מהי אהבה?

מעמקים39

New member
מהי אהבה?

אנשים מפרשים אהבה בצורות שונות ולעיתים מנוגדות. אנשים גם נוטים לעשות הפרדה בין סוגי אהבה שונים, למשל, אהבת הורה ואהבת בן זוג. אני מפרשת אהבה בצורה מאוד פשוטה וחד משמעית. בעיניי אהבה זה רגש אינסופי אשר מרגישים לאדם אחר והוא קיים ללא תנאים. באהבת אמת בעיניי אין מקום למריבות, קנאה, נקמנות או כל רגש שלילי. יש הרואים בגישתי סוג של קיצוניות. דעתכם?

sani48

New member
היי

מצד אחד את אומרת שאהבת אמת צריכה להיות ללא תנאים,ומצד שני את אומרת שבאהבת אמת אין מקום למריבות,אז יש פה תנאי מצידך לא?:)אישית אני לא חושב ככה,בעיני זה דבר טיבעי לגמרי שבקשר ארוך יהיו יכוחים,חילוקי דעות שונים וגם ריבים,ופה דווקה נימדדת האהבת אמת של בני זוג(לא רק שהכול טוב ויפה),כי אם יש שם אהבת אמת אז שום ריב(ובכלל באופן כללי שום דבר אחר גם)לא יוכל לשבור את מה שיש להם,לעומת זה דווקה זוגות שלא רבים בכלל ואף פעם אין בנהם חילוקי דעות,משהו שם כניראה לא אמיתי(בדרך כלל),לגבי כל שאר הדברים שאמרת אני מסכים איתך :)

מעמקים39

New member
אבל כשאני אומרת אין מקום למריבות

זה בגלל שאני חושבת שהמכנה המשותף צריך להיות כל כך גדול שפשוט לא יהיו חילוקי דעות. המצב שבו רצונות מתנגשים הוא כשלאנשים יש חלומות ורצונות שקשורים בעצמם אבל אם הם אוהבים באמת זה דבר שלא מתקבל על הדעת בעיניי שיהיה רצון שלא קשור בבן הזוג. כלומר מבחינתי כל החיים צריכים להיות סביבו וקשורים אליו וזה חייב להיות כמובן הדדי. לעומתי, הרבה אנשים חושבים שיש מקום לחלומות אישיים והתפתחות שאינה תלויה או קשורה בשום אופן בבן הזוג וכמובן שאם זה מצב שמקובל על שני בני הזוג אז הסיכויים של הזוגיות להצליח הם גבוהים למרות שוודאי תהיינה התנגשויות מידי פעם בגלל הרצונות האישיים.

sani48

New member
אממ

גם אם תמצאי מישהו שיהיה כפיל שלך ויהיה לו אותם חלומות בדיוק כמו שלך,זה לא אומר שבעתיד לא יהיה לכם חילוקי דעות,ואם כל ויכוח ישבור אותך ויגרום לך להסס לגבי הזוגיות שלך,זה תאמרת שאהבה שיש בנכם חלשה מאוד,ויכוח או דעה שונה לא מעיד על חוסר התאמה,רק הדרך שלך להתמודד עם הויכוחים האלה תעיד על ההתאמה בנכם,כמו שאין בן אדם מושלם אין גם קשר מושלם(שהכול בו ורוד ויפה לכל החיים),החכמה היא לדעת להעריך את מה שצריך להעריך,אף פעם לא לקחת את האנשים שאנחנו אוהבים כמובן מאליו,ולשים את האנשים שיקרים לנו תמיד בסדר העדיפיות העליון,ברגע שהבן זוג/בת זוג שלנו יהיו מודעים לכמה שהם יקרים לנו שום דבר לא יוכל להרוס את מה שיש שם

DogsPCI

New member
הלו כולם, מה המצב?

