מהי אהבה?

מהי אהבה?

מי צריך בכלל אהבה ??? (לא בנימה אישית) אהבה = פיגוע המוני רב נפגעים.? אהבה = אחות תאומה של שנאה.? אהבה = חלקי חילוף לתאווה.? אהבה = עדיף לוותר עליה.? אהבה = אבל אי אפשר בלעדיה.? אהבה = אשלייה אופטית .? אהבה = פטה מורגנה.? אהבה = השנאה הכי גדולה לשונה.? אהבה = תירוץ עלוב לחרמן המצוי.? אהבה = באה בסערה והורסת כל מה שסביבה.? אהבה... מהי באמת בכלל אהבה.

אהבה זה מה שקורה בין גבר לאישה

שלט מכירים אחת את השני

לא מסכימה ../images/Emo88.gif

כנראה האהבה שהיתה לך....היתה חולפת...יש גם כאלו סוגים של אהבה...יש כל מיני סוגי אהבה... אהבה אמיתית אמיתית...כואבת לפעמים! שמחה לפעמים!! יש בה הכל מהכללללללל...... ואם יודעים לשמר ולשמור אותה נכון....היא לא דועכת.

אני לא המצאתי כלום

לפני כשלוש שנים פורסם מחקר מקיף ומעמיק שנערך לאורך שנים בבריטניה. המחקר הזה הוכיח שאהבה לעולם לא שומרת על רמתה לאורך זמן. ולמעשה אחרי 4 שנים בממוצע רמת ועוצמת האהבה בין בני זוג הולכת ודועכת. אז אפשר כל החיים להתאמץ ולעשות שמיניות באוויר כדי לתת זריקות מרץ ושיפורים קוסמטיים. בתכלס כל אהבה חולפת. וכן גם שלי חלפה. ומי בכלל ציפה שהיא תשאר לנצח ? אנשים משתנים עם השנים, השאיפות משתנות והמטרות בחיים משתנות. אנשים שאהבו עד מוות פתאום רוצים ללכת לכיוון אחר, ועם כל הכבוד לאהבה, אנחנו צריכים גם עניין בחיים ומטרות משותפות. וכששאר האספקטים לא קיימים, אז גם האהבה הגדולה ביותר מגיעה לקיצה.

../images/Emo45.gif לכל אחד ישנו כניראה ניסיון אחר עם האהבה.

גם אני הייתי כאילו בעל ידע תיאורטי , וגם קראתי את תוצאות המחקר הזה ומחקרים אחרים על אהבה . גם אני ידעתי שאנשים משתנים עם הזמן , וחשבתי שאני מספיק חכם כדי להחזיק מעמד עם בת זוגתי למשך כל החיים . הניסיון שלי אומר לי עכשיו , שלפעמים אנשים , למרות שהם אוהבים , לא מסתדרים ממש בחיי היום יום . אולי זה לא רק קשור לאהבה
, אבל כרגע אני נימצא בעוד צומת ושינוי בחיים שלי. קשור להרבה דברים , קשור לחיים , שבתוכם יש גם אהבה לפעמים .

צודק מאוד

אהבה היא גורם מפרה, מחייה, ומקשר בין זוגות. אבל עם כל הכבוד והחשיבות לאהבה, היא לא מספיקה כדי להחזיק אנשים ביחד. בניגוד למה שציינת, לא צריך חוכמה כדי להחזיק זוגיות. גם החכמים ביותר נפרדו. מאחל לך אהבה גדולה בקרוב.

../images/Emo45.gif תודה על האיחול שמוליק../images/Emo13.gif.

אני מקווה למצוא אהבה , אבל לא בקרוב . קודם אני צריך שקט . כשקראתי את ההודעה שלך , וחשבתי על איך להגיב , היתה לי שוב תחושה כזאת , של דה ז'ה וו . כאילו כל זה כבר קרה פעם . וכך כניראה צריך לקרות . היתה לי תחושה כזאת במציאות לפני בערך 10 שנים ...

לא מאמינה בשום מחקר.....

