מהו סדר הקריאה?

Wing Chan

New member
נדמה לי ש-"עלפים"

נכתב ככה, כדי שלא יהיה בלבול בסיפור עם המילה "אלפים" כמספר (thousands יעני). זה לפחות מה שאמרו לי לפני איזה 3 וחצי שנים בערך עד כמה שאני זוכר..

SaberTooth

New member
אני לא חושב שזו הסיבה...

מקסימום, היו מנקדים את המילים. זו לא סיבה להמציא מילה חדשה לגמרי.

Arana

Well-known member
מנהל
זו לא הסיבה

בהקדמה ל"סילמריליון" כתב לוטם, שלא רצה לתרגם את המילה elves לא כ"שדונים" (זהו הפירוש המקובל ליצורי-היער הקטנים והשובבים מאגדות-העם האירופאיות) בגלל שהאלפים של טולקין הם ממש לא כאלו, ולא ל"בני לילית" (תרגום לבנית) בגלל הקונוטציה השלילית שיש לשם "לילית" ביהדות (בת זוגתו של סמאל, השטן). הוא הסתמך על תרגום ישן של הספר "הדבורה זיווית", בו היה שימוש במילה "עלף", וכך החליט לקרוא לאותם יצורים. אם תשימו לב, בדשד"ס כאשר תניס מופיע לראשונה יש הערת שוליים של לוטם בה הוא כותב שהוא מכנה את היצורים הקוריים Elves בשם "עלפים" בעקבות תרגומו לטולקין. הוא לא מסביר את עניין הניקוד, אבל אולי זה בגלל אילוצי האות הגרונית ע'.

python 4

New member
הוא מתרגם גרוע,

הוא חשב שטרייסי היקמן זו בחורה וכתב בסוף הספר הראשון את 'דבר המחברות'.. שיואו איך צחקתי כשראיתי את זה! אגב, האם הטעות הזו תוקנה כשאופוס הוציאו את רשומות מחדש? אבל אני מסכים עם בלין, הרבה יותר הגיוני לכתוב elves מאשר elfs ו- dwarves מאשר dwarfs. (אגב אני מניח שהתכוונת ל- thief/thieves..)

Guy24Gold

New member
מצד שני, מי הוא עמנואל לוטם שיעז לח

שוב שמותר לו לשנות דברים בשפה שלטולקין מותר? יש קצת הבדל בינהם.

בלין

New member
הוא מתרגם מעולה

אז טעה בשם. ביג דיל. ומה שאמרתי זה לא דעה, זה תיקצור הויכוח בין טולקין לאקדמיה. מה שהוא החליט זה להעביר את הויכוח לעברית. מסיבה לא ברורה.

python 4

New member
מה בקשר ל- qualinesti?

איך אומרים את זה - קָלִינסטי או קוּוָאלינסטי?

SaberTooth

New member
ההפך, לא../images/Emo35.gif

קלינוסט היא עיר הבירה של קאלינסטי. לא
ככה אני זוכר את זה...

GRAND DARK MAGE

New member
עוד דבר

אם זכרוני לא מטעה, בחלק הספרים כתוב אלפים וספר אחר כתוב שדים?!?

SaberTooth

New member
המתרגם בועז וויס...

תרגם בספר "דרקונים של להבת קיץ" את "אלפים" כ"שדונים". זה רק בספר אחד, וזו טעות של המתרגם.

שדים ולא שדונים

כי שדונים עוד היה מתקבל על הדעת... אבל שדים זה לא מתקבל על הדעת, במיוחד כשהיו שם DEMONS, א.ק.א שדים, שהוא תרגם כ...דמונים. פשוט עלוב.

למעלה