מהו רוע?

טוב התחלת עם "אתה מוזר"

שהיה מוזר בפני עצמו אבל לא בודקים את השיניים של סוס שניתן במתנה
מי ייתן וכל בני האדם יהיו מאושרים!

בארס

New member
בדרך כלל אני לא עושה את זה

אבל במקרה של דרמקס שלא מפסיק להשמיץ באופן בוטה וגס רוח את הפורום בכללותו וכותבים ספציפיים בו, אני אומר את המינימום ובצורה המדוייקת שאני יכול לה, כדי שלמי שקורא את השטויות שיוצאות לו מהפה תהיה עוד זוית לבחון בה את הדברים.

שליטה עצמית

מה הטעם בהודעה הזו? שליטה עצמית באמת היתה לו לא היית כותב אפילו את זה
כי בכך כיסית טפח וחשפת טפחיים? גירית את דמיוננו, מה אתה חושב עליו? מה דעתך להצטרף לשאלה שלי על הדמויות האלוהיות ולתת את הזווית שלך לעניין?

drall

New member
כל בודהיסט אמיתי היה מופתע

כשהיה שומע את השטויות וההבלים שאנשים כאלו אומרים על הבודהיזם. יכול להיות שהיו בודהיסטים שאפילו היו נעלבים מזה שמנסים להפוך את הדת המיתולוגית , המפוארת למין סימבוליזם פלאסטי. אפילו הייתי אומר שיש חוצפה מסויימת , ללכת אל אנשים שמקיימים את מצוות דתם העתיקה כבר מאות שנים ולהגיד להם "לא נכון , אני הבודהיסט האמיתי וכל האלים והשדים שלכם הם רק משל לתהליכים פסיכולוגיים , בלה בלה בלה , קוקוריקו קו." ההתנהגות הזו של הכאילו בודהיסטים מהמרחב היאפי המזרח תיכוני , היא עדות מצויינת לקנאות וקטנות התפיסה של האנשים האלו , לא רק בנושאי דת , אלא בכל הנושאים האחרים. אני מקווה באמת , שאותם נזירים בודהיסטים מעבר להרי החושך , מתייחסים לתופעה הלא סימפטית הזו בחמלה האופיינית.

elike

New member
פירושו של המינד למציאות שלא נוחה לו

מציאות המאימת על שלמותו ,אולי גם מן הגדרה חברתית שנועדת לשמור עליה? -פירושו של המינד למציאות בהתאם להגדרות שתוכנתו בו?

מעניין אם יש דבר כזה

אני נוטה לכיוון הסלחני לפיו לא קיים רוע, קיים רק רַע. כלומר, אדם שיש בו דברים שמרגישים לו "רעים", והוא לא יכול לנתב אותם אחרת, עלול להפנות כלפי העולם את מה שאנו מכנים רוע. הייתי אומרת שרוע הוא רצון להזיק או לראות את הזולת ניזוק, רצון לגרום סבל. בכולנו יש רצון כזה במידה כזו או אחרת, אבל יש לי תחושה ברורה שהרצון הזה קיים רק כל עוד יש בנו מרירות, כאב, קיפוח, רגשי נחיתות וכיוצא בהם - כל ה"מרעין בישין" שבלעדיהם הרוע פשוט לא יתעורר בנו.

אינקה

New member
ומה אם יש אלכימיה?

אם ברמה מסויימת של כאב פגיעה מתרחש משהו במודעות של האדם שהופך את הפגיעה בזולת למקור אנרגיה שהוא הלך וניזון ממנה? משהו שהוא מנוגד לחלוטין לזרימה של הטבעית של הדברים? ואולי אפילו לא אלכימיה... הרי יש פסיכופתים וסוציופאתים. איזה עיוות פנימי במודעות שרוכב דווקא על כוחות ההרס וניזון מהם?

drall

New member
אני חייב לך תשובה

אצלי בפורום אני אסביר את שם.

barak001

New member
יש לי בעייה עם הייד פארק

אני לא יכול להיכנס בניק רשום פתאום, וגם לא יכול להירשם מחדש (וגרוע מזה, עם כל ניסיון להירשם אני "מבזבז" כתובת מייל אחרת שלי, שמאוחסנת אצלהם ללא פתיחת ניק), והפורום משוב מיועד רק למי שיש לו ניק רשום. אני מנסה לטפל בזה...יש לי שאלה על ויפסאנה של אושו ששמורה אצלי עדיין בקובץ כבר שבוע-שבועיים...

