מהירות האור

God Killer

New member
מהירות האור

אני יודע שהיה דיון על משהו בסגנון הזה,"למה זה דווקא 300 קילומטר בשניה?" בכל מקרה הבנתי משם שגופים בעלי מסה לא יכולים לעבור את המהירות הזאת ואור יכול להגיע למהירות הזאת בגלל שהוא חסר מסה. השאלה שלי היא למה האור לא יכול לעבור את המהירות הזאת? או שהוא כן יכול?

ailag

New member
האור חייב לנוע במהירות האור

כי אין לו מסה. כל דבר חסר מסה חייב לנוע במהירות האור, ע"פ החישובים של תורת היחסות. (ואולי יש עוד סיבות שלא חשבתי עליהן..) (אחרי שאתכונן טוב יותר למבחן בחשמל, אני אוכל לדווח גם עליו מבחינת חשמל+יחסות. בינתיים אני לא ממש זוכרת..) * מחכה שמישהו יתחכם ויענה "האור לא יכול לנוע מהר ממהירות האור, כי מהירות האור היא מהירות האור!" *

God Killer

New member
עם כבר הזכרת את תורת היחסות....

הידע שלי על תורת היחסות הוא די בסיסי,ברמה שכל אחד שאפילו לא מתעניין במדע יודע... זה הולך ככה: E=MC^2 זהו,הביטוי הזה לא אומר לי ממש הרבה,אני מאמין ש m-מסה,E -אנרגיה ואין לי מושג מה זה C,אבל זה סתם השערה חסרת כל תכלית שגם אם זה נכון זה לא אומר לי כלום על הנוסחא או על תורת היחסות. אם משהו יכול לתת הסבר מינימלי על תורת היחסות (המקסנות שלה חוץ מזה שגוף חסר מסה לא יכול לעבור את מהירות האור)

God Killer

New member
חלק גדול מזה קצת קשה לעיכול....

לדוגמא 6,"אבל אפשר לשחרר מסה בתור אנרגיה אדירה",איך אפשר לתרגם את המסה לאנרגיה? אפשר לקבל קצת יותר הסברים על הנוסחא E=mc^2 כי לא נאמר יותר מדי על המשמעות של הנוסחא ? ומה זה ה c?

ailag

New member
c זה מהירות האור = 300000000 m/s

את הנוסחה אני לא אוכל להוכיח בלי מתמטיקה של האוניברסיטה. אבל לנסות להסביר אפשר. באופן כללי, יש לכל גוף אנרגיה קינטית (בערך ½mv² ,ניוטון פספס קצת). אפשר להגדיר את המשלים שלה - האנרגיה הפוטנציאלית - ועם זה להגיע לאנרגיה הכוללת, כמו שעשינו בתיכון (אם נתעלם מחיכוך ודברים כאלו). אז לא. האנרגיה הכוללת מכילה בתוכה גם "אנרגיית מסה" חבויה (זה לא השם הרשמי שלה). זו אנרגיה שקיבל הגוף מעצם העובדה שיש לו מסה, כמו שהוא קיבל אנרגיה קינטית מעצם העובדה שיש לו מהירות. אנחנו פשוט לא ראינו אותה בניסויים, כי בחוק שימור האנרגיה : (אנרגיית מסה) + (קינטית לפני) + (פוט' לפני) = (אנרגיית מסה) + (קינטית אחרי) + (פוט' אחרי) אפשר לראות שבמשוואה הזו, אנרגיית המסה (שלא השתנתה בניסוי) מתבטלת בשני צדי המשוואה, ואנחנו מקבלים את חוק שימור האנרגיה שלמדנו בתיכון. כלומר, זה שניוטון מצא, בלי יחסות. אז יש לכל מסה אנרגיה חבויה בגודל mc² שלא עושה כלום, ולכן אנחנו לא שמים לב אליה. whoop dee doo. בגלל זה תורת היחסות נראית כל כך לא הגיונית לאנשים. אבל אנחנו כן שמים לב אליה בתופעות בהן נעלמת מסה -- ומופיעה בתור אנרגיה. אז משוואת שימור האנרגיה משתנה. נגיד שאבדה לנו מסה, ושאין אנרגיה קינטית או פוט' (כי אין לי כוח לכתוב אותן
) . למשל, פירוק של אורניום מועשר (דבר שנעשה בפצצת אטום) לשני חלקיקים ששכחתי את שמם: (אנרגיית מסה של אורניום לפני) = (אנרגיית מסה חלקיק א' אחרי) + (אנרגיית מסה חלקיק ב' אחרי) + (עוד אנרגיית מסה שנעלמה לנו) . למה? כי מסת השלם גדולה כאן מסכום חלקיו . לכן הוספתי עוד מחובר בסוף, שישלים. אותו מחובר הוא .. המסה שאבדה כפול c². כלומר, אם רק נשקול את הכל בניסוי, נקבל ש Mc² > (m1 + m2)c² (כשאורניום במסה M מתפרק לחלקיקים במסות m1, m2) . ואנרגיה .. היו כמה שרשורים בנושא, יכול להיות שהיו בהם הסברים טובים יותר. אתה יכול לחפש לפי "יחסות" או "אנרגיה" או "mc" בחיפוש המתקדם.. בטח גם חיפוש לפי הניק שלי יעלה משהו

