מהי אהבה?

מעמקים39

New member
או ״לריב״ על ״מי יחליף טיטול לתינוק״

אני מאמינה באפשרות הזאת למרות נדירותה. אהבה היא בדברים הקטנים שהם בעצם הכי גדולים. זה קל לדעתי למות למען מישהו אבל קשה יותר לוותר לו על שלט הטלויזיה או לקום במקומו 10 פעמים בלילה לתינוק.

Freemee

New member
אולי כן

אבל כל עוד זה יבוא משני הצדדים ולא יטה לצד אחד.
אהבה זה להראות במעשים (וגם במילים) את התמיכה בבן/בת זוג בכל הרגעים. אבל אם רק אחד מהצדדים יגיד אני אקום 10 פעמים בלילה לתינוק והצד השני לא יעשה גם זאת, אז קיבלנו אהבה חד צדדית שלא תעבוד. אז לא צריך ל"ריב" על מי יחליף אבל צריך רמה של הבנת צרכי האחר שבני הזוג יודעים מתי לעשות את הפשרה העצמית גם במחיר כזה או אחר (פיזי/נפשי) כאקט של אהבה עם הציפיה שכשלך זה באמת יהיה אכפת האחר יבוא לקראתך גם כן.

מעמקים39

New member
קלישאה מאוסה

מי שאוהב את עצמו, אין לו מקום לאהוב אחרים. אנשים שפחות אוהבים את עצמם ופחות דואגים לעצמם, הם האנשים הכי מתחשבים ואוהבים שיש.

DogsPCI

New member
לילה-טוב טינקרבל המקסימה... מה שלומך?

באופן אישי אני מסכים איתך לחלוטין!

&nbsp
אשמח לפרט עוד על העניין ובהרחבה, אבל לא כרגע לצערי :) אני חייב לצאת לטיול עם הכלבה האהובה שלי :)
&nbsp
כשאחזור אם יהיה לי כח להשאר ער, אז בשמחה, אם לא אז מחר אחרי-צהריים, מבטיח :)
&nbsp
לאור התגובות שקיבלת על אמירה זו שלך, אני מאוד הייתי שמח להציג לך דעה נוספת ושונה לחלוטין :).
&nbsp
לילה-טב בינתיים

DogsPCI

New member
אז? מהי אהבה?

התשובה תלויה מאוד ברגע בו היית שואלת אותי את זה :).
&nbsp
היו רגעים שהייתי מתאר אותה כדבר שעושה לי טוב, ויש כאלה שהיית מתאר אותה כדבר שעושה לי רע...
&nbsp
בסך הכל? היא חיבור של שני אנשים, רק ברמה קצת/הרבה יותר עמוקה מהרגיל...
&nbsp
&nbsp
אהבה היא הד :)
אהבה היא התאבדות :).
אהבה היא דינמיקה, החל מכאוס ועד להרמוניה :)
&nbsp
כל התשובות נכונות, ויש עוד מליון...
&nbsp
לילה טוב :).
&nbsp

&nbsp
&nbsp
ובגלל שזה הפוסט הראשון שלך כמנהלת :) מצרף שיר על אהבה או אולי על חוסר באחת...
אולי באמת ניתן להבין מהי אהבה בעזרת דרך השלילה?
&nbsp
http://www.youtube.com/watch?v=oxku_vfh79w
&nbsp

רואה 6 6

New member
אני חושבת שקיצוניות היא לא מילה מתאימה

אני גם חושבת שהרבה מזה מתקיים בדיוק כך לתקופה אצל זוגות שונים.
אבל אחר כך זה משתנה כי יש שם שני בני אדם עם מספר הבדלים ביניהם שמשתדלים (אפשר לפחות לומר את זה) ללמוד את השני.
צריך גם לזכור שכולם רבים. זה חלק ממערכות יחסים בין כל בני האדם: רבים בעבודה, רבים עם הילדים, רבים עם חברים ועם שאר המשפחה. זה שונה בתדירות ובאופי אבל תמיד קיים. כל ניסיון להגיד אחרת הוא מוטעה כי לריב זה צורת תקשורת,לא רגש שונה שמחליף את האהבה, (יכול לשחוק אותה אם מופיע בתדירות גבוהה מדי).

אז נקרא לזה אוטופיה אולי, אבל לא קיצונות.

מעמקים39

New member
מכיוון שאינך מכירה את כולם, אינך יכולה לקבוע שכולם רבים.

רוב האנשים שנמצאים במערכות יחסים עם אנשים אחרים אכן נוטים לריב מידי פעם בתדירויות שונות. לכן לאנשים קשה להאמין שקיימת אפשרות של זוגיות ארוכת שנים ללא מריבות בכלל ובכל זאת אני טוענת, בהסתמך על מידע אמין ורב שנים, שקיים מצב כזה והוא מדהים ויפה יותר מכל אגדה או סרט הוליוודי.