מעמקים, אני חושב שקלעת בול בשאלת הפתיחה :). שם גם תיארת את החלוקה לסוגים שונים וכ'...
&nbsp
אני אשאל שאלה אישית, שאת בטח לא חייבת לענות עליה... את חווה או חווית אהבה מהסוג שאת מתארת אותה? ואם כן האם באמת היא החזיקה מעמד בצורתה זו? והאם באמת חווית אותה כלפי אובייקטים שונים?
&nbsp
&nbsp
השאלה הזו חשובה לי כי אני עומד לחלק את נושא האהבה שעלה פה לשניים. כמובן חלוקה גסה שלי, שהיא דעתי בלבד :)
&nbsp
אז שם הפורום הוא אהבה ורומנטיקה :) את מדברת על אהבה, אבל נראה לי יותר שאת מדברת על אהבה רומנטית במיוחד, שלרוב קיימת בעיקר בספרים, בסרטים, ובפנטזיות שלנו... לא במציאות. ורק לציין, שאני יודע על מה את מדברת כי אני עצמי הייתי כזה בדיוק (והיום אני בחלקי כזה :) משמע לא כזה, אבל שמרתי רכיב שכזה ).
&nbsp
מה שאת מתארת הוא משהו לא מציאותי, משהו שרק עצם קיומו הראשוני כבר מבטיח את המשכותו לנצח, ובמסלול חלק ובלי אף-תקלה, כולל ללא הצורך לנוט, וללא הצורך לתחזק. זה פשוט ישנו פתאום, וזהו!
&nbsp
מה שסאני מתאר, ואני מבין ומסכים איתו לחלוטין. היא אהבה לא רומנטית דימיונית, אלא אהבה מציאותית, שהיא אומנם מתחילה לרוב (וגם לא תמיד) בהתאהבות (אולי זה הרכיב הרומנטי? ואת מתארת מצב של התאהבות תמידית ולא של אהבה?), אבל אז דורשת מעבר, הרבה מעבר, המון מעבר. ובעצם אולי ניתן לקרא לזאת זוגיות :).
&nbsp
הזוגיות אינה מנותקת מאהבה, כי כדי להקים ותחזק אותה יש צורך בהמון השקעה, והקרבה, וקבלה, והשלמה, ואומץ, וסבלנות, והיכולת להרגיש את עצמי ואת האחר, התחשבות, היכולת לסלוח, שותפות גורל... משמע אהבה?
והיציבות של הזוגיות - משמע (אולי..) פרי-האהבה אכן נבחנת יום-יום, ואכן יכולה להעיד על כל הנ"ל שציינתי הדרושים לזוגיות טובה.
&nbsp
באהבה-הרומנטית (אני לא ממוחה ללשון, ככה אני מבין את הדברים...) את בעצם אומרת - הכרתי מישהו, משהו התעורר בי ובו, ובאותו הרגע הכרזנו כי כל הנ"ל שהזכרתי אינם חשובים כלל, כי לנו זה לא יקרה :).
אנחנו אף-פעם לא נאלץ להתמודד עם שום מכשול ממספר סיבות אפשריות, למשל אנו נהיה כל-כך מתאימים שאף-פעם לא יעמוד בינינו מכשול (בהצלחה :) ). או, אנו לא נראה שום חיסרון של הצד השני, גם אם הוא קיים בפועל... ואז מה זה שווה? זה מזוייף, את לא תחיי איתי בכלל, אלא עם רעיון של מי שאני...
&nbsp
אז האם אין מקום לרומנטיקה? אני מאמין שכן, את כל המאמץ הנ"ל אני אהיה מוכן לעשות לא עבור כל אחת, כן? ובנוסף, אני יכול להבין החלטה בסגנון של - האדם הזה תמיד יהיה חשוב לי מאוד!
הבעיה המרכזית בעיני עם אהבה שהי 100% רומנטית היא שזו נמסרת לצד השני בהצהרה, לא בפעולה בשטח... ואני הפסקתי להאמין להצהרות של אנשים. לא כי כולם משקרים, אלא שלא אחת אנשים מצהירים על דברים שהם לא מסוגלים לספק ברגעי האמת...
&nbsp
זהו, סתם כתבתי מה שעובר לי בראש. מקווה שיהיה פה סדר. עבורי האחת שלי תמיד תהיה האחת שלי, לא אסתכל לצדדים, ואפילו כבר עכשיו עוד לפני שפגשתי אותה אני לא מסתכל לצדדים :). אבל כדי שזה גם ימשך לנצח, נצתרך לעבוד. אם שני הצדדים חסרי ניסיון בזוגיות או בהבנה של עצמם, אז תהיה המון עבודה. מצד שני אם שני הצדדים בעלי נסיון והבנה נכונים לגבי זוגיות ולגבי עצמם, אז עדיין יש צורך בעבודה, אבל בהחלט שבמרבית הזמן הם יכלו פשוט לחיות ובכיף ובאהבה, וללא מתחים מיותרים שאנשים מכניסים לעצמם בחיים.
&nbsp
אהבה מהסוג שלך היא מתן אמון מלא ומוחלט, ישנם מעט מאוד אנשים שידעו לכבד את האחריות שבדבר כזה... אני יודע, ניסיתי... הרוב המוחלט כל-כך בשוק מעצמו וזה מקרים על הזוגיות ועל האהבה :).
&nbsp
לילה-טוב.