אינקה

New member
הבעיה אצלך במחשב

נסה למחוק את הקוקיות ולהסיר את ההגבלות של הפיירוול לאתר הזה, כולל לאפשר חלונות קופצים ופרסומות.

barak001

New member
תודה

ניסיתי למחוק את הקוקיס (עכשיו אני לא זוכר את הלוגינים והסיסמאות שלי בכל מיני אתרים אחרים :) לא נורא) אבל זה לא עזר...אני אבדוק עוד מעט את עניין הפיירוול...

גלינקה2

New member
רוע הוא מושג חברתי

חיה טורפת חיה אחרת לא נחשבת לרעה. סערה שהורסת בתים לא נחשבת לרעה. אבל בן אדם שהורג בן אחר הוא רע ואדם שהורס בתים של מישהו אחר הוא רע. המושג הזה נוצר לשמור על הסדר הקיים כדי שלא יהיה תוהו ובוהו. לפעמים הוא קיים כדי לשמור על החזקים ולפעמים כדי לשמור על החלשים. לכן רע בחברה אחת לא נחשב לרע בחברה אחרת. לפעמים רע שנחשב לרע מוסרי איננו נחשב לרע מבחינה משפטית ולכן הוא מפסיד. לא נראה לי שיש רע מבחינה רוחנית. אולי יותר מדויק לומר על הרע שהוא טעות או חוסר מודעות לאמת.

מוטי ש

New member
יפה אמרת

ועדיין שווה להתייחס לרוע כאל מצב שיש לו הגדרה התלוייה במצב ההוויה של האדם.בהקשר הזה יש גם "רוע" רוחני,דהיינו "רוע" שרואה אדם במצב הוויה גבוה.בארס התייחס לכך וגם דרול,כך שאין סיבה להרחיב. איך שלא נבחן את העניין,כל רוע הוא תמיד ביטוי של פוטנציאל קיים המוביל במקום להתפתחות,למצב ההפוך של התנוונות,של הרס,של חולשה,של מוות. מה שקובע את נקודת ההיפוך בעניין הזה הוא תוצר של גורמים רבים ואני סבור שכל אדם חייב לשים לב במיוחד לכל ביטוי של רוע עצמי המבטא את קהות החושים הפנימית של עצמו וכתוצאה מזה גם כלפי אחרים.כי אכן רוע הוא סוג של קהות חושים פנימית,סוג של אי מודעות,של אי השתתפות אמיתית בעולם,של חוסר יכולת פנימית להשתתף בחוויה הזאת הנקראת "חיים". אנשים סבורים שרוע זה אלימות הנתפסת בחושים או דבר מה הגורם נזק להם עצמם,כיוון שלעולם אין הם שמים לב לנזק שהם עצמם גורמים לאחרים על בסיס יומיומי לפעמים!נניח ומישהו גנב ממני ארנק ואני מקלל אותו,או אז אני מבטא בכך איזשהו סוג של רוע פנימי שרוע פנימי אחר של אדם שגרם לי נזק הצליח לעורר בקרבי. לפעמים לדון על הדברים באופן מופשט מרחיק את האדם מהתבוננות פשוטה בעצמו שיכולה לעזור לו לראות את זה באופן מאוד מוחשי. אני עדיין סבור שטוב יותר לכוון את עצמנו כלפי השאלה מהו "טוב"? כי בהכוונה הזאת,דבר ראשון נבער מקרבנו בהדרגה את כל מה "שרע" או כל מה שהוא בעל פוטנציאל לגרום לרע להתרחש.

הנ קצר לפי הקבלה

לפיה ישנם שניים בורא ונברא הבורא טוב ומטיב - הרצון להשפיע והנברא הוא ההיפך ממנו - הרצון לקבל הנברא הפוך לו לגמרי אחרת היה מכיר ויודע אותו ועל האדם להפוך עצמו חזרה כדי להכיר את הבורא. הנה מאמר קצר של הרב"ש על הרע שבת שלום וברכה

למעלה