גם אם לא הבעת אמירה ברורה
שמתייחסת להבנתך ותפישתך את המציאות, "חמלה היא פעולה המתואמת עם חוקי היקום וכביטוי וחלק מהזרימה המתרחשת ברגע זה." היא אך ורק הבנתך ותפישך שלך את המציאות, לא פחות מיזה ולא יותר מיזה, וגם לא תתכן אפשרות אחרת. לסיבור דעתך, כך הם פני הדברים איתי או עם כל אחד אחר. הידיעה (למשל) שיישות חיה רוצה לחיות ולהמשיך את חייה, היא ההבנה והתפישה של המציאות כפי שהיא וללא כל מכלולי המטענים שדרכם אני עלול לפרש אותה. פה, לדעתי, טמון ההבדל המהותי והעמוק כל כך בין תפישותנו: אני בטוח מעל כל צל של ספק שבמקרה הספציפי של חמלה ומוסר הבנתי ותפישתי את המציאות הן הנכונות ושלך לא. והבהרה: לצורך העניינים בהם אנו דנים, באופן אישי איני מוצא שום חשיבות בעובדה שהבודהא, אתה, אני או כל אחד אחר, אם זה בא ממקור "חיצוני" לי או אחר, הורה את חמשת כללי המוסר. לדעתי הם בדיוק עומדים בפני עצמם ולא זקוקים לשום סימוכין או תמיכה אחרים מחוץ לעצמם, והם הם בעצמם מיטב ההבנה והתפישה של המציאות כפי שהיא ממש, ולא שום "מוסרנות דתית." "חוקי היקום" והסברים מסוג זה אינם ברורים וטעוני הוכחה שכך הם (לפי דבריך) ולא אחרת. על פי אילו "חוקי יקום"? על פי הבודהא? על פי המסורות היהודיות? לשיטתו של גורדג'ייף? מהירהורי לבי או לבך? מהירהורי לבו של מישהו אחר? מהם בכלל, ועל מה הם נסמכים? יש לך ראיות? עובדות?