מעמקים39

New member
האהבה שאני מדברת עליה לא קיימת אפילו באגדות

כי באגדות ובסרטים תמיד יש איזה שלב של מריבה בין אוהבים ואז פיוס. לא לא לא. בראש שלי אין מריבות. אפס מריבות בין אוהבים. רק קבלה תמידית ורצון לעשות נחת כמו שפוב אמר. האהבה שאני מדברת עליה אינה הצהרת כוונות בלבד אלא מסוגלת להתקיים במציאות של ימינו. זה נדיר מאוד אבל קיים. אני מאמינה בזה כי מודעת ליכולת של המצב הזה להתקיים וזו בעצם לא אמונה שלי אלא ידיעה.

DogsPCI

New member
לא בכולן... :) ...

ומה הכוונה במודעת ליכולת של המצב להתקיים?
&nbsp
אם שמת-לב, שאלתי אותך כבר בהתחלה האם חווית זאת במציאות... ולאורך זמן... וכו'. או שזה רק רעיון :)
&nbsp
ואומר לך שוב, אני ביסוד שלי לא - 99% את, אלא 100% את :) אבל זה לא שולל את המציאות לצערינו :). וגם ב - 100% אנשים יכולים לטעות או לחשוב אחרת, וגם להם יש מצבי רוח, וקשיים, וכאבים לפעמים, וימים מרגיזים... את לא מחפשת רובוט אני מקווה? אז יש מקום לעבודה, וכו'. אם לא היו חיכוכים כלל הייתי הולך לישון בשמונה בערב משעמום מוות!
&nbsp
חייבים קצת מתח בין בני-הזוג, רק החוכמה לדעתי (וכמובן שכל מה שאני כותב היא דעתי בלבד) זה לדעת איפה יש מקום למתח וגם שם עד איזה גבול, רק כדי באמת לאפשר קצת דינמיות ועיניין ומתח שיווצר כדי שנוכל לפרוק אותו :) ואיפה המקומות שם אסור למתח להיכנס כלל!
אצלי למשל, בכל הנוגע לאמון, אין מקום למילימטר של מתח. שקט מוחלט או שאני לא אשאר שם... ומצד שני, אין לי בעיה שהיהו לנו מחלוקות על המון דברים מסביב, אחרת איך אני אלמד משהו בכלל? אני רוצה להכיר את העולם שלך, ולהזמין אותך להכיר את שלי... אם זה בדיוק אותו עולם אז מאיפה ההתלהבות תגיע?
&nbsp
אל תרגישי מאולצת להגיב על התגובות שלי מייד... זה לא צ'ט :)
גם מחר יש פורום

&nbsp
אני כותב לך כי כיף לי לכתוב לך :). האמת זה מעניין אותי מאוד מאוד לשמוע עוד ממך :) נתקלתי במעט מאוד נשים בתפיסה הזו, שלוקחות אותה גם עד למקסימום ולא רק מקשקשות...
מעניין... אבירים עוד ניתן למצוא פה ושם (מכיר אישית כמה..), אבל יש מחסור טוטאלי בנסיכות-אמת (שהן נסיכות בלב, ולא רק ברשימת הקניות ואורח החיים הרצוי להן...
)... אולי את אמיתית?

&nbsp

מעמקים39

New member
כל מה שאני כותבת בנושא נכתב מתוך אמונה אמיתית

כן. אבירים ונסיכות. לאן הם נעלמו? למה זה כל כך נדיר? האביר שלי לא יריב איתי אף פעם ולא ישתעמם לרגע מהמצב. הוא יסכים איתי על כל דבר ואני איתו, לא כי הוא רובוט, אלא כי הוא פשוט יהיה דומה לי ובאמת יחשוב כמוני. כשיהיה לו יום קשה בעבודה הוא ישכח ממנו בשניה שיראה אותי ובכלל לא ירגיש שמצב רוחו מקשה עליו להיות איתי, להיפך, ישמח שאני זו שנמצאת בסוף היום לצידו. ואני? אני ארגיש אותו הדבר. וכשיהיו רגעים שיעלה בי כעס בגלל איזה עניין הורמונלי, הוא יאפשר לי לכעוס ותמיד יזכיר לי שזה בסדר ושאני הסובלת כאן מהמצב ולא הוא שכביכול חוטף עצביי, וגישתו זו מיד תגרום לי להירגע. האם זה אפשרי? כן!

