מהירות האור בתווח

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

aetzbar

New member
ברור לי שזה עומד בבסיס תורת היחסות

אבל איפה הניסוי ? ? אולי אתה מכיר אותו ?

aetzbar

New member
אני מסכים איתך

זה הניסוי שקבע שמהירות האור לא מצטרפת ולא מתחסרת למהירות כדור הארץ, אבל בכל זאת השאלה נשארת, איך מדדו את מהירות האור ?

sagima

New member
תגיד

אתה מבין את המשמעות של - "מהירות האור לא מצטרפת ולא מתחסרת למהירות כדור הארץ" ?

aetzbar

New member
זה כמו שמהירות קרני האור

של פנסי המכונית, לא מצטרפת למהירות המכונית.

sagima

New member
יופי, אתה אומר פעמיים

את אותו דבר... אבל מה שזה באמת אומר, זה שמערכת היחוס שלך לא משנה כשאתה מודד את מהירות האור.

אחמס1

New member
למעשה הקונצנזוס היום מעמיד את

מהירות האור בתור "קבוע" הנירמול של כל שאר היחידות הפיזיקליות. כך שלפי הגדרה מהירות האור היא 299,792,458 מ"ש (בדיוק). גם ליחידת השנייה הגדרה אבסולוטית דומה, לכן המטר מוגדר ע"פ מ"ש ושנייה.

prefect

New member
כשאתה אומר מוחלטת, למה אתה מתכוון?

מודדים את מהירות האור בדיוק באותה צורה כמו שמודדים את המהירות של משאית. ההבדל היחיד הוא שבמקרה של אור זה לא משנה איזו מערכת היא מערכת הייחוס. פאי הוא מושג מתמטי. מה שאמרת בערך שקול ללהגיד "אחד הוא גודל פיסיקלי נמדד. אני אקח סרגל ואמדוד מטר של חוט, ואז אקח סרגל אחר ואמדוד שוב את החוט.1.019 ,המספר שקיבלתי, הוא אחד"

aetzbar

New member
מהירות מוחלטת היא מושג מטאפיסי

שניתן להכיר בו , ולא ניתן למדוד אותו. מהירות קרני האור של פנסי המכונית, אינה מצטרפת למהירות המכונית. אם היא לא מצטרפת, משמע היא נתפסת "ביחס לעצמה" ומושג כזה אינו ניתן למדידה. לכן שאלתי איך מודדים את מהירות האור. וביחס לפאי, הרי הצגתי תוצאות של מדידה, אבל תמיד אפשר להתעלם.

prefect

New member
אז לא, מהירות האור היא לא מה שאמרת

כשאני אומר מוחלטת אני מתכוון לא תלויה במערכת הייחוס (זה אומר שאפשר לבחור כל מערכת ייחוס, לא שאי אפשר לבחור מערכת ייחוס בכלל. תחשוב על זה..). אתה יכול להתכוון לכל מה שבא לך, אבל זה פשוט לא יהיה נכון. לגבי פאי, בפוסט הקודם הסברתי בדיוק מה המשמעות של תוצאות המדידה שלך, ואני לא מתכוון להשתתף בדיונים מיותרים. אם כבר השקעת במדידה של פאי, אתה יכול למדוד גם מהו אחד באמת. אולי נגלה שאחד גדול הוא יותר קרוב לאחד מאחד קטן.

מתיקט

New member
הפיסיקה והמטאפיסיקה

כיום נחשבות לדיסיפלינות שונות. הסבירות שתפגוש בפורום זה (או במאה הנוכחית או הקודמת) אנשים שיחשבו אחרת הוא נמוך למדי, לכן אין כל בסיס משותף לך ולאחרים פה ליצירת דיון מועיל.

ק ה ל ת

New member
מתיקט היקר

אני חושב שתהנה לקרא את המאמר בקישור הנ"ל, הוא מדבר על טרחנים כפייתים במתמטיקה. http://www.haayal.co.il/story?id=1571&NewOnly=2&anchor=166475&&LastView=2005-11-11%2017:02:14#166475

ק ה ל ת

New member
במחשבה שניה

יכול להיות שלא תוכל לגשת דרך הקישור ההוא, אם לא נסה את זה http://www.haayal.co.il/story?id=1571

avinamal

New member
מומלץ במיוחד המאמר על מתקיפי קנטור

מאמר מצוין - משעשע ומדויק. מומלץ גם לקרוא את החתימה של prefect מדי פעם.

מתיקט

New member
תודה

כבר קראתי כשהלינק פורסם בשרשור עצבר בפורום מתמטיקה. אין ספק שעצבר הוא דוגמא מצויינת לטיפוס המתואר במאמר. ההודעה שלי האחרונה פה היא יותר לשאר המשתתפים בדיון מאשר לפרופסור עצבר.

ailag

New member
ולמה מהירות מוחלטת אינה ניתנת

למדידה? מהירות האור קבועה לכל מערכת, משמע גם אני יודעת למדוד אותה וגם אתה יודע למדוד אותה. אבל שנינו תמיד נמדוד את אותה מהירות *יחסית אלינו* ולא משנה מה המהירות שלנו. כשאני רודפת אחרי אוטובוס, אני יכולה למדוד את המהירות של האוטובוס יחסית אליי והיא קטנה (יחסית למה שסתם מישהו שעומד ברחוב מודד), כי היא יחסית אליי. אם האוטובוס הוא אור לא יעזור בית דין ואני אמדוד שהוא בורח ממני ב 300000 ק"מ לשניה, גם אם ארדוף אחריו ב 299990 ק"מ לשניה. מכאן שאת מהירות האור לא רק שניתן למדוד - אלא קל מאוד למדוד! כדי למדוד את מהירות האוטובוס צריך להתחשב בגורמים כמו מהירות המודד (למשל אם בטעות טלטלו את מכשיר המדידה בזמן הבדיקה) אבל כדי למדוד את מהירות האוטובוס, מהירות האור לא משנה. מעבר לזה, אתה יכול למדוד את מהירות האור כמו שאתה מודד דברים אחרים שהם נורא נורא מהירים.

למעלה