-=-=-=-=-
"אולי יש דרך או תהליך שהוא יותר מהיר מהתופעה הפיזיקלית הזאת" -- יחסית למה? תמיד כשמדברים על מהירות האור צריך לציין יחסית למה. אגב, כל חלקיק חסר מסה ינוע במהירות האור (ורק בה) בלי בעיה. זו לא פריוילגיה של האור. ד"א, בקשר להאטה במהירות הגבוהה - הרחבה - רואים את ההאטה רק בציר התנועה, זה לא סלואו מושן אמיתי. אני משתמשת במונח הזה כדי לפשט את הנושא לדיונים בהם זה לא עקרוני מדי. אבל זה אומר שאם תתן אגרוף הצידה הוא יהיה מהיר, אם תתן אגרוף קדימה - סלואו מושן. (ואתה לא תדע מזה) ועוד ד"א -- אם אתה מגיע למהירות האור, בגלל שקרן האור היא תופעה פיזיקלי של חשמל-מגנטיות-חשמל-מגנטיות, יוצא שהשדה החשמלי דועך עד שבמהירות האור הוא אפס. איזו נוסחה מראה לך שאתה לא יכול לעבור את מהירות האור? כאן כבר הגזמת. אני כתבתי אותה בצורה מסויימת בשרשור הזה, והסברתי איך למצוא הסברים טובים עליה בפורום כבר כמה פעמים, ואף אחד לא מחפש. אין שום סיבה לכתוב את ההסבר בפעם העשירית, תחפש. לפי הניק שלי ו"חיבור מהירויות". ולפני שתבקש הסבר על איך הגיעו אליה - יש אותו (בצורה כללית, כלומר בלי חישובים) בסיכום באתר שלי. נו, באמת. מחפשים תשובות לשאלות הגדולות של היקום אבל מתעצלים לחפש הודעות בפורום.