מהירות האור

ailag

New member
פספסתי:רדיוס העקמומיות.1 חלקי קאפה.

Motti19

New member
אם גוף ינוע במהירות האור הוא

לעולם לא יוכל לשנות את מהירותו ואת כיוונו.

אם אור הוא אנרגיה

הרי לפי חוק שימור אנרגיה הוא חייב ליהיות מומר למשהו אחר בסוף... או שאור זה מן אנרגיה במעגל סגור? אבל מצד שני אנחנו יודעים להפיק אור.... (או שאין לי מושג על מה אני מדבר...) ואם אור מומר לחום יש מקורות אור "קרים"

ailag

New member
לא הצלחתי לעקוב.. ../images/Emo3.gif

מומר למשהו - מתי? כשהוא פוגע במשהו? עקרונית, אפשר להמיר אור (פוטון) למסה. אבל מן הסתם אתה לא שם לב לזה ביום יום. לא הבנתי את מה ששאלת .. תוכל לנסח שוב? (אני ממש עייפה, אולי זו הסיבה)

1100F

New member
חידה

כתבת שעקרונית אפשר להמיר פוטון למסה. האם באמת פוטון אחד יכול להפוך לחלקיק אחד או יותר בעלי מסה?

ailag

New member
אני עייפה

נסיון לנסח סיבה: הארבע וקטור של התנע הוא (E,p) , ולפוטון (E,E). (הכל מנורמל ע"פ c=1). גודל הוקטור הוא 0. לאחר ההפיכה למסה, גודל הארבע וקטור צריך להישמר - 0 = mc (וc=1, כלומר m=0 - אין מסה) פותרים את זה ע"י התנגשות של שני פוטונים, שמן הסתם נעו בכיוונים שונים. אז אפשר לדבר על מערכת מסה בה התנע הכולל הוא 0, או שהוא כל דבר אחר. העיקר שסכום וקטורי התנע הוא לא 0. ולמי שרוצה תרגום משפת המתמטית-יחסותית : המסה (כפול c) של כל חלקיק [זה אינטרוול] תמיד שווה לאנרגיה (חלקי c) מינוס התנע שלו. באור, התנע = האנרגיה (חלקי c) , ולכן האינטרוול: mc = 0. התנע והאנרגיה נשמרים, לכן גם חלקיק שיווצר מפוטון יהיה בעל mc=0 (חסר מסה) - אלא אם כן נסבך כמה פוטונים ביחד.

למעלה