מהי דת?

למה???

New member
elohim hu lo hefech shel hasatan

ki af echad lo amar shelohim hu lo hasatan o shehasatan hu lo elohim...

Ewan McTeagle

New member
לא אמרתי שאלוהים הוא ההפיך של השטן

Only said that "God" is the "Lack" of Satan. Which means, that without the viability of Satan, there would be no God.​

למה???

New member
מה???

אני לא רואה ביניהם קשר כזה בכלל.... זה כמו להגיד שבלי סטימפי לא יהיה רן או שבלי קרטמן לא יהיה ת'מגבת הארורה... או שבלי מלח לא יהיה פלפל... או שבלי צהוב לא יהיה אדום... טוב ורע נחשבים לכל אחד חצי ממשהו, הרי אין דבר שיש בו רק טוב או דבר שיש בו רק רע.... ולכן הם תלוים אחד בשני. אבל בקלות אפשר להגיד שאלוהים ברא ת'עולם והשטן הוא המצאה של כונפה בן 14 שרוצה שיהיה לכולם רע כי זרקו אותו מבצפר...

Ewan McTeagle

New member
אהבתי את "בלי סטימפי אין רן" ../images/Emo13.gif

וזה בדיוק הקטע: טוב הוא לא ההיפך של רע, ולכן, בלי טוב גם אין רע, שאומר: טוב הוא החוסר ברע. ז"א: אם לא היה רע לא היית מבחינה בטוב, הכוונה ש"חוסר" זה לא "חוסר-חוסר", זה יותר יש טוב ויש רע, על הקו הדימיוני הזה יש טוב, ובכל נקודה מצד ימין (נחזיר לדיון הפוליטי
) יש רע, כך שאם לא היה רע, לא היה טוב. אוי עזבי, אני מסתבך עם העברית כאן....

למה???

New member
נכון... וכל זה לא קשור לאלוהים...

אלוהים והשטן לא משלימים אחד את השני. האמת שכשאני חושבת על זה, לאלוהים יש קיום גם בלי השטן אבל לשטן אין קיום בלי אלוהים... כי הרי אם יש אלוהים אז הוא יצר את השטן... ואז ז"א שהשטן לא היה מאז ומעולם ולכן יש לו קיום גם בלעדיו. ואם יש שטן ואין אלוהים זה אומר שהכל היה שטניסטי שכדה
אלוהים יכול לכלול בתוכו את השטן כי אף אחד לא אמר שלאלוהים לא יכולות להיות תכונותיו של השטן ולאומת זאת השטן סתם רשע

Ewan McTeagle

New member
אנסה להסביר

God, as we know it (or do we?) is a composite of different aspects, character, whatever...in the same way all other objects or living things are. We are all made up of infinite “things” If god is the definition of “Perfection”, then in order for us to be able to distinguish what is “good” perfect, or “bad” perfect, we have to have something to compare it with. So the biblical god was kind, great, good looking…and just super, but would it be the same if there was no “Satanism”, or evil so we could differentiate the “good” god from the “bad” god? Every basic aspect of oneself has an opposite, equal, negative aspect, and without this negative (or positive) aspect, the other one just can’t exist.​

למה???

New member
טוב, אני מקווה שהבנתי (עילגת, קורה)

את אלוהים אין צורך להשוות כי הוא כולל את הכל בתוכו... הוא כבר כולל את השטן... אי אפשר להשוות אותו לחלק מעצמו... אני חושבת שהקטע עם השטן זה סתם היתה החלטה- "אלוהים= טוב ושטן= רע!" אם מסתכלים על זה ככה אז כמובן שיש להם תלות אחד בשני... אבל אז אלוהים הוא לא הייצור הכל יכול והאינסופי שהרי יש לו מגבלות (לא יכול להיות רע) והוא גם תלוי במשהו... וזה לא אלוהים, זה סתם ההפך של השטן... או שאלוהים הוא מוחק ורוד עם ציור של ברבי (של מיכל ינאי) משנת 92' ואם כך הדבר אני מסכימה איתך...

Ewan McTeagle

New member
יש לך מחק כזה??? מ92!

זה פריט אספנים!
זה לא משנה אם זו סתם החלטה, וגם אם אלוהים כן יכול להיות רע או לא יכול. הכוונה שעל כל תכונה שיש בך, לא היית יכולה להכיר בתכונה הזאת, אם לא היית יודעת שיש תכונה נגדית. בראיה פרטנית, את לא יכולה להיות שמחה, אם את לא יודעת מה זה עצב. ואפילו אם זה מגיע בלי הצורך לחשוב על זה בכלל. תינוק שמח כי "הוא שמח", מה שברור (אם חוזרים להכללות ומקבלים את "המציאות" לרגע) שלא יתכן, זה רק אנחנו רואים אותו שמח כי אנחנו יודעים שאפשר גם לא. הקיצר, זה הכל עניין של פרספקטיבה, ובלי הפכים, או חוסר בהפכים, אין שום דבר...