sani48

New member
אבל את לא יכולה לקרוא לזה אהבה ללא תנאי

כי את אומרת שתאהבי את הבן זוג שלך בתנאי שהוא יסכים איתך בהכול :),וכן צריך להיות סוג של רובוט(או כלב מאולף) בשביל להסכים על כל דבר למשך כל החיים,דרך אגב מה יקרה במצב שהבן זוג המושלם שלך אחרי כמה שנים פתאום יחליט להביא דעה שונה משלך לגבי כל מיני דברים? זהו תשחררי אותו לדרכו?כמו שכבר ציינתי מקודם גם לנפש התאומה שלך יכולה להיות דעה שונה משלך לגבי כל מיני דברים וזה בסדר גמור,לצפות ממישהו שתמיד יסכים איתך על הכול בעיני זה מה זה הגזמה
,אבל כל אחד וההשקפת עולם שלו,מקווה מאוד בשבילך שתקבלי את מה שאת מצפה ושתיהי מאושרת,שיהיה בהצלחה

DogsPCI

New member
זה יכול להיות אפשרי... בתנאים מסויימים אכן שני אנשים

שמרגישים לבד כבר יותר מידי זמן יכולים להכיר, להביט האחת בעיניים של השניה ולהחליט יחד ולומר יחד: אין לי אף-אחד באמת, זה אני ואת/ה נגד העולם

זו הסיבה שבעיני הסרט "רוצחים-מלידה" הוא אחד מסיפורי האהבה טובים שסופרו (וגם הם רבו קצת, אבל נקודית
).

DogsPCI

New member
את יודעת שלהיות אביר זה הרבה יותר קל מלהיות נסיכה...

כן?
.
&nbsp
הנסיכה היא זו שמקבלת את ההחלטות הקשות ומצווה, האביר רק מבצע ושומר בכל מחיר

&nbsp
למעשה להיות נסיכה-אמיתית זה יותר עול מאשר כל דבר אחר, די עונש :) אבל זו הסיבה למה אבירים יסכימו לחייב את חייהם למענן... הם שני אנשים שממלאים תפקידים בלתי אפשריים כמעט, לא הוגנים אפשר לומר... ומשם גם מגיעה האהבה ביניהם - ההבחנה בהקרבה של כל צד, ושותפות הגורל :).
&nbsp
את איתי ... או שאני מדבר סינית?

מעמקים39

New member
איתך וחבל שאני חייבת לישון טיפה אבל אל דאגה

מחר נמשיך את מחול הדיון הזה. מחכה למחר...

מעמקים, בני זוג אינם תאומים-מהרחם, ואני בהחלט רואה

שיהיו ביניהם חילוקי דיעות. כפי שכתבתי, חילוקי דיעות , ז"א 2 צורות שונות של התבוננות, אינם עדיין מריבה. מריבה זה באמת גם לדעתי דבר מאוס, משהו די ארסי, שבו האגו שואג. וזו התחלה של היסדקות באהבה . זו התחלה של התפכחות מן הקסם, שתוביל בהמשך להתרחקות.

תראי, יש חילוקי דיעות, ויש מריבות. מריבות הן בד"כ די ארסיות,

ולפחות די עוינות, כשכל אחד מגלה את האגואיזם שלו, בעצמו ובשני. זו לדעתי התחלה של התקררות היחסים. ההיקסמות הראשונית פתאום נסדקת.

matteryou2

New member
בשבילי אהבה

לפעמים רוצים לנשק ולהעיף סטירה באותו רגע...ולדעתי זה רגע מאוד חזק, שבהחלט אפשר לקרוא לו אהבה (ותשוקה). אהבה זה מכלול: הטוב והרע, כשהטוב תמיד מוצא דרך להתגבר על הרע. אהבה היא שניים שתומכים ומחזקים אחד את השני. שנותנים לשני את ההרגשה שהוא מטופל, נחוץ וחצוף.

DogsPCI

New member
את מתארת את הנקודה בה מגיעים לגבול הדק שבין

אהבה לשינאה :)

אהבה כפי שחוויתי אותההיתה משיכה עזה לאישיות של האשה המסוימת:

לטיפוס הגופני שלה ולרגש שהקרינה.
ועל כך נוספה הערצה לתכונות האופי שלה.

pov2

New member
"אהבה היא השתוקקות לעשות נחת לצד האהוב"

כך שמעתי פעם רב כלשהו מגדיר והרגשתי שהוא צודק.
לצורך הדוגמה- במצב של אהבה בין בני הזוג, הריב על "מי ישטוף כלים" יהיה הפוך:
כל צד ידרוש לשטוף בעצמו את הכלים כדי לחסוך מהצד השני.
&nbsp
כמובן שאהבה שכזו היא נדירה, אך מי אמר שאהבה היא דבר נפוץ?
&nbsp
&nbsp

למעלה