מהי אהבה?

מעמקים39

New member
מה פתאום נדחף לדיון? אתה משתתף וזה מבורך.

מבינה את גישתך. לא נפגעת מדבריך כולנו כותבים כאן את הדעות שלנו גם אם הן מנוגדות אחת לשניה. האהבה שאני מדברת עליה מושתתת על מכנה משותף בין שני אנשים שהוא רחב ביותר. לא מדובר על אדם חסר עמוד שדרה ורובוט. מדובר על אדם שבאמת דומה לבן הזוג שלו או בת הזוג. אני כן חושבת שאנשים שנוטים לריב, מכבדים פחות אחד את השני ואוהבים פחות, מאשר אנשים שלא רבים.

sani48

New member
תודה על ההתיחסות :)

כמו שכבר אמרתי מקודם,גם אנשים שמאוד דומים אחד לשני באופי,יכולים לפעמים לא להסכים,וזה לא הגיוני לצפות מהבן זוג שלך שיסכים איתך להכול,ואני שוב פעם אומר,בן אדם שניכנס למערכת יחסים בידיעה שהבן זוג שלו לא מסוגל לקבל דעה שונה משלו,צריך להיות בן אדם חסר עמוד שדרה,אישית גם בלי קשר לזוגיות לא הייתי מסוגל להיות בשום סוג של קשר עם בן אדם כזה(שלא מסוגל לקבל דעות שונות),חוץ מזה לגבי מה שרשמתי בהודעות קודמות לא היתכונתי כמובן לאנשים שרבים באופן קבוע(כי אז באמת כניראה יש בנהם חוסר התאמה),אלה על אנשים שנימצאים הרבה זמן ביחד ולפעמים יש בנהם ויכוחים וחילוקי דעות שונות (לא משהו שכולל קללות אלה משהו שנעשה בצורה מכובדת),אם את לא רוצה שהבן אדם שאיתך ישמור לך טינה אף פעם,אז תתני לו את ההרגשה שהוא לא צריך לרצות אותך כל הזמן,ושהוא יכול לדבר איתך תמיד על הכול,כמו שאמרתי בהודעה הראשונה-כמו שאין בן אדם מושלם אין גם קשר שהוא מושלם ,אלה אם כן את חושבת שאת מושלמת וזה כבר סיפור אחר :)חוץ מזה למה לחפש מישהו שכל כך דומה לנו?לא היית רוצה לגלות קצת עולמות חדשים?מישהו שישלים אותך?שיראה לך עולמות חדשים?אם אנחנו מחפשים מישהו שכל כך דומה לנו,אז אפשר להתחתן עם עצמנו וזהו :)

מעמקים39

New member
מניסיוני האישי, הקשרים הכי טובים הם

עם אנשים שדומים לנו ולא עם אנשים שונים וזה חלילה לא קשור לאהבה עצמית (שזה דבר שבאופן אישי רחוק ממני מאוד). לאנשים שדומים לנו בצורת החשיבה, יותר קל להבין אותנו כי הם מבינים את עצמם וזה מצב שיוצר פחות חיכוכים. להיות עם אדם מושלם זה לאו דווקא אומר שהוא מושלם כאדם אלא מושלם מבחינת התאמה, כלומר, חשיבה דומה, חלומות דומים, תקוות משותפות... וכו. הרי אדם מבין הכי טוב בעולם את עצמו ואם בן הזוג דומה לו מאוד אז הוא יבין גם אותו טוב מאוד. באשר למישהו שיגלה לי דברים חדשים על העולם, בשלב זה של חיי אני זקוקה רק לשקט והבנה, איבדתי עניין בהרבה דברים...

pov2

New member
סאני, נדמה שאתה מדבר על קשר של שולט ונשלט- לא זו כוונתה

בקשר שאתה מדבר עליו, ישנו "מלך ועבד"
ואילו היא מדברת על קשר של "מלך ומלכה"
בקשר שלה, כל צד רוצה לעשות טוב לצד השני (למשל- להתעקש לרחוץ כלים כדי שהשני ינוח)
בקשר עליו אתה מדבר, ישנו רק צד אחד שרוצה לעשות טוב לצד השני (למשל- כל פעם אותו אחד רוחץ כלים)

DogsPCI

New member
לצד המלכה יכולים לשבת המון סוגים של אנשים...

מלך, עוד מלכה, עבד בהחלט (וישנו פורום שלם על יחסי שליטה, את מוזמנת לבקר בו), מצביא, ילד, משרת, אדם זר, וכו'....
&nbsp
אז אין תשובה חד משמעית לכך...

sani48

New member
ממש לא

וזה בדיוק הפוך,מי שמצפה מהבן זוג שלה שסכים איתה בהכול מצפה ליחסים של מלכה ועבד

מעמקים39

New member
לא אין כאן עניין של ציפייה

רק טענה שכשיש הסכמה טבעית על כל דבר כי אנשים הם דומים מאוד בחשיבתם אז זו מתכונת מוצלחת יותר לחיים משותפים ולאהבה

sani48

New member
אם את טוענת

שיש כזה דבר הסכמה טיבעית לגבי כל דבר,אז את מצפה מהבן זוג שלך שיסכים איתך בהכול,ובעיני זה ציפיה מוגזמת מאוד

רואה 6 6

New member
אבל שאלת מה היא אהבה ואני התחלתי להתווכח

ואחרי הכל, אין תפיסת עולם פסולה.
עבורי אהבה זה מושג שקצת משתנה עם הזמן. אני קרוב ל10 שנים עם אותו אחד אז בואי נראה מה קרה בדרך: בהתחלה חשבתי שאהבה היא להראות התלהבות מימני וליסוע אלי באמצע הלילה כשמצב הרוח שלי רע. אחרי זה חשבתי שאהבה זה ליהיות מוכן לעשות איתי ילדים (לא התחתנו), אחרי זה חשבתי שמדובר ביכולת להשתנות ולהסתגל עבור כל החבילה שאנחנו עכשיו וכיום עבורי זה לחזור ולהזכיר לי מה הייתי עבורו ומה אני עדיין.

DogsPCI

New member
. מסכים איתך לחלוטין! אין תפיסת עולם שגויה...

בטח לא בנושא שהוא הכי אישי והכי פרטי :). מה אפשר ומה אי-אפשר, לא אנחנו נקבע, הלו אנו פה כדי לשתף וכדי להשתתף, אז אנו גם חייבים להיות פתוחים לחלוטין לכל גישה אחרת וחדשה, ואולי גם להצליח ללמוד ממנה משהו (לכאן או לכאן...)... אחרת מה הטעם בדיון?
&nbsp

&nbsp
&nbsp

למעלה