אולי זה מתאים לבריטניה שם...אנשים יותר קרים מאשר כאן... ובכל מקום התרבות שונה. ואני עדיין אומרת...יודעת מנסיון ומאמינה שאהבה לא דועכת אם שומרים ומשמרים אותה..... כל החיים אנחנו מתאמצים בשביל כל דבר קטן...אבל בשביל אהבה לא? האהבה שלי לא חולפת ומקווה שלא תחלוף....ואם מלכתחילה אתה לא מצפה שהיא תשאר לנצח...אולי כאן הבעיה? אולי האמונה לא מספיק חזקה? אני מקווה ומצפה מלכתחילה שהיא תהיה קיימת ותשאר כל הזמן ביננו
... נכון שאנשים משתנים....השאיפות הופכות למשותפות (זה מחזק את האהבה!) המטרות הופכות למשותפות (גם זה מחזק את האהבה!)....ו תמיד צריך עניין בחיים...ואהבה זה חלק מהענין. אני בעד
שכאשר האהבה נגמרת....וכבר אין עניין ואכן יש מקרים כאלה.... אז להמשיך הלאה...שום דבר לא בכוח.... אבל לומר מלכתחילה שלא מצפים ושאין כזה דבר ושהיא תגמר לאחר 4 שנים? בעיני לא מקובל לקבוע קביעה שלילית... החיים זורמים ואנחנו איתם...אז מנסים הכל שיהיה לכולנו טוב.

אני מצדיע על האופטימיות

אבל אני שוב חוזר ואומר שאכן אין לי ציפיות גבוהות. ואני אף פעם לא הולך רק על מה שבטוח ותמידי. יודע שדברים יכולים להשתנות, וגם אנשים. יודע שאהבה יכולה לחלוף או לדעוך, ומקבל את זה בשיוויון נפש, כי כמו כל דבר טוב בחיים, גם זה יכול להיגמר. אנחנו בסך הכל מאוד שונים אחד מהשני. ואני לא מצפה ששני אנשים יסתדרו ויאהבו אחד השני לנצח, רק בגלל שהם התחברו בינהם בטקס נישואין או בחוזה אחר. מה ז"א "השאיפות הופכות משותפות" ?? אין לך שאיפות שונות משל בן זוגך ? את לא אישיות בפני עצמה ? אין לך תחביבים משלך וחשקים משלך ? אני יכול רק לחלום שכל מי שאכיר תהיה בעלת שאיפות כמו שלי. אבל בפועל לכל אחד יש את ההתפתחות האישית שלו, שלפעמים היא מתנגשת עם זאת של האחר. אני אישית התפתחתי לכיוונים אחרים ושונים, ופתאום הזוגיות שלי הפכה למכבידה, עוצרת, מנטרלת ומונעת ממני להתקדם. אחרי 14 שנים ביחד הבנתי שחוץ מאהבה גדולה שהיתה ביננו. לא היה בעצם כלום אחר. וכשאין נושאי התעניינות משותפים, ואין תחביבים דומים, והשאיפות של כל אחד שונות, והאהבה במילא כבר לא אותו דבר כמו שהיתה בהתחלה (עם זיקוקים וניצוצות)... רק אז התעוררתי והבנתי שאני חי עם מישהי שהיא שונה לגמרי, עם מנטליות אחרת, ושאיתה אני לא יכול להתקדם בחיים לשום מקום. יש גיל שבו חושבים קצת בצורה אינטרסנטית. האהבה חשובה אבל יחד איתה יש המון דברים חשובים לא פחות. אני לא חושב שאני בא עם גישה שלילית כשאני אומר שאני לא מצפה שאהבה תשרוד לנצח. אני חושב שאני מאוד מפוקח, ויודע שכמו כל הסכם וחוזה בחיים, גם זה יכול להסתיים. כלום לא מובטח לאף אחד, והגישה שלי אומרת שכשרע לך תדע לקום ולהמשיך הלאה. הלב שלי מלא באהבה. לחברים, למשפחה, לילד שלי, וגם המון לעצמי. והאהבה מניעה אותי כל היום. לכן אני לא מרגיש שאני צריך לשמור עליה בקנאות ובדבקות כי "פתאום מצאתי וגיליתי אותה". העאהבה היא כאן ותישאר תמיד. עם בת זוג או בלי.

