מהירות האור ?

CLASSIFIED

New member
פעם היו בטוחים

שלא ניתן להגיע למהירות הקול. חכו כמה שנים, נעבור גם את מהירות האור. סבלנות!

1100F

New member
סליחה, איפה שמעת שפעם אמרו שבאופן

עקרוני אי אפשר להגיע למהירות הקול?

ailag

New member
לא מאותן סיבות.

למהירות הקול לא חשבו שנגיע פשוט כי היא עצומה. למהירות האור.. ראה תגובות אחרות
(ותריצו חיפוש על חיבור מהירויות!) לדעתי אפשר לעבור אותה, אין לי מושג איך אבל אנחנו צריכים לנסות. ובשביל זה אנחנו צריכים לדעת ה-כ-ל על הבעיה של תנועה מעבר למהירות האור, ולנהל שיחות כמו זו.

ailag

New member
מגיבה לפני 1100 וטל! ../images/Emo6.gif

1. האנרגיה לא הופכת למסה במקרה כזה. פשוט, אם הוא מודד שהמסה שלו היא X, אתה תמדוד שהמסה שלו היא 200X. פשוט כך. ושניכם צודקים. (המסה שהוא מודד נקראת מסת המנוחה) 2. למה חללית לא יכולה לעבור את מהירות האור? אני רואה שלא חיפשת בחיפוש המתקדם שהזכרתי ..
קודם כל, נשנה את הניסוח : "לעבור את מהירות האור יחסית לצופה על כדור הארץ". כי החללית נמצאת תמיד במהירות אפס יחסית לעצמה. אז למה שלא תוכל לעבור את מהירות האור? נגיד שהיא טסה במהירות X קמ"ש, והיא מאצה במה שהיא רואה כ-Y קמ"ש. אתה חושב שבכדוה"א תראה אותה במהירות X+Y .. אבל לפי תורת היחסות (חישובים כלליים מופיעים בסיכום שלי) המהירות שלה יחסית לצופה כאן תהיה (X + Y) / (1 - XY) אם תסתכל על הפונקציה הזאת תראה שככל שהמהירות הכוללת שואפת למהירות האור, כך כל תוספת תעזור פחות - יש לפונקציה אסימפטוטה במהירות האור. (מהנוסחה שנתתי זה לא כ"כ ברור, זה ברור יותר כשמשתמשים במהירויות יחסיות למהירות האור. כלומר, לא X קמ"ש אלא 1/X ממהירות האור). 3. חוצמזה, כל מי שנע במהירות האור - חייב שתהיה לו מסה אפס. מה המסה שלך?

ailag

New member
1100 זה שם חיבה ../images/Emo8.gif

ה-F סתם אומר שאתה בת. בת בגיל 1100.

doronimous

New member
מעל מהירות האור המסה מתחרפנת

ניסויים מראים שמסתו של גוף ניתנת ע"י הנוסחא: (m = m0 / sqrt(1 - v^2/c^2 כאשר: m היא המסה של גוף נע m0 המסה במנוחה v המהירות c מהירות האור אם v שווה ל - c נקבל m אינסופית אלא אם m0 שווה 0 כמו במקרה של פוטון אור. אם v גדולה מ - c נקבל m מדומה, או לא מציאותית. לכן לעבור את מהירות האור לא מתאים בכלל

CLASSIFIED

New member
אולי

זו משוואה שמתאימה עד מהירות האור, ומעליה יש משהו אחר? לא הצליחו להגיע למהירות הזו, זה לא אומר שלא ניתן.

renon2000

New member
תודה על התשובות - עוד הבהרה אחת

שוב תודה על כל התשובות - אני מנסה לחפש הסבר שיסביר לי מבחינה הגיונית את התוצאה, למרות שהנוסחאות מסבירות את העניין מצויין (e=mc^2 )- המסבירה את היחס בין מאסה לאנרגיה. וההבנה שכל חלק שיש לו מאסה לא יוכל להגיע למהירות האור לעולם. וככל שמתקרבים יותר למהירות האור ההתקדמות אליה יותר קטנה. זה הדבר שהכי מתקרב למה שאני מתכוון : מהירות האור היא גודל קבוע. בכל המערכות, מהירות האור היא אותה מהירות. מהדבר הזה נובע שאי אפשר לעבור את מהירות האור. אז מה אם בכל המערכות מהירות האור היא אותה מהירות, זה לא אומר שאי אפשר לעבור אותה. ננסח את זה אחרת אולי - בואו נגיד שמהירות האור היא 80 קמ"ש כמובן שאם אני נוסע ברכב ושם full גז, לעולם אני לא אגיע ל-80 קמ"ש, אבל מה שייקרה הוא שככל שאני ייתקרב ל-80 קמ"ש. כשאני יסתכל החוצה מהחלון אני אראה כאילו הכל מתרחש יותר לאט. אני אראה גם את המציאות שאני רגיל לראות אחרת. גם מי שיהיה בחוץ יראה שהמסה של האוטו גדלה, ובמידה ואני ירים את היד לעשות שלום התנועה שלי תיראה איטית ביותר. בעצם נחזור לשורשים - כמו שאמרתי קרן אור זה תופעה פיזיקלית של חשמל שיוצר מגנטיות ומגנטיות שיוצרת חשמל. ועדיין מדובר בתופעה פיזיקלית - אולי יש דרך או תהליך שהוא יותר מהיר מהתופעה הפיזיקלית הזאת. איזה נוסחא מראה לי שאני לא יכול לעבור את מהירות האור. אני רוצה לראות הוכחה חד משמעית. שאני יגיד וואלה אתם צודקים. דיברנו הרבה על התופעות הקוראות שמגיעים קרוב למהירות האור. מדדנו את מהירות האור והגענו למספר. אבל איפה ההסבר מדוע אי אפשר לעבור את מהירות האור??? מי קבע שאין תופעה פיזיקלית המהירה ממהירות האור ? אולי אני מחפש זוית טיפה שונה. לא יודע.

