מהו צדק חברתי?

רוני 2226

New member
שחכת.....

להכניס יותר תרופות לסל התרופות, לא יתכן שהרבה חולים ימותו, כי אין להם כסף לכנות את התרופות שלהם.

מתכNET

New member
אין שום קשר לצדק חברתי!!! אלה שטויות!!

צדק חברתי,זה באופן עקרוני לבצע פעולות שימתנו את ההשפעה הבלתי הוגנת של שיטה כלכלית על ציבור מסוים לחלופין,אם אדם התעשר בגלל השקעתו,יוזמתו,מקוריותו וכולי אזי לקחת ממנו מיסים גבוהים רק בגלל עושרו זה בדיוק ההיפך מצדק!!!

yellow feather

New member
באופן תאורטי

אפשר לומר שפרטנר סלקום ופלאפון התעשרו בגלל השקעתן, יוזמתן, מקוריותן (מקוריותן בשיטות לסחיטת כספים, כמובן). אז מה, אתה נגד הורדת מחירי השרות הסלולרי?

מתכNET

New member
באופן מעשי אתה מדבר שטויות

הם התעשרו כי לא הייתה מספיק תחרות במשק,

yellow feather

New member
המשק קטן

לא בטוח שיכולה להיווצר בו תחרות יעילה ואם הן היו עובדות בהגינות - הן עדיין היו מתעשרות, אבל פחות.

josepos

New member
בגלל אנשים קטני אמונה כמוך כך ניראנו עד היום

עם כנסת וממשלה שרודים בנו בשוטים ובעקרבים כי עם נירפה וכסל אנחנו

מתכNET

New member
בגלל אנשים כמוך רצחו עשרות מליונים במאה הקודמ

ת. תסביר לי מה צודק בלקחת כסף ממני שעובד נניח 20 שעות ביום ובגלל זה המשכורת שלי גבוהה מישהו בדק כמה אני משקיע על מנת להרוויח אתה הסכום שאני מרוויח?!?

yellow feather

New member
דיברת על עצמך?

אתה מנכ"ל בנק או מנכ"ל חברה שמרוויח מעל 50K בחודש? כי אם לא, לא סביר שמישהו מהמוחים מתכוון לקחת עוד הרבה ממך. ואם מה שכן יקחו ממך וממני ישמש לתשלום עבור מערכת בריאות טובה יותר - הירווחת גם אתה. אם הכסף ישמש למשטרה יעילה ומורגשת יותר - הרווחת גם אתה. בעצם, אם כספי המיסים שילקחו ממך - ישמשו כדי לספק לך שירותים - הרווחת. ואל תשכח, שמדובר על הקטנת המיסים העקיפים במקביל להפסקת הורדת המיסים הישירים, כך שגם אם יקחו ממך סכום X, אתה עדיין תחסוך סכום Y על הקניות שתבצע.

מתכNET

New member
אפשר לקחת אבל זה לא מוסרי!

אפשר לקחת אבל בבקשה לא להציג את זה כמעשה מוסרי ואצילי! סוציאליזם ושוויון הם לא יותר מוסריים מקפיטליזם ואי שוויון (ודרך אגב אני סוציאליסט!) לקחת כסף מאדם שעובד קשה בחברה פרטית מצליחה,זה אולי יעיל וקל יותר אבל בשום פנים ואופן לא מוסרי יותר משיטות אחרות!

