הלו כולם, מה המצב?
מעמקים, אני חושב שקלעת בול בשאלת הפתיחה

. שם גם תיארת את החלוקה לסוגים שונים וכ'...

אני אשאל שאלה אישית, שאת בטח לא חייבת לענות עליה... את חווה או חווית אהבה מהסוג שאת מתארת אותה? ואם כן האם באמת היא החזיקה מעמד בצורתה זו? והאם באמת חווית אותה כלפי אובייקטים שונים?

השאלה הזו חשובה לי כי אני עומד לחלק את נושא האהבה שעלה פה לשניים. כמובן חלוקה גסה שלי, שהיא דעתי בלבד

אז שם הפורום הוא אהבה ורומנטיקה

את מדברת על אהבה, אבל נראה לי יותר שאת מדברת על אהבה רומנטית במיוחד, שלרוב קיימת בעיקר בספרים, בסרטים, ובפנטזיות שלנו... לא במציאות. ורק לציין, שאני יודע על מה את מדברת כי אני עצמי הייתי כזה בדיוק (והיום אני בחלקי כזה

משמע לא כזה, אבל שמרתי רכיב שכזה ).

מה שאת מתארת הוא משהו לא מציאותי, משהו שרק עצם קיומו הראשוני כבר מבטיח את המשכותו לנצח, ובמסלול חלק ובלי אף-תקלה, כולל ללא הצורך לנוט, וללא הצורך לתחזק. זה פשוט ישנו פתאום, וזהו!

מה שסאני מתאר, ואני מבין ומסכים איתו לחלוטין. היא אהבה לא רומנטית דימיונית, אלא אהבה מציאותית, שהיא אומנם מתחילה לרוב (וגם לא תמיד) בהתאהבות (אולי זה הרכיב הרומנטי? ואת מתארת מצב של התאהבות תמידית ולא של אהבה?), אבל אז דורשת מעבר, הרבה מעבר, המון מעבר. ובעצם אולי ניתן לקרא לזאת זוגיות

.

הזוגיות אינה מנותקת מאהבה, כי כדי להקים ותחזק אותה יש צורך בהמון השקעה, והקרבה, וקבלה, והשלמה, ואומץ, וסבלנות, והיכולת להרגיש את עצמי ואת האחר, התחשבות, היכולת לסלוח, שותפות גורל... משמע אהבה?
והיציבות של הזוגיות - משמע (אולי..) פרי-האהבה אכן נבחנת יום-יום, ואכן יכולה להעיד על כל הנ"ל שציינתי הדרושים לזוגיות טובה.

באהבה-הרומנטית (אני לא ממוחה ללשון, ככה אני מבין את הדברים...) את בעצם אומרת - הכרתי מישהו, משהו התעורר בי ובו, ובאותו הרגע הכרזנו כי כל הנ"ל שהזכרתי אינם חשובים כלל, כי לנו זה לא יקרה

.
אנחנו אף-פעם לא נאלץ להתמודד עם שום מכשול ממספר סיבות אפשריות, למשל אנו נהיה כל-כך מתאימים שאף-פעם לא יעמוד בינינו מכשול (בהצלחה

). או, אנו לא נראה שום חיסרון של הצד השני, גם אם הוא קיים בפועל... ואז מה זה שווה? זה מזוייף, את לא תחיי איתי בכלל, אלא עם רעיון של מי שאני...

אז האם אין מקום לרומנטיקה? אני מאמין שכן, את כל המאמץ הנ"ל אני אהיה מוכן לעשות לא עבור כל אחת, כן? ובנוסף, אני יכול להבין החלטה בסגנון של - האדם הזה תמיד יהיה חשוב לי מאוד!
הבעיה המרכזית בעיני עם אהבה שהי 100% רומנטית היא שזו נמסרת לצד השני בהצהרה, לא בפעולה בשטח... ואני הפסקתי להאמין להצהרות של אנשים. לא כי כולם משקרים, אלא שלא אחת אנשים מצהירים על דברים שהם לא מסוגלים לספק ברגעי האמת...

זהו, סתם כתבתי מה שעובר לי בראש. מקווה שיהיה פה סדר. עבורי האחת שלי תמיד תהיה האחת שלי, לא אסתכל לצדדים, ואפילו כבר עכשיו עוד לפני שפגשתי אותה אני לא מסתכל לצדדים

. אבל כדי שזה גם ימשך לנצח, נצתרך לעבוד. אם שני הצדדים חסרי ניסיון בזוגיות או בהבנה של עצמם, אז תהיה המון עבודה. מצד שני אם שני הצדדים בעלי נסיון והבנה נכונים לגבי זוגיות ולגבי עצמם, אז עדיין יש צורך בעבודה, אבל בהחלט שבמרבית הזמן הם יכלו פשוט לחיות ובכיף ובאהבה, וללא מתחים מיותרים שאנשים מכניסים לעצמם בחיים.

אהבה מהסוג שלך היא מתן אמון מלא ומוחלט, ישנם מעט מאוד אנשים שידעו לכבד את האחריות שבדבר כזה... אני יודע, ניסיתי... הרוב המוחלט כל-כך בשוק מעצמו וזה מקרים על הזוגיות ועל האהבה

.

לילה-טוב.