ailag

New member
-=-=-=-=-

"אולי יש דרך או תהליך שהוא יותר מהיר מהתופעה הפיזיקלית הזאת" -- יחסית למה? תמיד כשמדברים על מהירות האור צריך לציין יחסית למה. אגב, כל חלקיק חסר מסה ינוע במהירות האור (ורק בה) בלי בעיה. זו לא פריוילגיה של האור. ד"א, בקשר להאטה במהירות הגבוהה - הרחבה - רואים את ההאטה רק בציר התנועה, זה לא סלואו מושן אמיתי. אני משתמשת במונח הזה כדי לפשט את הנושא לדיונים בהם זה לא עקרוני מדי. אבל זה אומר שאם תתן אגרוף הצידה הוא יהיה מהיר, אם תתן אגרוף קדימה - סלואו מושן. (ואתה לא תדע מזה) ועוד ד"א -- אם אתה מגיע למהירות האור, בגלל שקרן האור היא תופעה פיזיקלי של חשמל-מגנטיות-חשמל-מגנטיות, יוצא שהשדה החשמלי דועך עד שבמהירות האור הוא אפס. איזו נוסחה מראה לך שאתה לא יכול לעבור את מהירות האור? כאן כבר הגזמת. אני כתבתי אותה בצורה מסויימת בשרשור הזה, והסברתי איך למצוא הסברים טובים עליה בפורום כבר כמה פעמים, ואף אחד לא מחפש. אין שום סיבה לכתוב את ההסבר בפעם העשירית, תחפש. לפי הניק שלי ו"חיבור מהירויות". ולפני שתבקש הסבר על איך הגיעו אליה - יש אותו (בצורה כללית, כלומר בלי חישובים) בסיכום באתר שלי. נו, באמת. מחפשים תשובות לשאלות הגדולות של היקום אבל מתעצלים לחפש הודעות בפורום.

1100F

New member
תיקון טעות

גם בניצב לציר התנועה יש האטה. וזה נובע מכך שיש התרחבות של הזמן. אם מישהו נע במהירות גבוהה, ופתאום מושיט אגאוף קדימה, עם במערכת שלו לוקח נניח שניה אחת להושיט את האגרוף, ואני רואה שלוקח לו 5 שניות, אז לא חשוב אם הוא מושיט את האגרוף קדימה (בכיוון התנועה) או לצד (בניצב לכיוון התנועה), אני אראה בכל מקרה שיקח לו 5 שניות. אם תסתכלי על טרנספורמצית המהירויות, אז לרכיב הניצב של מהירות יש גם כן טרנספורמצית שהיא לא טריוויאלית.

ailag

New member
הטרנספורמציה

מפרקת לצירים אם התנועה היא בציר אחד.. לא? הרי אם החיפושיות שרואות בדו מימד רואות למעלה, למטה, ימינה ושמאלה. אנחנו מטיסים אחת מהן קדימה. השאר שמסתכלות, לא יודעות שעשינו משהו. אם היא תתן אגרוף ימינה, למה שהוא יהיה איטי? החיפושיות אמורות לראות אותו איטי? (גליה שזה לא נראה לה אינטואיטיבי אבל חוץ מ"פירקנו תמיד לצירים" לא מוצאת בינתיים הוכחות במשוואות לכאן או לכאן) (then again, אולי זה בגלל שאני עסוקה בפרוייקט ובמבחן
)

1100F

New member
שימי לב לטרנספורמצית המהירויות

עבור תנועה בכיוון ניצב לכיוון התנועה. אם את נמצאת נניח במערכת S ויש מערכת 'S שנעה לקראתך בכיוון x במהירות V טרנספורמצית לורנץ אומרת בין היתר ש- y' = y (t' = gamma(t-bx. (b זה beta) לכן dy' = dy (dt' = gamma(dt-bdx. ולכן אם נחלק את המשוואה הראשונה ע"י השניה נקבל: (vy' = vy/gamma(1-b*vx הרכיב של המהירות בכיוון ניצב לא נשאר אותו אחד.

doronimous

New member
יתכן

המסקנה שאי אפשר לעבור את מהירות האור נובעת מתאוריה פיסיקלית המקובלת כיום המבוססת על ניסויים במהירויות פחותות ממהירות האור. המשוואה המתימטית המתארת את התאוריה מגבילה את המהירות. אך יתכן שהתאוריה לא שלמה או מדוייקת ואפשר יהיה, נניח, להגיע אל כוכב אלפא סנטאורי ב- 10 דקות במקום 4 שנים שלוקח לאור. אך זוהי ספקולציה מתחום המדע הבידיוני שלא תואמת את הפיסיקה הידועה כיום.

the new L

New member
גם אם כן

גם להתקרב למהירות האור זה די בלתי אפשרי למשל להגיע למהירות של 0.99*c כבר יהפוך את המסה של הגוף לממש ממש עצומה ולכן יהיה ממש ממש ממש קשה להאיץ אותו

למעלה