למה???

New member
אממ... גם כשיש הפכים אין שום דבר...

אבל זה כבר משו אחר... כעקרון אני מסכימה איתך, פשוט לא לגבי אלוהים... הכוח שלו (או של המושג "אלוהים") זה שהוא לא תלוי בכלום...

Ewan McTeagle

New member
לפי דעתי

המח האנושי (או יותר נכון - המח שלי) לא יכול "לתפוס" משהו שהוא לא תלוי במשהו אחר...אשמח אם תחשבי על משהו כזה (גם אני מנסה). אז לפי זה, אלוהים תלוי בכל מה ש"הוא לא", ז"א, בכל מה שהציבור הרחב, הקהילה הדתית, וכו' לא חושבים עליו...

למה???

New member
אממ... לפי הציבור הדתי

אלוהים הוא טוב, רק טוב ומיטיב ויש בו הכל, גם רע שהרי בעזרת ה"רע" הו מיטיב... בכל מקרה אלוהים ה-כ-ל! ולכן מעל ל-90% מהדתיים מזיינים ת'שכל לגבי ה"תוכניות" שלו וכאלה... (הם שכחו שאלוהים יכול להיות גם שקרן...) כל מה שתגיד על אלוהים יכול להיות נכון, לעולם לא תדע, כי הוא מעבר לידיעה שלך, הוא מעבר לנכון לא נכון, יש בו גם את זה אבל יש בו הכל ז"א שיש בו גם את הכוח שבהעדר המוגבלות הזאת... אנחנו חושבים, כל אחד מאיתנו בדרכים מסוימות, הוא כולל את כל הדרכים האלה, כל אחד לבד בחיים לא יצליח לתפוס אותו וספק עם ביחד נצליח (כנראה שלא כי בטח גם זה יגביל את החלק הלא מוגבל שלא) אין מצב שנצליח לתפוס אותו... הוא מעבר לתפיסה, זה כל היופי... כל מה שתגיד יהיה נכון... ויכול להיות שגם לא נכון בו זמנית... בקיצור, אי אפשר להגדיר אותו ע"י משהו שהוא לא, כי הוא הכל, ומי שאומר שהוא לא משהו, בעצם מבטל את הגדרתו של אלוהים...

למה???

New member
יצא לי מעוות!

לפי הדת אלוהים הוא הטוב והמיטיב והוא הכל בנוסף לכך, אך מכיוון שטוב ורע תלויים אחד בשני וקיימים בעולם מן הסתם שיש את הרע גם באלוהים הרי הוא יצר אותו... הדתיים נוטים לזיין ת'שכל לגבי תוכניות שלו... אבל ככה הם רק מורידים מערכו שהרי כך הוא מובן ע"י בניאדם וזה אסור (לפי הדת)! וחוץ מזה, מי אמר שאלוהים הוא לא שקרן? ועוד תיקון- "נצליח (כנראה שלא כי בטח גם זה יגביל את החלק הלא מוגבל שלא) " שלא= שלו

Ewan McTeagle

New member
מבחנתי

להגיד "אלוהים הוא הכל", זו דמגוגיה (לא שלך, של הדת) משתמשים פה באקסיומות כמו של אהרון (ביטוי חדש: "אקסיומות של אהרון") לסיים דיון בנכונות העובדות, בגלל שלא יודעים איך עוד אפשר להתווכח. אי אפשר לתפוס משהו שאי אפשר לתפוס, אבל גם אי אפשר לתפוס משהו בלי שיש בו "קונטרה" למשהו אחר, אחרת זה קווים מקבילים, זה פרדוקס. ויש מספיק פרדוקסים בעולם...

למה???

New member
נו וזה היופי באלוהים...

אלוהים הוא פרדוקס! (ואני מדברת על האלוהים שהוא הכל) "זה או אני או אלוהים"

למה???

New member
אוי, *תיקון*

אלוהים הוא פרדוקס- ואי פרדוקס (יש לזה מילה) כאחד! (האלוהים שהוא הכל) "זה או אני או אלוהים"

neko

New member
לא מדויק.

בריאות מוגדרת כהעדר מחלה. קצת מוזר לטעון שבריאות היא סוג של מחלה, כאשר בהגדרה אדם בריא אינו חולה.

neko

New member
ציטוט של INNER KID:

• חשבתי על זה... ו InnerKid ו והגעתי למסקנה שבריאות זו מחלה

למעלה