אמממ יכולה לומר כמה דברים בעניין....

שאכן יש לי שאיפות משלי....אך כאשר יש אהבה והוא אוהב אותי ותומך השאיפות הופכות למשותפות בגלל הרצון שלו שאצליח...זה הופך לביחד.... דווקא אצלי זה לא הם לא התחברו בטקס נישואים.......או בחוזה כלשהוא....אצלי קודם היה הילד.... ראינו שיש אהבה....היא נמשכת....היא מיוחדת כל פעם בפני עצמה.... המשכנו הלאה...למדנו את הרע להפוך לטוב.... בכל זוגיות יש ירידות ויש עליות..... צריך לדעת לשמור על האיזון... צריך לדעת שאהבה היא קודם כל חברות טובה.... צריך לדעת שאהבה היא דבר שלא נשאר תמיד (כמו שאתה אומר ואני מסכימה) ולכן צריך לדאוג שהיא תשאר תמיד וכל פעם להעיר אותה בצורה כזו או אחרת.... האהבה שלי לילדי היא לא כמו האהבה לבן זוגי.... האהבה למשפחתי...היא לא כמו האהבה לבן זוגי.... האהבה שלי לחיות...היא לא כמו האהבה שלי לשוקולד... כל אהבה היא מיוחדת במינה והיא אחרת .... יתכן שעוד כמה שנים אדבר אחרת...מאוד מקווה שלא...רוצה להאמין שכמו השנים שחלפו...כך היא תשאר תמיד
מאחלת לך....שתהיה לך האהבה שאתה באמת רוצה

אהבה לילדים היא האהבה הכי אמיתית

אהבה עם כל הלב והנשמה, ללא תנאים וללא תמורה. אהבה נטולת אינטרסים ופוזה. אני חושב שמי שיש בו את התכונה הזו של הענקה נתינה ואהבה - הוא זכה ! אני לא חשבתי שאהבתך לבעלך דומה לאהבה לחיות ולא למרשמלו. אלא ציינתי שאני מוקף באהבה כל היום, למרות ואפילו שאני לא בזוגיות כרגע.

יפעת*

New member
למרות שכל אהבותי דעכו

מאמינה שאפשר למצוא את זאת שתהפוך לחברות יפה וממושכת עם אהבה בין אישית גדולה ראיתי כאלה, מאחלת כזו לעצמי

גם אני מאחל לך

"חברות יפה וממושכת" זה הבסיס הטוב ביותר לזוגיות מוצלחת. היום אני כבר לא מאמין בניצוצות ופרפרים בבטן. הדברים האלה חולפים. אני מאמין שחברות טובה וקשר של שותפות הוא הטוב ביותר וזה שמחזיק לאורך זמן.

אהבה דבר נפלא שקיים!

בין אמא לבנה... בין משפחה... בין אישה לגבר... בין אדם לחיה... זהו רגש עצום...שמציעה לך לחוות...כדאי ולא ישכח מעולם!!! לא לוותר על אהבה.... אפשר להיות בלעדיה אך תמיד רצוי להיות איתה..... אהבה היא בכלל לא אשליה...היא דבר מוחשי וקיים לכל דבר...... מי שחווה פעם אהבה אמיתית...יודע שהיא קיימת...יודע שהיא רצויה... יודע שהיא אחד הדברים הנפלאים ביותר בעולם... כמו שאמרה חברתי דניאלה...אהבה היא דבר שאנחנו ניזונים ממנה....נכון ואפילו יותר מנכון
.

כל הדברים כניראה נכונים על אהבה ../images/Emo23.gif + :

אהבה עכשיו בשבילי זה חלום שבא אלי , ושילמתי עליו מחיר יותר מידי יקר , וניכוונתי קשות . ואני נתתי\נותן לחלום ללכת , כי המחיר ששילמתי יקר מידי , וקשה לי מאוד . ואני לא רוצה להמשיך לסבול , אני רוצה שקט . זה רק אבל הניסיון המר שלי , בטח עוד אכתוב את זה מתי שהו בבלוג שלי . ואולי אמצא אהבה יותר שקטה ושפוייה , אולי עוד עשר שנים , ב40+ . ...

למעלה