רואה 6 6

New member
איזה מידע? אמרת בפתיחה שזה דבר שנמצא אצלך בראש

פשוט אין דבר כזה. יש זוגות ששיפרו את הטכניקה,שלא נותנים לעימותים לגלוש ולהפוך מכוערים או לא נותנים לרגעים לא נעימים להפוך לעימות אבל זה לרוב תוצר של ניסיון חיים.
החיים מזמנים לנו חיכוכים בכל זירה.
אני יכולה לומר לך שבזוגיות שלי אין עימותים מכוערים, ומה שיש קורה אחת לדי הרבה זמן, (ויכוח,החלפת דברים בסגנון קשוח של כמה משפטים).כשיושבים לשיחה יש השתדלות להקשיב באופן לא ביקורתי או מתגונן אבל מערכת יחסים אינטימית שאין בה חיכוכים,עימותים,דריכה על אזור רגיש אין!! אנחנו יצורים אנושיים,לא מושלמים ומתמודדים באופן קבוע עם הדחף לחשוב רק על עצמנו.

מעמקים39

New member
את שוב מפרשת את העולם מניסיון החיים הספציפי שלך

ומבטלת ביד גסה קורות חיים של אנשים אחרים שלהם מערכות יחסים שונות משאת חווה או מכירה וגם אם הרוב כמוך, אז עדיין יש מיעוט שאני עדה לו שבאהבתם מכבדים אחד את השני תמיד, ושבניגוד אלייך לא נאבקים עם שום דחף לחשוב על עצמם.

רואה 6 6

New member
אם קיים מיעוט כזה אני לא בטוחה שאת עדה להכל.

את הרי לא נמצאת כל רגע איתם וברוב המקרים,התמונה כלפי חוץ תמיד משופרת.
כן, אני מדברת מנסיון החיים שלי ואת משלך. אני אומרת שאין דבר מושלם ואישית,מעדיפה כל דבר שיציג לי הוליסטיות וכנות. אנשים אוהבים ונאבקים בעצמם. החיים היו יותר קלים כפוסטר על הקיר, בזה אני בטוחה.
אם יש לך אהבה כזו כמו שאת מציירת אני מברכת אותך על שקיבלת בדיוק את מה שאת חושקת בו.

sani48

New member
למעמקים שוב פעם אני נידחף לדיון :)

מקווה שאולי הפעם תיתיחסי למה שאני רושם לשם שינוי
,לפי מה שאת מתארת זוגיות שאין בה חילוקי דעות ואין בה ויכוחים זה זוגיות של כבוד וכל השאר חיים ללא כבוד אחד לשני?,הסגנון חיים שאת מדברת עליו גם אם הוא קיים אצל אנשים מסוימים,אני לא רואה בזה שום דבר חיובי,ובטח שלא הייתי קורא לזה אהבת אמת,אהבת אמת זה לאהוב את כל האמת שקשורה לבן זוג שלך (לטוב ולרע)ולא רק את האמת שנוחה לך,להיכנס לזוגיות ולא לדעת לקבל דעה שונה זה הדבר הכי אגואיסטי שיכול להיות,בדרך כלל זה מתאים לאנשים חולי שליטה(או לאנשים שחיים בסרט שמגיע להם הכול),במצב כזה הם יכולים למצוא תמיד איזה מישהו/מישהי חסר עמוד שיסכים לכל מה שהם יגידו,זה לא אומר אבל שיש שם אזשהו אהבה אמיתית,אני לא אומר שאת כזו,אבל אם את לא מסוגלת לקבל דעה שונה של הבן זוג שלך ומצפה שהוא תמיד יסכים איתך בהכול,אז בעיני אין פה שום כבוד,וגם לא אהבה חוץ מאהבה עצמית,מקווה שאת לא ניפגעת ממה שאני אומר

DogsPCI

New member
הלו סאני, מה המצב?

תקשיב לי חבר יקר,
&nbsp
ראשית כל דיון הוא דיון שיש לך או לאחרים מקום להשתתף בו! אלא אם הוא גולש לתחומים שאינם רלוונטים לפורום, או חלילה יוצא משליטה...
&nbsp
שנית, כל ניסיון שלך או של כל אחד אחר להבין, להתעניין ולשאול - הוא מבורך והוא בעצם מטרת הקיום של הפורום :). כל עוד כמובן הוא נעשה בצורה נעימה. ועלי לציין שאני מכיר אותך יומים בערך, ובינתיים אתה מתנהל פה יותר טוב ממני
. טוב שאתה אדום פה בפורום

&nbsp
ושלישית, אני מאמין שמעמקים, ברגע שהיא תתאקלם קצת יותר והעיניינים יהיו לנו קצת יותר טיבעיים, תשתף אותנו במחשבות שלה ותסביר את ההגיון ו/או החוויה שמאחורי הדברים שלה. ולא במטרה לשכנע או להיות משוכנעת, אלא במטרה להציג דעה חדשה :).
&nbsp
&nbsp
אני עדיין לא כתבתי הודעת ההכרות שלי... האמת עייף מת, כל הלילה הייתי בעבודה. אז כנראה וזה יחכה לשנה הבאה
. ולמה כתבתי את זה פה? תהיו אתם ערים קרוב לשלושים שעות רצוף, ואז תבינו אותי מצויין :).
&nbsp
שנה טובה סאני וכולם :).

sani48

New member
היי :)

תודה על הפרגון :),מקווה שמעמקים גם תקבל ברוח טובה את מה שאני רושם ושלא תעלב(כי זה ממש לא היתה הכוונה),שנה טובה גם לך גבר :)

למעלה