yellow feather

New member
הבנת הנקרא והכלכלה המודרנית

1. מיסים אינה דרך "לקחת" מאנשים. מיסים היא דרך לגייס כסף מפרטים בחברה כדי לבצע עבודות ולספק שירותים לכל החברה. למשל כבישים - אם כבישים לא ימומנו ממיסים - לא יהיו כבישים. נכון, כבישי אגרה זה נחמד, אבל מי ירצה לסלול כביש אגרה לאשקלון למשל, או למגדל העמק? ואם יהיה כביש אגרה לדימונה, מי יוכל לצאת או להכנס לדימונה? כי האגרה לא תהיה 6 ש', אלא יותר לכיוון ה-600 ש' - בגלל מיעוט המשתמשים בכביש הזה. 2. יש מעט מאוד חברות פרטיות (מצליחות או לא) שלא עשו את הונן תודות להון האנושי שהמדינה השביחה - כלומר עובדים בעלי רמה מסוימת של השכלה. תאר לעצמך שהמדינה לא תיקח מיסים ולא תספק חינוך חינם. כמה אנאלפאבתים יהיו במדינה? האם בעידן המודרני חברה יכולה להצליח כשהיא צריכה להתבסס על עובדים אנאלפאבתים (כאלה שאינם יודעים קרוא, כתוב וחשבון בסיסי)? אני לא רואה שגשוג במדינות שתושביהן חסרי השכלה בסיסית. נהפוך הוא, ככל שהאוכלוסיה משכילה יותר - כך יש במדינה חברות מצליחות יותר. מכאן, שכל חברה משגשגת תלויה בהשכלה שהמדינה מספקת לעובדיה העתידיים. למען הדיוק, החברה המצליחה תלוי בעוד אי-אילו דברים שהמדינה אמורה לספק, כגון תשתיות (כבישים, תחבורה, מים, חשמל), ביטחון (משטרה וצבא) ואפילו רפואה. למה שהחברות הללו לא ישקיעו מרווחיהן לטובת ההתפתחות העתידית שלהן - קרי בהשכלה של האוכלוסיה, בכבישים, ברשת החשמל, בצנרת המים, בביוב? הרי ההשקעות הללו יתנו להם פירות. הטעות שלך נובעת מין הסתם מהזכרון ההסטורי של המיסים שהיו נגבים מפשוטי העם בתקופה הפיאודלית - שאז המיסים היו מיועדים לרווחת המעמדות העליונים ולא לשיפור התשתיות של המדינה.

sasonhagabai

New member
והמסים שאתה משלם עכשיו, למי הולכים?

בכל מקרה יקחו ממך כסף, השאלה הם למטרות צודקות כמו שסוציאליזם מציע או לכיסם של העשירים. תחליט אתה.

מתכNET

New member
מטרה צודקת לפי דעתך,לא בהכרח צודקת באופן מוחל

ט אני לא חושב שזה צודק לקחת כסף מאדם עשיר שעבד וחסך ולמד והשקיע ולתת אותו לבטלן,גם אם הבטלן רעב וחולה!

sasonhagabai

New member
נראה אותך מגיע למצב של אדם חולה

חס וחלילה- כשכל חסכונתיך ייגמרו- או שתהיה עצמאי שיפשט רגל וידרדר לאשפתות, ואז תגיד את מה שאתה אומר . אתה מדבר כרגע מנקודת מבט של אדם בריא שיש לו חסכונות. תגיד שאתה לא שם ז' על החלשים בחברה. כלומר, תודה שאתה אדם אטום, מאלה שלא איכפת להם ללכת בבוקר לעבודה בתוך ים של נכים וחסרי בית, ואתה בסדר. כל עוד אתה בסדר לא מעניין אותך משום דבר אחר. ובינתיים אתה עדיין נקרע ומשלם מיסים כמו פראייר, רק שהם לא לחלש הולכים אלא לחזק. זו המדיניות, זו ההשקפה שלך. ובגלל זה העולם נראה כמו שהוא נראה.

sasonhagabai

New member
ולא רק אתה עובד קשה

לך יש את היתרון להיות במקצוע שבו עובדים קשה ומתוגמלים בהתאם. הייטק, אלא מה ? נסיך הייטק אתה. גם פועל עובד קשה, ועובד קבלן, ומנקה , ושומר, ומוכרת בחנות בגדים, ונציג שירות לקוחות, ומורה, ונהג משאית , ומסגר ונגר, ומזכירה ופקידה. גם הם עובדים קשה. רק שלעולם לא יקבלו את השכר שלך. איפה הצדק כאן? למה לך בהייטק מגיע יותר מהם ? ויש טעויות בחיים- מחלה קשה יכולה להפיל אדם מכל חסכונותיו. גם אתה עלול להיות החלש יום אחד. ואז נראה כיצד שוק הזאבים הקפיטליסטי שלך דואג לך. אז נראה.

naf86

New member
אדם עשיר

לא מרויח יותר ממערכת בריאות יותר טובה כי הוא בכל מקרה משלם על ביטוח פרטי. העשירון העליון מסבסד את שאר האוכלוסיות כי הם משלמים את רוב המיסים.

yellow feather

New member
רק שבמדינה שלנו זה הפוך

מעמד הביניים משלם את רוב המיסים ומסבסד את האלפיון העליון.

naf86

New member
לא נכון

האלפיון העליון משלם את רוב המיסים, ולא משתמש במערכת הבריאות כי הוא ילך לטיפול פרטי.

למעלה