מהיבול שלי אתמול...

desertm

New member
מהיבול שלי אתמול...

קמתי עם הרבה מרץ אתמול, ורוצה לשתף אותכם בתוצרת שיצאה מהמטבח שלי...

desertm

New member
קציצות מנגולד

מתכון: חבילת עלי מנגולד 3 ביצים 3 כפות קמח מצה שום כתוש לפי הטעם מלח, פלפל גבינות (אופציונלי) הכנה: חותכים את החלק הלבן של עלי המנגולד, קוצצים ומבשלים במעט מים עד שהם מתרככים. קוצצים את החלק הירוק של העלים ומבשלים כ-5 דקות. לאחר הבישול קוצצים הכל דק ומוסיפים את יתר החומרים. מטגנים במעט שמן (אני טיגנתי בלי שמן בכלל), עד להזהבה בשני הצדדים). בקשר לגבינות: אני הכנתי בלי, כי היתה ארוחה בשרית, אבל הקציצות משתדרגות מאד כשמוסיפים גבינה מגורדת, או קוביות קטנות של גבינה מלוחה.

desertm

New member
לחם כפרי

המתכון הבסיסי הוא הלחם הכפרי של עיןגדי, אך במקום קמח לבן השתמשתי בחלקו בקמח מלא. אני מוכנה להקליד את המתכון אם רוצים

desertm

New member
שטרודל תפוחי עץ

החומרים: בצק עלים 6-8 תפוחי עץ סמית (חמוצים) מיץ מחצי לימון 50 גרם מרגרינה בטעם חמאה, או חמאה כ-1/2 כוס נבט חיטה כ-1/2 כוס פקאנים קצוצים דק קינמון הכנה: מקלפים את התפוחים וקוצצים גס. מטפטפים על התפוחים מיץ לימון, כדי שלא ישחירו. ממיסים בסיר את המרגרינה או החמאה ומוסיפים את התפוחים. מבשלים כך (ללא מים!) על אש בינונית, עד שהתפוחים מתרככים מעט, לא יותר. צריכים להתקבל תפוחים חצי מבושלים, ללא מיץ. משטחים בצק עלים עלה דק, ומפזרים לאורך, באמצע, נבט חיטה, פקאנים וזורים קינמון. מעל כל זה מערימים שורה של תפוחי עץ. בשני הצדדים חורצים את הבצק באלכסון, כך שמתקלות רצועות. סוגרים את הרצועות בשתי וערב מעל לתפוחים. צובעים את הבצק בביצה ואופים בחום בינוני (מס' 6 אצלי) כחצי שעה. ולא, זה לא טעות, אני לא מוסיפה סוכר. כך התרגלנו בבית מאז שאצל האיש שלי נתגלתה סכרת, ולא חסר לנו, אבל אם רוצים, אפשר להוסיף סוכר לתפוחים בזמן הבישול.

oisdvib

New member
לגבי השטרודל - לקצוץ את התפוחים

הכוונה לרסק גס בפומפיה או לעשות קוביות קטנות ? מה זה נבט חיטה ? מוכרים אותו בסופרים? באיזו אריזה ? יצאה לך עוגה מקסימה

desertm

New member
התפוחים קצוצים גס, לקוביות

בגודל של בערך חצי עד 1 ס"מ מכל צד. בקשר לנבט חיטה, הוא החלק בגרעין החיטה העשיר ביותר מבחינה תזונתית. מוכרים אותו בסופרים במדפי הטבע וה"בריאות". אני מתשמשת בו כי יש בו הרבה ויטמינים, ומנצלת כל הזדמנות ליצור מאכל משודרג מבחינה זו. במקור היינו שמים פירורי לחם.

oisdvib

New member
DESERM - האם נבט החיטה נמכר

בשקית או בקופסא? וככה רשום - נבט חיטה? במידה ולא אמצא ואשתמש ופירורי פתי בר - בכמה עלי להשתמש ?

בעיה ../images/Emo4.gif בזמן האחרון לא מוצאת את

פרוריי הפתי בר, בחנויות..... עוד משהי נתקלה בתופעה? הם נעלמו מהמדפים?

oisdvib

New member
אני מניחה שעכשו לפני שבועות ....

ידאגו לאספקה שוטפת. מלבד הערכות שבאות עם הגבינה יש הקונים ומפוררים לבד בבית.

oisdvib

New member
טעות. לא מפוררים לבד אלא

קונים את השקית בניפרד. סליחה.

monday

New member
ומה הבעיה לקנות

קופ' פתי בר של חצי ק"ג או יותר, לקחת את הכמות הנחוצה לך, להניח בתוך שקית ועם פטיש שניצלים או טוחן קטן חשמלי לרסק, גם טרי וגם יותר חסכוני....

אין שום בעיה ../images/Emo4.gif זה רק נוח יותר

סתם עצלות.....
והאמת...... תמיד יש לי קופסה של קילו פתי בר בבית.... בשביל עוגת הבסקויטים הנהדרת.....

desertm

New member
נבט חיטה נמכר בשקיות

שקיות צלופן שמכילות בערך 200 גרם נבט. זה נראה כמו שומשום קצת צהבהב. ולשאלתך, אפשר להשתמש בכל דבר שיהיה לך טעים. המטרה של הפירורים היא לספוג את מיצי התפוחים אם עדיין יש, כדי שהבצק ישאר פריך. סליחה על האיחור בתשובות - לא היה לי מחשב כל אחר הצהריים!!!

oisdvib

New member
חסל סדר דיאטה. רוצים לחם כפרי

וקינוח עם עודת תפוחים. YYY מבקשת מתכונים.

למעלה