מהי ביקורת חברתית ?

מהי ביקורת חברתית ?

מהי ביקורת חברתית היא ניסיון עז להשוות בין כולם, או ניסיון עז להבין. לעיתים חברי מעבירים עלי ביקורת כך שהם תמיד צודקים כמה אני לא בסדר למרות שאני נורא בסדר ,ומשתדלת עם כולם להיות ישרה. והביקורת האילו נובעת מצורך להוכיח את עליונתם מעליי היה לי ידיד שקרא לי טיפשה כול הזמן כי הוא לא היה ממש יפה ובפועל מעשה הוא ממש הרגיש נחות לכן הוא היה צריך להגדיל את עצמו מעליי. מה שאין לי בו צורך כי אני יודעת את מגבולותי לטוב ולרע. האם אנשים אילו נקראים חברים הרי כול בסיס החברות סובב תחת מעגל אחד שנקרא נחיתות . אני מאוד משתדלת לבחון את מה שהם אומרים עליי ולנסות להשתפר כי לפעמים בתת מודע אנחנו פוגעים ואני מאוד משתדלת ועובדת על זה. אני כבר ראיתי כמה תוצאות מהנסיון שלי להשתפר . וזה מוביל אותי למחשבה האם זו חברות תקיפה אחד את השני ונראה לי שלא.

לא בדיוק הבנתי מה הנקודה..

בעקרון ביקורת חברתית עלייך יכולה לנבוע מכל מיני סיבות. בין אם הם רוצים להרגיש עליונות עלייך או בין אם זאת רק ביקורת בונה. יש כאלה שירדו עלייך בצחוק וזאת לא בהכרח ביקורת ואין שום קשר לביקורת כי אין באמת מה לשפר למשל בזה שאת טיפשה. מביקורת אפשר ללמוד ולהשתפר, מירידות - לא. זה שאת כן מנסה להשתפר מביקורות שאנשים אומרים עלייך זה טוב. כל מה שכתבת זה די מעורפל ולא הבנתי מה בדיוק הבעיה הספציפית.. זה שהידיד שלך קרא לך טיפשה? התופעה של ביקורת חברתית? וביקורת בונה - סימני פיסוק זה נחמד :) (סתם מציק לי בעיניים, את לא במת חייבת.. חח)

sh53

New member
תלוי בכוונת האדם מולנו

למרות שאסתייג מכך ואומר שיש אנשים "שחושבים" שהם פועלים לטובת אחרים, כלומר הם תמיד חושבים שהם צודקים, שהם פועלים לטובת אחרים, שהם חכמים - ולא תמיד זה כך, כי אפשר לעשות את זה בצורה אחרת לפעמים ובצורה הרבה יותר טובה, חכמה ואפקטיבית. יש ביקורת שהיא בונה שמטרתה להעיר (מלשון הערה - להעביר מסר של הערה ולהעביר ביקורת) וגם להאיר (מלשון אור - לשפוך אור על הדברים). יש ביקורת שמטרתה הרסנית - מטרתה רק להעיר, להכפיש ולהשפיל. חברייך מעבירים עלייך ביקורת? זה בסדר ולגיטימי - השאלה היא איך. לא ליד אנשים. לא בנימה מזלזלת. לא בנימה מתנשאת. לא תוך כדי שימוש במילים בוטות וקללות. תוכלי לתת דוגמא? אולי דווקא כן היית בסדר? אולי אם היו שומעים את הצד שלך, לא חייבים לקבל/להסכים איתך מייד, אבל היו מבינים אותך (את מנסה להסביר את עצמך ולא מוותרת, או נפגעת ומרימה ידיים?). אנשים שמנסים להוכיח לך כמה את לא בסדר, לא יפה או שהם שווים יותר ממך - העמידי אותם במקומם. אל תוותרי, מגיע לך יחס של כבוד ויחס שנותנים לבני-אדם.
את לא פחות טוב מהם - זכרי את זה כמשפט שינחה אותך בחיים לכל מקום. לא מסכימה איתה בכלל עם המשפט: "הרי כול בסיס החברות סובב תחת מעגל אחד שנקרא נחיתות ." ממש לא נכון !!! חברות זה לקבל את הצד השני כמו שהוא ולכבד אותו באשר הוא. לא לראות אותו כפחות טוב ממך, אלא בגובה העיניים, שווה כמו כל אחד/אחת. יש בחברה 3 מצבים: אנשים פאסיביים - לא משנה מה יעשו/יאמרו להם, הם יתכופפו ויקבלו את כל המכות האפשריות ותמיד הכל יכניסו ללב. אנשים אסרטיביים - הם יעמדו על שלהם, יעבירו את המסר שלהם בבהירות, מבינים בהחלט שלא תמיד יסכימו איתם ויקבלו את דבריהם והם גם לא מפחדים מכך, אבל את המסר והדיעה שלהם הם לא פוחדים להעביר לצד השני. אנשים אלימים - כדי להשיג משהו או להעביר מסר, הם ישתמשו באלימות (פיסית או מילולית וזה יכול להיות גם קללות ואיומים). נחמד שאת משתדלת "לבחון את מה שהם אומרים עליי ולנסות להשתפר" - אבל מצד שני אל תשכחי להיות את עצמך, אל תיתני לאנשים לרמוס אותך ולהיות "מריונטה" שלהם ולעצב אותך. לא תמיד יסכימו/יקבלו את מה שאת אומרת או רוצה ולפעמים גם צריך לדעת לומר "לא". לפי מה שאמרת בסוף על החברות ביניכם - הרגשתי שאת מאוד משתדלת, אך מצד שני מאוד לא מאושרת ואולי מרגישה שלא מעריכים אותך על כל מה שאת נותנת - ואז אני שואלת אותך - בשביל מה? עד מתי? אולי הדרך הנכונה היא בדיוק ההיפך? כלומר שאת בסדר גמור? חשבת על זה פעם? שאת בעצם בסדר גמור?

