מהי חמלה?

sidharta

New member
אל תשכחו

שהנאצים פעלו לא רק מתוך הבנתם של "מהו הטוב ביותר לנו ולעולם", אלא גם מתוך שינאה, סלידה ויצירת תכונות "רעות ולא רצויות" שכביכול קיימות אצל כל היהודים/הומואים/צוענים. בפעולה מתוך מחלה לא ייתכנו שנאה וסלידה. לכן אני חושבת שלהגדרה של עשיית הטוב, צריך להדגיש את "מאיזה מיינד מגיעה עשיית טוב".

sidharta

New member
מחלה או חמלה ../images/Emo93.gif

יוקדת קפחה על ראשי חמלה, כמובן.

עלית על משהו

אפשר לפעול מחמלה, ואפשר ממחלה שהיא חמלה מעוותת... אולי לאיזה קבליסט יש מה להגיד בנידון

אינקה

New member
זו ראייה קצת פשטנית לטעמי

לומר שהנאצים שנאו יהודים זה להשליך עליהם את הרגשות שלנו במידה רבה. אין לנו מושג אמיתי מה הם חשו ואנו משלימים את התמונה הרגשית כדי להטיב להבין. התמונה הצד הנאצי מורכבת הרבה יותר וכוללת הגנה על מרחב טריטוריאלי, חברתי, כלכלי ועוד שנתפסו בעינהם כמאויימים.

וכל אלה בפשטות

ביטוי של חמדנות, שנאה ובורות. כל מה שמנית אלו הם רק תירוצים שנתנו הנאצים ל"הגנה על מרחב טריטוריאלי, חברתי, כלכלי ועוד שנתפסו בעינהם כמאויימים." זוהי בדיוק הבנה ותפישה מעוותות של המציאות.

אינקה

New member
זו דעתך

ואני מסכים איתה. אלא שלמיטב הבנתם ותפישתם אין זה כך. זאת הבעיה בהגדרת החמלה שהצגת.

בארס

New member
חמלה היא בראש ובראשונה ...

...רגש. אם מוציאים את היסוד הרגשי מהתמונה, אי אפשר להבין במה מדובר וכל המושגים שיתגבשו סביב המונח הזה יהיו עקרים. העניין הוא שיש לנו כל מיני סוגי רגשות ו"מחשבות דמויות רגש" שרובם דימיוניים ולא נכללים תחת ההגדרה האמיתית של 'רגש'....וזה אומר שעכשיו עולה צורך להגדיר מהו רגש אמיתי ומה לא, או לכל הפחות איזה רגש בדיוק אני משייך למהות החמלה. בלי להכנס להגדרות מסובכות אומר ש"ואהבת לרעך כמוך" הוא הביטוי שמבטא בצורה הכי טובה לדעתי את מהות הרגש המיוחד שהוא בסיסה ומהותה של החמלה. כי הוא הביטוי וההתממשות של הווית האחדות ותפיסת חוסר הנפרדות של כל הקיים. כך...מהרגש הזה, שהוא תפיסה ישירה של המציאות (אם כי ייתכן בדרגות שונות)...ניתן "לבקש" עבור הזולת מה שהייתי מבקש עבור עצמי. ואם מהרגש הזה יוצאים ל"פעולה" מסויימת...הרי שהעשיה שנובעת מהפעולה הזאת היא גם חמלה, או פעולה שנובעת מחמלה.

drall

New member
חמלה היא אנרגיה

שהצ'קרה החמישית פולטת אחרי שהיא מקבלת אנרגיה מהצ'קרה הרביעית. כל היתר , באמת הפשטות.

קרמבול

New member
תשובה רשמית.

אחרי שאני מפסיק להרגיש חמלה, ואחרי שאני מפסיק להרגיש חוסר חמלה, ואחרי שאני בכלל מפסיק. אז לא נשאר כלום. ובאופן מפתיע הכלום הזה הוא חמלה. (ככה לפחות קרה לי). בכבוד רב, חמלה גרוסברג-יהלום

למעלה