר, או לא מודע לו בכלל. כך אוכל לנסות להבין אותך לפחות

drall

New member
אור ישר

היא אנרגיה שהמיינד מסוגל לשאוב ללא הגבלה על סמך אובייקטים או סובייקטים מסויימים. הוא לא יכול לשאוב אתה מריק. לדוגמא אני ואתה ועוד מיליון אנשים יכולים לרצות את אותו גביע גלידה. זה שאתה רוצה אותה לא בא על חשבון הרצון שלי , כלומר אין כאן הגבלה.

drall

New member
כי שפה היא אידיאולוגיה

יש אסכולה שמתמחית באנרגיה ויש כזו שמנסה להימנע ממנה. זו הסיבה שרבים כל כך נתקעו בבודהיזם כיוון שהם מנסים להבין טקסטים של אנשים שכל ימיהם היו במנזר ולא יכלו לצאת ממנו. זה נקרא לשחות עם שתי ידיים קשורות.

אינקה

New member
אני מבין את זה כך

הבודהיזם פועל לשינוי פסיכו-התנהגותי של האדם תוך הצבת המטרה של שחרור מסבל. על מנת להיות בודהיסט "טוב" עליך להיכנס לתוך דוגמות התנהגותיות מסויימות שלמרות שאינן נכפות עליך בדרך כלל הן בהחלט משמשות כאמת מידה למידת בודהיסטוותך. ההבדל המשמעותי הוא לדעתי בהיותן של אי- אפלייה ואי-הקשרות חלק ממעכרת כוללת בה הן תופסות את מקומן במכלול לצורך מסויים. ברגע ששיעבדת עקרון אמיתי לאידאולוגיה זה כבר לא מדוייק ולכן חוטא לעיקר. אך גם ברמת היישום של אי-ההקשרות/אי-האפלייה בבודהיזם הן שונות מהתפיסה האנרגטית שדרול הציג. בדרך כלל תמצא בבודהיזם מצד אחד המנעות התנהגותית ומצד שני תרגולים שונים שצריכים ליצור את אי-ההצמדות ואי-האפלייה כתוצאה מאורח חיים מתמשך במסגרת התנהגותית ומחשבתית מוגדרת. בניגוד לכך דרול מציב בפנינו את האמת עצמה ללא כל תשלום אידאולוגי או אחר עבורה. איננו צריכים להשתנות, לתרגל, להאמין, או כל דבר אחר שמשרת מטרה אחרת מהאמת.

קמהדנו

New member
../images/Emo38.gif

אי-היקשרות היא מונח בו השתמשת עשרות פעמים בעבר, ואין לחשוד בך באידאולוגיה בודהיסטית
השתוקקות וסלידה, או משיכה ודחייה, עונג וסבל, הם מושגים שאפשר לבדוק בקלות בחיים שלנו את אמיתותם ודרך עבודתם עלינו. ולבודהיזם אין בעלות עליהם. השאלה היא פשוטה - האם יש הבדל או שאלו רק שתי משקפות שמביטות באותו תהליך (לעומת, נגיד, משקפות שהעדשות שלהן סגורות)
המסקנה, או מה לעשות עם הידע הזה, היא כבר עניין אחר, ולגביה אולי פירטת (תיקון התנהגות, מסגרת מחשבתית, תרגול, אמונה) וכאן אני מסכים. יכול להיות שיש לכם.. היקשרות
וסלידה ממילים מסוימות
בדיוק כפי שמתעוררת דחייה אצל אחרים כשהם קוראים על אנרגיות, אורות, ומיינד. מספיק עם צריכת האור הישר! תחסכו באנרגיה

אינקה

New member
ודאי שיש לחשוד בי

באותו הזמן תרגלתי זן בודהיזם. אמנם הזן שאני מכיר לוקח את את אי-ההקשרות למקום שונה מהבודהיזם, לתוך ההוויה עצמה, אבל השימוש במילים זהה. לדעתי גם אם ניתן למצוא זהות עדיין הגישה היא שקובעת. במשל הידוע כולם מביטים אל אותה העיר שעל ההר, אך למרות שכל השבילים נראים אותו ההדבר רובם המכריע מוביל למבוי סתום.

drall

New member
שוב , שפה היא אידיאולוגיה

הטכניקה באה אחר כך. הנחת המוצא של תורת האנרגיות או של הקבלה , היא שהאדם הוא ישות אובייקטיבית ומסביבו אינספור ישויות אחרות שחלקן גם כן אובייקטיות ועם הישויות האלו הוא מנהל בלי הפסק יחסים של תן וקח. חלק מהיחסים האלו מתבטאים באור ישר . מי שלא מקבל את הנחת היסוד הזאת , אין מה להמשיך איתו הלאה לגבי הטכניקה , כי היסוד להסבר אינו קיים. ולכן, אי הצמדות , אטצ'מנט , פרוג'קשן וכו' כל אלו מבחינתי שייכים לשפה פילוסופית שדונה ולפיכך אין שום טעם לנסות לתרגם מכאן לכאן כי השוני בין הנחות היסוד ייצור עיוות מחוייב המציאות.

הצופה.

New member
כאשר אדם משקיף אל עבר האופק

ובאופק הוא רואה את המוות המצפה לו (לא משנה באיזה צומת ייבחר) שאלת הבחירה הופכת לשולית הוא מבין שהמסלול דטרמניסיטי המציאות קודמת למחשבה ולכן הצמתים הינם וירטואלים ... כמה פעמים קרה שהחלטת על כיוון מסויים והלכת לכיוון אחר? כמה פעמים קרה שתיכננת הרצאה ודיברת על משהו אחר? גם אם ההחלטה פשוטה ימינה או שמאלה תדע אם ההחלטה בוצעה רק אחרי שפנית אתה תעשה בדיוק מה שאתה צריך לעשות! לא ניתן לברוח מזה אך יש בהבנה הזו שיחרור גדול קרישנמורטי אומר (אמר) אדם שנזקק לבחירה בצומת הוא אדם שמהסס אדם שמוחו מלא ברעשים לעומתו אדם נקי וטוטאלי אין לו צורך בבחירה שכן הוא אינו מהסס ויודע מה לעשות... (אין צמתים בחיים וגם לא תוכל להוכיח שהיו)

drall

New member
אתה ממשיך לדבר שטויות

אין לאנשים צורך בפיפוטי גורואים , קרישנמורטי , סאי בבה וכן הלאה. אלו יושבים בשיכול רגליים ומפזרים אימרות שפר לשוטים שטורחים לשבת ולהאזין או לנוכלים שעושים מסחר במילים החלולות. ישבתי אצל גורואים הרבה , ובאמת מצאתי בהם תועלת מעטה, כל זמן שלא טרחו והביאו הלכה למעשה. זה מה שהתבקשתי לעשות ואין לי צורך בליווי כלשהו , אם אני אצליח וגם אם לא. בוודאי שאני לא זקוק לשכמותך שיפריחו קלישאות שנטחנו כבר מי יודע כמה פעמים, גם את זה יש כאן כאלו שעושים טוב ממך רק שלשמחתי הם כבר הבינו שאני ממש לא זקוק לעזרתם.

למעלה