אני חושבת שאני בסדר גמור.

השתדלות שלי באה מרצון טוב לא לפגוע באף אחד, וכך גם בביקורות שלי. אני מצאתי המון פגמים בעצמי ,וכן כמו שכבר אמרתי עשיתי שנוי חלקם עדיין קשה לי וחלקם פחות ותליו בטביעות שלהם בחיים שלי. אפילו מצאתי לזה שיר של פינק שנקרא try too hard "you follow every line you wear your perfect patch and style but youwre like a satellite and youre driftin through the sky you cant make up your mind about this or that or anything at all so you go with the flow had hope to god that no one knows it evertthing you are everthing you say everthing you do is not for you everything you feel everything you know you found it on your favorite tv show and its people like you that make me sick im surrounded by you everywhere i look" אני מרגישה ש90 אחוז מהערות ממש לא מוצדקת ידיד שלי האשים אותי בשמחת יתר שהיום ממש קשה לראות אנשים שגאים ובטוחים בעצמם וקמים עם חיוך גם לי לקח זמן . וכן אנשים די מנסים להפוך אותי למרירה כמו שהם וקשה לי עם זה צריך להיות קצת אמונה ואני גם חשדנית שצריך.

sh53

New member
תוכלי לתת דוגמאות לפגמים שמצאת בך?

כי מצד שני את כותבת: "אני מרגישה ש90 אחוז מהערות ממש לא מוצדקת ידיד שלי האשים אותי בשמחת יתר שהיום ממש קשה לראות אנשים שגאים ובטוחים בעצמם וקמים עם חיוך גם לי לקח זמן . וכן אנשים די מנסים להפוך אותי למרירה כמו שהם וקשה לי עם זה צריך להיות קצת אמונה ואני גם חשדנית שצריך." 90% מהערות לא מוצדקות הידיד מחליט אם תהיי שמחה/עצובה הידיד מעביר עלייך ביקורת הידיד נותן לך "חכמת חיים" ומנסה לשכנע אותך למה לא להיות שמחה אנשים מנסים להפוך אותך למרירה מן הסתם וטבעי (ואני מבינה בהחלט) שהפכת לחשדנית (זה גם טוב - לא להאמין לכל אחד שאומר לנו משהו), אבל אם זה בא על רקע חברים שעושים לנו את מה שכתבתי כאן - זה עושה לי עצוב לקרוא את זה
נראה לי שאת דווקא בסדר גמור והכל בא אצליהם מתוך קנאה ומרירות אצליהם - ולא מרירות אצלך
ממש עצוב לי לקרוא מה שכתבת.

שתמבצון

New member
תבדילי

יש הבדל בין ביקורת חברתית לבין צרות עין הידיד שלך שקורא לך טיפשה והוא מכוער זאת צרות עין ולא ביקורת טיפשות אי אפשר לשפר כמו סדר וניקיון אבל יש חברים שנותנים ביקורת בצורת תמיכה שאתה מרגיש שאין אינטרס לחבר במה שהוא מנסה לעורר אותך ואם מעבירים את הביקורת בצורה מעודדת שיש מה לתקן וזה עניין קטן ועושים ככה וככה להגיד לבנאדם טיפש זאת לא ביקורת!

יש בזה חלקיק מעניין

רק על דבר אחד אני מסכימה שכול ביקורת יש דרך להעביר אותה. לבין טיפשות או יופי אילו דברים שחלקם גנטים אין באפשרותי תמיד לשנות אותם.

למעלה