מהי הנשמה-שאלה מלת אתגר

mga-abir

New member
מהי הנשמה-שאלה מלת אתגר

איני מחפש תשובה רוחנית ותאורטית. הנני מבקש תשובה סוביקטיבית אישית המתארת את הבנת ותחושת הפרט לגבי הנשמה. יהיה מענין לקרוא תשובות רבות ככל האפשר. למען העשרת הבנת הנשמה מנקודה אישית. בברכה אביר

mga-abir

New member
ואוסיף על כך

אם כך מהי הנשמה האם נושאת מאפייני אשיות, האם הנשמה נושאת זהוי? הלא לשם כך יש את הצורך בתיקון. בקשתי התייחסות אל מהותה. כיצד נוצרה? מהי? אם נתייחס לתכונות התפתחות הנשמה כיכולת התחברות הרי הצד השני יהיה שווה לה בערכו. אחרת תפישת החיבור הינה תוצר שכלתני.כאשר אין זהוי אישי קיים הרי הכל שווה חומר רוח אחד הם.כאשר אדם "מואר" מבין את הפרח עדיין לוקה הדבר בחסר, מדוע? מעולם לא נשאלה השאלה אם הפרח הבין אותו. הנני מעלה טענה זו שאולי תשמע לראשונה לרבים מאוד. חוסר הרגישות לעצם זר מגופנו הגשמי הינו חוסר התפתחות. הנשמה הועלתה לדרגה גבוהה למרות שאין לה תאור מלבד תכונות תאורתיות, ושאינן כאלה מובנות לרוב כצרכיה.עדיין כל זה אינו עונה על השאלה. האם הנשמה כלי נושא תודעות? והאדם מכוח רוח ושכלו מנסה להבין ולדעת? האם הנשמה עצמאית לחלוטין? מהו הכוח הכופה גלגולים. קרמה? אם כן האם הקרמה ישות? מהות? תודעה? עדיין לא עניתי על השאלה אך תשובות גם לא קבלתי עדיין. בברכה אביר

צ ל

New member
מי מה למה כמה? לא פה, הם מסתכלים../images/Emo13.gif

נ ש מ ה. ככה אני קורא לאישתי כשאני רוצה להתחנף אליה
ועכשיו ברצינות, אני רואה נשמה כרצף אנרגיה שנמצא שם מהתחלת הזמנים ועד סופם. הגוף והנפש מוגבלים אל אותו פרק זמן של קיומם הזמני (70 שנה ממוצע לאדם). הנשמה היא זו שנמצאת שם לאורך כל הדרך. אני אולי אנסה להבהיר את דברי על ידי 2 אנלוגיות: האחת: האנרגיה משולה לחשמל שאנו מכירים, שעובר בקירות ביתנו ומחייה מוצרי חשמל למיניהם, רק יותר מורכב ומסובך. שניה: לאלומת אור היוצאת מהמקרן קולנוע כאשר הפילם עובר על פניו וכך מפיח חיים בדומם. אביר, אני יודע שהסברתי את זה באופן כללי, פשוט זה יותר מדי ארוך והרבה יותר מסובך. אני זוכר כששאלתי את עצמי את השאלה הזו, ולאחר מספר רב של שנים קיבלתי את התשובה "שלי" שבה אני מאמין, היא מאוד מורכבת ומסובכת ואני לא חושב שהסברתי אותה אף פעם למישהו (כי ממש לא משנה לי האם היא נכונה או לא), ותמיד כששאלו אותי נהגתי לומר את אשר אמרתי לך, שהנשמה תמיד הייתה, והיא זו שרצה לאורך כל הקיום של היקום הזה.

צ ל

New member
אוקי אז זה כך

כבר מקודם רציתי לרשום לך את זה, אך בחרתי לתת לך תשובה מסוג שונה, שיותר תתאים למה ששאלת אך הפעם.... אף אחד לא יודע את התשובה לשאלה הזו. כולם מנחשים, כולל אותי וכל אדם אחר שיגיד אחרת. אנחנו גם יוצאים מנקודת הנחה שיש אלוהים. אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שיש נשמה. אנחנו מנחשים הכל, למען האמת אנחנו אפילו מנחשים את זה שאנחנו קיימים. או יותר נכון אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שיש דבר כזה. אף אחד לא יכול להוכיח שהוא קיים. לגבי מה אני חושב שזו נשמה, תנסה להביט שוב באנלוגיות שלי, יש דמיון בניהן. מקסימום תשאל שאלות ספציפיות, תנסה שאלה שאלה. כמו שאמרתי, אני הגעתי להחלטה אישית רק כדי לסגור אצלי שאלה, כדי שאוכל להמשיך הלאה. עשיתי את זה לבד, ולכן התשובה היא שלי, תנסה גם אתה, ותרגיש בעל נכס. תקבל תשובות של אחרים, ותמיד תרגיש כדייר זר.

למעלה