God Killer

New member
תודה,ולא קיוויתי להוכחה

כי גם אני כמובן לא הייתי מבין אותה (אני ברמה תיכונית)... איך אפשר להשתמש באנרגית המסה (לא לאיזה שימושים,אלא איך אפשר לקחת את המסה,ולהשתשמש באנרגיה שלה)?

ailag

New member
שתי דוגמאות

ביקוע גרעיני : "מכים" באטום אורניום מועשר (או אטום אחר במצב לא יציב - יותר מדי פרוטונים ואלקטרונים זה לא אידיאלי..) בעזרת ניוטרון עד שהוא מתפרק לשני אטומים, ששמם פרח כרגע מזכרוני. בתהליך זה, הולכת לאיבוד מסה והופכת לאנרגיה. (יכול להיות שנפלו כאן טעויות, לא קראתי מספיק על פצצות אטום) היתוך גרעיני: בשמש, יש תהליך שמחבר ארבעה אטומי מימן לאטום הליום. אטום ההליום שמתקבל שוקל פחות מארבעה אטומי מימן. האנרגיה שהשתחררה מחממת אותנו ואת שאר כוכבי הלכת .. (ההבדל: בראשון פירקנו, בשני חיברנו) ד"א, שני התהליכים האלו לא מספקים מספיק אנרגיה. אבל אם תיקח כמות מספיקה של אטומים, ותבצע אותם על כולם ..

God Killer

New member
בקשר לפצצת אטום

הם פשוט לוקחים לדוגמא אורניום מועשר (הדוגמא היחידה שאני יכול לתת D: ) ,מפרקים אותו לשני אטומים והאנרגיה שנוצרת מאיבוד המסה גורמת לפיצוץ האטומי? (אני די בטוח שלא,אבל זה שאלה שאמורה לגרור מישהו לענות)

ailag

New member
-=-=-

"הפיצוץ האטומי" הוא הפירוק של האטום .. אלא אם כן התכוונת לפיצוץ אחר?

God Killer

New member
ובשניה שהאטום מתפרק אז יש את

ה"פיצוץ האטומי" או שבשביל שזה יקרה צריך להשתמש איכשהו באנרגיה?

אלי1234

New member
לא

כאשר האטום מתפרק(לשני גרעינים קטנים יותר, כמה נייטרונים ועוד אנרגיה) הנייטרונים שנפלטים פוגעים בעוד כמה אטומים שגם הם מתפרקים וגם מהם נפלטים נייטרונים שפוגעים בעוד אטומים וחוזר חלילה. בעצם נוצרת תגובת שרשרת. אם המסה ההתחלתית של החומר גדולה מספיק(מסה קריטית), אז יהיה פיצוץ גרעיני בגלל כל האנרגיה שיוצאת החוצה כאשר כל אטום מתפרק. אם המסה נמוכה מהמסה הקריטית, אז יותר מידי נייטרונים יברחו מחוץ למעטפת של המסה במקום לפגוע באטומים ולכן לא ימשיכו את תגובת השרשרת.

Dr Kel

New member
לא

מהירותו המאקסימאלית של האור היא 300,000 במעוגל .במקרה וגוף יגיע למהירות הנ"ל הוא יהפוך לאנרגיה אך אין זה קרה בינתיים.

Dr Kel

New member
לא

מהירותו המאקסימאלית של האור היא 300,000 במעוגל .במקרה וגוף יגיע למהירות הנ"ל הוא יהפוך לאנרגיה אך אין זה קרה בינתיים.

DhoBit

New member
רגע שאלה../images/Emo70.gif

למה השנה סימנו C כחום סיגולי? ועכשיו אתם אומרים לי שמהירות האור היא C... איך זה יכול להיות? איך אתם מסמנים חום סיגולי?

טל ר

New member
חום סגולי ומהירות האור

חום סגולי - C גדולה מהירות האור - c קטנה אבל אל תטריד את עצמך - ישנן כפילויות. דוגמא: P - לחץ P - מתקף I - זרם I - מומנט אינרציה R - רדיוס R - התנגדות

ailag

New member
רוֹ יוונית.. רדיוס, צפיפות נפחית

ולפעמים צפיפות משטחית (למרות שזה בד"כ סיגמה). פספסתי משהו?

למעלה