מהו רוע?

tinatun

New member
אם אנחנו מגדירים שונה

את האמת אז אין חילוקי דעות

בארס

New member
הנה ההגדרה שלי לאמת

האמת מוטי, תוסיף לרשימת השרשורים המומלצים בקישורים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=228&msgid=68311158&archive=1

מוטי ש

New member
אהלן בארס

אני דווקא סבור שזה שירשור טוב ולו רק בגלל שאני כתבתי בו גם כן..:) ראיתי אותו בעבר ושאלתי את עצמי אם להוסיף או לא ואז החלטתי שלא,כי ראיתי שירשור קצת יותר מוצלח שלך ושל דרול העוסק בדיוק באותו דבר,קצת יותר מתומצת.הכוונה שלי בדף הקישורים לא הייתה להעלות באוב כל קישור אפשרי שאי פעם נכתב בפורום או שמדבר על נושאים חשובים,אלא תמצית חשובה שלהם,תמצית של נושאים שהפורום עסק בהם במהלך הזמן,מדגם של נושאים,אם תרצה.היו גם קישורים ששאלתי את עצמי,האם להעלות אותם,משום שנראה היה לי(אולי אני טועה)שהעלאתם עשויה לעורר נשכחות ולאוו דווקא בכיוון החיובי..:)בסופו של דבר,אין צל של ספק שהמבחר שיצא בסך הכל משקף את "ההבנה" שלי של מה שחשוב או ראוי,זאת משום שאני היחיד שבסופו של דבר לקח את המשימה הזאת על עצמו(לאחר שפניתי לעזרת הפורום) אבל אם תתעקש,אוסיף גם אותו ליד השירשור שלך ושל דרול שעוסק באותו נושא...:)

בארס

New member
מתעקש :)

השרשור שלי ושל דרול ששמת בקישורים הוא ההמשך של השרשור המקורי שעוסק בשאלה היסודית 'מהי אמת?' ורצוי שהוא גם יופיע.

מוטי ש

New member
זהו,הוספתי! :)

אפילו מצאתי שם ותיאור מקורי מאוד להודעה!

../images/Emo27.gif

שמו של בן דודו של הבודהא היה דווהדאטטה. על פי הסוטרות הפאליות האדמה בלעה אותו והוא הפך לשוכן גהינום לזמן ארוך מאוד מאוד. על פי סוטרת "הלוטוס של החוק הטוב" גם הוא ייהפך יום אחד לבודהא. השטן "הבודהיסטי" שמו מארה, והוא האל שאוחז בסאמסרה,מניע אותה ושומר עליה שלא תפסיק להתגלגל שוב ושוב.

drall

New member
לא הבנת

מארה לא יכול להיות השטן הבודהיסטי , הוא אל האשליה ההינדי וברור שהוא קדם לבודהא והוא גם בלתי תלוי בבודהא. הוא לא "רוע" , אפשר להתייחס אלחו כמין כוח טבע אנטרופי בדומה למוות . דוקטווה , או איך שלא קוראים , הוא השטן הבודהיסטי כי הוא קם מול בודהא והוא מקביל לבודהא . יש בינהם יחסי פלוס מינוס.

אני מכיר את ההינדואיזם

טוב למדי ואין שם אל כזה שנקרא "מארה" (אבל ייתכן שאני טועה). בכל מקרה, בספרות הבודהיסטית, מארה מלווה את הבודהא מימיו הראשונים (עוד לפני שהגיע להארה), ואילו דווהדאטטה (מלווה ותוקף את הבודהא) לאחר שהצטרף לסנגהא והפך לנזיר. באיקונוגרפיה הבודהיסטית-טיבטית רואים את מארה אוחז בסאמסרה בין שיניו, ידיו ורגליו. הנה תמונה שלו.... תיהנו ובוקר טוב לכולם

drall

New member
מה שכתוב בויקי זה שמארה זו אלה

בהינדואיזם. אני זוכר משהו אחר, אבל כך או כך השם הזה קדם לבודהיזם. כל העיסוק הזה בדתות א5זוטריות לא ממש עקרוני , סתם הבאתי את קיומו של השטן הבודהיסטי כקוריוז משעשע.

dharmax

New member
->

תודה שנטי :) אני חושב שקיימת "ישות" מארה גם בהינדואיזם, שקשורה איכשהו ליאמה, אל המוות, אם אני זוכר נכון. אני לא יודע אם יש קשר למארה בבודהיזם, ואם כן, אז זה סימבולי לחלוטין, שכן "מארה" זה דבר סימבולי לחלוטין בבודהיזם, והוא מסמל את ה"כלים" שיש בידי טבענו הלא-מואר (ע"ע ...;) ) המשמשים להכשילנו. כל הסיפור לגבי קיומו של "רוע" וכו' נראים לי קשקושים מדהימים (אם אמנע "ממחמאות" ליצרניו....). בבודהיזם יש הגדרות די חדות ל"ראוי" ו"בלתי-ראוי" (קוסלה וא-קוסלה) והבלתי ראוי, הוא מה שניתן להגדיר כ*דבר* רע. אין בזה מיסטיקה או משהו כזה, בניגוד למה שאולי עשוי היה להשתמע. האם אפשר להגיד על מחלה שהיא "דמונית"? האם אפשר להגיד על משהו, שהוא טוב או רע באופן אובייקטיבי ומוחלט בו זמנית? (הווה אומר, האם יש קיום אונטולוגי לטוב ורע?) ובכן, בבודהא-דהרמה הגישה היא שונה. ברכות

אינקה

New member
יש לי הסבר אחר

והוא קשור גם לעומק של אי קבלה עצמית, וגם לנסיון שלא להרפות מתפיסה עצמית מסויימת - למרות/דווקא בשל הכאב הרב הכרוך בכך.

אני רק יכול להגיד

שהאינטואיציות שלך בנושא עקביות לאורך תקופה ארוכה
אני לא יכול להגיד אם אתה צודק או טועה, כי זאת ההרגשה שלך באדם שאני לא מכיר מספיק לעומק אבל רצוי שאינטואיציה לא תהיה מעוננת (מלשון cloudy) בשיקולים אישיים. אני מקווה שלא זה המצב (אני לא טוען שום דבר, רק מקווה בשבילך כי איכפת לי ממך בכל זאת, אתה יודע
)

אינקה

New member
תודה על האיכפיות

דווקא יצא לי לבחון את הנקודה הזו לעומק ואתה צודק בהחלט לגבי חשיבות הצלילות. מבחינתי השיקופים הללו הם מתנות שאני מעניק ומקווה שבסוף יפלו על האזניים הנכונות. אלו אינן מילים לגנאי ואין בהן שום כוונה רעה.

למעלה