מהי אמנות השיחה?

tals56

New member
לפי מה שידוע לי

היפנים חיו בחלומות עד לשנת 1800 ככה... כשהאירופאים הגיעו אז הם לא טרחו לספר ליפנים על איך שהעולם התקדם ואז היפנים ראו את הצי הימי של אנגליה ושל ארצות הברית ונשארו בפה פתוח ענקי. ולפני מלחמת העולם השניה יפן הייתה מעצמה? אתה בטוח? כי ראיתי איפה שהוא שהפריחה של יפן התחילה בשנות ה60 ככה,לא?

GnomeBubble

New member
כן

היתה צמיחה כלכלית אדירה בשנות ה-60, זה נכון. בזמן הכיבוש האמריקאי יפן אכן לא היתה במצב כלכלי טוב, אבל זה בגלל שהמלחמה פגעה קשות בכלכלה שלה - בדיוק כמו שהיא פגעה אנושות בכלכלה של גרמניה (וגרמניה היתה הרי מעצמה כלכלית משמעותית ביותר). אבל זה די ברור שיפן היתה מעצמה, אחרת לא היתה לאמריקאים שום בעיה להכניע אותם. מבחינה צבאית, יפן שלפני מלחמת העולם השניה היתה מעצמת-על ששלטה בשטחים נרחבים בסין, בטאיוואן, בקוריאה ובעוד כל מיני איים באיזור. עם פרוץ מלחמת העולם השניה הם גם הצליחו לכבוש מהאמריקאים לא מעט איים עד שהתרחש המפנה (בקרב שנקרא "קרב מידווי" אם אני לא טועה). את כל זה לא יכלה לעשות סתם מדינת עולם שלישי קטנה. ההפתעה הגדולה של יפן היא בעצם בכלל לא הצמיחה האדירה שהיא חוותה בחצי השני של המאה ה-20, אלא העובדה שבתוך כ-80 שנה בלבד מאז שהיא נפתחה למערב ("הספינות השחורות של קומודר פרי") יפן היתה ממדינה מנותקת מהעולם למעצמת-על שקראה תיגר על שתי המעצמות הגדולות בתבל (באותה התקופה): ארצות הברית והאימפריה הבריטית.

Kawaii Baka

New member
אלו לא גיישות, אלו סתם בחורות

שבוחרות לעבוד כמארחות באופן לא חוקי. >.> מהן ועד גיישה, מרחק שנות אור.

GnomeBubble

New member
ויש גם מארחות יפניות

כך או כך, לא רק שאין קשר בין כל עובדת זוטרה בתעשיית המין היפנית לבין גיישה, זה אפילו מעליב (את הגיישות האמיתיות כמובן - המעטות שנשארו עדיין).

Tenguy

New member
חבר שלי שהה לילה בבית גיישות ב-$900

כן, הוא היה חייב לדעת מה זה... וקיבל אירוח שלא מן העולם הזה. שתי הגיישות שאירחו אותו היו מבוגרות חביבות, בנות 40 וחמישים פלוס. מן המלון בו שהה בקיוטו, היה לו מאד קשה לקבל את הסכמתן לארח אותו ורק בקשות מפקידת הקבלה שך המלון שקיבלה תשר של $100 ושיכנוע כי ישלם לגיישות במזומן - הוא זכה באירוח בבית מסורתי בן כמה מאות שנים ליד קובה, שכלל: הלבשה מסורתית, הופעה מדהימה שכללה ריקוד ומוסיקה, ארוחת ערב מהממת עם עשרות צלחות (אני זוכר שהוא סיפר שהיה צריך לאכול באחת הצלחות רק את העין של הדג..), רחצה חלומית בגן יפני בתוך אמבט ענק חצוב בסלע עם במים חמים עתירי מינרלים ארומטיים ושושנות מים שצפו על המים (נדמה לי שהאמבט היה צמוד לקיר סלע טבעי ממנו היה קילוח של מפל מים חמים), ושינה עריבה(לבד!!) על פוטונים ריחניים עם שמיכות פוך בציפות משי חום עתיק... הוא אמר שזו הייתה חוויה מדהימה לכל החיים ! הוא אמר שהרגיש כמו שייך סעודי שמקבל אירוח עבור שוגון או קיסר יפן. נו, מה שרופא שיניים, מומחה לטיפולי שורש, יכול להרשות לעצמו לערב אחד ביפן
זה ממש לא תת הרמה של כל המארחות הפוסטמות, שמכנות עצמן "גיישה" בכלל בורותם של המערביים, שמלהגות עם יפנים משועממים ושיכורים אחרי העבודה או שמוכרות עצמן בזיל הזול בעד חופן של יינים...

tals56

New member
מעניין אותי יותר...

מה אמרה אישתו?
(אם הוא נשוי כמובן)

GnomeBubble

New member
נו, שוב

גיישה זאת לא זונה וגם לא נערת ליווי - זאת אמנית. הקאנג'י 芸者 מורכב מ-芸 GEI שפירושו אמנות/כישרון/הופעה ו-者 SHA שפירושו "איש" (או במקרה הזה - "אישה"). הגיישות עוברות אימונים מפרכים שלא מהעולם הזה בריקוד, שירה, נגינה, "אמנות השיחה" וכדומה. עקרונית אין כאן שום קשר לסקס, מעבר לקונספציה המערבית. זה לא שגיישות לא מקיימות יחסי-מין (הן בכל-זאת לא נזירות), אבל זה בהחלט לא חלק מהתפקיד שלהן. אז בסך הכל, גם אם הוא נשוי לא צריכה להיות לו ממש בעייה, כמו שאין לו בעיה ללכת לראות בנות רוקדות או מופיעות בתיאטרון...

tals56

New member
רציתי לשמוע משהו אחר

שהיא פוצצה אותו מכות,ושמה לו על הפרצוף מגהץ חם... נו קצת אקשן מה זה השעמום הזה?!

Tenguy

New member
OK.. כשניפגש, אשתדל לא לשעמם אותך

הנקודה שרציתי להראות כאן היתה על איכויות האמנויות המעודנות של הגיישה היפנית, ולא על האיכויות הידועות של מנטליות ים-תיכונית...

למעלה